Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Δέσμευση κατοικίας και περιοριστικοί όροι για τον Ακη Τσοχατζόπουλο Του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Με διάταξη του ανακριτή δεσμεύεται το ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου του κ.Τσοχατζόπουλου. Σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας απολογήθηκε το μεσημέρι ο πρώην υπουργός για μη ειλικρινή δήλωση «πόθεν έσχες». Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ανακριτή επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσίας 150.000 ευρώ.

Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση ορισμού ανώτατων αποδεκτών τιμών για ρύπους και δείκτες ρύπανσης στα υπόγεια ύδατα

Με απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου (ΥΑ 1811, ΦΕΚ 3322 Β 30.12.2011) έγινε ο ορισμός ανώτερων αποδεκτών τιμών για τη συγκέντρωση συγκεκριμένων ρύπων, ομάδων ρύπων ή δεικτών ρύπανσης σε υπόγεια ύδατα, σε εφαρμογή της 39626/2208/2009 Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο η Οδηγία 2006/118/ΕΚ «σχετικά με την προστασία των υπόγειων υδάτων από τη ρύπανση και την υποβάθμιση»

Οι αναγνώστες της ΓΝΩΜΗΣ απαθανατίζουν το Χιονιά του 2012! (6)

"Η χιών έπιπτε ωσάν πατσαβούρα",
μας λέει ο φίλος και αναγνώστης της ΓΝΩΜΗΣ,  Γιώργος Στεφούδης

Κιλτίδης: "Να παρέμβει ο Εισαγγελέας στην υπόθεση της μεταφορά της βάσης της 383ης Μ.Α-CL 415"

Μετά από τις τρεις ερωτήσεις και τη δημόσια δέσμευσή του, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κωνσταντίνος Κιλτίδης, με επιστολή του, διαβίβασε όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν στη μεταφορά της βάσης της 383ης Μ.Α-CL 415, προς τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς της στρατιωτικής δικαιοσύνης ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής με την οποία διαβιβάστηκαν 16 συνημμένα έγγραφα.

H ANATOMIC HELP στην ARABHEALTH 2012

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η 6η συμμετοχή της Anatomic Help στην έκθεση ARABHEALTH. Η έκθεση αυτή αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη του κόσμου στον χώρο της υγείας με ιστορία 35 ετών. Στην έκθεση συμμετείχαν 2500 εκθέτες από 80 χώρες του κόσμου. Να σημειωθεί ότι η Κιλκισιώτικη ANATOMIC HELP ήταν η μοναδική Ελληνική κατασκευάστρια εταιρεία στην έκθεση! Η προσέλευση στο περίπτερο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι συναντήσεις που ακολούθησαν θέτουν τις βάσεις για διεύρυνση των εξαγωγών της ANATOMIC HELP σε νέες αγορές πολύ σύντομα. Μεγάλο το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από χώρες της Μέσης Ανατολής, Ασίας, Ευρώπης αλλά και της Αφρικής.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Η Τουρκία δε "φοβάται" το χρυσό....και εξελίσσεται σε Νο1 παραγωγό χώρα στην Ευρώπη!" "

Οι Τούρκοι εκτός απο σήριαλ...
παράγουν και χρυσό...
Στο κατώφλι του 21ου αιώνα η Ελλάδα χάρη και στην ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έδειχνε ότι έμπαινε σε μια αναπτυξιακή τροχιά, που δύσκολα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι Βαλκάνιοι γείτονες της, καθιστώντας τη χώρα σημαντικό οικονομικό παράγοντα της Βαλκανικής χερσονήσου, αλλά και της Ευρώπης. Μια σειρά όμως λανθασμένων πολιτικών, νοοτροπιών και πρακτικών για τις οποίες όλοι ανεξαιρέτως φέρουμε την ευθύνη, έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την κατάσταση ελληνικών και χριστιανικών μνημείων στην Τουρκία

"Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι ελληνικά και χριστιανικά μνημεία στην Τουρκία, δεν τυγχάνουν της απαραίτητης μέριμνας για την προστασία τους.Συγκεκριμένα, πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις συστηματικής σύλησης της νεκρόπολης και υπόσκαφων τάφων σε βυζαντινό νεκροταφείο της περιοχής Τσατάλτζα, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, λόγω πλημμελούς προστασίας του μνημείου, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως πρώτης τάξεως προστατευόμενος χώρος.

Βελτιώσεις στο νόμο για τους νόμους

Σε βελτιωτικές τροποποιήσεις, βάσει της συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του σχεδίου νόμου «Ρυθμιστική Διακυβέρνηση: Αρχές, Διαδικασίες και Μέσα Καλής Νομοθέτησης», προέβη στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.
Πρόκειται για «ένα νόμο για τους νόμους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Υπουργός, που αποτρέπει την πολυνομία και κακονομία και εισάγει τον προγραμματισμό έργου της Κυβέρνησης.

