Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Διπλασιάζονται οι τιμές αγοράς των ζαχαροτεύτλων από τους παραγωγούς

Επιστροφή στο τιμολόγιο του 2009 με το οποίο διπλασιάζονται ουσιαστικά οι τιμές αγοράς των ζαχαροτεύτλων από τους παραγωγούς, αποφάσισε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, κίνηση η οποία επαναφέρει την τευτλοκαλλιέργεια στο παιχνίδι της νέας χρονιάς, όπως έγραψε και η Agrenda στο προηγούμενο φύλλο της στις 10 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις τελικές αποφάσεις, η τιμή αγοράς των ζαχαροτεύτλων στην πρώτη ζώνη και με 14pol (ζαχαρικός τίτλος) διαμορφώνεται για το 2012 στα 69 ευρώ τον τόνο, έναντι 34 ευρώ τον τόνο που ήταν την τελευταία καλλιεργητική περίοδο. Αντιστοίχως, η τιμή βάσης στην ίδια για τα ζαχαρότευτλα απόδοση σε ζάχαρη 12 pol διαμορφώνεται στα 56,8 ευρώ τον τόνο, από 23,8 ευρώ τον τόνο το 2011.

Επιστολή 17 Δημάρχων της Αν. Μακεδονίας- Θράκης στον Υπουργό ΠΕΚΑ ενάντια στην επένδυση των χρυσωρυχείων

Με κοινή επιστολή τους στον Υπουργό ΥΠΕΚΑ, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τον Υφυπουργό, κ. Γιάννη Μανιάτη, οι Δήμαρχοι της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης, ως μια γροθιά, τίθενται ενάντια στην επένδυση των χρυσορυχείων στο Πέραμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής: Εμείς οι Δήμαρχοι της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης συνήλθαμε σήμερα 16-12-2011 και αποφασίσαμε να αντιταχθούμε στην επένδυση χρυσορυχείων στο Δήμο Αλεξ/πολης, καθότι πλήττει την υγεία, τη ζωή, το περιβάλλον και την αειφορία – βιωσιμότητα της περιοχής.

Απροστάτευτο το Πάικο απέναντι στη μεταλλεία, όπως και όλες οι περιοχές NATURA

Ενημέρωση - συζήτηση για τις επιπτώσεις από την εξόρυξη-μεταλλουργία στο Διπόταμο Κιλκίς


Με τέσσερα παιχνίδια κλείνει το 2011 για τον ΑΜΣ ΠΌΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ''89. Δυο παιχνίδια για τα γυναικεία τμήματα και δύο για τα αντρικά

Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο 17/12/11 και ώρα 17:00 η ομάδα των νεανίδων αγωνίζεται στο ΔΑΚ ΚΙΛΚΙΣ κόντρα στη Νέμεσης θεσσ/νικης με σκοπό την νίκη που θα της δώσει ένα μικρο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος της κατηγορίας. Στις 18:30 η ομάδα των κορασίδων θα αγωνιστεί στο ίδιο γήπεδο με το Πανόραμα θεσσ/νικης με σκοπό μόνο την νίκη που θα της δώσει το δικαίωμα να ελπίζει στη πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, μετά την απρόσμενη ήττα της προηγούμενης εβδομάδος. 

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Παιονίας


Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του  πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Παιονίας την Τρίτη

Με θέμα την έγκριση προϋπολογισμού του ετήσιου προγράμματος δράσης Δήμου Παιονίας οικονομικού έτους 2012 συνεδριάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 στις 18.30 το Δ.Σ. του δήμου Παιονίας. Θα ακολουθήσει στις 19.30 η τακτική συνεδρίαση με τα εξής θέματα:

Ευχές Α.Μ.Σ. Ποντίων


Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για τον προϋπολογισμό του 2012

Δημόσια Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με θέμα την ψήφιση Προϋπολογισμού Εσόδων - Εξόδων του Δήμου Κιλκίς και Ετήσιου προγράμματος Δράσης έτους 2012, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Κιλκίς, στις 6 το απόγευμα.

Από τη νέα χρονιά το λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος»

Η Ένωση επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης» σε συνεργασία με το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης «Γεώργιος Παρακείμενος» ιδρύει το λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος».
Στόχος της ίδρυσης του ΛΠΠ είναι η διαμόρφωση ενός δομημένου εκπαιδευτικού προγράμματος, μέσα από μια σειρά σεμιναρίων γύρω από όλους τους επιστημονικούς χώρους. Παράλληλα επιδιώκει να εξελιχθεί σε θεσμό εκπαίδευσης με συγκροτημένο πρόγραμμα και αναγνώριση από το Υπουργείο Παιδείας προσφέροντας την ευκαιρία μαθητείας σε κύκλους σπουδών με σκοπό τόσο την επαγγελματική κατάρτιση όσο και τη γενική εκπαίδευση.

Ποδηλατοβόλτα σήμερα από τον Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς

Παρασκευή σήμερα και όπως κάθε εβδομάδα, ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς προγραμματίζει ποδηλατοβόλτα στην πόλη του Κιλκίς για όλη την οικογένεια. Η πρόσκληση του Συλλόγου απευθύνεται σε όλους τους Κιλκισιώτες.
 Το σημείο συνάντησης έχει οριστεί για σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 17.30 το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης. Φώτα και κράνη απαραίτητα.

