Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκίνησε σήμερα το χριστουγεννιάτικο χωριό του δήμου Κιλκίς

                                                                                 Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια χαιρετίστηκε σήμερα το απόγευμα η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς γέμισε από χαρούμενα παιδικά προσωπάκια, που παρόλο το κρύο της εποχής διασκέδασαν παίζοντας, δοκιμάζοντας face painting από μαθητές του Τμήματος Αισθητικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς, ζωγραφίζοντας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς και ακούγοντας παραμύθια από το ΝΗΡΕΑ. Το κλου βέβαια της όμορφης βραδιάς, όπως αυτή εκτυλίχθηκε ήταν η έλευση του Αϊ Βασίλη με την άμαξά του, ο οποίος φτάνοντας στην Πλατεία Ειρήνης κατακλύστηκε από μικρούς αλλά και μεγάλους θαυμαστές.

Με ΛΑΟΣ ο Θόδωρος Βαφειάδης

Όσο οι ίδιοι και οι ίδιοι πολιτικοί και βουλευτές κινούν τα νήματα του πολιτικού συστήματος που θεωρείται καθόλα υπεύθυνο για τη σημερινή κατάντια της χώρας, τόσο η ανάγκη του κόσμου για νέο αίμα στο πολιτικό προσκήνιο μεγαλώνει. Στο νομό Κιλκίς, το νέο αυτό αίμα εκπροσωπείται το τελευταίο διάστημα και μάλιστα πολύ έντονα, στο πρόσωπο του Θόδωρου Βαφειάδη.

Συνάντηση της Χρύσας Αράπογλου με τον γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη

Το μοντέλο ανάπτυξης της τεχνολογικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης στην Γερμανία και τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών και ανταλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες, συζήτησαν σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Χρύσα Αράπογλου με τον Γερμανό Πρόξενο της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Wolfgang Hoelscher- Obermaier.

Τρόφιμα σε οικονομικά ασθενέστερους

Τούτες τις ημέρες, μέσα στο κλίμα των Χριστουγέννων, όλοι μας προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τους πάσχοντες αδελφούς μας. Έτσι και στους Ιερούς Ναούς συγκεντρώνονται τρόφιμα από τους πιστούς για να δοθούν στους οικονομικά ασθενέστερους. Βεβαίως μεγαλύτερη αξία έχουν οι προσφορές των ανθρώπων που ήδη δυσκολεύονται και όμως κάτι προσφέρουν. Όμως όταν προσφέρουν τα παιδιά αυτό είναι κάτι το θαυμαστό. Έτσι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου τα παιδιά δύο τμήματων της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου με την παρακίνηση των Δασκάλων τους προσέφεραν τρόφιμα και ρούχα για τους φτωχούς στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς. Η συγκίνηση μεγάλη όταν τα παιδιά κουβαλούσαν τα τρία δέματα με τα τρόφιμα πάνω στα οποία είχαν γράψει ευχές και είχαν ζωγραφίσει χριστουγεννιάτικα σχέδια. Παρόμοια πράξη έκαναν και τα παιδιά της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου.

Δύο Θείες Λειτουργίες τα Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Κιλκίς

Την ημέρα των Χριστουγέννων, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς θα γίνουν δύο Θείες Λειτουργίες. Η πρώτη θα αρχίσει στις 5:00 το πρωί (σύμφωνα με την παράδοση) και η δεύτερη στις 7:30 το πρωί.

Νέα ανακοίνωση για την παράταση των σε ισχύ συμβάσεων του «Βιολογική Γεωργία»

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε  ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για διετή παράταση των ενταγμένων στην δράση 1.1 “ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ” του μέτρου2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις » του ΠΑΑ 2007-2013. Σύμφωνα με αυτή τη νεώτερη δημοσίευση δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης μπορεί να κριθούν όσοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις :

Χορήγηση τροφίμων σε άπορους δημότες αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, την χορήγηση τροφίμων σε άπορους δημότες του Δήμου Κιλκίς αποφάσισε ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς κατά την συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η ενίσχυση ανήμπορων δημοτών με αναγκαία είδη για τη διατροφή τους όπως λάδι, όσπρια, κρέας, ζυμαρικά κ.α.

