Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Σφήνα" Αμανατίδη σε Τερζίδη

Μια... περιποιημένη σφήνα κατά του πρώην Δημάρχου Κιλκίς Τάκη Τερζίδη "πέταξε" κατά τη συνεδρίαση του περασμένου δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο Πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ Τάσος Αμανατίδης με αφορμή δήλωση του πρώτου ότι θα πρέπει η δημοτική αρχή να προσπαθήσει να προβεί στις όσο το δυνατόν λιγότερες δαπάνες για τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ενόψει Χριστουγέννων. Η "παλιά καραβάνα" δεν άφησε την εν λόγω δήλωση να πέσει κάτω, και αναφερόμενος... γενικά μεν αλλά ειδικά δε, είπε ότι δεν θέλει να περνάει η εικόνα ότι κάποιοι είναι προστάτες του δημοσίου χρήματος και άλλοι το κατασπαταλούν...

Σβήστηκε τοιχογραφία του Δήμου Κιλκίς

Αφού είδε και απόειδε η Μητρόπολη Κιλκίς ότι δεν μπορεί να νοικιάσει λόγω παλαιότητας το κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πριν από δύο χρόνια η Νομαρχία και πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, αποφάσισε -και ορθώς-, να μετατρέψει την παλιά ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων σε Συνεδριακό Κέντρο.
Μάλιστα, για το σκοπό αυτό προχώρησε τις τελευταίες ημέρες σε αναγκαίες εργασίες ευπρεπισμού και βαψίματος του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου.

Συνεδριακό Κέντρο πλέον η αίθουσα εκδηλώσεων της παλιάς Νομαρχίας

Ανήμερα της εορτής των πολιούχων και προστατών της πόλεως του Κιλκίς, εγκαινιάστηκε παρουσία των προσκεκλημένων Μητροπολιτών Ξάνθης κ. Παντελεήμονος και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, του Ποιμενάρχη Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και των αρχών του νομού το συνεδριακό κέντρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως το οποίο ανακαινίσθηκε πρόσφατα από τις Ενορίες της Μητροπόλεως με την φροντίδα του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωρίδη και το οποίο θα χρησιμοποιείται για ομιλίες, συνάξεις νέων, ιερατικές συνάξεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ημερίδες και συνέδρια.

24ωρη απεργία του ΠΑΜΕ την 1η Δεκέμβρη

24ωρη απεργία διοργανώνει για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης στην Πλατεία Ειρήνης στις 10.30, με σκοπό όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση να κλιμακωθεί "η πάλη απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η πλουτοκρατία".

Κατεβάζει ρολά ο στίβος

Κατεβασμένα τα ρολά (ως τις 15 Δεκεμβρίου) έχει ο ΣΕΓΑΣ μετά την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης να αναστείλει τη λειτουργία του ΔΣ μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις της Πολιτείας για τον αθλητισμό.
Ωστόσο, από τα 248 σωματεία με δικαίωμα ψήφου, παρόντα με αντιπρόσωπο βρέθηκαν στην συνέλευση μόνο 101, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά τόσο από τον πρόεδρο Βασίλη Σεβαστή, όσο και από τους ομιλητές – αντιπροσώπους, κυρίως εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης του Ελληνικού αθλητισμού.

Ερώτηση Φραγγίδη για άμισθη και ανασφάλιστη εργασία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κο. Γεώργιο Κουτρουμάνη με θέμα την «Άμισθη και ανασφάλιστη εργασία» κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης. Η ερώτηση έχει ως εξής: "Η απασχόληση διανύει μια περίοδο κρίσης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφονται επισήμως 250 εκατ. άνεργοι, η χειρότερη επίδοση των τελευταίων ετών. Οι νέοι άνθρωποι έχουν πληγεί σφόδρα από την ανεργία. Την ίδια ώρα επιδεινώνεται, σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο, η ποιότητα των θέσεων εργασίας που είναι διαθέσιμες.

Στις 680.000 ευρώ το έλλειμμα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς

Ενημέρωση επί διαφόρων εκκρεμών οικονομικών θεμάτων του Δήμου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς που έλαβε χώρα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011.
Ειδικότερα, πριν τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας ενημέρωσε το σώμα για την πορεία της έρευνας στην υπόθεση της κλοπής που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Χέρσου ακριβώς πριν την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής. Όπως είπε, η υπόθεση δεν μπορεί να εξιχνιαστεί καθώς η Αστυνομία επικαλείται έλλειψη στοιχείων.
Για το έλλειμμα στους παιδικούς σταθμούς,

«Επιστολή της ΕΣΕΕ στο ΥπΑΑΝ για την ανάδειξη των ελληνικών μικροεισαγωγικών εμπορικών επιχειρήσεων σε μικροεξαγωγικές»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την οποία τονίζει την ανάγκη για ανάδειξη ελληνικών μικροεισαγωγικών επιχειρήσεων και σε μικροεξαγωγικές, με τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου, του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου ΟΠΕ, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:

