Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η «τρέλα» του στίβου

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μηναρετζής Προπονητής Στίβου
Πριν από αρκετό διάστημα, είχα επισημάνει αυτό που όλοι διέβλεπαν. Την αδυναμία δηλαδή της πολιτείας να συνδράμει οικονομικά μέσω του προϋπολογισμού τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. 
Η μείωση είναι τεράστια και τα προβλήματα που δημιουργεί αξεπέραστα. Ήδη πολλά κολυμβητήρια, όπου υπάρχουν, υπολειτουργούν λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης και το ίδιο συμβαίνει στις κλειστές αίθουσες βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ κλπ.
Όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες έχουν επισημάνει τα προβλήματα που έρχονται, ο δε ΣΕΓΑΣ ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

"Δουλειά από όλους και όχι κριτική" τονίζουν οι Πρόεδροι των Β'θμιων Σχολικών Επιτροπών του νομού

Επιστολή για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου δασκάλων Παιονίας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του νομού, απέστειλαν από κοινού οι Πρόεδροι των Β'θμιων Σχολικών Επιτροπών των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας Πεντζερετζής Πρόδρομος και Συμεωνίδου- Τσιβρεμετζή Κωνσταντία αντίστοιχα.
Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, «πρέπει να επισημάνουμε κάποια πράγματα που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, διότι τα θέματα της παιδείας χρήζουν περισσότερης προσοχής, σκέψης και ευαισθησίας πριν δημοσιοποιηθούν, καθώς αφορούν χιλιάδες μαθητές και γονείς.

Ενθουσίασε το κουκλοθέατρο "Του ψαρά το παιδί" από τον σύλλογο ΘΑΜΥΡΙΣ

Μια αξέχαστη κουκλοθεατρική παράσταση στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Κιλκίς παρουσίασε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο Λαογραφικός Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας και Θράκης ΘΑΜΥΡΙΣ. Η σκηνή κουκλοθεάτρου Καμπάνη με όνομα: ''ΟΙ ΠΛΑΓΓΟΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑΜΥΡΙΣ'' σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπ/κων Ν. Κιλκίς και τον Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. παρουσίασε την παράσταση ''ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ''.

Ανεξάρτητη Κίνηση Νέων Ιδεών: "Προτάσεις για επιχειρησιακό πρόγραμμα δήμου Παιονίας"

Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Παιονίας 2011-2014 η Ανεξάρτητη Κίνηση Νέων Ιδεών καταθέτει τις προτάσεις της, με ορίζοντα την δεκαετία. Προτάσεις που να δώσουν στον τόπο προοπτική και ένα μέλλον καλοσχεδιασμένο μακριά από προχειρότητες και λογικές του φαίνεσθε. Δεν είναι κακό να σχεδιάσουμε και να ξεκινήσουμε κάτι το οποίο θα ολοκληρώσει μια άλλη δημοτική αρχή. Πρέπει να υπάρχει συνέχεια και σύμπνοια για το καλό του τόπου ώστε να γίνουν πραγματικά έργα. Με την λογική των θεμελίων και τάσεων που πρέπει να δρομολογηθούν ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να αυξηθούν οι ευκαιρίες καθώς και οι θέσεις εργασίας.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την δράση 2.1 “Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών” του μέτρου2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις » του ΠΑΑ 2007-2013 .

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ευκαρπία


ΙΚΑ: Δεν έχει να πληρώσει συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων


Σε τεντωμένο σκοινί κινείται η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να βρει χρήματα για τις συντάξεις του Ιανουαρίου και το δώρο Χριστουγέννων.
Μέρος του επίμαχου ποσού- το οποίο ανέρχεται στο ένα δις ευρώ- αναμένεται να δοθεί στο Ίδρυμα περί τα μέσα Δεκεμβρίου με την εκταμίευση της έκτης δόσης, όσο για τα υπόλοιπα χρήματα, αναζητούνται χρηματοδότες.

Ανακοίνωση ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 18:00 το Συμβούλιο του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου του Μητροπολιτικού Ναού Κιλκίς παράλληλα με την διανομή από το Κοινωνικό Παντοπωλείο των εορταστικών δεμάτων, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με κάλαντα από όλη την Ελλάδα και Βυζαντινούς ύμνους στο πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως (στην παλιά Νομαρχία) και προσκαλεί όλο τον κόσμο να προσέλθει για να δείξουμε όλοι μαζί την Αγάπη και την συμπαράσταση μας στους συνανθρώπους μας.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Κιλκίς «Για την Πατρίδα μας, για τη Μακεδονία μας»: Προτάσεις προς το δήμο Κιλκίς

"Θα αναφερθούμε σήμερα στα πεπραγμένα του Δήμου Κιλκίς και της Δημοτικής Αρχής.
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς φαίνεται ότι κάνει μια θετική προσπάθεια και σίγουρα η λειτουργία της είναι μέχρι στιγμής καλύτερη από την προηγούμενη Διοίκηση.
Όμως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να δει κάποια πράγματα με διαφορετικό μάτι και να δουλέψει προς την σωστή κατεύθυνση.
Θα κάνουμε κάποιες επισημάνσεις παρακάτω.

Χατζηγεωργιάδης: «Θα ασκήσουμε σκληρή αλλά εποικοδομητική κριτική σε νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου»

Συγχαίρω τον νικητή των Εκλογών και δηλώνω ότι όλα τα εκλεγμένα μέλη του Συνδυασμού μας θα σταθούμε δίπλα του για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, την επίτευξη των στόχων του Επιμελητηρίου και την προαγωγή των συμφερόντων των μελών του.
Ταυτόχρονα όμως θα ασκήσουμε αυστηρή αλλά εποικοδομητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση κυρίως στα θέματα της διαφάνειας και της διαχείρισης των οικονομικών του Επιμελητηρίου και ο έλεγχος αυτός αρχίζει από τώρα και αναφέρεται τόσο στην τετραετία που ακολουθεί όσο και στην πενταετία που πέρασε.

Τα «Δώρα των Μάγων» στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου

Τα «Δώρα των Μάγων» από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους θα υποδεχθεί η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου για τέσσερεις ημέρες κατά την διάρκεια του Αγίου Δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων Η επίσημη υποδοχή τους θα γίνει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 4:00 το απόγευμα στον προαύλειο του Ιερού Ναού Αγίων Βασιλείου και Νικολάου Κιλκίς. Στον ως άνω Ιερό Ναό θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 4:00 το απόγευμα οπότε και θα μεταφερθούν στην Ενορία του Νέου Αγιονερίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου όπου και θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή 01 Ιανουαρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι οπότε και θα αναχωρήσουν.