Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς: "Όχι στο λουκέτο των φαρμακείων. Ναι στον αγώνα κατά των καρτέλ"

H Κυβέρνηση του μνημονίου «στραγγαλίζει» το φαρμακείο. Μετά τη διάλυση της υγείας, το κλείσιμο νοσοκομείων, την κατάρρευση των ταμείων, στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας μπήκαν εκ νέου οι φαρμακοποιοί.Μετά την κυβέρνηση Παπανδρέου ήρθε η … μεταβατική κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και κατόπιν οδηγιών του κ. Λοβέρδου, βρήκε τον “εχθρό της χώρας”. Τους 12.000 φαρμακοποιούς.Αυτή είναι τελικά η «γάγγραινα» της ελληνικής Οικονομίας, γι αυτό προφανώς και στις προγραμματικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός, στην πρώτη εξαγγελία του αναφέρθηκε στους φαρμακοποιούς.

ΒΙΑ-ζομαι να ΜΙΛΗΣΩ

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, προκειμένου να το αναδείξει ως ένα σημαντικό πρόβλημα. Αν και διανύουμε τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που όχι μόνο δεν έχει εκλείψει, αλλά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις όχι μόνο στις αναπτυσσόμενες αλλά και στις αναπτυγμένες χώρες. Ακόμη και αν η θέση των γυναικών τόσο στην οικογένεια όσο την κοινωνία έχει αλλάξει ριζικά, χάρη στις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις και τη διαμόρφωση νέων αντιλήψεων και ιδεολογιών, σε πολλές χώρες οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα ιδιοκτησίας, με ελάχιστα ή καθόλου δικαιώματα. Θύτης μπορεί να είναι από τον σύζυγο των γυναικών μέχρι και το ίδιο το κράτος!

25 Νοεμβρίου 2011 - Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών Μήνυμα του Μπαν Κι-Μουν, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ

"Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών έχει πολλές μορφές και είναι ευρύτατα διαδεδομένη σε όλο τον πλανήτη. Περιλαμβάνει τον βιασμό, την ενδοοικογενειακή βία, την παρενόχληση στην εργασία, την κακοποίηση στο σχολείο, τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων και τη σεξουαλική βία στις ένοπλες συγκρούσεις. Ασκείται κυρίως από άνδρες. Τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες η διεισδυτικότητα αυτής της μορφής βίας πρέπει να μας σοκάρει όλους. Η χρήση βίας – και σε πολλές περιπτώσεις μόνο η απειλή της – είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για την πλήρη ισότητα των γυναικών.

Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


24ωρη γενική απεργία στην Εκπαίδευση

Κάλεσμα στους συναδέλφους προκειμένου να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2011, απευθύνει η Π.Α.Σ.Κ. καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς.  Το κάλεσμα έχει ως εξής: «Η αδιέξοδη πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην ύφεση, το λαό σε οικονομική εξαθλίωση και σε πρωτόγνωρη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του, συνεχίζεται. Η πολιτική αυτή που βάζει σε δοκιμασία τις αντοχές μας και την πίστη και την ελπίδα μας στο αύριο, δεν είναι απάντηση στα προβλήματα του λαού και της χώρας.

«Το πάντρεμα του φανταστικού με το πραγματικό» στο Δήμο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7 μ.μ. στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς, παρουσιάζει τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Ευάγγελου Βλαχόπουλου με τίτλο: «Το πάντρεμα του φανταστικού με το πραγματικό».  
Διάρκεια έκθεσης :30 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2011  
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 5-8 το απόγευμα.

Ανοικτή συγκέντρωση-Ομιλία Ν. Αφεντουλίδη στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς


Ανοικτή συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς πραγματοποίησε χθες το απόγευμα 23 Νοεμβρίου 2011, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Κοινωνία της Δημιουργίας» Νίκος Αφεντουλίδης. Παρουσία δημοτών και μελών και στελεχών της παράταξής του, ο κ. Αφεντουλίδης αναφέρθηκε στους στόχους του συνδυασμού του, στο στίγμα της δικής του λειτουργίας και σε σειρά άλλων δημοτικών θεμάτων, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική σε δημοτική αρχή και στην μείζονα αντιπολίτευση (τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Κιλκίς Τάκη Τερζίδη).

