Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Κερδίστε μια από τις καρδιές μας εντελώς δωρεάν!


Δεν καταλάβατε καθόλου καλά!

Υπουργείο Περιβάλλοντος προς Γκουντενούδη για το θέμα των μεταλλείων στο Κιλκίς

Δεν καταλάβατε καθόλου καλά! 

Δείτε ΕΔΩ

«Μέχρι την Τετάρτη οι έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών» Καψής: Τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για εκλογές

Από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για τις εθνικές εκλογές, καθώς το έργο της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται περί το τέλος Μαρτίου, είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Ο κ. Καψής χαρακτήρισε «διαβολοβδομάδες» τις τρεις επόμενες εβδομάδες και σημείωσε ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός θα είναι περιορισμένος και οι όποιες αλλαγές θα γίνουν με γνώμονα το έργο που έχει να επιτελέσει η κυβέρνηση.

Στην ΤΕΧΝΗ ‘’Κρίση: Εναλλακτικά σενάρια λύσεων’’ ‘’Ο αφελληνισμός και η νέα Κατοχή’’ με τους Δημήτριο Μάρδα και Κώστα Ζουράρι

Η κρίση, η οικονομική και κοινωνική φρίκη, σαν γάγγραινα, κατατρώει τα σωθικά του λαού μας. Το μόνο που ενδιαφέρει τους οικονομικούς και πολιτικούς αυθέντες του κόσμου είναι οι αριθμοί. Πνίγουν στους αριθμούς ανθρώπινα δράματα. «Βλέπουμε καθημερινά να απολύονται, άντρες και γυναίκες, μέσα σε μια αγορά εργασίας που μεταβάλλεται, συρρικνώνεται, γίνεται όλο και πιο φανταστική, μια αγορά από την οποία αυτοί οι άνθρωποι εξαρτώνται, από την οποία εξαρτάται η ζωή τους, ενώ εκείνη δεν εξαρτάται πια από αυτούς.

Θέσεις εργασίας για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε Δήμους, Συνδέσμους και Νομικά τους Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

«Δημόσια Πρόσκληση σε εγγεγραμμένους ανέργους για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του ετήσιου κυλιόμενου πίνακα κατάταξης ανέργων για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε Δήμους, Συνδέσμους και Νομικά τους Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.»
Δείτε ΕΔΩ

ΚΙΛΚΙΣ – ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ: Ψήφισμα για τα μεταλλεία στα Κρούσια

Εξαιτίας της προκήρυξης του δημόσιου διεθνούς ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης Δημόσιου Μεταλλευτικού χώρου, συνολικού εμβαδού 90,76 km2στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου κα Αντιγόνειας Νομού Κιλκίς, επισημαίνουμε τα παρακάτω:
1. Η μέθοδος της επιφανειακής εξόρυξης που πρόκειται να εφαρμοσθεί δημιουργεί τη βεβαιότητα πρόκλησης μεγάλης και αθεράπευτης περιβαλλοντικής καταστροφής με ανυπολόγιστη ζημιά στη χλωρίδα και την πανίδα της ευρύτερης περιοχής.

Πρωτόκολλο συνεργασίας Υπουργείου Εσωτερικών και ΙΚΑ για τις υπηρεσίες προς αλλοδαπούς

Πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και το ΙΚΑ με το οποίο μηδενίζεται η πιθανότητα προσκόμισης πλαστών δικαιολογητικών και ελέγχεται αποτελεσματικά η εισφοροδιαφυγή, υπέγραψαν σήμερα η Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά και ο Διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Το πρωτόκολλο αφορά στη νέα υπηρεσία διαλειτουργικότητας, με την αμφίδρομη πληροφόρηση ανάμεσα στα συστήματα των δυο φορέων για την έκδοση των αδειών διαμονής αλλοδαπών του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΙΚΑ, χρήστες της οποίας είναι όλες οι Υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της χώρας.

Τέσσερις εκκρεμότητες για να πάρουμε τα 130 δισ. ευρώ

Μπορεί το νέο μνημόνιο να πέρασε αργά χθες το βράδυ από τη Βουλή, την ώρα που ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας παραδιδόταν στις φλόγες, όμως, ο δρόμος για να πάρουμε τα 130 δισ. ευρώ του δεύτερου πακέτου διάσωσης δεν έχει ανοίξει ακόμα. Υπάρχουν 4 βασικές εκκρεμότητες, για να εκταμιευτούν τα νέα δάνεια διάσωσης, με τα οποία η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία στις 20 Μαρτίου, όταν λήγουν ομόλογα συνολικού ύψους 14,5 δισ. ευρώ (η πραγματική ημερομηνία της κρίσης βρίσκεται πιο κοντά στα τέλη του Μαρτίου, αφού για την αποπληρωμή των ομολόγων δίνεται κατά κανόνα περίοδος χάριτος επτά ημερών).