Ενημερώσεις σε Πολύκαστρο και Βάθη, ενάντια στις εξορύξεις - μεταλλουργία

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και γεμάτες αίθουσες πραγματοποιήθηκαν οι δυο ενημερωτικές ομιλίες με θέμα τις εξορυκτικές- μεταλλευτικές δραστηριότητες την Παρασκευή 25/11 στο Πολύκαστρο και το Σάββατο 26/11 στη Βάθη. Μετά την πρώτη εκδήλωση στο Κιλκίς,στις 11/11 υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον για ενημερώσεις από τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών που βρίσκονται στο στόχαστρο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων σε Πολύκαστρο αλλά και στη Βάθη. Εκεί στη Βάθη βγαίνει η περιοχή σε διαγωνισμό παραχώρησης αρχές Δεκέμβρη εν αγνοία των κατοίκων. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο που αποτελείται ήδη από πολλούς περιβαλλοντικούς, περιηγητικούς αλλά και πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Κεντρικής Μακεδονίας

Την Κυριακή, 4 Δεκ 2011, στις 11.00, στον χώρο του πρώην κινηματογράφου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (κατω από την Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης) θα συναντηθούν όλες οι ενδιαφερόμενες Εθελοντικές Μη Κερδοσκοπικές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για να συζητήσουν την δυνατότητα δημιουργίας του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και χάριν συντομίας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ θα μπορούσε να είναι μια τυπική δομή που ανάμεσα στους κύριους στόχους του θα μπορούσε να περιλάβει:

Τίτλοι εφημερίδων 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Πλήρης διάλυση.. – «Σκορποχώρι» το Δημόσιο – Χωρίς ωράριο, οι υπάλληλοι προσέρχονται και αποχωρούν όποτε θέλουν! ·Δυο χρόνια σήμερα από την ανάληψη της Προεδρίας στη Ν. Δ. για τον Αντώνη Σαμαρά·Κρατικό όργιο με τους διαφημιστικούς διαγωνισμούς εκατομμυρίων! – Αμφιβόλου αξιοπιστίας από υπουργεία, μονοπωλιακούς Οργανισμούς κ. .α. – Διακομματικές Επιτροπές προτείνει η Ν. Δ.
ΑΥΓΗ ·Ληστεύουν τα Ταμεία, κόβουν τις συντάξεις – 3,7 δις ευρώ έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία , σύμφωνα με απάντηση του Γ. Κουτρουμάνη·20.000 δημόσιοι υπάλληλοι από χθες στην εφεδρεία – Άλλοι 15.000 προστίθενται από την 1η Ιανουαρίου·Μέρκελ – Σαρκοζί – Σχέδια για Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων!

Συνελήφθη 29χρονος για ναρκωτικά στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (27-11-2011) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 29 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο Πολύκαστρο Κιλκίς, σε σωματική έρευνα του 29χρονου από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν (28,6) γραμμάρια κοκαΐνης. Ακολούθως, ο 29χρονος παρέδωσε από το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη δύο συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (91,3) γραμμάρια κάνναβης. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, ενώ προανάκριση ενεργείται από Τ.Α. Κιλκίς.

Συνελήφθησαν οι κλέφτες χαλκού

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στον Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 41 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 18 ετών, διότι σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που επέβαιναν βρεθήκαν τρία (3) τσουβάλια με απογυμνωμένα καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 140 κιλών τα όποια είχαν αφαιρέσει το βράδυ της προηγούμενης ημέρας από τις γραμμές του ΟΣΕ στην αγροτική περιοχή του Αξιοχωρίου Κιλκίς.

ΟΙ ΠΕΝΤΕΚΑΙΔΕΚΑ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΕΣ Λαμπρός ο εορτασμός των πολιούχων του Κιλκίς

Με λαμπρότητα εόρτασε το Κιλκίς τους Πολιούχους Αγίους της Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες οι οποίοι μαρτύρησαν επί Ιουλιανού του Παραβάτου το 362 μ.Χ. στην Τιβεριούπολη (σημερινή Στρώμνιτσα των Σκοπίων). Στο Κιλκίς μετέφεραν την τιμή τους οι πρόσφυγες Στρωμνιτσιώτες το 1913 όπου εγκαταστάθηκαν και αυτοί μετά την άδικη επιδίκαση της Στρώμνιτσας και της γύρω ελληνικοτάτης περιοχής στους Βουλγάρους. Τά ὀνόματα τῶν ἁγίων εἶναι: Τιμόθεος, καί Θεόδωρος οι ἐπίσκοποι. (Ὁ Θεόδωρος εἶναι ἕνας ἀπό τούς 318 θεοφόρους πατέρες τῆς Ἅ’ Οἰκουμενικῆς συνόδου ενώ ο Τιμόθεος κατέστη ἐπίσκοπος Τιβεριουπόλεως). Πέτρος, Ἰωάννης, Σέργιος, Θεόδωρος , Νικηφόρος οι ἱερεῖς, Βασίλειος καί Θωμάς οι διάκονοι. Ἰερόθεος, Δανιήλ, Χαρίτων, Σωκράτης, Κομάσιος καί Εὐσέβιος οι μοναχοί.

Με αντικειμενικά κριτήρια η επιλογή του προέδρου στο Επιμελητήριο

Γράφει ο Παναγιώτης Αμοιρίδης Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ασκείται από την Διοικητική Επιτροπή και από το Διοικητικό Συμβούλιο, αυτός όμως που καθορίζει το βηματισμό του και την εν γένει λειτουργία του και θέτει σε εφαρμογή τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι ο Πρόεδρος.
Πολλά είναι τα προαπαιτούμενα προσόντα και χαρακτηριστικά που παίζουν ρόλο σε μία επιτυχή όχι για τον ίδιο, αλλά για το Επιμελητήριο και τα μέλη του, προεδρική θητεία.
Τα βασικά όμως και στοιχειώδη πιστεύω ότι είναι δύο: