Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στον μακαριστό Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Απόστολο

Η ανθρωπότητα σε κρίσιμη καμπή

Του Κώστα Μπούζα                                                                        Αν θέλαμε να αναλύσουμε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα παγκόσμια, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια ζοφερή πραγματικότητα: πόλεμοι, πείνα, εγκληματικότητα και μια συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κρίση, εκεί που δεν έχει ακόμη προλάβει να καταφθάσει η απόλυτη εξαθλίωση. Θα διαπιστώναμε άνιση κατανομή των φυσικών πόρων, τις περισσότερες φορές μέσω καταλήστευσής τους, έλλειψη σε πολλές περιοχές των βασικών αγαθών, ακόμη κι αυτού του ίδιου του νερού, και ανεπίτρεπτη και ασυλλόγιστη μόλυνση του περιβάλλοντος.

730.621 άτομα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ το Δεκέμβριο

Στα 730.621 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Δεκέμβριο. Από αυτά 311.825 είναι άνδρες (ποσοστό 42,68%) και 418.796 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,32%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 2,09% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,33% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,52%.

Δήλωση Τσιτουρίδη για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Mακεδονίας-Θράκης


Με αφορμή την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Το 2009 ο τότε πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου κατήργησε το Yπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και υποβάθμισε τη λειτουργία του δημιουργώντας μια Γενική Γραμματεία. Η τότε κυβέρνηση με περισσή υποκρισία υποστήριξε ότι με την εγκατάσταση δυο υφυπουργών από άλλα υπουργεία στη γραμματεία, αποκτούσε ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο η γραμματεία αυτή.

Δήλωση Τσιτουρίδη για την προσωρινή αντικατάσταση του Βαγγέλη Μπαλάσκα

Ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Εύχομαι καλή δύναμη και καλή δουλειά στον Αναπληρωτή Δήμαρχο Περικλή Κολότσιο. Εύχομαι επίσης ο Βαγγέλης Μπαλάσκας να επιστρέψει σύντομα και να συνεχίσει την αποστολή που του ανέθεσε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του τόπου μας.”

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ημαθία

Συνελήφθησαν χθες (14.01.2012) το απόγευμα, στη Βέροια, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, δύο ημεδαποί 35 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Αρχικά προηγήθηκε καταγγελία 42χρονης ημεδαπής ότι τέσσερα άτομα τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί στη Νικομήδεια Ημαθίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό τουλάχιστον (1.250) ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας (1400) ευρώ.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας στο Χέρσο Κιλκίς για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ. Κατασχέθηκαν περίπου τριακόσια κιλά καλωδίων χαλκού σε κομμάτια

Συνελήφθησαν χθες (14.01.2012) το βράδυ, στο Χέρσο Κιλκίς, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης Κιλκίς, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας 35 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 40χρονος, βρέθηκαν τριακόσια (300) κιλά καλωδίων χαλκού σε κομμάτια μήκους εξήντα εκατοστών, τα οποία είχαν αφαιρέσει από κοινού τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας από σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή του Χέρσου Κιλκίς.

Απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη στην ερώτηση του Βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη με θέμα: «Ρύθμιση των δανείων των γεωργοκτηνοτρόφων.»

Η Υπηρεσία μας είναι αρμόδια για ζητήματα που άπτονται της παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου σε δάνεια ή πιστώσεις, συμπεριλαμβανομένων δανείων-πιστώσεων που χορηγούνται σε γεωργοκτηνοτρόφους και άλλες κατηγορίες αγροτών.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε εκδώσει αποφάσεις παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς ρύθμιση οφειλών αγροτών και τη χορήγηση νέων κεφαλαίων κίνησης με ευνοϊκούς όρους, ως κάτωθι:

To video της τουρκικής προπαγάνδας για την άλωση της Πόλης



Για λεπτομέρειες δείτε εδώ: http://gnomikilkis.blogspot.com/2012/01/blog-post_2502.html

ΘΗΤΕΙΑ: Στροφή Αβραμόπουλου για την αύξηση. Τι απάντησε για το θέμα

Στροφή 180 μοιρών με την οποία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την θητεία,έκανε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ.Αβραμόπουλος ο οποίος μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν ως υποστηρικτής της άποψης για τρίμηνη αύξηση της στρατιωτικής θητείας, φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε. Σε απάντησή του σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε για το θέμα της αύξησης της θητείας ο ΥΕΘΑ απάντησε: