Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

2011: Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Reuters

Αν κάποιος θέλει να κάνει αναδρομή στη χρονιά που πέρασε, όσον αφορά τα γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνει παρά μέσω των φωτογραφιών του Reuters. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ειδησεογραφικό πρακτορείο έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του τις 100 φωτογραφίες της χρονιάς.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Η λογική της δήθεν "Οικολογίας" δε δέχεται... τον αντίλογο... όλων όσων δεν υποκύπτουν στην προπαγάνδα της..., "

"Να ποιοί δε δέχονται
το διάλογο..."
Οι «σωτήρες» της Χαλκιδικής και τα πλοκάμια τους στο Κιλκίς, επιχειρώντας να υποβαθμίζουν την επιχειρηματολογία που αναπτύσσουμε, σε σχόλια τους, μέσα από τις δημοσιεύσεις  των άρθρων μας, στην ιστοσελίδα της «Γνώμης του Κιλκίς», μας προσάπτουν όμοιες  κατηγορίες, με αυτές που συναντούμε σε αντίστοιχα σχόλια κάτω από αναρτήσεις μας στη  Ρεσπέντζα. Βασικότερη μομφή όλων, ότι εξυπηρετούμε κερδοσκοπικά συμφέρονται μεταλλευτικών εταιριών με προσωπικό όφελος. Ακολουθούν διάφορες χλευαστικές ερμηνείες του ήθους μας, που συνδέονται με το χιουμοριστικό ύφος γραφής κάποιων κειμένων μας. Έπειτα από όλα αυτά και την ακτινογραφία των «προθέσεων» μας, από τους εκεί «αυτόκλητους σωτήρες», ακολουθεί και η συνήθης «απορία» - έμμεση λογοκρισία, που ανελλιπώς εμφανίζεται και σε blogs της Χαλκιδικής...

Στον τακτικό ανακριτή οι συλληφθέντες για το κύκλωμα τοκογλυφίας

Ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν προσέρχονται οι 53 συλληφθέντες για τα κυκλώματα τοκογλυφίας-εκβίασης στη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, είναι αυτές της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, της εκβίασης κατ' εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), της κατάχρησης εξουσίας, της αρπαγής και της οπλοκατοχής.

Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης

«Έφυγε» αιφνιδίως σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής Ρεθύμνης από το 1958 έως το 2007, συμπληρώνοντας 14 θητείες στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1932 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου, ήταν απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας, μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, ενώ εργάστηκε ως επιμελητής και ως διευθυντής Παθολογικής Κλινικής. Παράλληλα, κατά τα χρόνια της γερμανικής κατοχής, έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση.

ΕΣΕΕ: «Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς προϊόντα παραποίησης και απομίμησης»

Η ΕΣΕΕ, εδώ και χρόνια, ζητά την «απελευθέρωση» του νόμιμου εμπορίου από την «ομηρεία» του παραεμπορίου, το οποίο συνιστά μία ακατάσχετη αιμορραγία για την ελληνική οικονομία και αγορά, αφού τα περισσότερα έσοδά του δεν παραμένουν εντός της χώρας. Η ΕΣΕΕ ανέκαθεν αντιλαμβανόταν και εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται το παραεμπόριο ως ένα πρόβλημα πρώτης γραμμής, το οποίο χρειάζεται λύσεις που θα είναι αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης και συνεργασίας ανάμεσα στους αρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς.

Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς: "Όχι στις δικηγορικές εταιρείες"

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς καταγγέλλει την προσπάθεια που γίνεται, με αφορμή την ψήφιση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών των διατάξεων για τις δικηγορικές εταιρείες, από συγκεκριμένα εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, με κάλυψη τις δήθεν επιταγές της τρόικας, για την επιβολή «καρτέλ» στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Συνελήφθη ένας 53χρονος για ναρκωτικά στο Αγγελοχώρι Ημαθίας

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πέλλας πέτυχαν σήμερα (20.01.2012) το μεσημέρι τη σύλληψη ενός ημεδαπού 53 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών». Ειδικότερα, στο Αγγελοχώρι Ημαθίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο ανωτέρω κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσών σε διάφορους τοξικομανείς της ευρύτερης περιοχής Πέλλας – Ημαθίας, σε έρευνα της οικίας του 53χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου δήμου Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 24η Ιανουαρίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Συλλήψεις για αδικήματα σε Κιλκίς, Γιαννιτσά και Προμαχώνα

Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στο Κιλκίς, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 21 και 32 ετών, διότι κινούμενοι με το Ι.Χ. Φορτηγό του 21χρονου κατείχαν (2) αμεταχείριστα αλυσοπρίονων, χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν την νόμιμη κατοχή τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

Χθες (19.01.2012) το μεσημέρι, σε ισόπεδη διασταύρωση συνοικιακού δρόμου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, το Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος, παρέσυρε και τραυμάτισε αρχικά σοβαρά και ακολούθως θανάσιμα έναν 78χρονο πεζό. Ο 78χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο τοπικό κέντρο υγείας και ακολούθως σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου κατέληξε. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Νέων Μουδανιών.

Συνελήφθησαν 4 άτομα για απόπειρα κλοπής υλικού της Δ.Ε.Η. στην Ημαθία

Συνελήφθησαν χθες (19.01.2012) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, τέσσερις ημεδαποί 20 έως 45 ετών, διότι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν υλικό της Δ.Ε.Η. στον Πρόδρομο Ημαθίας. Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω να επιχειρούν να αφαιρέσουν χάλκινα πηνία από μετασχηματιστή υποσταθμού της Δ.Ε.Η. στον Πρόδρομο Ημαθίας. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι τους Αστυνομικούς επιβιβάστηκαν σε όχημα και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά συνελήφθησαν σε κοντινή απόσταση.

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα για παράνομες ανασκαφές στη Νικήτη Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν χθες (19.01.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 42 έως 56 ετών και ένας αλλοδαπός 36 ετών, για παράνομες ανασκαφές σε χώρο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος προς ανεύρεση θησαυρού στη Νικήτη Χαλκιδικής. Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, οι Αστυνομικοί εντόπισαν τα προαναφερόμενα (5) άτομα να έχουν προβεί σε διόρυξη οπής μήκους 16 μέτρων και βάθους 10 μέτρων προς ανεύρεση θησαυρού, χωρίς την απαιτούμενη κατά το νόμο άδεια και με τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων και ραβδοσκοπικού ανιχνευτή μετάλλων.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που συγκροτήθηκε με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών. Εξιχνιάστηκαν οι χθεσινές ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Νιγρίτας Σερρών. Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ως δράστες των ληστειών. Κατασχέθηκαν δύο (2) κοντόκαννα κυνηγετικά όπλα

Εξαρθρώθηκε πενταμελής εγκληματική ομάδα, μετά από έρευνα των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών με τη συνεργασία συναδέλφων τους από το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας Σερρών, η οποία συγκροτήθηκε με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών και ενέχεται στις δύο χθεσινές ένοπλες ληστείες εντός οικιών που διαπράχθηκαν σε βάρος των ενοίκων στην Τέρπνη και στο Δημητρίτσι Σερρών.

Συνελήφθη 36χρονος για ναρκωτικά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών πέτυχαν χθες (19.01.2012) το μεσημέρι τη σύλληψη ενός ημεδαπού 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών». Ειδικότερα, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο ανωτέρω κατέχει και εμπορεύεται ποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών σε διάφορους τοξικομανείς της ευρύτερης περιοχής Σερρών – Θεσσαλονίκης, σε αστυνομικό έλεγχο του 36χρονου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Πάμε για σαλιγκάρια!