Παραμύθια μαγικά στης βιβλιοθήκης τη γωνιά!

Για άλλη μια χρονιά οι ήρωες των παραμυθιών επισκέπτονται την πόλη μας για να μας ταξιδέψουν σε μέρη μαγικά. Ο Αϊ-Βασίλης, οι καλικάντζαροι, οι τάρανδοι και τα ξωτικά δίνουν ραντεβού μαζί μας για να νιώσουμε τη χαρά, τη ζεστασιά και το όνειρο των Χριστουγέννων. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «Νηρέας» και το Δίκτυο Υποστηρικτών «Νηρέας» σας προσκαλούν την Τετάρτη 28/12/2011 και ώρα 19:30 στο χώρο της Βιβλιοθήκης για να ζήσουμε μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Πρόσκληση ετησίου χορού ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Συλλόγου ΠΑΟΚ Κρηστώνης σας προσκαλεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στον ετήσιο χορό μας που θα γίνει στο κέντρο ΘΕΑΤΡΟ, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου παραμονή Χριστουγέννων με ώρα προσέλευσης την 21:30΄. Η ομάδα μας διέρχεται μία από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές περιόδους της ιστορίας της και η συμμετοχή σας θα μας ενισχύσει για τη δύσκολη συνέχεια. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 15 ευρώ με πλήρες μενού.

Μειωμένες εισπράξεις συνδρομών με εντολή Προέδρου κατά την Προεκλογική Περίοδο


Σταύρος Χατζηγεωργιάδης
Επικεφαλής Συνδυασμού

Υποσχεθήκαμε ως αντιπολίτευση να σταθούμε δίπλα στην πλειοψηφία της Διοίκησης για την επίτευξη των στόχων του Επιμελητηρίου. Ταυτόχρονα δηλώσαμε ότι θα ασκήσουμε εποικοδομητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, κυρίως σε θέματα διαφάνειας και διαχείρισης των οικονομικών.

Θα συνεχισθεί η λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Διαβεβαιώσεις από Κουτρουμάνη και Μπόλαρη

Τη συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» ανακοίνωσαν διαδοχικά οι κκ. Μάρκος Μπόλαρης Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε πως πρόκειται για ένα πετυχημένο πρόγραμμα που παρέχει δωρεάν κοινωνική πρόνοια και απρόσκοπτη φροντίδα σε άτομα της τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ.

Φυσικό περιβάλλον και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον τόπο και στο χρόνο

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς) υλοποίησε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή την τριήμερη δράση «Φυσικό περιβάλλον και χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις στον τόπο και στον χρόνο» στις 15,16 και 17 Δεκεμβρίου 2011. Συγκεκριμένα: Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Κιλκίς στο Π. Γυναικόκαστρο έλαβαν χώρα επιμορφωτικές δραστηριότητες με εισηγήσεις για τη χριστουγεννιάτικη αγορά και περιβάλλον και τα χριστουγεννιάτικα έθιμα στον κόσμο και το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον, από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Κιλκίς καθώς και εργαστήριο διακόσμησης πήλινων χειροποίητων αντικειμένων που κατασκεύασαν εθελοντές του Κ.Π.Ε. Κιλκίς, με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά από την κ. Εμποροπούλου Νούλα, δασκάλα Εργαστηρίου πηλού Δήμου Κιλκίς.

Ευχαριστήρια Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης

Το ΔΣ, το προσωπικό, τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ν.Κιλκίς «βηματίΖΩ» θέλουν να ευχαριστήσουν την εταιρεία EURIMAC, και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη της κ.Σταύρο Κωνσταντινίδη για τη προσφορά του σε είδη ζυμαρικών, τα οποία θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους του ΚΚΣ εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

…Κωδικός: Ε9-ΕΤΑΚ & ΦΑΠ και ο Indiana Jones!

