Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει… Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς, υποδέχεται το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.
Την Κυριακή 22 και Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθούν όλες ταινίες που βραβεύτηκαν στο πρόσφατο φεστιβάλ.

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης Δασκάλων EAE για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης EAE

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καλούνται εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - κλάδων Δασκάλων, που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών EAE σχολικού έτους 2011-2012, για πρόσληψη στις δομές της ΕΑΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων ορίζεται από 16/01/2012 μέχρι 20/01/2012.

Την ...κηδεία της Ελλάδας, έκαναν οι γραφικοί των Σκοπίων!

Η "κηδεία της Ελλάδας", όπως αποκαλέστηκε από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα του φετινού καρναβαλικού εθίμου στην κωμόπολη Βέβτσανι της ΠΓΔΜ (πρόκειται για πρωτοχρονιάτικο έθιμο με το Ιουλιανό Ημερολόγιο).

 Στη διάρκεια καρναβαλικής παρέλασης χθες το βράδυ στην κωμόπολη αυτή, παρουσιάστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων: "Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία - Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί - στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη).

Θα κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ σε 30.000 πολίτες από την Δευτέρα;

Χωρίς ρεύμα απειλούνται να μείνουν από την Δευτέρα 30.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δεν πλήρωσαν το χαράτσι και έχει παρέλθει και το διάστημα των 80 ημερών. Δεν θα το εφαρμόσουμε λέει ο Φωτόπουλος! Τον κίνδυνο να μείνουν από την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα διατρέχουν 30.000 πολίτες που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στο Κιλκίς

Επίσκεψη στο Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα το πρωί Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 ο Κυριάκος Βελόπουλος. O βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ είχε συνάντηση με τοπικά στελέχη, φίλους και πολιτευτές του κόμματος στο ξενοδοχείο Habitat, με τους οποίους και συνομίλησε για τις τρέχουσες πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη χώρα μας και για το δυσοίωνο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του νομίσματος του ευρώ.

Τριμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε στην Ημαθία

Τριμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε χτες στις 19:00 στην αγροτική περιοχή Ραψομανίκη Ημαθίας. Θύματα ήταν ένας 43χρονος, η 18χρονη σύζυγός του και η ηλικίας 6 μηνών αβάπτιστη κόρη τους. Το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε μεταλλικά στηθαία, ανετράπη και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι. Το όχημα ανασύρθηκε στις 23:50 με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ και διαπιστώθηκε ο θάνατος των επιβατών.

Ομιλία Παναγιωτακόπουλου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.: «Φτάσαμε στο σημείο μηδέν»

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο μηδέν.
Και έχουμε δύο επιλογές:
Ή να συνυπογράψουμε την πράξη του πολιτικού τέλους ενός κινήματος που άλλαξε τη μεταπολιτευτική ιστορία της πατρίδας μας ή να ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή, μαζεύοντας τα συντρίμμια μας, πνίγοντας τις προσωπικές φιλοδοξίες, συμφωνώντας σε κοινούς στόχους και πολιτικές.

Ανοικτή ομιλία-συζήτηση στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς την Κυριακή 15-1-2012 με θέμα: "Επιπτώσεις από την εξόρυξη-μεταλλουργία"


Πανάκριβη τουρκική προπαγάνδα για την "Άλωση"!

Περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και περίπου τρία χρόνια ξόδεψαν οι Τούρκοι για να κάνουν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης μια ταινία υπερπαραγωγή, με τίτλο «Άλωση 1453» (Fetih 1453), η οποία έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στην Τουρκία, ενώ θα βγει στις αίθουσες, σε ΗΠΑ και Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012 και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φαρούκ Ακσόι. Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά.

Η φωτογραφία της ημέρας

Κάδος ανακύκλωσης κάηκε στο κέντρο του Κιλκίς.
Έτσι μάθαμε ότι τα κιλκισιώτικα πορτοκάλια ανακυκλώνονται!

Κάηκε κάδος ανακύκλωσης στο Κιλκίς

Φωτιά σε κάδο ανακύκλωσης ξέσπασε σήμερα Σάββατο νωρίς το πρωί, στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς στην διασταύρωση των οδών Αγίου Γεωργίου και Σπάρτης. Αμέσως μετά την εκδήλωσή της, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, χάρη στην άμεση επέμβαση της οποίας η φωτιά δεν εξαπλώθηκε. Ο κάδος κάηκε ολοσχερώς μαζί με το περιεχόμενό του.
Σημειώνεται ότι κάτοικοι της περιοχής το τελευταίο διάστημα διαμαρτύρονταν στην αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου για την παρουσία του κάδου στην περιοχή.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Παράταση για τις αιτήσεις για γεωργική ενίσχυση

Παράταση ως τις 30 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε, για την υποβολή αιτήσεων για την ενίσχυση εκείνων που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Βιολογική Γεωργία».
Διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης είναι όσοι:
- υπέγραψαν σύμβαση στο Μέτρο 1.1 της Βιολογικής Γεωργίας μέχρι και την 31-12-2006
- είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων(ΜΑΑΕ)
- κατέχουν νόμιμα αγροτεμάχια με ελάχιστη έκταση 1 στρέμμα, στα οποία δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης και τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις μέχρι και την ημερομηνία δημοσιοποίησης της παρούσας Πρόσκλησης (ημερομ. Ανάρτησης της στο Διαύγεια: 18/11/11).

Προθεσμία έλαβε ο Α. Τσοχατζόπουλος

Προθεσμία προκειμένου να καταθέσει αναφορικά με τα στοιχεία που αναγράφονται στο πόθεν έσχες που υπέβαλε για τη χρήση του 2009 έλαβε από τον Εισαγγελέα Εφετών Γαληνό Μπρη ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο Εισαγγελέας Εφετών διενεργεί προκαταρκτική έρευνα μετά από πόρισμα που απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης αναφέροντας ανακριβή τα στοιχεία που δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τη χρήση του 2009.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ: "Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Δημήτρη"

Λίγες μέρες μετά την έλευση του νέου έτους, όλοι μας συγκλονιστήκαμε από την είδηση του δυστυχούς συμβάντος, της απώλειας της ζωής του αγαπητού φίλου μας Δημήτρη σε ορειβατική εξόρμηση στο όρος Μπέλες. Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε πρώτα τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους οικείους του.
Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη εξόρμηση, ΔΕΝ ήταν ούτε προγραμματισμένη, ούτε οργανωμένη από τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς.
Τέλος, θα θέλαμε να εξαίρουμε τη στάση που κράτησε αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε ο Αγαθόπουλος Κώστας στην προσπάθειά του για τη διάσωση του Δημήτρη και των υπολοίπων ορειβατών.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ: «Ήρθε η ώρα να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα»

Ο Έλληνας που από αρχαιοτάτων ετών ήταν ολιγαρκής, δουλευταράς, καλός οικογενειάρχης, με αρχές και ιδανικά, φιλότιμο και τιμιότητα, μετατράπηκε χρόνο με το χρόνο σε νεόπλουτο, ωχαδερφιστή, άνευρο και ανιστόρητο λωτοφάγο. Από τα παλιά χρόνια όταν είχαμε απέναντί μας εξωτερικούς εχθρούς, αν και πάντα ήμασταν λίγοι και οι εχθροί αμέτρητοι, έφθανε η γνώση της Ιστορίας μας και η ύπαρξη ιδανικών μαζί με μια μαγική λεξούλα-καταλύτη-να μας φέρνει την δαφνοστεφανωμένη ΝΙΚΗ.

Όταν οι κεντρικοί πυλώνες του κράτους δεν υπολογίζουν το κράτος και τους πολίτες, τί να περιμένει κανείς από τον απλό λαό; Δικαστές, Εισαγγελείς, Βουλευτές, Μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους: Η άσχημη πλευρά του θέματος των αποδοχών τους

Του Γιάννη Αποστολίδη
π. Δικηγόρου, Τηλ. 6932 916443

Ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε με οργή ότι οι συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ. Αν όμως ξέραμε όλη την αλήθεια για το θέμα, θα εξοργιζόμασταν όχι με τους βουλευτές αλλά με τον εαυτό μας! Θα λέγαμε, Καλά, γίνονται τόσο φοβερά και τρομερά πράγματα στη δημόσια ζωή και εγώ, ο λαός, κοιμάμαι
Κοιμόμασταν! Μπροστά στα μάτια μας έγινε το 2006, 2008 το μεγαλύτερο αντικειμενικά σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους, πήραν εξτρά εντελώς παράνομα, με μία ληστρική απόφαση ενός δικαστηρίου, δύο δισεκατομμύρια ευρώ οι δικαστές (περιλαμβάνονται και οι εισαγγελείς), οι βουλευτές και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και ο λαός καμιά αντίδραση!