Σαν σήμερα για τον "Άρη Παντελεήμονα"

13/02/1942 – Σαν σήμερα γεννήθηκε στον Παντελεήμονα Κιλκίς ο Αρίσταρχος (Αρίστος) Φουντουκίδης. Σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού, τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα. Πολύ γρήγορα έδειξε το σπάνιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο και ο επόμενος σταθμός στην πορεία του ήταν η ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς το 1960. Στη συνέχεια μετεγγράφετε στη Μ.Ε.Ν.Τ. το 1963 και το 1966 σε ηλικία 24 ετών μεταπηδά στον Π.Α.Ο.Κ. Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης τελικά ήταν ο 21χρονος σύζυγος

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ένας 21χρονος ημεδαπός για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 21χρονης συζύγου του. Από την προανάκριση – έρευνα και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προέκυψε ότι η 21χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα συνεπεία πτώσης της από μπαλκόνι τρίτου ορόφου της οικίας όπου συζούσε με τον 21χρονο, κατά τη διάρκεια μεταξύ τους συμπλοκής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου

Σε ένα χαρούμενο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβ. η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας και η τελετή βράβευσης των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παιδιών μελών του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουμενίσσης , Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ο όποιος ευλόγησε και την βασιλόπιτα του συλλόγου ,του κ. Αντιπεριφερειάρχη Ν. Κιλκίς , του κ. Δημάρχου Παιονιας ,των κ.κ. Αντιδημάρχων Δήμου Παιονιας , τοπικών φορέων, φίλων και μελών του συλλόγου.

Απόφαση Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, που συνήλθε σήμερα 13 Φεβρουαρίου, υπό την προεδρία του προέδρου της, βουλευτή, κ. Ιωάννη Τραγάκη, διαγράφηκαν οριστικά από μέλη του κόμματος οι βουλευτές κ.κ. Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Παναγιώτης Καμμένος, Δημήτριος Σταμάτης, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχαήλ Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζίμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπυρίδων Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά και Γεώργιος Βαγιωνάς.

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος προς τα Μέλη & τα Στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας: «Δεν θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ έρμαιο στα χέρια των φιλόδοξων νεοφιλελευθέρων πολιτικών που τρύπωσαν αυτά τα χρόνια μέσα του»

Συντρόφισσες και σύντροφοι, Μέλη και Στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας, σήμερα που η πατρίδα μας βρίσκεται στην πιο δύσκολη περίοδο νοιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλους εσάς που μαζί μοιραστήκαμε εδώ και 10 χρόνια αγώνες και αγωνίες, νίκες και ήττες, επιτεύγματα και απογοητεύσεις.  Το 2000, την εποχή του εκσυγχρονισμού, η ανάγκη να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις προσπάθειες αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του κινήματός μας και η αντίθεσή μας στην απεμπόληση ιδεών, αρχών και αξιών γέννησαν την Αριστερή Πρωτοβουλία, μια ιδεολογική τάση, ένα ρεύμα ιδεών με σταθερή αναφορά στις δημοκρατικές αξίες του κινήματος και στις παρακαταθήκες του ιδρυτή του, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Επερώτηση Ασημίνας Ξηροτύρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: "Καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ"

Η Ασημίνα Ξηροτύρη κατά την ανάπτυξη της Επερώτησης της Παράταξης <ΔΗΜ.Ο.Σ.> στο Περιφερειακό Συμβούλιο <για τις καθυστερήσεις στην υλοποίησης των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ > επεσήμανε τα παρακάτω: "Οι απόλυτα λανθασμένες επιλογές για την οικονομία και την ανάπτυξη, μεταξύ των οποίων και οι συνεχείς μειώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν επιφέρει το θανάσιμο πλέον πλήγμα στον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της χώρας, που μαζί και με τα υπόλοιπα δεινά των μνημονιακών πολιτικών και των επιταγών της τρόϊκα βαθαίνουν την ύφεση, βυθίζουν τη χώρα στην ανεργία και την υπανάπτυξη και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Η χώρα μας δανείζεται μια ακόμη φορά για να πληρώνει τους τόκους των δανείων. Επιβάλλονται νέες πρωτοφανείς θυσίες στον ελληνικό λαό που έχουν αντίκρισμα την περαιτέρω ύφεση και όχι την ανάπτυξη και ανάκαμψη.

Μονοήμερη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου σε χιονοδρομικό κέντρο την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί μονοήμερη εξόρμηση του Συλλόγου σε χιονοδρομικό κέντρο που θα επιλεγεί ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες. Πιθανότατα θα είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου ή των 3-5 Πηγαδίων ή του Καϊμακτσαλάν ή και του Πισοδερίου, καθώς είναι και τα κοντινότερα αλλά και πλήρως οργανωμένα προσφέροντας δυνατότητες ενοικίασης και εκμάθησης σκι για αρχάριους και προχωρημένους.

Η κηδεία της Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας


Μια διαφορετική ανάπτυξη με …χρυσές προοπτικές. H αρωματική …Silicon Valley των Κρουσσών

Γράφει ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης
Σύμβουλος Ανάπτυξης, Οργάνωσης & Ποιότητας

Όταν κυβερνήσεις, φορείς, τεχνοκράτες, πολιτικοί και πολίτες συζητούν, επιχειρηματολογούν, απαιτούν, διεκδικούν, αντιδικούν ή και ανταγωνίζονται για την «ανάπτυξη» είναι απολύτως βέβαιο ότι έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη για το τι είναι και πώς μπορεί αυτή να επιτευχθεί. Άλλωστε, υπάρχει διεθνώς, σε επιστημονικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, μια σκόπιμη πολλές φορές σύγχυση εννοιών και αντιλήψεων αλλά και πλούσια εμπειρία από άπειρες ευχολογικές, αδιέξοδες, ατελέσφορες ή και επικίνδυνες «αναπτυξιακές» προσπάθειες. Ο προβληματισμός, οι αντιδράσεις και τα διλήμματα (;) για τα περιβόητα μεταλλεία χρυσού και χαλκού στα Κρούσια αποτελεί ένα έξοχο πρόσφατο παράδειγμα.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Κιλκισιώτη σκιτσογράφου, Δημήτρη Νικολαΐδη


Η θέση της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για το θέμα των μεταλλείων


     Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ως θεσμικός φορέας, τηρώντας υπεύθυνη στάση για το θέμα λειτουργίας μεταλλείων στο Νομό μας, δεν ήταν δυνατό να ταχθεί εξ αρχής αρνητικά απέναντι σε μια προσπάθεια αξιοποίησης του εθνικού ορυκτού πλούτου με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, που θα δημιουργούσε θέσεις απασχόλησης και θα απέφερε σημαντικά οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας.  

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ»

Μετά από πρόσκληση του Δ.Σ του Συλλόγου προς όλα τα μέλη του, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ», στις 05 Φεβρουαρίου 2012, στο εστιατόριο «Κτήμα των Ευχών» στο Κιλκίς. Στην Γενική Συνέλευση παρέστησαν 92 μέλη από όλο το νομό. Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν ο απολογισμός δράσεων για το έτος 2011 σε συνδυασμό με τον σχετικό οικονομικό απολογισμό καθώς και ο προγραμματισμός του 2012.

Συνελήφθη διακινητής στους Ευζώνους Κιλκίς, ο οποίος επιχείρησε να προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (12.02.2012) το πρωί, στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Πακιστάν 26 ετών που διευκόλυνε την είσοδο τεσσάρων μη νομίμων μεταναστών υπηκόων Αφγανιστάν στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο ο ανωτέρω είχε επιβιβάσει τους μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι λίγη ώρα πριν είχαν εισέλθει παράνομα από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνικής μεθορίου, με σκοπό να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη έναντι του αντιτίμου (20) Ευρώ ο καθένας.

Θανάσιμος τραυματισμός 21χρονης στη Βέροια

Χθες (12.02.2012) και ώρα 07:40΄, στη Βέροια Ημαθίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από ιατρό του Γ.Ν. Νοσοκομείου Βέροιας ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το σύζυγο της 21χρονη ημεδαπή σοβαρά τραυματισμένη, όπου την 08:40΄ υπέκυψε στα τραύματά της. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο θανάσιμος τραυματισμός της 21χρονης επήλθε συνεπεία πτώσης της από τον τρίτο όροφο της οικίας της. Κλήθηκε ο κ. Ιατροδικαστής και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση. Διενεργείται προανάκριση – έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της 21χρονης από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για απόπειρα κλοπής σε Ιερό Ναό στις Σέρρες

Χθες (12.02.2012) το πρωί, στις Σέρρες, ενημερώθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών για απόπειρα διάρρηξης του παγκαριού του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Σερρών. Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν, δύο ανήλικοι 16 ετών, ενώ αναζητείται άλλος ένας 17χρονος, την ώρα που τράπηκαν σε φυγή. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών

Ανθρωποκτονία σε βάρος 72χρονου στην Κρηνίδα Σερρών

Το Σάββατο (11.02.2012) και ώρα 16:30΄, στην Κρηνίδα Σερρών, βρέθηκε νεκρός εντός της οικίας του 72χρονος ημεδαπός από συγγενικό πρόσωπο, χωρίς να φέρει εξωτερικά τραύματα ή άλλες ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Από την ιατροδικαστική εξέταση που παραγγέλθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πρώτης Σερρών, χθες (12.02.2012) προέκυψε ότι ο θάνατος του επήλθε συνεπεία πνευμονικού οιδήματος λόγω κακώσεων στην περιοχή του λαιμού και των τραχηλικών χώρων.

