Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μια όμορφη γιορτή λήξης στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Ανοιχτά Σχολεία – Ανοιχτές Αυλές», έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 13 Ιουνίου στην αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, με αφορμή την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Η εκδήλωση αποτέλεσε ιδέα της διεύθυνσης και του διδασκαλικού προσωπικού του σχολείου και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τη συμπαράσταση και χορηγία του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ.
Το σκεπτικό πίσω από την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Σχολεία – Ανοιχτές Αυλές», ήταν το εξής: «Το καλοκαίρι έφτασε και τα σχολεία θα κλείσουν. Οι αυλές τους όμως θα μείνουν ζωντανές. Το γέλιο και οι φωνές από το παιχνίδι των παιδιών θα ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών. Στην πόλη μας, οι αυλές των σχολείων είναι από τα λίγα μέρη που μπορούν να προσφέρουν χώρο για άθληση, παιχνίδι και αναψυχή στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές.
Δυστυχώς όμως, τη χρονική αυτή περίοδο, πολλά σχολεία υφίστανται βανδαλισμούς και φθορές, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για την ουσιαστική φύλαξη και προστασία τους.
Ο μόνος τρόπος για να μείνουν οι αυλές καθαρές και λειτουργικές, είναι η ενεργητική εμπλοκή όλων μας στη προστασία και στη φύλαξή τους. Οι αυλές των σχολείων πρέπει να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες απ’ όλους. Παράλληλα όμως πρέπει να θεωρηθούν ως ένα δημόσιο αγαθό που πρέπει να περιφρουρηθεί. Και σ’ αυτό πρέπει όλοι να συμμετέχουν όλοι: Η γειτονιά, τα παιδιά και οι πολίτες που αναζητούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής».
Στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση συμμετείχε και η Λαϊκή Ορχήστρα του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς, ενώ δεν έλειψαν και τα σουβλάκια, ο χορός και φυσικά το παιχνίδι.






2 σχόλια:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.