Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Γιώργου Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο πριν από τη σημερινή συνάντηση

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε χθες προς τον Πρωθυπουργό, Λούκα Παπαδήμο, την ακόλουθη επιστολή:
"Ενόψει της αυριανής συνάντησής μας, των τριών Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, τα οποία συμμετέχουν στην Κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ευθύνης, θεωρώ χρήσιμο να σας υποβάλω τις κατευθύνσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως διαμορφώθηκαν κατά την ευρύτατη συζήτηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της τελευταίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τους σχετικούς προβληματισμούς που εκφράσθηκαν για τα θέματα των εργασιακών σχέσεων (μισθολογικό κόστος-επικουρικές συντάξεις) και της επανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος.

Ολονύχτιες διαβουλεύσεις στα κόμματα

Έντονες είναι οι διαβουλεύσεις στα κόμματα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Ξεκίνησε πριν από λίγο, στα γραφεία της οδού Ιπποκράτους, η έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου και με τη συμμετοχή πλειάδας υπουργών και άλλων κορυφαίων στελεχών.

Η γέννηση της πολιτικής

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Μέχρι τον πέμπτο προ Χριστού αιώνα υπήρχαν μόνο άρχοντες και υπήκοοι, δεν υπήρχε όμως πολιτική. Ο Κροίσος, ο Κύρος, ο Ναβουχοδονόσωρ, ο Ραμσής και τόσοι άλλοι, κυβέρνησαν αναμφίβολα μεγάλες αυτοκρατορίες, αλλά σ’ αυτές σαφώς απουσίαζαν οι δημόσιες υποθέσεις. Όλες οι κρατικές λειτουργίες, από την στρατιωτική υπηρεσία και την φορολογία, έως την διακυβέρνηση της Πολιτείας, αποτελούσαν ιδιωτικές υποθέσεις του κυβερνήτη και της ηγετικής τάξης. Στην ουσία, ήσαν απλώς η έκφραση της δύναμης και της επιθυμίας του εκάστοτε άρχοντα.

Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Πολύ βούτυρο στο τομάρι του σκύλου- Η βασκανία της Ιστορίας.

Του Φώτη Μισόπουλου

................του λέει ο Δοβρόμηρος:
-Ταγματάρχα...
-Μάλιστα, στρατηγέ μου...
-Νομίζω πως αλλιώς φαινόταν τα πράματα κι αλλιώς είναι...
-Τι θέλετε να πείτε;
-Μπορεί να είμαστε μπλεγμένοι σε μια ιστορία που δεν καταλαβαίνουμε, που την παίζουνε, κατά βάθος άλλοι, ανάποδα...

Ανακοίνωση γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού για τη σημερινή συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.  Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

Πρωτάθλημα Ανδρών : "ΑΕΤΟΣ" Κιλκίς- ΦΟ Αριδαίας 76-56

Πολύ ευκολότερα από ότι αναμενόταν κέρδισε το "ντέρμπυ" των δύο -μέχρι τώρα- πρωτοπόρων η ομάδα μας με διαφορά 20 πόντων και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας καλύπτοντας και την διαφορά της μοναδικής ήττας της στην Αριδαία (78-86) και πλεονεκτώντας πλέον και στην περίπτωση ισοβαθμίας για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Τη Δευτέρα η συνέχεια της σύσκεψης πρωθυπουργού - πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη η σύσκεψη θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα.Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικαςαπό τις 2 το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια άρχισε η κρίσιμη σύσκεψή του με τους Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη. Στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν κληθεί ακόμη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης καθώς υπήρχε σοβαρό θέμα με τους μισθούς και τον 13ο και 14ο μισθό.

Είστε καλά μωροί;

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Κάθε εχέφρων πολίτης αναρωτιέται πια –σε στιγμές προσωπικής αυτογνωσίας και αυτοκριτικής– πώς κρατιέται και απέχει από άναρχες πράξεις κάθαρσης της Βουλής των Ελλήνων από την κόπρο του Αυγεία. Ίσως η καλή αγωγή που πήραμε από το σπίτι μας, ίσως η δημοκρατική μας παιδεία, μπορεί και η ελαφρώς ραγιάδικη συμπεριφορά, να αποτελούν ανασταλτικά στοιχεία στην αφύπνιση του ελληνικού περί δικαίου φρονήματος.

Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο Κιλκίς

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνέλευση μελών και φίλων της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, στην οποία κύριος ομιλητής ήταν το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Βαγγέλης Ζορκάδης. Ο ομιλητής αφού ανέλυσε τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις.
Στη συνέχεια, η συνέλευση εψήφισε την παρακάτω απόφαση για τα υπό λειτουργία μεταλλεία στο Νομό Κιλκίς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η συνάντηση ξεκίνησε, αφού ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη του Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα.
Ο μόνος που έκανε δηλώσεις κατά την προσέλευσή του στο Μαξίμου ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. «Προσέρχομαι με την ελπίδα να μην χρειαστεί να επαναλάβω όσα είπε προ ημερών ο Χέλμουτ Σμιτ», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως καγκελάριος της Γερμανίας είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην Ανγκελα Μέρκελ για τη στάση που τηρεί έναντι της Ελλάδας.

Καταστροφικές πλημμύρες στην Ηλεία. Η διάσωση στις Καρούτες. (Video)

Καταστροφικές πλημμύρες στον Πύργο (Video)

Βιβλική καταστροφή στην κεντρική Ηλεία - Νεκρή 80χρονη από πνιγμό - μεγάλες πλημμύρες σε Πύργο, παραποτάμιες περιοχές και δεκάδες χωριά

Ρεπορτάζ: http://ilialive.gr
Τραγική είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στον Πύργο. Η καταιγίδα διαρκείας που ξέσπασε τα μεσάνυχτα έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη και στα περίχωρα με το νερό της βροχής να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη. Σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, μια απέραντη λίμνη είναι οι εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικούς σταθμού του ΟΣΕ και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το μέγεθος της καταστροφής.

Νέο καθεστώς λειτουργίας για τις εισπρακτικές εταιρείες

Διευκρινήσεις για τα προβλεπόμενα από τον νέο νόμο περί των εισπρακτικών εταιρειών, έδωσε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος.
Ο κ. Σπυράκος τόνισε ότι «οι νέες διατάξεις για τη λειτουργία των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών (εισπρακτικές εταιρείες) θεσπίζουν συγκεκριμένους περιορισμούς και καθιερώνουν μηχανισμούς ελέγχου που ενισχύουν την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και τον σεβασμό της προσωπικότητας των πολιτών από πρακτικές παρενόχλησης».
Ειδικότερα, οι σημαντικότερες αλλαγές που περιλαμβάνει ο νόμος 4038/2012 «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-215» είναι οι ακόλουθες:

Έρευνα της Ε.Ε., σε δικτυακούς τόπους, για καταναλωτικά δάνεια

Θελήσατε, ποτέ, να υπογράψετε σύμβαση, για προσωπικό δάνειο, πιστωτική κάρτα, ή άλλο καταναλωτικό δάνειο και διαπιστώσατε ότι, τελικά, είναι ακριβότερο, απ’ ό,τι νομίζατε; Το Σεπτέμβριο του 2011, διενεργήθηκε, σε όλη την Ε.Ε., έρευνα δικτυακών τόπων, που προσφέρουν καταναλωτικά δάνεια, ώστε να ελεγχθεί, αν οι καταναλωτές λαμβάνουν τις πληροφορίες, που δικαιούνται, βάσει της νομοθεσίας της Ε.Ε., για την καταναλωτική πίστη.
Οι εθνικές αρχές επιβολής της νομοθεσίας έλεγξαν περισσότερους από 500 δικτυακούς τόπους, στα 27 κράτη-μέλη, τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Το 70% (393) των δικτυακών τόπων, που ελέγχθηκαν, παρουσίασαν βασικά προβλήματα.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Αρχαιοτήτων στη Γουμένισσα Κιλκίς. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο εικόνες που χρονολογούνται νωρίτερα από το 1800

Συνελήφθησαν χθες (04.02.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας ημεδαπός 50 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος FYROM 62 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».  Ειδικότερα, στη Γουμένισσα Κιλκίς, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού που επέβαιναν οι ανωτέρω, κατελήφθησαν να κατέχουν παράνομα εντός του οχήματος δύο εικόνες διαστάσεων 16Χ11 εκατοστά που απεικονίζονται φιγούρες Αγίων.

Συνελήφθη 31χρονος για ναρκωτικά στις Σέρρες. Κατασχέθηκε περίπου μισό κιλό ηρωίνης

Συνελήφθη σήμερα (05.02.2012) τα μεσάνυχτα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Αρχικά, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο ανωτέρω εισάγει μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από γειτονική χώρα, οι Αστυνομικοί εντόπισαν τον 31χρονο στον Προμαχώνα Σερρών.

Η φωτογραφία της ημέρας

Πότε θα έλθει επιτέλους η Άνοιξη στην Ελλάδα;

Η ομιλία Δημήτρη Νατσιού στο εόρτιο βραδυνό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς προς τιμήν των Εκπαιδευτικών

«Λουκέτο» σε εφορίες, τελωνεία, σχολεία, νοσοκομεία, στρατόπεδα και αστυνομικά τμήματα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ                          στον “Τύπο της Κυριακής”
 Μείωση του αριθμού και των αποδοχών των υπαλλήλων και των λειτουργών του δημόσιου τομέα, νέες αυξήσεις φόρων και περαιτέρω περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές περιλαμβάνει το «μενού» των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων που ζητά η Τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της χώρας μας.

Το σύνθημα της ημέρας

Όταν το τελευταίο δέντρο καεί,
ο τελευταίος ποταμός ρυπανθεί
και πεθάνει το τελευταίο ψάρι,
τότε ο άνθρωπος θα διαπιστώσει
πως δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα!