Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

«Κλείδωσαν» οι αποστάσεις των σταύλων από τους οικισμούς

Απλοποιείται η διαδικασία της έγκρισης,
με τριμελείς επιτροπές σταυλισμού
ανά περιφερειακή ενότητα (νομό)
Τρία χρόνια προθεσμία για άδεια δασαρχείου που θα ισχύει για 15 χρόνια, μελέτη περιβαλλοντικών όρων και άλλες περιοριστικές διατάξεις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή, για όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ήδη μέσα σε δασικές εκτάσεις. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, πτηνοτροφεία, μελισσοκομεία, εκτροφεία θηραμάτων, ιχθυοτροφεία, εκτροφεία γουνοφόρων ή άλλες συναφείς κτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου χωρίς άδεια της δασικής υπηρεσίας, συνεχίζουν τη λειτουργία τους για μία τριετία από την έναρξη ισχύος του παρόντος, εντός της οποίας οφείλουν να λάβουν την έγκριση περιβαλλοντικών όρων ή βεβαίωση απαλλαγής από περιβαλλοντική αδειοδότηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετωπίζει τη χιονόπτωση. Χωρίς σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα μέχρι στιγμής στο επαρχιακό και παλαιό οδικό δίκτυο

Από τις απογευματινές ώρες ο αν. Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης παρουσία του Π. Ψωμιάδη, σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας συντονίζει το έργο αποχιονισμού στο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο. Ήδη από το πρωί όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονταν σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά κάθε πρόβλημα που τυχόν προκύψει από την κακοκαιρία. Έτσι, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η χιονόπτωση και μέχρι αυτή την ώρα, οχήματα - μηχανήματα της Περιφέρειας (αλατιέρες) επιχειρούν διαρκώς, με αποτέλεσμα την κατά κανόνα ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, με τις εξής εξαιρέσεις:

Ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας

Νέος Πρόεδρος στο σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας αναδείχθηκε ο επόπτης Καθαριότητας στο Δήμο Κιλκίς Ηρακλής Χατζηκυριάκος. Σε ευχαριστήριο μήνυμά του στην σελίδα του στο facebook, ο νέος Πρόεδρος τονίζει τα εξής: "Κατόπιν της εκλογής μου ως Προέδρου των Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς Παιονίας θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την εμπιστοσύνη τους και δεσμεύομαι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε και να διεκδικήσουμε πολλά αν το πιστέψουμε όλοι μας!" 

Τι αλλάζει στο λύκειο και στο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Την πρότασή του για τα προγράμματα σπουδών στο λύκειο και το εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στην διακομματική επιτροπή για το νέο λύκειο και το τεχνολογικό λύκειο. Για την νέα πρόταση αναζητείται «συναίνεση» με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ. Διαβάστε αναλυτικά την πρόταση.

Δανειοδότηση επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους

Στην αγορά και στη διάθεση των επιχειρήσεων βρίσκονται τρείς από τις πέντε δράσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επιχειρηματικών/επενδυτικών τους σχεδίων μέσω δανείων, τα οποία θα δοθούν με ευνοϊκότατους όρους, από 3,6 έως 4,5% επιτόκιο, από τις συμβαλλόμενες τράπεζες.

Αναδιάρθρωση των εγγυημένων τιμών για τα φωτοβολταϊκά

Το ΥΠΕΚΑ έχει θέσει την ανάπτυξη των ΑΠΕ στο κεντρικό κορμό του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας μας και την υποστήριξη των τομέων εκείνων που οδηγούν σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος

Από το Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ανακοινώνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 12-12-2011 έως 31-1-2012 εδόθησαν στις διωκτικές αρχές (Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, Τμήματα Ασφαλείας, Περιφερειακές Διευθύνσεις Σ.Δ.Ο.Ε.) συνολικά 492 παραγγελίες προς σύλληψη οφειλετών χρεών προς το Δημόσιο καθώς και υπαιτίων τελέσεως αυτοφώρων εγκλημάτων φοροδιαφυγής.