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εκτιμώντας το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον και ειδικότερα των νέων, σχετικά με την εκτροφή και την παραγωγή σαλιγκαριών, θεωρεί αναγκαία την υπεύθυνη και συστηματική καθοδήγησή τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί αυτή η επενδυτική δραστηριότητα αλλά και να αποφευχθούν, όσο είναι το δυνατό τα πιθανά άστοχα επιχειρηματικά ρίσκα.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2012.

Με 5 αγώνες το Σαββατοκύριακο για τον Α.Μ.Σ. ΠΌΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ΄89

Πλούσιο το πρόγραμμα για τον Α.Μ.Σ. ΠΌΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ΄΄89 για ακόμα ένα σαββατοκύριακο με 5 αγώνες αυτή τη φορά. Τον χορό των αγώνων ανοίγουν αύριο στις 13:00 οι παμπαίδες με αντίπαλο τον Α.Ο. ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ σε ένα εύκολο θεωρητικά παιχνίδι όπου με νίκη οι ομάδα του Β. Παμπορίδη και Λ. Πελίδη θα παραμείνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογία στην κατηγορία για το πρωτάθλημα της Ε.Σ.Χ.Θ.

100.000 βιογραφικά Ελλήνων το 2011 για να φύγουν στο εξωτερικό!

Ο ευρωβουλετής της Ν.Δ., Γ. Παπανικολάου
Απελπιστικά τα στοιχεία για την ανεργία των νέων και την τάση φυγής τους στο εξωτερικό. Σχεδόν 100 χιλιάδες ευρωπαϊκά βιογραφικά συμπληρώθηκαν το 2011 – διπλάσια από πέρυσι – ενώ παραμένουν αναξιοποίητα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αναφέρει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Παπανικολάου, σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και της Ευρωπαϊκής Πύλης Europass αναφορικά με τον αριθμό συμπλήρωσης ευρωπαϊκών βιογραφικών από Έλληνες πολίτες. «Πρωτοφανείς διαστάσεις με απροσδιόριστες επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και οικονομία λαμβάνει η ανεργία των νέων και η τάση φυγής τους στο εξωτερικό», τονίζει ο ευρωβουλευτής και σημειώνει:

Την Τρίτη στη Βουλή η απόφαση για απελευθέρωση ωραρίου φαρμακείων

Το δικαίωμα ελεύθερης διημέρευσης ή διανυκτέρευσης στα φαρμακεία, με μία απλή αίτηση προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Καταστροφική τη χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος. «Φωτογραφική διάταξης υπέρ ελάχιστων μεγαλοφαρμακοποιών», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η τροπολογία, που αναβλήθηκε σήμερα προκειμένου να τεθεί για ψήφιση την Τρίτη, έχει ως εξής:

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. Μια σύντομη ιστορική αναδρομή

Γράφει ο  Θανάσης Βαφειάδης 
Αγρ. Τοπογράφος μηχ – πολεοδόμος

Αντί προοιμίου                                                                     
Η συζήτηση ή ορθότερα η πολεμική που έχει ξεσπάσει -και δικαίως- για την εκμετάλλευση του χρυσού που κρύβει στα σπλάχνα της η κιλκισιώτικη γη καλά κρατεί. Δεν είμαι γνώστης του θέματος, για την ακρίβεια γνωρίζω ελάχιστα πράγματα, γι αυτό και δεν πρόκειται να αναφερθώ στο κεφαλαιώδες αυτό ζήτημα. Έχω όμως την αίσθηση, ακούγοντας συναδέλφους και φίλους μου Χαλκιδικιώτες, που εμπιστεύομαι την κρίση τους και εκτιμώ την εντιμότητά τους, ότι η εκμετάλλευση των όποιων χρυσοφόρων κοιτασμάτων θα μετατρέψει την περιοχή μας σε σεληνιακό τοπίο και οι περιβαλλοντικές συνέπειες θα είναι καταστροφικές και διαρκέσουν επί πολύ.