Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η φωτογραφία της νύχτας, 12 Φεβρουαρίου 2012


Όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 6 μ.μ. για το θέμα των μεταλλείων στα Κρούσια


Η Ελλάδα εξεγερμένη

Τη στιγμή που χιλιάδες διαδηλωτές είναι στους δρόμους σε πολλές πόλεις της χώρας, τη στιγμή που ο πόλεμος χημικών μαίνεται έξω από το κτήριο της ΝΤΡΟΠΗΣ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τη ΒΟΥΛΗ, μέσα οι εθνοπατέρες μας αναμετρώνται με τις κουρελιασμένες τους συνειδήσεις, αναζητώντας αγωνιωδώς δικαιολογίες για να περάσουν το εκτρωματικό συμβόλαιο παράδοσης της Ελλάδας και της τύχης της κοινωνίας στους τραπεζίτες και τους λοιπούς δανειστές της.

Video για τις αντιδράσεις στην Ελλάδα από την γερμανική ιστοσελίδα του Bild

Ο νοών ...και γνωρίζων ιστορίαν νοείτω...

Aθήνα, 12 Φεβρουαρίου 1945, είσοδος του υπουργείου Eξωτερικών, λίγο πριν από την τελική υπογραφή της Συμφωνίας η οποία είχε μονογραφηθεί τα ξημερώματα στη Bάρκιζα. Στην πρώτη σειρά, Στέφανος Σαράφης, Γιώργης Σιάντος, Hλίας Tσιριμώκος, Iωάννης Σοφιανόπουλος, Mήτσος Παρτσαλίδης. Στη δεύτερη σειρά (πίσω από τον Tσιριμώκο, από αριστερά) Iωάννης Mακρόπουλος, Παυσανίας Kατσώτας, Hλίας Mπρεδήμας, Iωάννης Γεωργάκης (φωτ.: Mιχάλης Kατσίγερας «Eλλάδα, 20ός αιώνας. Oι φωτογραφίες» τ. A΄, εκδ. «Ποταμός», Aθήνα, 2000).

Σαν σήμερα 12 Φεβρουαρίου 1945, υπογράφηκε η Συμφωνία της Βάρκιζας. 
Νέα συνθηκολόγηση; Ο νοών ...και γνωρίζων ιστορίαν νοείτω... 
μας λέει η φίλη και αναγνώστρια της ΓΝΩΜΗΣ  Δώρα Τσουκαλά

Στο μεγάλο δάσκαλο Κωνσταντίνο Βαβούσκο

Γράφει ο Χρήστος Π. Ίντος                                                      Το Σάββατο 11Φεβρουαρίου 2012 η Μακεδονική γη δέχθηκε στην αγκαλιά της ένα άξιο και επιφανές τέκνο της. Τον Κωνσταντίνο Βαβούσκο, ομότιμο καθηγητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ακαδημαϊκό, επί τριάντα χρόνια πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Δέχθηκε το νομικό σύμβουλο του Πατριαρχικού Θρόνου, το δάσκαλο νομικών, διπλωματών, αξιωματικών και πλήθους Ελλήνων ιδιαίτερα του βορειοελλαδικού χώρου. Του χώρου τον οποίο κυριολεκτικά είχε οργώσει δίνοντας διαλέξεις, συμμετέχοντας σε συνέδρια, σε ημερίδες και σε επιστημονικά συμπόσια. Η Μακεδονική γη αγκάλιασε το στήριγμα των αποδήμων, τον εκφραστή των δικαίων της Μακεδονίας και του Ελληνισμού. Τον πολυβραβευμένο και τιμημένο για το μεγάλο επιστημονικό και εθνικό του έργο Μακεδόνα άνδρα.

Μαρτυρίες μνήμης

Γράφει ο Κώστας Μπούζας                                                              Οι μεγάλοι άφρονες των σύγχρονων καιρών, που λογαριάζουν τα πάντα με το χρήμα, μαύρη απόφαση στην εποχή μας πήραν. Και είπαν, θα διαγράψουν πατρίδες που είναι μικρές με τα δικά τους μέτρα, μα κι ιστορίες που απλώνονται στο παρελθόν πολύ. Σημερινοί Προκρούστες, θεώρησαν πως χρέος είχαν, ν’ αποκόψουν αυτά που δεν τους ήταν αρεστά, και δεν τους φαίνονταν σημαντικά. Εξ άλλου, κάτι υπάρχει μόνο όσο το θυμάσαι, είπαν.
Κάτι υπάρχει όσο το θυμάσαι, είπαμε κι εμείς.