Ανοικτή επιστολή των "Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη" προς πάσα γεωγραφική και ιδεολογική κατέυθυνση

Η  Β/Α Χαλκιδική δεν είναι ούτε χαβούζα,
ούτε νεκροταφείο...
Εμείς οι αιρετοί αντιπρόσωποι του Δήμου Αριστοτέλη, που στελεχώνουμε την Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, ενημερώνουμε κάθε καλόπιστο ή κακόπιστο ενδιαφερόμενο, αναφορικά με τις απόψεις ή τα επιχειρήματα που κατατίθενται μέσα απο το blog της Πρωτοβουλίας μας, πως είμαστε στη διάθεση τους, για να εκθέσουμε τις θέσεις και τις εμπειρίες μας, που σχετίζονται με τις περιβαλλοντικές, τις οικονομικές και τις κοινωνικές διαστάσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όπου και όποτε μας ζητηθεί. Η Β/Α Χαλκιδική παρά τα όσα ακούγονται και λέγονται απο τους γνωστούς παρελκυστικούς μηχανισμούς της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας, είναι μια περιοχή που συνδυάζει αρμονικά και χωρίς εκπτωτικές διαθέσεις το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος με την αδιάλειπτη επί σειρά αιώνων μεταλλευτική δραστηριότητα, που αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων

Με Αποφάσεις των τοπικών αρμοδίων Υπηρεσιών Τροχαίας, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων από την 16.00’ ώρα σήμερα (1-2-2012) μέχρι την 08.00΄ ώρα αύριο (2-2-2012), στο παρακάτω Εθνικό Οδικό Δίκτυο:

Σήμα κινδύνου για την επικίνδυνη αύξηση της επίπτωσης της καρδιακής ανεπάρκειας

Σήμα κινδύνου για την επικίνδυνη αύξηση της επίπτωσης της καρδιακής ανεπάρκειας με ταυτόχρονη μείωση του μέσου όρου ηλικίας, εκπέμπει ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας κ Σταμάτης Αδαμόπουλος, καθώς οι λίστες για μηχανική υποστήριξη και μεταμόσχευση καρδιάς έχουν γεμίσει από νέους ανθρώπους. «Το πρόβλημα προϊόντος του χρόνου γίνεται τόσο από κοινωνική όσο και από οικονομική άποψη οξύτερο, καθώς ορισμένες μορφές καρδιακής ανεπάρκειας, όπως η διατατική μυοκαρδιοπάθεια, διαγιγνώσκονται όλο και συχνότερα σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες» ανέφερε σήμερα ο κ Αδαμόπουλος, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 13ο Πανελλήνιο Συνεδριο της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας.

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παντελή Καψή

ΚΑΨΗΣ:  Καλό μήνα και καλό μεσημέρι.
Όπως γνωρίζετε, είμαστε σε μια οριακή στιγμή των εξελίξεων. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι συμφωνίες για το PSI και για τις ενέργειες που θα πρέπει να το συνοδεύουν - η δεύτερη αυτή συμφωνία θα είναι με την τρόικα. Έχουμε καλύψει πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής και έχουμε κάνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα. Ήταν κάτι που υπογράμμισε και ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής - το πόσο έχει περιοριστεί το έλλειμμα, το πόσο έχει υπάρξει σχετική βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα αλλά και στο εξωτερικό έλλειμμα.

Ντέρμπι αλλά τελικά επικράτησε ο "ΑΕΤΟΣ"


Νικήτρια αναδείχτηκε η Ανδρική μας ομάδα στο ντέρμπυ της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ε.Κα.Σ.Κε.Μ. κερδίζοντας μέσα στην έδρα της Κρύας Βρύσης υποχρεώνοντας την γηπεδούχο ομάδα στην πρώτη της εντός έδρας ήττα (είχε 7-0 νίκες) και παραμένοντας η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα στην έδρα της. Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπυ από το ξεκίνημα του αγώνα με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ με πολύ εύστοχες επιθέσεις και χωρίς να μπορεί κάποια από τις δύο να ξεφύγει στο σκορ. Κάτι που όμως κατάφερε ο ΑΕΤΟΣ στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου με την διαφορά να πηγαίνει στους 10 πόντους χωρίς όμως τελικά να την διατηρήσει και να κερδίσει με πολύ άγχος το τελευταίο λεπτο τον αγώνα. Τα δεκάλεπτα ήταν : 26-21, 42-40, 50-53, 72-74.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου όλοι στο γήπεδο για τον αγώνα "AETOΣ" Κιλκίς-ΦΟ Αριδαίας