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη για «Εισπρακτικές Εταιρείες & Λειτουργία αυτών»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με θέμα «Εισπρακτικές Εταιρείες & Λειτουργία αυτών», κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης.  
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  
«Στο παρελθόν, έχουν γίνει προσπάθειες, ώστε το καθεστώς που διέπει τις εταιρείες που εκπροσωπούν τις Τράπεζες και είναι «αρμόδιες» για την «υπενθύμιση» του δανείου του οφειλέτη προς αυτές (τα λεγόμενα call center), να αλλάξει.

Eπένδυση στην Σερβία από την Αλουμύλ


Η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ– ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε., ανακοίνωσε την πρόθεση της Εταιρίας να προχωρήσει σε υλοποίηση επένδυσης στην Σερβία με στόχο την σημαντική αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του Ομίλου στην περιοχή. 
Το επενδυτικό πλάνο, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού χωρίς να έχει καθοριστεί με ακρίβεια το ύψος της επένδυσης που αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα 10 εκατ. ευρώ, και περιλαμβάνει την επέκταση του υπάρχοντος εργοστασίου με την κατασκευή νέου κέντρου logistics, καθώς επίσης και την εγκατάσταση νέας πρέσας.

«Κινητικότητα» Κυπρίων στην Ελλάδα μέσω της Επιμορφωτικής Κιλκίς


Η Επιμορφωτική Κιλκίς ήταν ο Φορέας Υποδοχής του ευρωπαϊκού προγράμματος LEONARDO DA VINCI μέσω του οποίου υλοποιήθηκε «κινητικότητα» Κυπρίων στην Ελλάδα. Στην κινητικότητα (εκπαιδευτική επίσκεψη) έλαβαν μέρος Διευθυντές Συνεργατικών Πιστωτικών Εταιρειών των επαρχιών της Κύπρου. Συντονιστής Φορέας του Leonardo Da Vinci ήταν η Παγκύπρια Συνεργατική Συνομοσπονδία. 
Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα με τίτλο «Στρατηγικός σχεδιασμός μάρκετινγκ συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων» προσέφερε εξειδικευμένες γνώσεις αλλά και εμπειρίες στην ομάδα συμμετεχόντων.

Συνάντηση Εθελοντριών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς


Η μηνιαία συνάντηση των Εθελοντών του Τοπικού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στο σπίτι της Εθελόντριας κ. Λιάνας Ματζάρη. Το παρόν έδωσαν σχεδόν όλες οι Εθελόντριες των παλαιότερων σειρών εκπαίδευσης που συνεργάστηκαν στο παρελθόν στενά μαζί της.  
Mέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα συζητήθηκαν τα πεπραγμένα αλλά και ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων του τμήματος προς ενημέρωση όλων των παρευρισκομένων.

«Ευριπίδεια 2011-2014»: Οι παραστάσεις στο νομό Κιλκίς

Την παράσταση μαριονέτας «Η κόρη του μυλωνά» από τη Σκηνή Μαριονέτας ΛΙ-ΛΑ-ΛΟ του θεάτρου «Μαίωτρον», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Αγιονερίου.
Πρόκειται για μια μουσική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι των Αδελφών Γκριμ «Η κόρη του μυλωνά», που φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τον μαγικό κόσμο της μαριονέτας, ενώ παράλληλα διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους με τα καμώματα του μυλωνά και της κόρης του. Χιούμορ, πλούσια σκηνικά και ενεργή συμμετοχή των παιδιών είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την παράσταση.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Παράσταση διαμαρτυρίας πολιτών στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς για το χαράτσι της ΔΕΗ


Την απόφαση να παραστούν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το χαράτσι της ΔΕΗ, έλαβαν τα Τοπικά Συμβούλια Μανδρών, Σάντας, Γαλλικού και Καμπάνη της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού του νέου διευρυμένου δήμου Κιλκίς, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη στη Νέα Σάντα.