«Τέσσερα πρόσωπα του Goya» με τον Παύλο Δανελάτο

Μια δραματοποιημένη ανάγνωση του κειμένου του Dominigue Jamet «Τέσσερα Πρόσωπα του Goya» παρουσιάζεται από τον Παύλο Δανελάτο στο Τελλόγλειο. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, και εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για την έκθεση « Ο Goya στο Τελλόγλειο». Το κείμενο του D. Jamet «συνομιλεί» με τις τέσσερις περιόδους στη ζωγραφική πορεία του μεγάλου ζωγράφου, τα «Καρτόν», τα «Καπρίτσιος», τις «Καταστροφές» (τα δεινά του πολέμου) και τους «Ταύρους». Η παρουσίαση θα γίνει με τη συμμετοχή του ζωγράφου Χρήστου Αλαβέρα που θα σχολιάζει από τη μεριά του δημιουργού τις λέξεις και τα δρώμενα.

To πρώτο video clip των δικών μας Sugar Factory!

Οι Sugar Factory όπως αναγράφεται στο blog τους http://sugarfactoryband.blogspot.com «δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Stelreverb (κιθάρες, samples) και την Sophie K. (ακορντεόν, μπάσο, samples). Εμπνευσμένοι από την αυτοσχεδιαστική σύγχρονη μουσική και τις μελωδικές γραμμές ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, αναμιγνύουν ‘γλυκές’ μελωδίες κλείνοντας το μάτι στους βιομηχανοποιημένους ήχους!».

Ευχές από το Ράντσο Κιλκίς


Εξιχνιάστηκε η προ δεκαημέρου απόπειρα ληστείας σε βάρος 21χρονου στη Γουμένισσα Κιλκίς. Συνελήφθησαν επιπλέον δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 24 και 26 ετών

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας Κιλκίς η απόπειρα ληστείας που διαπράχθηκε με την απειλή μαχαιριού την 30-11-2011 σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας. Ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα και κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί 24 και 26 ετών σε περιοχές της Γουμένισσας Κιλκίς κατόπιν σχετικών Ενταλμάτων Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κιλκίς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Απόπειρας Ληστείας» και της παράβασης του «Νόμου Περί Όπλων». Ο 24χρονος συλληφθείς στερούταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, για τον ορυκτό πλούτο του ν. Κιλκίς και την αξιοποίησή του

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), προχωράει το σχέδιό της για την "αξιοποίηση" των κοιτασμάτων του νομού μας στην περιοχή της Βάθης - Γερακαριού και του Σκρά. Μετά την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων, οργανισμών, υπηρεσιών περνά στην εκχώρηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου. Ουσιαστικά θέλει να κάνει ένα ακόμα δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο. Μιλάει για δις αποθεμάτων, τα οποία φυσικά θα καταλήξουν στα ταμεία των μεγαλοκαρχαριών που θα σπεύσουν. Δεν θα διστάσει να θυσιάσει, στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, την υγεία των κατοίκων και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ανακοίνωση - καταγγελία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΙΛΚΙΣ

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για απολύσεις δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων μέσω εφεδρείας ή προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, συνεχίζονται και εντείνονται, με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται για μία ακόμα φορά ο σεβασμός και η τήρηση της συνταγματικής και νομοθετικής νομιμότητας. Τις πρόσφατες εγκύκλιους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι οποίες έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν και να προκαλέσουν πανικό στους εργαζόμενους, ώστε να σπεύσουν να αναγνωρίσουν την όποια εργασιακή προϋπηρεσία διαθέτει ο καθένας, προκειμένου να ενταχθούν άμεσα στο καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, ακολούθησε, χθες, νέα «εκβιαστική» εγκύκλιος εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών.

Νέα έξοδος για βαρέα οχήματα στους Ευζώνους

Στην κυκλοφορία θα δοθεί, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί, η νέα έξοδος βαρέων οχημάτων προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και την Ευρώπη η οποία δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων.
Με χρηματοδότηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης εγκαταστάθηκαν νέα φυλάκια για τη στέγαση και λειτουργία του τελωνείου και της αστυνομίας, νέες μπάρες για τον έλεγχο των οχημάτων, νέος φωτισμός και έγινε διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
Παράλληλα ξεκινούν από την Ε.Υ.Δ.Ε εργασίες ανακατασκευής των λωρίδων διέλευσης των οχημάτων στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου με στρώσεις σκυροδέματος και ασφαλτοτάπητα.

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για καρτέλ στην αγορά βασικών ειδών στην Ελλάδα

Ακόμη και 30% ακριβότερα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης πωλούνται στην Ελλάδα πολλά βασικά είδη διατροφής, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη. Οι βουλευτές, μάλιστα, κάνουν λόγο για καρτέλ στην αγορά τροφίμων και άλλων βασικών ειδών και επισημαίνουν ότι αν και η αγοραστική δύναμη των ελλήνων καταναλωτών έχει μειωθεί λόγω των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα, οι τιμές των βασικών προϊόντων στην Ελλάδα είναι ακριβότερες σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ρέππας: Εκτός Δημοσίου ένας στους δύο υπαλλήλους

Την απομάκρυνση του ενός στους δύο δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται στον στενό πυρήνα του κράτους θα σημάνει η δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για 150.000 αποχωρήσεις έως το 2015. Διότι, από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων που είναι σήμερα περίπου 680.000 θα εξαιρεθούν οι περίπου 350.000 εκπαιδευτικοί και οι ένστολοι. Σύμφωνα με το Βήμα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης, αν και, όπως είπε, η τρόικα δεν ζήτησε επίσημα απολύσεις υπαλλήλων, άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, στην περίπτωση κατά την οποία ένα παρόμοιο μέτρο υπηρετεί τη μεταρρύθμιση του κράτους.
Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται, από την άλλη πλευρά, και η άρση της απόλυτης προστασίας της μονιμότητας στο Δημόσιο, κατά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2013, κάτι που έχει ήδη τεθεί στην ημερήσια διάταξη.