 5η Αγωνιστική Β΄ Γύρου Ανδρών
(Γήπεδο ΝΕΟ ΔΑΚ ΚΙΛΚΙΣ)
20:00 "AETOΣ" Κιλκίς-ΦΟ Αριδαίας 
Προσκαλούμε όλους τους φιλάθλους του ΚΙΛΚΙΣ να ενισχύσουν την προσπάθεια
της Ανδρικής μας ομάδας στον κρίσιμο αγώνα με την Αριδαία
που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την Άνοδο στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ! 
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ......! 

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου στην ανοιχτή ενημέρωση-συζήτηση φορέων του Δήμου Κιλκίς που διοργάνωσε το «Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Πάϊκο»

Η συνεχής ενημέρωση με επιστημονική τεκμηρίωση για την καταστροφική επιλογή της προηγούμενης αλλά και της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) να γίνουν δύο περιοχές του νομού Κιλκίς (περιοχή Σκρά δυτικά του νομού και ανατολικά περιοχή Κρούσια σε Βάθη-Γερακαριό) «κρανίου τόπος» χωροθετώντας «μαμούθ» μεταλλευτικές δραστηριότητες λειτουργεί συσπειρωτικά για τους κατοίκους και φορείς του νομού Κιλκίς, οι οποίοι είναι κάθετα αντίθετοι και με το μέγεθος των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων αλλά και με τις «αποικιοκρατικές» συμβάσεις για τους ιδιώτες επενδυτές που προωθούνται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και ξανακινητοποιούνται δυναμικά, όπως και παλιότερα όταν είχε ξαναπροκύψει εταιρεία καναδέζικων συμφερόντων που ήθελε να της εκχωρηθούν περιοχές προς εκμετάλλευση.

Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη με τους προέδρους των Τ.Σ. του πρώην δήμου Κρουσσίων για τα μεταλλεία

Σύσκεψη με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του πρώην δήμου Κρουσσίων συγκάλεσε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης.
Μοναδικό αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η υπόθεση των πιθανών εξορυκτικών εργασιών στην ορισθείσα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής μεταλλευτική περιοχή των 91.000 στρεμμάτων στην περιοχή των Κρουσσίων.  Με την έναρξη της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης προέβη σε ενημέρωση των προέδρων για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης των εκπροσώπων του νομού στο αρμόδιο Υπουργείο στην Αθήνα με τον Υφυπουργό κ. Γ. Μανιάτη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο κ. Γκουντενούδης ενημέρωσε τους προέδρους των Κρουσσίων, ότι στη Σύσκεψη της Αθήνας κατέστη σαφές, πως δεν πρόκειται να προχωρήσει καμιά μεταλλευτική διαδικασία χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κλοπή σε κέντρο διασκέδασης στην Χαλκιδική

Συνελήφθησαν χθες (31.01.2012) το απόγευμα, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας Χαλκιδικής, τρεις ημεδαποί 27, 28 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Αρχικά προηγήθηκε καταγγελία 52χρονου ημεδαπού, ότι άγνωστα άτομα από το απόγευμα της Δευτέρας (30.01.2012) μέχρι χθες το απόγευμα, αφού παραβίασαν πόρτα αποθήκης κέντρου διασκέδασης που διατηρεί στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, αφαίρεσαν (40) φιάλες διαφορών οινοπνευματωδών πότων, (1) συγκρότημα ήχου και διάφορα εργαλεία συνολικής άξιας (6000) Ευρώ.

Συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί για κλοπή σε μεταλλικό κτίριο (αποθήκη) ιδιοκτησίας της Αγροτικής Τράπεζας και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Συνελήφθησαν χθες (31.01.2012) το μεσημέρι, στο Πλατύ Ημαθίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, έξι ημεδαποί 42, 23, 36, 39, 32 και 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Αρχικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (30.01.2012), ο 32χρονος μαζί με άγνωστο συνεργό του ο οποίος αναζητείται, απέκοψαν με χρήση κόφτη οξυγόνου, μέρος σκελετού μεταλλικού κτιρίου ιδιοκτησίας της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο και τεμάχισαν σε κομμάτια συνολικού βάρους (5.700) κιλών.

Οι Νέοι Αγρότες προσκαλούν στην ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020

Το Σάββατο, 4 Φεβ 2012, στις 12.00, στην Agrotica, στην αίθουσα Corona, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση της HELEXPO-Agrotica, προσκαλεί στην παρουσίαση της πρότασης ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020 με κύριο εισηγητή τον Δρ Φώτη Βακάκη.  

Παναγιωτακόπουλος: «Ο λαός και η ιστορία θα μας κρίνει. Οφείλουμε να δράσουμε σήμερα με το βλέμμα στο αύριο»

Απευθύνομαι τις κρίσιμες τούτες ώρες για τη χώρα και την δημοκρατική παράταξη, στον Πρόεδρο, στους «υποψήφιους» Προέδρους, στους Υπουργούς της Κυβέρνησης Παπαδήμου και στα μέλη της Κ.Ο:  Τα τελευταία δύο χρόνια «καταφέραμε» να διαλύσουμε κάθε έννοια κοινωνικής συμμαχίας που με κόπο είχαμε χτίσει το προηγούμενο διάστημα.  Καταφέραμε να οδηγήσουμε τη χώρα στην άκρη του γκρεμού με επιλογές που πολλές φορές είπα ότι είναι λανθασμένες, αλλά και με ένα πολιτικό προσωπικό που αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων.

Διάλογος Γεωπόνων και Νέων Αγροτών

Την Πέμπτη, 2 Φεβ 2012, στις 11.30, στην αίθουσα D, στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός», περίπτερο 8 μέσα στην Agrotica, ο Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας-Θράκης προσκαλεί στην εκδήλωση «Οι Γεωπόνοι συναντούν τους Νέους Αγρότες».
Η φιλόξενη Agrotica προσφέρεται για καινοτόμες πρακτικές στον αγροτικό τομέα, και ο Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας-Θράκης αξιοποιώντας αυτήν την πανελλήνια ευκαιρία δημιουργεί ένα περιστασιακό σημείο συνάντησης για την έναρξη ή ενίσχυση του διαλόγου ανάμεσα στους κυριότερους συντελεστές της αγροτικής ανάπτυξης, τους Γεωπόνους και τους Νέους Αγρότες.

Παρέμβαση Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για τον νέο ασφαλιστικό φορέα «ΕΟΠΥΥ» ( Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας)

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον και δέος τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά στον νέο ασφαλιστικό φορέα «ΕΟΠΥΥ» ( Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας). Με ενδιαφέρον γιατί είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους μας και δέος γιατί είναι πρωτοφανής η ελλιπής ενημέρωση και η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στον κύκλο των επαγγελματιών. Το Δ.Σ του Συλλόγου, νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, όλους τους εμπλεκόμενους Διαπιστώνουμε λοιπόν, μετά από διαμαρτυρίες συναδέλφων ότι ο πρώτος μήνας λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και ο νέος τρόπος εξέτασης και συνταγογράφησης δεν είναι και ο καλύτερος.

