Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα συντονιστικής επιτροπής αγώνα ενάντια στα μεταλλεία στο Πάικο

Το Πάικο αποτελεί για μας πηγή ζωής και πλούτου, πηγή παραγωγής πολιτισμού και ιστορίας, πηγή έμπνευσης για δημιουργία. Είναι πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα και υπάρχουν καταφύγια άγριων ζώων, που η επιβίωσή τους εξαρτάται άμεσα από το βουνό αυτό.  Οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες προσφέρουν ήδη δυνατότητες μοναδικές για αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή (βιολογική καλλιέργεια-κτηνοτροφία), για μελισσοκομία και υλοτομία, οικοτουρισμό, και μεταποίηση τοπικά παραγόμενων προϊόντων.

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο την Πέμπτη

Τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου προαναγγέλει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ με ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Οι τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης φανερώνουν με τον πιο σαφή και απροκάλυπτο τρόπο τα αντιλαϊκά σχέδια του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των δανειστών, οι οποίοι με πρόσχημα το χρέος, επιδιώκουν να αφαιρέσουν από τους εργαζόμενους και τους λαούς κάθε κατάκτηση και δικαίωμα που έχει κερδηθεί με αγώνες τον τελευταίο αιώνα.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: «Όχι στη συμμετοχή εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις επιτροπές για το χαράτσι»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει κάθετα αντίθετη στη συμμετοχή εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις επιτροπές εξέτασης των αιτήσεων εξαίρεσης από την πληρωμή του τέλους ακινήτου μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν δέχεται να νομιμοποιήσει την επιβολή του «χαρατσιού» στους πολίτες, συμμετέχοντας με Κοινωνικούς Λειτουργούς ή με άλλους εργαζόμενους στις επιτροπές που η κυβέρνηση αποφάσισε να συστήσει δήθεν για να εξαιρέσει όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν το φόρο. Επί της ουσίας το ακριβώς αντίθετο επιδιώκει, σπρώχνοντας ακόμη περισσότερο στην εξαθλίωση την κοινωνία με την απάνθρωπη απειλή της διακοπής του ρεύματος.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς: "οι ΜΥΘΟΙ για την «απελευθέρωση» του βρεφικού γάλακτος , μια αφορμή να πούμε τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ για την υποδούλωσή μας"

"Επειδή έγινε μεγάλος λόγος από τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης για την πώληση του βρεφικού γάλακτος από τα σούπερ μάρκετ και την μείωση των τιμών τους κατά 20% και επειδή πλέον φαίνεται πολύ καθαρά ότι οι μάσκες έπεσαν, κρίνουμε σκόπιμο να πληροφορήσουμε τους συμπολίτες μας για τα παρακάτω: 
Ο λόγος γίνεται μόνο για τα γάλατα 1ης βρεφικής ηλικίας (τα ονομαζόμενα Νο 1, για πρόωρα και βρέφη μέχρι 6 μηνών) καθόσον τα υπόλοιπα βρεφικά γάλατα και οι παιδικές κρέμες ανέκαθεν επωλούντο και από τα σούπερ μάρκετ.

«Πυροσβέστης» ο Πετσάλνικος για τα αναδρομικά πρώην βουλευτών

Το ρόλο του... πυροσβέστη, επιχειρεί να παίξει ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος στο θέμα που έχει προκύψει με τους πρώην βουλευτές, που διεκδικούν αναδρομικές αποδοχές και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη από τη μη αναπροσαρμογή των απολαβών τους σύμφωνα με αυτές των δικαστικώ. Ο κ. Πετσάλνικος, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επιχειρεί να δώσει ένα τέλος στο θέμα, καθώς αναφέρει ότι για να ισχύσει και για τους βουλευτές οποιαδήποτε διάταξη νόμου που αφορά αποδοχές δικαστικών λειτουργών, θα πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση του Προέδρου της Βουλής και του υπουργού Οικονομικών. Και όπως δηλώνεται «τέτοια απόφαση ουδέποτε εκδόθηκε, ούτε βεβαίως πρόκειται να εκδοθεί».

Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το πασίγνωστο και αγαπημένο έργο της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα» από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Πιθανή αύξηση του κόστους ενέργειας και των τιμών της ΔΕΗ θα οδηγήσει σε κλείσιμο πλήθους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος με αφορμή την πρόταση για διψήφιο ποσοστό αύξησης των τιμών των τιμολογίων της ΔΕΗ, απέστειλε επιστολή, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, προς τον κ. Ε. Βενιζέλο, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, και Γ. Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζητώντας την αποτροπή της πιθανής – φημολογούμενης αύξησης των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας, και την εξέταση θέσπισης ειδικού τιμολογίου για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Χ. Γκουντενούδης για τον εξορθολογισμό του δημοσίου τομέα

"Ο εξορθολογισμός στη δομή και την λειτουργία του Δημόσιου Τομέα, είναι ένα από τα βασικά όσο και επείγοντα ζητούμενα της εποχής. Αποτελεί μείζον προαπαιτούμενο στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Η διαδικασία αυτή όμως δεν πρέπει να εξαντλείται στην δραστική αριθμητική μείωση Υπηρεσιών και εργαζομένων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Η προσπάθεια ενεργοποίησης του Δημόσιου Μηχανισμού μέσα από περικοπές και καταργήσεις έρχεται πολλές φορές σε πλήρη αντίθεση με την, φραστική τουλάχιστον, πρόθεση για αποκέντρωση.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για τις εξορύξεις σε περιοχές του ν. Κιλκίς

Σχετικά με το θόρυβο που επικρατεί τελευταία και που αφορά στο ενδεχόμενο εξορύξεων σε περιοχές του νομού, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
"1. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική η ευαισθησία και η εγρήγορση που επιδεικνύουν οι πολίτες του νομού μέσω των τοπικών Συλλόγων της κάθε περιοχής. Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης που έχουν διοργανωθεί σε πόλεις και χωριά παρουσιάζουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον και την πολύτιμη αξία τους.
2. Η πρόσκληση και παρουσία ειδικών επιστημόνων δείχνει το ιδιαίτερο βάρος της υπόθεσης ενώ παράλληλα περιβάλλει με ιδιαίτερο κύρος και εγκυρότητα την απόπειρα ενημέρωσης των πολιτών.

Ευχαριστήριο Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς, Ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης "100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ" και συγκεκριμένα: Ξενοδοχείο ΕΥΡΥΔΙΚΗ , ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ Ο.Ε -. Παιχνίδια- Ποδήλατα, ΑΡΧΕΤΥΠΟ - Βιβλία-Χαρτικά, ΥΙΟΙ Β. ΑΤΣΑΛΑ - Ποτά, ΡΕΝΑ -Παιδικά Ρούχα, Η ΕΛΑΦΟΣ -Χριστιανικό Βιβλιοπωλείο, ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣΗΣ - Αγορά Κρεάτων και όλους τους φίλους.

Ήταν το κάτι άλλο!

Ποιοτική μουσική πανδαισία απόλαυσαν οι τυχεροί Κιλκισιώτες, που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 10 του Δεκέμβρη, στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς. Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς , για μια ακόμη φορά, με τη Συναυλία - Αφιέρωμα < 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ >, στους Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Οδυσσέα Ελύτη και Νίκο Γκάτσο, απέδειξε, την ιδιαιτερότητα επιλογής εκδηλώσεων επιπέδου που διαθέτει, σε συνδυασμό πάντα με ιδανικές συνεργασίες.

Ερώτηση Κιλτίδη σχετικά με την εξαίρεση των χώρων στάθμευσης από το έκτακτο ενιαίο τέλος ακινήτων

Κύριε Υπουργέ
Γνωρίζουμε όλοι, ότι η οικονομική κρίση, την οποία βιώνουμε και η οποία έχει ως παραμέτρους την κοινωνική, την πολιτική και γενικά την κρίση θεσμών και αξιών, οδήγησε στη λήψη σκληρών και επώδυνων, για τους πολίτες, μέτρων, που με την σειρά τους, έφεραν την οικονομική δυσπραγία και οδήγησαν σε απόγνωση όλους τους Έλληνες.
Η αναγκαιότητα, Κύριε Υπουργέ, για σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή, δεν θα πρέπει να παραβλέπει τον θεμελιώδη κανόνα μιας ευνομούμενης πολιτείας, ενός κοινωνικού κράτους, της ισονομίας και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Εξάλλου το ίδιο ορίζει και επιβάλλει και η Συνταγματική μας επιταγή.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται για το 2011 οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Καλά Χριστούγεννα".
Σκηνοθεσία: Κριστιάν Καριόν
Πρωταγωνιστούν: Νταϊάν Κρούγκερ, Γκιγιόμ Κανέ, Ντάνιελ Μπρουλ, Μπενό Φουρμάν
Χρονολογία παραγωγής: 2005
Χώρα παραγωγής: Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο, Ρουμανία.
Διάρκεια: 115'