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το Πανηγύρι του Αγίου Τρύφωνα στο Κιλκίς

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το Πανηγύρι του Αγίου Τρύφωνος στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στενημαχιτών Κιλκίς «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ».  Η μνήμη του Αγίου Τρύφωνος εορτάζεται, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ, την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου. Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου τελέσθηκε Αγιασμός μετά τον οποίο ο Εφημέριος του Ναού άναψε τα καζάνια και αγίασε τα μέλη του Συλλόγου που ετοίμαζαν το Κουρμπάνι. Αμέσως μετά τελέσθηκε ο Εσπερινόςμετά το πέρας του οποίου όλοι πέρασαν στην αίθουσα του Ναού για να ανακατέψουν το Κουρμπάνι στα καζάνια και να κερασθούν κρασί και τσίπουρο, προσφορά των οινοποιών Στενημαχιτών καθώς και παραδοσιακούς μεζέδες όπως τα «γιαπράκια».

Δ. Ψωμιάδης για την κακοκαιρία: «Είμαστε σε 24ωρη επιφυλακή»

«Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δίνουμε μία μάχη για να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους, για να διασφαλίσουμε την ομαλή μετακίνηση των πολιτών. Ο αγώνας είναι δύσκολος απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τις περικοπές, προχωρήσαμε στην προμήθεια ακόμη 2.000 τόνων αλατιού για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Οι θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για το «πολιτικό χρήμα»

Τις προτάσεις της για το πολιτικό χρήμα κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Δημοκρατική Αριστερά. Ολόκληρο το κείμενο των θέσεων έχει ως εξής: Η διαφάνεια και μορφές ελέγχου του πολιτικού συστήματος είναι δημοκρατικά αναγκαία. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση εφαρμογή της πολιτικής που επιδιώκει την αναβάθμιση της δημοκρατίας και την ανάπτυξη του κοινωνικού ελέγχου στην ασκούμενη πολιτική, καθώς και ρυθμίσεις που θα προωθούν επί της ουσίας τον εκδημοκρατισμό του κράτους. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταθέτει με το παρόν υπόμνημα τις προτάσεις της για το πολιτικό χρήμα.

Επιστολή Π. Ψωμιάδη στον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, εν όψει των δραματικών πολιτικών εξελίξεων . Στην επιστολή του, ο Π. Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τις επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον του τόπου μας για τις επόμενες δεκαετίες». «Η Ελλάδα δεν μπορεί να χαθεί, επειδή έτσι θέλουν αυτοί που μεθοδικά εργάζονται εδώ και δύο χρόνια για την άνευ όρων παράδοσή της στα χέρια των δανειστών μας», υπογραμμίζει ο Π. Ψωμιάδης και καλεί τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά «να μην συναινέσει στην υποθήκευση, στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειάς μας».

Ο ΣΒΒΕ σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ διοργανώνουν εκδήλωση και συζητούν για την οικονομική κρίση και τη διακυβέρνηση

Ποιος είναι ο λόγος ή οι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα έφτασε στην παρούσα κατάσταση; Γιατί, ενώ γνωρίζουμε ποιες είναι οι ενδεδειγμένες μεταρρυθμίσεις του οικονομικού συστήματος αυτές προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό; Η Ελλάδα και οι πολίτες της είναι όντως καταδικασμένοι να βιώνουν έναν διαρκή κύκλο υπερχρέωσης και φθίνουσας οικονομικής δραστηριότητας; Υπάρχουν ρεαλιστικές προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση; Υπάρχουν πραγματικές προτάσεις εξόδου από την κρίση; Πως μπορούν να υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις; Τα λάθη του παρελθόντος μας έχουν διδάξει ώστε να τα αποφύγουμε στο μέλλον;

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:
Επερώτηση της Παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ»

Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για τα μεταλλεία στα Κρούσια: "Δεν έχουμε πεισθεί από την παράθεση επιχειρημάτων και απόψεων από την επίσημη Πολιτεία "

"Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς η προγραμματισθείσα ενημερωτική εκδήλωση για το ζήτημα του Διεθνούς Διαγωνισμού που προκήρυξε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) σχετικά με πιθανές εξορυκτικές διαδικασίες σε περιοχές του νομού.  Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου Κιλκίς είχε προκληθεί με παρέμβαση προς το ΥΠΕΚΑ ώστε να υπάρξει μια κατά το δυνατόν επίσημη ενημέρωση από πλευράς Πολιτείας για ένα τόσο μείζον θέμα που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία του νομού.