Κατανομή αξιωμάτων στο σύλλογο εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς

Στην διαδικασία για την κατανομή αξιωμάτων στο σύλλογο εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς -Παιονίας που έγινε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, έγινε η παρακάτω σύνθεση :
Χατζηκυριάκος Ηρακλής -Πρόεδρος
Βαβάμης Πέτρος -Αντιπρόεδρος
Πηλείδης Παντελής -Β' Αντιπρόεδρος
Ταταρίδης Δημήτριος -Γ.Γραμματέας
Πατρικίου Ελισάβετ -Ειδικός Γραμματέας
Αγαπίδου Βασιλική- Ταμίας
Κουβέλη Αικατερίνη – Εφορος Δημοσίων Σχέσεων
Γκαϊτατζής Στέφανος -Μέλος
Κυριακίδης Χρήστος -Μέλος
Βασιλακάκης Αναστάσιος-Μέλος
Κοσμίδου Ναταλία-Μέλος

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων

Εν όψει της πιθανής χιονόπτωσης και των έκτακτων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες στη Βόρεια Ελλάδα, όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά κάθε πρόβλημα που τυχόν προκύψει από την κακοκαιρία. Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα 2313 319855, 2310 428021 και 6983 337291.

Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς

Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού διοργανώνουν φέτος ο Δήμος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεών τους. Οι διοργανωτές με κριτήρια τη φαντασία, το κέφι, την πρωτοτυπία και τη γενικότερη καρναβαλική παρουσία των συμμετεχόντων θα βραβεύσουν την καλύτερη ομάδα μασκαράδων, η οποία θα πρέπει να αριθμεί πάνω από τρία άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο αξίας 500 ευρώ.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση των "ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ"

Η γενική συνέλευση του συλλόγου "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" νομού Κιλκίς η οποία αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στις 16:00 (4 το απόγευμα), στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου με θέματα:

Χορεύουν στην 24η AGROTICA οι "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Στην "24η AGROTICA" θα δώσουν το παρών και οι "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" νομού Κιλκίς, προσκεκλημένοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στις 13:00 (1 το μεσημέρι), το χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  Από 1-5 Φεβρουαρίου 2012 η "24η AGROTICA" η μεγαλύτερη διεθνής συνάντηση των επαγγελματιών του κλάδου παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε Μηχανήματα, Εξοπλισμό και Εφόδια από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη, οι "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" νομού Κιλκίς σας περιμένουν.

Γιορτή ποδοσφαίρου της ΕΠΣΚ

Σύσσωμη η αθλητική οικογένεια ποδοσφαίρου του νομού Κιλκίς έδωσε το παρών στην γιορτή ποδοσφαίρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, προσδίδοντας σε αυτήν ιδιαίτερη λάμψη. Η καθιερωμένη γιορτή των εκπροσώπων των ομάδων του νομού, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 στο κέντρο δεξιώσεων «Κτήμα των Ευχών», αποτελεί θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα του Κιλκίς, ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Βασιλειάδη, ταμία της ΕΠΣΚ που πρόσφερε για πολλά χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;


Η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς, με την υποστήριξη του ΟΠΟΝΓΑ, συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης του Θόδωρου Αγγελόπουλου, προβάλλοντας την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την ταινία "Αναπαράσταση".
Σκηνοθεσία - σενάριο: Θόδωρος Αγγελόπουλος

Απάντηση Υπουργείου Περιβάλλοντος σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μεταλλεία στο Κιλκίς

Απάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τις 14/12/2011. Η απάντηση δόθηκε μια μέρα μετά την συνάντηση με τους τοπικούς φορείς στην Αθήνα 20/01/2012.
Δείτε εδώ!

Η κιλκισιώτικη επιχείρηση Νικολαϊδης Ιωάννης Φωτοβολταϊκά Συστήματα διαθέτει πλέον την πιστοποίηση ISO 9001:2008

Η επιχείρηση Νικολαϊδης Ιωάννης Φωτοβολταϊκά Συστήματα πιστοποιήθηκε επιτυχώς για την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Προτύπου Ποιότητας ISO 9001:2008 από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων και Πιστοποιήσεων EUROCERT. Το πεδίο εφαρμογής της πιστοποίησης αφορά την Μελέτη, κατασκευή, τοποθέτηση & συντήρηση συστημάτων παραγωγής ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Που και πως θα απογραφούν όσοι λαμβάνουν επιδόματα