Πρωτάθλημα Ανδρών: "ΑΕΤΟΣ" Κιλκίς- ΑΟΚ Βέροιας 61 - 38


Δυσκολεύτηκε για ένα δεκάλεπτο η ομάδα μας (στο 1ο με σκόρ 13-11) αλλά συνέχισε με νίκη εντός έδρας απέναντι στην ομάδα της Βέροιας. Το ξεκίνημα ήταν κακό με την ομάδα μας να προσπαθεί να πετύχει εύκολους πόντους κάνοντας όμως αρκετά λάθη και χωρίς να παίζει και σοβαρά στην άμυνα με αποτέλεσμα να κλείσει το 1ο δεκάλεπτο με 13-11. Από έκει και πέρα σοβαρεύτηκε και ανέβασε πλέον την απόδοση της χωρίς όμως να ικανοποιεί απόλυτα με την παρουσία της.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 24ωρη αποχή από την εργασία όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών και συγκέντρωση στο ΤΕΕ/ΤΚΜ

Από το γραφείο τύπου του ΤΕΕ/ΤΚΜ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.
"Εμείς οι μηχανικοί της Κεντρικής Μακεδονίας, εργαζόμενοι και άνεργοι,
Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, νέοι, παλιοί και συνταξιούχοι, μαζί με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουμε μαζικά στις πρωτοβουλίες και στις κινητοποιήσεις του ΤΕΕ για να υπάρξει λύση για τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου μας,:

Σήμερα η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων

Σήμερα Τρίτη, θα γίνει τελικά η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του ΣΤ’ διμήνου 2011.Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΟΓΑ, η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 117.175.494,87 ευρώ.

Από 21 Δεκεμβρίου η πληρωμή δώρου και επιδόματος ανεργίας

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 21-12-2011 θα καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων 2011 και προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 21-12-2011 μέχρι και 01-01-2012. Επίσης, θα προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 01-01-2012.
Τέλος, θα καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού για τις παραπάνω παροχές, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Δίνει τηγανέλαιο και παίρνει... πετρέλαιο!

Έμφαση στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της φιλο-περιβαλλοντικής συνείδησης, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της αξιοποίησης όλων των μορφών ανακύκλωσης και της ανάδειξης των εναλλακτικών ενεργειακών πόρων, δίνει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών. Μέσα από ένα διευρυμένο δίκτυο πρωτοβουλιών ανοιχτών οριζόντων, ιδιαίτερη βαρύτητα επιδεικνύεται στη μύηση των παιδιών και των νέων στο θέμα αυτό.

Ετήσιος χορός Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Στην εκδήλωση θα τιμηθεί η πρωταθλήτρια ομάδα του 1982

Αλέξανδρος Κιλκίς: Στην κορυφή οι Παίδες

Νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕ Πολυκάστρου αναδείχτηκε η ομάδα Παίδων της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς. Σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση του ποδοσφαίρου, οι παίκτες του Ηλία Ξανθόπουλου πήραν πολύ καλό βαθμό και κατάφεραν να επικρατήσουν κόντρα σε μία δυνατή ομάδα. Τα γκολ των Κιλκισιωτών πέτυχαν ο Γιώργος Συμεωνίδης και ο Μπάμπης Παναγιωτίδης, που ήταν και κορυφαίος της αναμέτρησης. Στον αγώνα συμμετείχαν και οι εξής: Δεδεδάκης, Ζώτος, Κωφίδης, Λασκάκης, Λιάπης, Λίκα, Ντζαμπισβίλι, Παπαδόπουλος, Παρδάλης, Σαρίδης, Σμιάρης, Στυλιανίδης, Συμεωνίδης Κων/νος, Τσολακίδης, Χαραλαμπίδης.