Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

‘‘Δημοκρατία και οικονομική κρίση’’ με τον Κώστα Χρυσόγονο, Συνταγματολόγο

Η Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς και η ‘’Θρακική Εστία’’ Κιλκίς διοργανώνουν ομιλία - συζήτηση με τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Κώστα Χρυσόγονο με θέμα: ‘‘Δημοκρατία και οικονομική κρίση’’.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, στις 7.30΄ μ.μ., στην αίθουσα ‘’Μ. Ανδρόνικος’’ της ΤΕΧΝΗΣ.

Δυσάρεστες πρωτιές των Ελλήνων

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, με αφορμή πρόσφατες έρευνες, που δείχνουν δυσάρεστες πρωτιές: α) των Ελλήνων νέων ως προς την κατανάλωση αλκοόλ και β) των γυναικών ως προς το κάπνισμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συνεργασία Παύλου Πασσαλίδη με Ευριπίδη Στυλιανίδη για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Ενδιαφέρουσες συναντήσεις είχε την περασμένη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 στη Θεσαλονίκη ο κ. Παύλος Πασσαλίδης με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτριο Βαρτζόπουλο καθώς και με τον πρώην Υπουργό, Βουλευτή Ροδόπης και Γραμματέα Προγράμματος της Ν.Δ. κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ακολούθως ο κ. Πασσαλίδης έδωσε το παρών και σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα δύο στελέχη της Ν.Δ προς τα μέσα ενημέρωσης με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου ο κ. Στυλιανίδης με την ιδιότητα του Γραμματέα Προγράμματος ενημέρωσε σε ειδική (κλειστή) συνάντηση τους παρευρισκόμενους για την εξέλιξη του σχεδιασμού για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ.

Παπαδήμος: Δεν καταργείται το χαράτσι- Όλη η εγκύκλιος

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με τις διευκρινήσεις για το χαράτσι στα ακίνητα. Με την εγκύκλιο, διευκρινίζεται τι θα γίνει ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρχουν στον υπολογισμό του τέλους και καθορίζεται ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν μειωμένο τέλος, καθώς και ποιοι εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του χρέους. Καθορίζεται επίσης ότι σε περίπτωση που κάποιος δεν πληρώσει τα χρήματα θα γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης αφού περάσουν 80 μέρες από την έκδοση του λογαριασμού. Διευκρινίζεται επίσης η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις περιπτώσεις που υπάρχει σε ισχύ διακανονισμός με τη ΔΕΗ για την αποπληρωμή παλαιότερων λογαριασμών.

Χριστουγεννιάτικο ωράριο καταστημάτων 2011-2012


Ε.Σ.Α.μεΑ.: Οι προτάσεις του αναπηρικού κινήματος για τον κρατικό προϋπολογισμό 2011


Με επιστολή της στον Πρόεδρο και στα μέλη της Βουλής των Ελλήνων, η Συνομοσπονδία καταθέτει τις προτάσεις της εν’ όψει της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2011.  Η Ε.Σ.Α.μεΑ. επαναφέρει το αίτημα του αναπηρικού κινήματος για τη θωράκιση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από τις σκληρές οικονομικές πολιτικές, που ήδη εφαρμόζονται και τους έχουν οδηγήσει στη φτώχεια.

Πρώτο αγροτικό επιμορφωτικό συνέδριο με τίτλο ‘Καλλιέργεια -Τυποποίηση- Προώθηση’

Ανακοινώνεται διοργάνωση του πρώτου αγροτικού επιμορφωτικού συνεδρίου με τίτλο ‘Καλλιέργεια -Τυποποίηση- Προώθηση’ που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 2012. Σκοπός του συνεδρίου είναι η κατάρτιση των αγροτών νέων και παλαιοτέρων για τις πιο προσοδοφόρες και με μεγαλύτερη εμπορική προοπτική καλλιέργειες, και για την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στα τελικά προϊόντα η κατάλληλη τυποποίηση και οι νέοι τρόποι προώθησης τους.

Επιχειρησιακό σχέδιο δήμου Παιονίας για το 2012-2014

Γράφει ο Χρήστος Δραγανίδης                                          Το επιχειρησιακό σχέδιο αποτελεί την κορυφαία λειτουργία, προκειμένου να σχεδιαστεί ο στόχος, ο τρόπος και τα μέσα υλοποίησης της ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής το κάθε δήμου. Στην διαδικασία αυτή θεμελιώδη προϋπόθεση αποτελεί η πλατιά συμμετοχή προσώπων, φορέων και υπηρεσιών. Τον πρώτο λόγο έχουν οι πολίτες.
Σκοπός είναι η συγκέντρωση προτάσεων, η ιεράρχησή τους και ο σχεδιασμός των δράσεων και των έργων που απαιτούνται προκειμένου να συνταχθεί ένας οδηγός βιώσιμης ανάπτυξης ,πάνω στον οποίο η σημερινή και οι επόμενες διοικήσεις του δήμου να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους στην περίοδο 2012-2014.

Ενημερωτική Εκστρατεία κατά του Aids στην πόλη του Κιλκίς

Η δημοτική αρχή Κιλκίς και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας στηρίζοντας κάθε προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του γενικού πληθυσμού, αλλά και ειδικών ομάδων (όπως μαθητές) σε θέματα υγείας, συμμετέχει στην ενημερωτική εκστρατεία “Αλυσίδα ζωής-Δώστε τα χέρια” κατά του Aids, που υλοποιεί το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης.

Απάντηση στην Ερώτηση του Βουλευτή Γ. Φραγγίδη με θέμα: «Υλοποίηση του Μέτρου 2.1.4. για τις Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις»

Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής. Γ. Φραγγίδης, για τα θέματα της αρμοδιότητας μας, σας πληροφορούμε τα εξής: "Η ΚΥΑ για τις Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις για ορισμένες δράσεις του Μέτρου 2.1.4. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» έχει υπογραφεί.

Δεύτερος νικητής στο 10αρι του ΣΔΥΑ ο Γιάννης Παπαδόπουλος του ΓΑΣ Κιλκίς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο 29ος Αγώνας Υγείας 10χλμ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών. Στον αγώνα συμμετείχαν σχεδόν 1200 δρομείς, αριθμός που αποτελεί και νέο ρεκόρ για τη διοργάνωση, ενώ άλλα 200 παιδιά έτρεξαν στον μικρο αγώνα των 2χλμ που διεξήχθη παράλληλα. Η φετινή διοργάνωση ήταν και επετειακή, καθώς ο ΣΔΥΑ γιόρτασε τα 30α του γενέθλια και ήταν μια πραγματική γιορτή του μαζικού αθλητισμού και του τρεξίματος.

To Δημοτικό Χέρσου στο εργοστάσιο SONOCO HELLAS AE

Το εργοστάσιο ανακύκλωσης και επεξεργασίας χαρτιού στη Βιομηχανική Ζώνη Σταυροχωρίου Κιλκίς επισκέφθηκαν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 οι μαθητές των τάξεων Γ και Δ του 6/θ ΔΣ Χέρσου στα πλαίσια του προγράμματος “litter less campaign” (λιγότερα σκουπίδια στη φύση) που διεξάγεται στο Σχολείο υπό την εποπτεία της Ελληνικής Εταιρίας προστασίας της φύσης. Τα παιδιά είχαν μια άψογη και ιδιαίτερα θερμή φιλοξενία από τους ανθρώπους της επιχείρησης Sonoco Hellas.