5o Debate ΟΝΝΕΔ «Υπάρχει ανεξαρτησία του Τύπου από τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα;»

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων έχει ξεκινήσει τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Σε μέρες δύσκολες λοιπόν, όπου το πολιτικό σύστημα δέχεται έντονη αμφισβήτηση και σκληρή κριτική, είναι αναγκαίο να εξετάσουμε το ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και να διερευνήσουμε την ανεξαρτησία τους από τις εκάστωτε κυβερνήσεις και πολιτικά συμφέροντα. Για το λόγο αυτό, το 5ο debate της ΟΝΝΕΔ θα έχει θέμα «Υπάρχει ανεξαρτησία του Τύπου από τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα;» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 19:00 στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15).

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ:
Την αδιέξοδη αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, μέσω της πολιτικής λιτότητας και περικοπών μισθών και συντάξεων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Κοινωνικού Κράτους, των απολύσεων και της ανεργίας, της φορολογικής λεηλασίας που συνεχίζονται και εντείνονται με το νέο μνημόνιο άδικων μέτρων ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης.
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαντούν: ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Ορμύλια Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν προχθές (06.02.2012) το μεσημέρι από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, τρεις ημεδαποί 24, 24 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απάτη σε βάρος ηλικιωμένης.
Συγκεκριμένα, οι δράστες αφού πήγαν στην οικία του θύματος, ο 42χρονος προσποιούμενος τον ασφαλιστικό πράκτορα και επικαλούμενος δήθεν προηγούμενη συνεννόηση με τον γαμπρό της ηλικιωμένης, της απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό (550) ευρώ.

Βράβευση του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το ειδικό βραβείο διοργανωτή και οργανωμένης παρουσίας στην 24η AGROTICA

Το Ειδικό Βραβείο Διοργανωτή και Οργανωμένης παρουσίας απέσπασε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το περίπτερό της στην 24η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO.

Άρση περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας σε τμήμα της Εθνικής Οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης, λόγω εκτάκτων δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις – παγετός

Σύμφωνα με δελτίου τύπου Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών από ώρα 06:30’ της 08-02-2012 αίρονται τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας σε τμήμα της Εθνικής Οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης.

Κλειστά και αύριο Πέμπτη 09-02-2012 όλα τα σχολεία του δήμου Παιονίας


Με απόφαση του Δημάρχου Παιονίας, κ. Αθανασίου Λαπόρδα, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παιονίας, θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 09-02-2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κλειστά και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 τα σχολεία στο Δήμο Κιλκίς

Λόγω της συνέχισης της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κιλκίς, μετά από συνεννόηση της Δημοτικής αρχής Κιλκίς και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με απόφαση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών, κλειστοί θα είναι και όλοι οι Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου.

Οι αναγνώστες της ΓΝΩΜΗΣ απαθανατίζουν το Χιονιά του 2012! (6)

Μια παγωμένη Καλημέρα από τον Ηλία Σιδηρόπουλο!

Συντονιστική επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων – Ιατρικού Συλλόγου – Τεχνικού Επιμελητηρίου: «Διατρανώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον ευθέως πληττόμενο μέσο Έλληνα πολίτη»

"Είναι πλέον πασίδηλο πως – εν μέσω της παρούσας συγκυρίας - δοκιμάζονται όχι μόνο οι οικονομικές μας αντοχές, αλλά κυρίως τα όρια της ανοχής μας ως ελεύθερων πολιτών μιας δημοκρατικά δομημένης πολιτείας, τα οποία και τείνουν πλέον να εξαντληθούν.
Μέσα σε αυτό το δυσμενές και άκρως δυσοίωνο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί οι θεσμοί πλήττονται – κατά τρόπο πρωτοφανή και συνταγματικά ανεπίτρεπτο – και εντέλει απαξιώνονται σχεδόν πλήρως. Οι επιστημονικοί κλάδοι καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες βλέποντας τη χώρα να καταρρέει, βυθισμένη σε μια κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά πλέον πολιτική, ηθική, κρίση αξιών.

Απεργούν αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, συντασσόμενο με την από 7/2/2012 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων-μελών του Συλλόγου από τα καθήκοντά τους, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012.