Εντυπωσιακές οι εξετάσεις ζωνών από τον Α.Σ. ΑΘΛΟ Κιλκίς

Στις 4/2/2012 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι ετήσιες εξετάσεις ζωνών στα αθλήματα tae kwon do/ kick boxing για τον Αθλητικό Σύλλογο Άθλος Κιλκίς. Η προσέλευση των φίλων και των συγγενών των μικρών αθλητών ήταν εντυπωσιακή αφού η αίθουσα συνεδριάσεων ήταν κατάμεστη από κόσμο.

Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς




Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς διοργανώνει Αποκριάτικο Παιδικό Χορό στο« Κτήμα των Ευχών» την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 6 το απόγευμα. Τιμή πρόσκλησης 5 ευρώ

Περνώντας έξω από γεμάτες καφετέριες!

ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ....ΜΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΑΣ !!! ΑΡΑΓΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ,ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ????
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ!!!) ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2
Ζωή Παπαδοπούλου, Κιλκίς, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα Πολιτών του ν. Κιλκίς για το μνημόνιο

Το ψήφισμα στάλθηκε στους βουλευτές του Κιλκίς μετά την συγκέντρωση πολιτών στην Πλατεία Ειρήνης. "Εμείς, οι πολίτες του Κιλκίς που μαζευτήκαμε σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2012 στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, διατρανώνουμε την αγανάκτησή μας για την απόφαση της Κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το δεύτερο μνημόνιο και την κατάπτυστη, κατοχική δανειακή σύμβαση.

«Βροχή » από δακρυγόνα μπροστά στο Κοινοβούλιο Ένταση και δακρυγόνα μπροστά από τη Βουλή

«Πεδίο μάχης» θυμίζει όλο το πάνω μέρος της Πλατείας Συντάγματος, αφού ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο γύρω από τη Βουλή. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται συγκεντρωμένες μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας απάντησαν με πάρα πολλά δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

21ο Σεμινάριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και στο χώρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission Européenne 2 rue Van Maerlant, B-1040 Bruxelles) το 21ο Σεμινάριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης. Το Σεμινάριο οργανώθηκε από την Υπηρεσία Οργάνωσης Επισκέψεων της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Κατά την έναρξη του Σεμιναρίου απηύθυναν χαιρετισμούς στους συμμετέχοντες η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Πλάτων Χατζημιχάλης, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Βρυξελλών κος Εμμανουήλ Αλεξάκης, καθώς και ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Μοσχονάς , αντιπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βελγίου, Παντελεήμονος.

Μείγμα, υπερβολής, αναποτελεσματικότητας, αν όχι παράνοιας;

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Έκπληκτη μένει η κοινή γνώμη από το θέατρο του παραλόγου που βιώνει. Νίκες δρέπουν οι Έλληνες πολιτικοί γιατί δεν “πετσοκόπηκε” ο 13ος και 14ος μισθός, επί του παρόντος βέβαια, καθώς στο ‘προσχέδιο υπό διαπραγμάτευση (δηλ. των προθέσεων)’ των όρων που θα πλαισιώσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, σημειώνεται το εξής: Αν δεν ευοδωθούν τα μέτρα που προτείνονται, τότε η όποια κυβέρνηση «θα τροποποιήσει τη νομοθεσία για να απομακρύνει τις νόμιμες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις να πληρώνουν μισθούς σε 14μηνη βάση…»

Ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Δημοτικής Ενότητας Δοϊράνης – Δήμου Κιλκίς « ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» κόβει τη βασιλόπιτά του

Ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Δημοτικής Ενότητας Δοϊράνης – Δήμου Κιλκίς « ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιτάς του που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ 18:30 ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΡΑΝΤΩΝ. Κατά τη διάρκεια της θα τιμηθούν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι «Μακεδονικός Δροσάτου», «Ακρίτας Ακρίτα» και «Θύελλα Δοϊράνης» για τη διάκρισή τους στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κιλκίς. Η εκδήλωση εκτός των άλλων θα συνοδευτεί με κεράσματα και ζωντανή παραδοσιακή μουσική από τον λυράρη και συγγραφέα Τέλη Κωνσταντινίδη.

Η φωτογραφία της ημέρας

Χωρίς λόγια!