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Κωδικός: Ε9-ΕΤΑΚ & ΦΑΠ. Δεν είναι τίτλος κινηματογραφικού έργου περιπέτειας ούτε αποτελεί τον κωδικό της CIA με θέμα τη δήθεν δολοφονία του Κώστα Καραμανλή!.
Απλά αναφέρεται στο λαβύρινθο –όμοιο των περιπετειών του Indiana Jones– που πασχίζουν διαπεράσουν πολλοί Έλληνες, με αφορμή την ηλεκτρονική καταχώρηση των περιουσιακών στοιχείων μέσω της γνωστής μας δήλωσης Ε9. Η ακίνητη περιουσία, που θα καταχωρηθεί εκεί θα οδηγήσει στην καταβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), που αντικαταστάθηκε μετά το 2009 από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

Α.Μ.Σ. ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ΄΄89: Σπουδαίες Εμφανίσεις ! Δύο στα δύο για τον Α.Μ.Σ. ΠΌΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ΄΄89 με τον Α.Ο.Δ. Θερμαϊκού στη Περαία Θεσσαλονίκης.


Πιο αναλυτικά σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλά σχόλια η ομάδα Παμπαίδων του Κιλκίς επικράτησε με σκορ 24-5 (12-3) απέναντι σε ένα αντίπαλο που έκαμνε το δεύτερο παιχνίδι του και τώρα φτιάχνετε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Υπεύθυνος και προπονητής της  Ακαδημίας Β.Παμπορίδης και ο βοηθός του Πελίδης Λ. να χρησιμοποιήσουν  στο μεγαλύτερο διάστημα τα παιδιά - παίκτες με μικρο χρόνο συμμετοχής μέχρι σήμερα και τα μικρότερα σε ηλικία ώστε να αρχίσουν και αυτά να αποκτούν σιγά σιγά την εμπειρία που χρειάζεται για τα επόμενα παιχνίδια και το μέλλον .Η σύνθεση:(Παμπορίδης, Πελίδης ) Χριστοφύλλης Σ.,Φαχουρίδης Σ.,Φαχουρίδης Α.,Αναστασιάδης Σ.,Μπαλάσκας Χ.,Παπαγεωργίου Μ.,Τοκατζόγλου Α., Ποιμενίδης Α., Μωυσίδης Μ., Μπαλάσκας Α., Πανοδήμος Δ.,Γεωργιάδης Γ.,Μανουσαρίδης Θ.,Μαυρόπουλος Κ.,Υφαντής Β.

Υπογραφή σύμβασης του έργου “Ανακαίνιση και επανάχρηση Αυστροελληνικής Καπναποθήκης στην πόλη του Κιλκίς”

Ένα νέο και αναγκαίο για την περιοχή πολιτιστικό χώρο, αποκτά η έδρα του καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς με το έργο “Ανακαίνιση και επανάχρηση Αυστροελληνικής Καπναποθήκης στην πόλη του Κιλκίς”. Η σύμβαση του έργου μεταξύ του Δήμου Κιλκίς και της αναδόχου εταιρείας “Αμπατζής-Στομαχόπουλος Α.Τ.Ε. (ΑΣ Κατασκευαστική ΑΤΕ)”, υπεγράφη την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 στο Δημαρχείο Κιλκίς από τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα και τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Παναγιώτη Στομαχόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρη Τσαντάκη, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

ΑΦΙΣΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ-ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ «...ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ... ΑΘΗΝΑ-19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011


Συνάντηση Δημάρχου με Δ.Σ. Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς

Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς είχε την προηγούμενη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Στη διάρκεια της συζήτησης που έλαβε χώρα σε φιλικό κλίμα, τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν το Δήμαρχο για σειρά πρωτοβουλιών που έχουν λάβει προκειμένου να προωθήσουν και να διευρύνουν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, όπως τις εβδομαδιαίες ποδηλατικές διαδρομές στην πόλη του Κιλκίς, καθώς και τη διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων αντοχής. Παράλληλα, του γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να παραχωρήσουν στο Δήμο Κιλκίς δέκα θέσεις πάρκιγκ ποδηλάτων ώστε να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ευχές Περιφέρειας