Ξεκινά σήμερα η απογραφή των δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να συσταθεί Ενιαίο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Παροχών. Όσοι δεν απογραφούν θα σταματήσουν να λαμβάνουν το επίδομα, προειδοποιεί το υπουργείο Υγείας.
Που και πότε θα πάτε;

Η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο ΚΙλκίς


Τίτλοι εφημερίδων Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Με το πιστόλι της Τρόικας στον κρόταφο… - Καλούνται σε νέα σύσκεψη οι Αρχηγοί με τον πρωθυπουργό·Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνομιλία του με τον Κάρολο Παπούλια: - «Παρά το βαρύ κλίμα, η Ελλάδα ακόμα μετράει»·Με τη μείωση του αφορολόγητου – Κόψιμο έως 120 ευρώ σε μισθούς – συντάξεις
ΑΥΓΗ ·Πώς τα «Nein” έγιναν «Ναι σε όλα»- Άγριες περικοπές στους μισθούς μέσω της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και επιβολή επιτροπείας υπό τη μορφή «στενής επιτήρησης» συνομολόγησε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής·Ρεκόρ ανεργίας σε Ελλάδα –Ε. Ε. ·ΠΑΣΟΚ- Συμμαχία Βενιζέλου – Λοβέρδου υπό τις ευλογιές Παπανδρέου

Στους δήμους δομές, κονδύλια και προσωπικό της Διά Βίου Μάθησης

Στους δήμους μεταφέρονται δομές, κονδύλια, επιστημονικό προσωπικό της Διά Βίου Μάθησης, σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν το μεσημέρι, κατά τη συνάντηση που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος  Αρβανιτόπουλος και το προεδρείο της ΚΕΔΕ. 

Παπούτσια με ενσωματωμένο GPS

Ο αριθμός των συσκευών που αποσκοπούν στη παρακολούθηση της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας αυξάνονται συνεχώς. Ένα παράδειγμα, …είναι τα παπούτσια με ενσωματωμένο σύστημα GPS και ανιχνεύουν τις κινήσεις των πασχόντων οι οποίες στέλνονται στους συγγενείς τους.Η εταιρία υποδημάτων Aetrex συνεργάστηκε με τους κατασκευαστές GPS συστημάτων GTX. Τα προϊόντα έλαβαν έγκριση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών και εισχώρησαν στην αγορά.

Ψήφισμα προς το δήμο Κιλκίς, του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια - Πάικο

Την Τρίτη 31/01/2012 και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς. Στη διάρκεια της συνεδρίασης το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια - Πάικο κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο ζητά την άμεση διενέργεια έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό αντικείμενο το ζήτημα των μεταλλείων. Το κείμενο του ψηφίσματος συνοδευόταν από 187 υπογραφές πολιτών του Κιλκίς (αντίγραφο των οποίων κατατέθηκε) και έχει ως εξής: "Ζητούμε τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα μεταλλεία άμεσα.

Παρουσίαση βιβλίου "Το Τραύμα και οι Πολιτικές της Μνήμης" στην Καλαμαριά


∆ηµοσίευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος RAPEX

Η Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή ανακοινώνει µέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εβδοµάδα 09 έως 13 Ιανουαρίου 2012 για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).
Τα προϊόντα που αναφέρονται είτε έχουν εντοπιστεί από τις αρµόδιες αρχές κρατών µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν κριθεί ως µη ασφαλή, µε αποτέλεσµα να απαγορευτεί η διάθεσή τους στην αγορά, είτε ο ίδιοι οι παραγωγοί -έχοντας εντοπίσει κάποιο δυνητικό κίνδυνο που µπορεί αυτά να παρουσιάσουν-έχουν προβεί σε εθελούσια απόσυρσή τους από την αγορά και ανάκληση από τους καταναλωτές, στα πλαίσια των υποχρεώσεων τους βάσει του Άρθρου 5 της ΚΥΑ Ζ3-2810/2004 «Γενική Ασφάλεια των Προϊόντων».