Ομιλία Φραγγίδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

κ  Πρόεδρε, κ.κ. συνάδελφοι
Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και η Ελλάδα ζει ίσως τις πιο δύσκολες στιγμές μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Καλείται να πάρει αποφάσεις ανάμεσα σε μια καταστροφή και μια εξαθλίωση. Εκβιάζεται ο ελληνικός λαός αν θα πρέπει να είναι πολύ φτωχός και εξαθλιωμένος, ή θα επιλέξει το θάνατό του.
Η κοινωνία οργίζεται, θυμώνει, διαμαρτύρεται, βοά σαν ένα ποτάμι έτοιμο να ξεχειλίσει και να μας στείλει όλους στο διάολο. Πριν λίγες ώρες που βρισκόμουν στην πατρίδα μου το Κιλκίς, είδα μια εικόνα του κόσμου στον οποίο η οργή και ο θυμός κυριαρχεί.

ΠΟΕ ΟΤΑ: «Ο Κουκουλόπουλος λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο…»

Ο υπερασπιστής των εργολαβικών συμφερόντων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος «ξαναχτύπησε». Ο Υφυπουργός Εσωτερικών με φρασεολογία και επιχειρήματα που αρμόζουν σε εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο των εταιρειών του κ. Μπόμπολα, βγήκε για ακόμη μία φορά στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» και τάχθηκε ανοιχτά και χωρίς κανένα πρόσχημα υπέρ της εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Ψήφισμα στήριξης Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Νομού Κιλκίς προς μέλη των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Νομού Κιλκίς, στηρίζει τους συναδέλφους μας, μέλη των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών, τον πρώην Πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Κώστα Μανιάτη, τον πρώην Γ. Γραμματέα κ. Θέμη Κοτσιφάκη, τους τότε Αντιπρόεδρο και Γ.Γραμματέα της ΕΛΜΕ Σερρών κ. Κων/νο ψαθά και κα. Σταυρούλα Σάββα, οι οποίοι διώκονται ποινικά μετά την αγωγή που κατέθεσε εναντίον τους ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Σερρών κ. Ηλίας Πολατίδης, διότι έπραξαν το <<αδίκημα>> της έκδοσης ανακοίνωσης- στήριξης υπέρ συναδέλφου Εκπαιδευτικού Β/θμιας Εκπ/σης ,η οποία κλήθηκε από το Διευθυντή του σχολείου της να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Βουλευτή, σχετικά με το περιεχόμενο της διδασκαλίας της στο θέμα του ρατσισμού.

Έλληνες ηγέτες και ορυκτός πλούτος

Γράφει ο Αθηνάδης                           Καταπληκτικό, μοναδικό και ανεπανάληπτο! Η μεταλλεία θα σώσει τώρα όχι μόνο την Εθνική αλλά και την τοπική οικονομία. Οι φωστήρες τίμιοι και ικανοί ηγέτες μας αποφάσισαν να σταματήσουν να προσκυνάνε τα ιδιωτικά συμφέροντα που ασύδοτα καταστρέφουν και δηλητηριάζουν την Ελληνική Γη και επέβαλαν επιτέλους με τσαμπουκά αύξηση στα έσοδα του κράτους από τα δημόσια μεταλλεία. Τέρμα πια η υποτέλεια. Τέρμα η υποταγή. Άντρες και γυναίκες πραγματικοί ηγέτες, σα βγαλμένοι από άλλη εποχή, σαν αυτούς που τιμήσαμε στις 28 Οκτωβρίου μουτζώνοντας μαζί με την υγιέστατη νεολαία μας τους καραγκιόζηδες, είπαν και πάλι το μεγάλο ΟΧΙ.

Ευρώ ή δραχμή;Το δίλλημα του Κ. Βαξεβάνη

Σκέφτομαι πολύ καιρό να γράψω αυτό το κομμάτι. Όχι μόνο από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά και γιατί εγώ ο ίδιος έπρεπε να απαντήσω στον εαυτό μου ποιό είναι το καλύτερο για τη χώρα και για μένα. Όπως όλοι ανησυχώ και φοβάμαι. Και όταν φοβάσαι είναι εύκολο να κάνεις τα χειρότερα. Δεν υπάρχει συνταγή για το φόβο πέρα από τη γνώση. Ανάμεσα σε θεωρίες για δραχμές, δηνάρια, ριάλια, πτωχεύσεις και σωτηρίες, υπάρχει η γνώση που πρέπει να ακολουθήσεις. Γιατί για παράδειγμα η δραχμή είναι κακή; Όσοι σήμερα δαιμονοποιούν την επιστροφή στη δραχμή, απαντούν επισείοντας τα θηρία της Αποκάλυψης. «Δεν θα έχουμε να φάμε, να ζεσταθούμε, θα ζούμε στην απόλυτη φτώχεια» κλπ. Δεν έχω διαβάσει πειστικό επιχείρημα γιατί όλα αυτά δεν θα συμβούν αν παραμείνουμε στο ευρώ. Ποιός το εγγυάται; Οι εταίροι δανειστές ή οι πολιτικοί μας οι οποίοι είναι αυτοί και όχι άλλοι που μας έφεραν ως εδώ.