Ομιλία Παραστατίδη στη Βουλή με θέμα: «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά – ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις»

Ο Βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης μίλησε στη Βουλή την Τρίτη 10/01/2012 για το νομοσχέδιο «διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά – ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις».  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και λίγο πριν την ομιλία του Βουλευτή, κατατέθηκε τροπολογία που αφορούσε την απαλλαγή από κάθε αστική και ποινική ευθύνη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και γενικότερα των εντεταλμένων στην Διοίκηση των συγχωνευόμενων και μετατρεπομένων ΑΣ, ΕΑΣ, ΚΑΣΟ, ΚΕΣΕ και συνεταιριστικών Εταιρειών, καθώς και των υπό εκκαθάριση Οργανώσεων, οι οποίες και δύνανται να τους αποδοθούν αντικειμενικά και ως αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνον της θητείας τους ως μελών των Διοικητικών Συμβουλίων κ.λπ.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: "Όχι στα μεταλλεία χρυσού στο Κιλκίς"

Πριν από λίγες μέρες προκηρύχθηκε δημόσιος διεθνής ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για το Δημόσιο Μεταλλευτικό Χώρο που περιλαμβάνεται στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας στην Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) Κιλκίς από το υπουργείο ΠΕΚΑ, με στόχο «τη συμβολή του Ορυκτού Πλούτου στην εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια».

Ανακοίνωση Αστυνομίας σχετικά με το περιστατικό με βούλγαρους φιλάθλους στις 11 Ιανουαρίου 2012 στον αγώνα Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ - C.S.K.A. SOFIA

Την 11-01-2012 κα ώρα 20.00΄, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης C.E.V. CHAMPIONS LEAGUE, διεξήχθη ο προγραμματισμένος αγώνας πετοσφαίρισης, μεταξύ των ομάδων Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ - C.S.K.A. SOFIA Βουλγαρίας.
Σημειώνεται, ότι μετά από συνεννόηση του Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗ με τον Κομισάριο του αγώνα και σύμφωνα με έγγραφο του Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗ, που ακολούθησε, δεν χορηγήθηκαν εισιτήρια σε οργανωμένους οπαδούς της Βουλγαρικής ομάδας, η οποία είχε ενημερωθεί σχετικά. Στο πλαίσιο αυτό, τον αγώνα, ο οποίος ολοκληρώθηκε ομαλά, παρακολούθησαν φίλαθλοι της ελληνικής αθλητικής ομάδας καθώς και μεμονωμένοι φίλαθλοι της C.S.K.A. SOFIA Βουλγαρίας, οι οποίοι κατείχαν εισιτήρια.

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις εξορύξεις πετρωμάτων μεγάλης κλίμακας για την προτεινόμενη εκμετάλλευση χρυσού στην Θράκη

Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Αρίκας
Γεωλόγος - Υφηγητής Ινστιτούτου Ορυκτολογίας και Πετρολογίας Πανεπιστημίου Αμβούργου


1. Εισαγωγή                                            Η παρούσα εισήγηση περιορίζεται σε θέματα των εκτεταμένων εξορύξεων μεταλλευμάτων και πετρωμάτων που αναμένονται από την προτεινόμενη παραγωγή χρυσού στη Θράκη και στην επικινδυνότητα της εναπόθεσης των μεταλλευτικών τελμάτων. Η επιλογή αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι τα θέματα αυτά ειναι αντικείμενα της ειδικότητας του εισηγητή και βασίζονται σε εμπειρίες 35 ετών γεωλογικών, ορυκτολογικών, πετρογραφικών και γεωχημικών εργασιών στην Θράκη.

Βασιλόπιτα του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Κιλκίς "Ο Άγιος Ευγένιος"