Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δανειολήπτης δικαιώθηκε δικαστικά για χρέη προς τις τράπεζες!

Δανειολήπτης που απέδειξε αδυναμία πληρωμής και έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου 3869/2010, δικαίωσε το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου. Διέγραψε από το χρέος του προς τράπεζες συνολικού ύψους 300.000 ευρώ, το ποσό των 250.000 ευρώ καλώντας τον να πληρώσει τις 50.000 ευρώ όπως ο δανειολήπτης είχε ζητήσει. Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αναγνώρισε την ειλικρίνειά του σε όσα αυτός προέβαλε στην αίτησή του.

ΠΑΣΕΒΕ για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Σε λιγότερο από ένα μήνα και αν στο μεταξύ δεν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, θα λάβουν χώρα οι εκλογές στο επιμελητήριο. Η ποιοτική διαφορά αυτών των εκλογών είναι η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ, ΕΜΠΟΡΩΝ στηριζόμενη από τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ.

Σιγή σε όλα τα τα ραδιόφωνα την ερχόμενη Δευτέρα

Λόγω της 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών της δημοτικής και ιδιωτικής ραδιοφωνίας, που εργάζονται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, όλα τα ραδιόφωνα θα σιγήσουν! 
Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη λαίλαπα των απολύσεων και των καταπατήσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έχει κατακλύσει το χώρο της ραδιοφωνίας με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.
Αιτήματά τους είναι η ανάκληση όλων των απολύσεων, η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και η υπογραφή και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Πρόγραμμα της αντιπροσωπείας της Κ.Ο. Ελληνογερμανικής Φιλίας στο Βερολίνο

Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Ν. Κιλκίς κ. Φραγγίδης Γεώργιος μετέχει ως μέλος της αντιπροσωπείας της Κ.Ο. της Ελληνογερμανικής Φιλίας, η οποία αναχωρεί τη Δευτέρα 28-11-2011 για το Βερολίνο της Γερμανίας. Εκεί θα τους υποδεχθεί την πρώτη μέρα η Πρόεδρος της Γερμανοελληνικής Φιλίας κ. Annette Groth και ο Έλληνας Πρέσβης κ. Δημήτριος Ράλλης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους τα μέλη της αντιπροσωπείας της Κ.Ο. Ελληνογερμανικής Φιλίας θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων κ.Gunther Krichbaum, με εκπροσώπους της Μ.Κ.Ο. για το Άσυλο καθώς και με δημοσιογράφους.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς: "Να επαναφέρουμε το θέμα συμψηφισμού των χρεών φαρμακοποιών με το δημόσιο"

Η οικονομική κατάσταση των Φαρμακείων σε όλη την χώρα είναι σε τραγική κατάσταση. Τα χρέη των φαρμακείων έχουν φτάσει σε ύψη μη διαχειρίσιμα και ο δανεισμός έχει καταστεί περαιτέρω θηλιά στο λαιμό των φαρμακοποιών. Οι υποχρεώσεις προς την εφορία καθημερινά αυξάνονται, για ποσά τα οποία δεν έχουμε εισπράξει ποτέ (φόρος, ΦΠΑ, περαιώσεις, έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, φόρος για τα ακίνητα κλπ.). Οι ελλείψεις φαρμάκων πολλαπλασιάζονται και από το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη δυσπραγία για την αγορά τους, ιδίως αυτών υψηλού κόστους. Οι τράπεζες δεν εκδίδουν πλέον, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, μπλοκ επιταγών, μετά την οδηγία της ΕΚΤ, ότι το ποιο επισφαλές επάγγελμα στην Ελλάδα είναι αυτό του Φαρμακοποιού επειδή εξαρτάται κατά 80% περίπου από τα ασφαλιστικά ταμεία.