Στην κρισιμότερη συγκυρία των τελευταίων ετών, η δύναμη της Πίστης προβάλλει ως το μέγα ανάχωμα στην απελπισία. Μαζί με την ελπίδα που γεννά η έλευση Του Θεανθρώπου, είναι απαραίτητη και η δική μας καθημερινή επίμονη προσπάθεια. Μια προσπάθεια με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και αγάπη. Μια προσπάθεια με αισιοδοξία για το σήμερα και προοπτική για το αύριο.
Καλές Γιορτές, Χρόνια Πολλά
Χρήστος Γκουντενούδης, Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
Παύλος Θωμαΐδης, Ανδρέας Βεργίδης, Χρήστος Ανθρακίδης

Περιφερειακοί Σύμβουλοι

EΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: «Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι»

Φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι κατά 5,3% θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Ε.Σ.Ε.Ε. την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011.
Πιο συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για μια εξαμελή μέση ελληνική οικογένεια θα κοστίσει 158 ευρώ έναντι 167 ευρώ που κόστιζε πέρυσι την ίδια ακριβώς περίοδο, περιλαμβάνοντας τα ίδια ακριβώς προϊόντα.

Πρόσκληση για το έθιμο « Κόλιντε » στο Πολύπετρο

Στο χωριό μας το Πολύπετρο αναβιώνουμε κάθε χρόνο ένα έθιμο που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, το ονομαζόμενο «Κόλιντε». Το έθιμο αυτό ανάγετε στα χρόνια της γέννησης του Χριστού και έχει σχέση με την γέννηση του Θεανθρώπου.
Οι κάτοικοι του χωριού μας το βράδυ της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου 2011 ανάβουν μεγάλη φωτιά στη πλατεία του χωριού προαναγγέλλοντας τη γέννηση του Χριστού. Στο κόσμο προσφέρετε η παραδοσιακή φασολάδα, κόκκινο κρασί και άλλα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα, ενώ υπό τον ήχο των χάλκινων της Γουμένισσας ο κόσμος χορεύει και διασκεδάζει έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Αγαπητοί φίλοι,
σας υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στις 21.00, προβάλλεται η ταινία ΄Καλά Χριστούγεννα΄, ένα αντιπολεμικό δράμα βασισμένο σε πραγματικά περιστατικά που τονίζει όσα ενώνουν τους ανθρώπους.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της χορωδίας Ευρωπού


Αύξηση ιατρικών λαθών και στην Ελλάδα

Ζητήματα ιατρικών σφαλμάτων απασχολούν όλο και πιο συχνά πλέον τους ίδιους τους ιατρούς, τα νοσοκομεία (δημόσια ή ιδιωτικά), τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και την κοινή γνώμη. Έγκυρα έντυπα, όπως το «British Medical Journal», εκτιμούν ότι τα ιατρικά λάθη στη M. Βρετανία σκοτώνουν 30.000 πολίτες κάθε χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες τα σφάλματα των γιατρών αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου. Στη χώρα μας, αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία, κάποιες εκτιμήσεις μιλούν ακόμα και για 6.000 θανάτους ετησίως που οφείλονται σε πιθανά ιατρικά λάθη.

Αυξήσεις 10-13% στο ηλεκτρικό ρεύμα

Διψήφια ποσοστά επιβάρυνσης στα τιμολόγια ρεύματος του 2012 αναμένεται να εγκρίνει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (YΠEKA), με αυξήσεις της τάξης του 10%-13%.
Τα ποσοστά της αύξησης είναι μικρότερα τόσο από τα αρχικά αιτήματα της ΔΕΗ (19%) όσο και από την τελευταία πρόταση του πρόεδρου της επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού προς τα συναρμόδια υπουργεία (για τουλάχιστον 15%).