Κτηνιατρικοί έλεγχοι Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας τον Οκτώβριο 2011

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
Οι κτηνίατροι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Τμημάτων Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διενήργησαν τον μήνα Οκτώβριο 2011, τους ελέγχους που αναφέρονται στους πίνακες που ακολουθούν:

Ποδηλατοδρομία - Πεζοπορία διαμαρτυρίας, ενημέρωσης


Όχι στις εξορύξεις. Μεγάλο ναι στη ζωή

Το Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία στο νομό Κιλκίς (Παϊκο – Κρούσια) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα : «Επιπτώσεις στο Περιβάλλον από την εξόρυξη μεταλλευμάτων» στις 25 Νοεμβρίου 2011 ώρα 7.30 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου-Δήμου Παιονίας.
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι :Σαράντης Δημητριάδης, ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ.
Θεοχάρης Ζάγκας, καθηγητής Δασολογίας & Φυσικών Πόρων του ΑΠΘ
Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός, λέκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Τόλης Παπαγεωργίου, Πολιτικός Μηχανικός.
Το πανέμορφο όρος Πάικο με τους καταρράκτες του Σκρά και τη γαλάζια λίμνη, η τεχνητή λίμνη «Μεταλλείου» που κατασκευάσθηκε για αρδευτική χρήση, κινδυνεύουν από την εξόρυξη μικτών θειούχων μεταλλευμάτων που το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας προωθεί στα πλαίσια του ξεπουλήματος της χώρας σε ξένες εταιρίες. Το Πάικο είναι πηγή ζωής για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας και πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων οικοτουριστών.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Τι απέγινε η Έλι;".
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, ώρα 21.00, Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς Σκηνοθεσία – Σενάριο: Asghar Farhadi
Χρονολογία παραγωγής: 2009
Χώρα παραγωγής: Ιράν,Γλώσσα: Φαρσί
Διάρκεια: 119'

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ.: «Η κυβέρνηση οπερέτα του κ. Παπαδήμου. Μια καταστροφική Κυβέρνηση»

Από το ΛΑΟΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία
Καταλήξαμε στο ΛΑ.Ο.Σ – ΠΑ.ΣΟ.Κ συγκυβέρνηση

Χωρίς καμία αλλαγή συνεχίζεται η προσπάθεια φτωχοποίησης του ελληνικού λαού από την Κυβέρνηση – οπερέτα του κ. Παπαδήμου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το οικονομικό σχέδιο της παρούσας Κυβέρνησης, κατ’ εντολή των δανειστών και της Γερμανικής Κυβέρνησης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λιγότερες απώλειες για τις μεγάλες τράπεζες, επιστροφή του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων στη δεκαετία του ’60 και πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας. Η Ελλάδα και το μέλλον της υποθηκεύεται και οι εργαζόμενοι προσφέρονται ανθρωποθυσία στις απαιτήσεις των ολοένα και πιο απαιτητικών δανειστών, που σκυλεύουν το πτώμα μιας χώρας και ενός περήφανου λαού.

Τίτλοι εφημερίδων 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Δεκτή η επιστολή Σαμαρά από το Βερολίνο- Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της έκτης δόσης·Δεν έχουν τον Θεό τους! – Έστειλαν χαράτσια και σε σεισμόπληκτους σε κοντέινερ!·Η θέση της Τράπεζας της Ελλάδος – Στόχος η ανάπτυξη, χωρίς άλλους φόρους
ΑΥΓΗ ·Η Μέρκελ σύρει την Ευρωζώνη σε ύφεση – Επιβάλλει τη σκληρή λιτότητα με επιτήρηση σε ολόκληρη την Ευρώπη·166.000 εκτός βαρέων – Ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές και μισθολογικές ανατροπές δημιουργεί η νέα λίστα· Αναδρομικό «ψαλίδι» συντάξεων επί του «γκισέ»! – Από 20% έως 40% στις κύριες και μέχρι 30% στις επικουρικές