Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Εκατομμύρια ευρώ ζητούν αναδρομικά 117 πρώην βουλευτές- Λίστα με τα ονόματα

Τα πρώτα "πακέτα" αγωγών που έχουν καταθέσει 117 πρώην βουλευτές και συνταξιούχοι βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και διεκδικούν αναδρομικά (και με το νόμιμο τόκο) διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ ήδη η συζήτηση μερικών αγωγών αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τον Φεβρουάριο του 2012. Παράλληλα, ανάλογος μικρός αριθμός αγωγών βουλευτών εκκρεμούν και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ενώ πολύ μεγαλύτερος αριθμός αγωγών είναι «παγωμένες» στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επιπτώσεις από την εξόρυξη-μεταλλουργία


Δήλωση κ. Σάββα Τσιτουρίδη για τις οικονομικές διεκδικήσεις πρώην βουλευτών

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομα του κ. Σάββα Τσιτουρίδη σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο, ο πρώην υπουργός έκανε την παρακάτω δήλωση:  “Με έκπληξη είδα το όνομά μου να περιλαμβάνεται σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδίκησαν αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο. Από τον Μάρτιο του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από την Βουλή των Ελλήνων.

Καμπανάκι απο Φλωρίδη: Κινδυνεύουμε να βγούμε εκτός ευρώ

Πρέπει να λάβουμε μέτρα, αλλιώς θα βγούμε από το ευρώ εκτός αν μας κρατάνε δωρεάν. Η διαφορετική εξέλιξη θα είναι ένας εφιάλτης” είπε ο πρώην υπουργός.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο κ. Φλωρίδης πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν θα προλάβει αν συνεχίζει να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν. “Δεν μπορεί να πετύχει αν συνεχίσουν να φέρονται οι πολιτικές δυνάμεις όπως φέρονται μέχρι τώρα” υπογράμμισε.

Σεμινάριο με θέμα τις νέες τεχνολογίες στη βιολογική γεωργία



Ερώτηση Γ. Φραγγίδη προς Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με θέμα τη ρύθμιση των χρεών των γεωργοκτηνοτρόφων

«Με τον Ν. 3816 «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις» που αφορά συλλήβδην τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, ρυθμίζονται τα δάνεια τα οποία έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα μετά την 30.6.2007 και μέχρι τη δημοσίευση του νόμου.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Φωτογραφία, αρχείο Internet
Τις πρώτες πρωινές ώρες (10-12-2011), στο 13ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Ποντοηράκλειας – Πολυκάστρου Κιλκίς, το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου Κιλκίς.