Σύλληψη έξι αλλοδαπών για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Στα πλαίσια των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, συνελήφθησαν χθες (11.02.2012), στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, έξι αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Γκάνας, δύο υπήκοοι Τυνησίας και ένας υπήκοος Πακιστάν σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών και πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Ειδικότερα, οι έξι συλληφθέντες, οι οποίοι επέβαιναν σε τουριστικά λεωφορεία, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου κατείχαν και υπέδειξαν πλαστά Ταξιδιωτικά Έγγραφα και Δελτία Ταυτότητας. Τα έγγραφα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Απόπειρα ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Χαλκιδική

Χθες (11.02.2012) το βράδυ, όπως καταγγέλθηκε, δύο άγνωστοι άνδρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έχοντας στην κατοχή τους δύο μαχαίρια και ένα πιστόλι, αποπειράθηκαν να ληστέψουν πρατήριο υγρών καυσίμων στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής. Ειδικότερα, οι δύο δράστες, στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στο πρατήριο έσπασαν το τζάμι της πόρτας, με αποτέλεσμα τα θραύσματα τζαμιών να τραυματίσουν ελαφρά τον έναν από τους ιδιοκτήτες στο κεφάλι και το χέρι. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των δύο ιδιοκτητών του πρατηρίου και των δραστών στο προαύλιο του καταστήματος, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή πεζοί χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα ή άλλα αντικείμενα. Προανάκριση για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

“Παρέλαβα κράτος δεν θα παραδώσω Κοινότητα”

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 12.00ΜΜ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 
Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ 
Καλεί όλους τους Κιλκισιώτες στην πλατεία Ειρήνης για ένα μεγάλο ΟΧΙ, έχοντας για παράδειγμα αυτό που είπε ο μεγάλος Πατριώτης Τάσσος Παπαδόπουλος 
“Παρέλαβα κράτος δεν θα παραδώσω Κοινότητα” 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

«Έφυγε» η Γουίτνεϊ Χιούστον σε ηλικία 48 ετών

Tην τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 48 χρόνων η τραγουδίστρια Γουίτνεϊ Χιούστον.
Την είδηση του θανάτου της μετέδωσε αρχικά το CNN, για να επιβεβαιώσει λίγο αργότερα η στενή συνεργάτιδα και εκπρόσωπός της, Κριστίν Φόστερ.
«Δυστυχώς είναι αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά.Λεπτομέρειες για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της δεν έχουν έχουν γίνει γνωστές. Το μόνο που ανακοινώθηκε είναι πως βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Αντζελες.

Σημεία του Μνημονίου που αναφέρονται στις αλλαγές για το σύστημα υγείας, τα φαρμακεία, το ποσοστό κέρδους κ.ά

1. Δημοσιονομική εξυγίανσηΠρίν την πρώτη εκταμίευση του νέου προγράμματος, η Κυβέρνηση υιοθετεί τα ακόλουθα μέτρα, μέσω ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού και άλλων νομικών πράξεων:
Μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη κατά τουλάχιστον 1076 εκατομμύρια Ευρώ το 2012, μειώνοντας τις τιμές των φαρμάκων (γενόσημα και επώνυμα φάρμακα), αυξάνοντας τις συμμετοχές, μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών και των χονδρεμπόρων, εφαρμογή υποχρεωτικής ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία και τα πρωτόκολλα, επικαιροποίηση της θετικής λίστας φαρμάκων, εφαρμογή μηχανισμού τριμηνιαίων επιστροφών (αυτόματη επανείσπραξη) που θα καταβάλεται από τον φαρμακευτικό κλάδο.

Συνεργασία Φαρμακοποιών: "Η ώρα της αλήθειας για τη Χώρα και τον Κλάδο έχει φτάσει"

Διανύουμε τις πιο κρίσιμες στιγμές για την πορεία της χώρας μας και του κλάδου ειδικότερα. Η κρισιμότητα της κατάστασης μας επιβάλλει την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε για το περιεχόμενο του νέου Μνημονίου και της Δανειακής σύμβασης που θα το συνοδεύει. Η ανατροπή όλων των δημοσιονομικών και εργασιακών σχέσεων ανατρέπει ριζικά τις όποιες κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων 60 χρόνων, οι οποίες προέκυψαν μετά από θυσίες και αγώνες του λαού μας και των υπόλοιπων λαών της Ευρώπης.