Τίτλοι τέλους (;) για τα δημόσια ΚΤΕΟ

Πολύ κοντά στο κλείσιμο βρίσκονται τα Δημόσια ΚΤΕΟ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχεδιάζει να βάλει «λουκέτο» στα κέντρα ελέγχου οχημάτων λόγω κακής και ελλειμματικής λειτουργίας.  Τον Ιούνιο λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική πιστοποίησή τους κατά ISOκαι όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, τακτική που ακολουθούνταν τα τελευταία χρόνια, αλλά θα προτιμηθεί το «σφράγισμά» τους.  Συνολικά στη χώρα λειτουργούν 59 ΚΤΕΟ που ανήκουν στο Δημόσιο, ενώ τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ ανέρχονται πλέον σε 130.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων από Ευζώνους έως Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, που κινούνται στην Π.Α.Θ.Ε. από το Σ.Σ. Ευζώνων έως και τα όρια του Ν. Κιλκίς με Ν. Θεσσαλονίκης (από τη Χ/Θ 549+000 της Π.Α.Θ.Ε. έως τη Χ/Θ 516+500 της Π.Α.Θ.Ε.), κατά το χρονικό διάστημα:
- Από 14.00΄ ώρα της 07-02-2012 και μέχρι νεωτέρας.
- Άπαντα τα λοιπά οχήματα θα φέρουν υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δημιουργούνται γεωργικά «λύκεια» σε κάθε περιφέρεια

Σκοπός των Γεωργικών Σχολών
είναι η επαγγελματική εκπαίδευση
των νέων, οι οποίοι επιθυμούν
θέλουν να γίνουν αγρότες
Μέχρι μία Γεωργική Σχολή σε κάθε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ως Δημόσιο Αγροτικό Τεχνολογικό Λύκειο τριετούς φοίτησης υπό την εποπτεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ιδρύεται με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος από πρόταση των Υπουργών Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή στις 26 Ιανουαρίου, σκοπός των Γεωργικών Σχολών είναι η επαγγελματική εκπαίδευση των νέων, οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν το επάγγελμα του αγρότη και έχουν αποφοιτήσει από το τριτάξιο Γυμνάσιο. Στον απονεμόμενο από τις Γεωργικές Σχολές τίτλο σπουδών ενσωματώνονται το Απολυτήριο του Τεχνολογικού Λυκείου και το Πράσινο Πιστοποιητικό στις αντίστοιχες με το γνωστικό πεδίο της Σχολής ειδικότητες του πρωτογενούς τομέα.

Απεργούν αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ζητούν ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής, που λεηλατεί τους μισθούς και τις συντάξεις και αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις. 

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο της κεντρικής Μακεδονίας. Ανοικτοί οι περισσότεροι δρόμοι. Αυξημένη προσοχή λογω παγετού

Από χθες το βράδυ χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά κύριο λόγο οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Απαιτείται μεγάλη προσοχή.  Από το βράδυ της Δευτέρας 6/2/2011 οπότε και ξεκίνησε η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης, παρουσία του Π. Ψωμιάδη, σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων συντονίζει το έργο αποχιονισμού στο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η χιονόπτωση η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται επί ποδός. Μέχρι αυτή την ώρα, η κατάσταση έχει ως εξής: 
ΚΙΛΚΙΣ 
· Έντονα προβλήματα από τη συνεχή χιονόπτωση.

Κομισιόν: Παραβιάζονται τα όρια ηλικίας για δικαστικούς, δικηγόρους, αστυνομικούς

Θέμα με τα ανώτερα ηλικιακά όρια προσλήψεων δικαστών, εισαγγελέων αλλά και για την άσκηση των δικηγορικού επαγγέλματος, ενώ η προκήρυξη διαγωνισμού της αστυνομίας παραβιάζει την οδηγία 2000/78 περί αποφυγής διακρίσεων λόγω ηλικίας, αναφέρει απάντηση της Κομισιόν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.

Απειλή απόλυσης για 68.000 υπαλλήλους σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες - Τέλος η μονιμότητα – μειώνουν μισθούς και ... βάζουν αγγελία πώλησης

- Παγώνουν αυξήσεις - κόβουν επιδόματα
- Ανοίγει ο δρόμος και για μετακινήσεις προσωπικου
- Πλήρη ανατροπή των κανονισμών εργασίας απαίτησε η τρόικα
- 83 δημόσιες επιχειρήσεις στο στόχαστρο των δανειστών

Το μεγάλο πρόβλημα για τους εταίρους και δανειστές είναι η σπατάλη του κράτους. Το μισθολογικό κόστος θεωρείται από αυτούς σπατάλη και θέλουν να “κόψουν” από όλους. Τώρα μπήκαν στο στόχαστρο εισηγμένες και μη ΔΕΚΟ και τράπεζες υπό κρατικό έλεγχο. Μπαίνει τέλος στο καθεστώς μονιμότητας για 68.000 υπαλλήλους καθώς η κυβέρνηση προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αλλάξουν οι κανονισμοί εργασίας (με νόμο του 2005 είχε ήδη αρθεί το καθεστώς μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ.)