Παράταση περιοδικού τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ Κιλκίς

Τα οχήματα με έδρα το νομό Κιλκίς που είχαν προγραμματιστεί για τεχνικό έλεγχο από το Δημόσιο ΚΤΕΟ Κιλκίς στις 2-3-6-7-8-9-10 Φεβρουαρίου 2012 και δεν ελέγχτηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα ελεγχθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου2012 χωρίς να θεωρούνται εκπρόθεσμα (εφόσον ήταν εμπρόθεσμα την ημέρα προγραμματισμού τους)

Ψήφισμα Δικηγορικών Συλλόγων Περιφέρειας για την απαράδεκτη κατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης των δικηγόρων της Περιφέρειας

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας της Ελλάδος, που υπάγονται για την υγειονομική τους περίθαλψη στον ΤΥΔΕ-ΕΤΑΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ Για την παντελή αδιαφορία των αρμοδίων προς τους Δικηγόρους της Επαρχίας, οι οποίοι ενώ έχουν εμπρόθεσμα καταβάλει τις εισφορές τους και συνεχίζουν μέσω του ενσήμου ΤΥΔΕ να ενισχύουν καθημερινά τα οικονομικά του, εν τούτοις το ΤΥΔΕ έχει ουσιαστικά σταματήσει την καταβολή των υποχρεώσεών του, τόσο προς τα φαρμακεία, τα οποία (μέσω των φαρμακευτικών τους συλλόγων) έχουν καταγγείλει τις συμβάσεις τους με τον ΤΥΔΕ, όσο και προς τους ιατρούς (οι οποίοι επίσης διακόπτουν τις συμβάσεις τους) και επιπρόσθετα οφείλει στα μέλη του δαπάνες φαρμακευτικής, ιατρικής, οδοντιατρικής, παρακλινικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, οι οποίες ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, από το έτος 2009 και ήδη και τα δημόσια Νοσοκομεία δεν δέχονται τα μέλη του.

Επίθεση των «Anonymous» σε primeminister.gr και astynomia.gr

Οι δύο ιστοσελίδες, του πρωθυπουργού και της αστυνομίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας μόλις έγινε αντιληπτό ότι χτυπήθηκαν από χάκερ. Σύμφωνα με το twitter που διατηρούν οι Anonymous τα δύο site χτυπήθηκαν. «Anonymous @YourAnonNews Close TANGO DOWN: primeminister.gov.gr #Anonymous #Syntagma #Greece #12fgr» αναφέρουν στο μήνυμα τους, όπως ακριβώς και προχθές που χτύπησαν τη CIA.

Ο χορός της "Φιλυριάς"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλυριάς «Η Φιλυριά», σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, στο κέντρο «Αλέξανδρος» στη Ραχώνα.
Το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι καλλιτέχνες:Ανέστης Μωϋσής (λύρα – τραγούδι)
Άρης Μιχαϊλίδης (λύρα)
Βίκυ Μιχαϊλίδου (τραγούδι)
Βαγγέλης Λάχανης (νταούλι)
Αντώνης Φωταρίδης (νταούλι)
Ηρακλής Ξενίδης (αρμόνιο)
Θεόδωρος Ιωαννίδης (κλαρίνο)
Το χορευτικό τμήμα παραστάσεων και το μικρό χορευτικό του Συλλόγου θα παρουσίασουν χορούς του Πόντου.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και οι μαθητές από την εκμάθηση νταουλιού.

Τίτλοι εφημερίδων Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Μέσα σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.. – Η Βουλή ψήφισε «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο 2 – Ψήφισαν 278 – «ΝΑΙ» 199, «ΟΧΙ» 74, «ΠΑΡΩΝ» 5·Με πόνο ψυχής ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε και θέμα κομματικής πειθαρχίας στην Κ. Ο. «Δεν διανοούμαι τη χώρα με άδεια ράφια, κλειδωμένα μαγαζιά, δελτίο στα τρόφιμα, χωρίς καύσιμα και φάρμακα»! ·Κόλαση φωτιάς στην Αθήνα – Έκαψαν και λεηλάτησαν πάνω από 40 ιστορικά κτίρια, τράπεζες και καταστήματα
ΑΥΓΗ ·Το καταψήφισε ο λαός – Άκυρο το Μνημόνιο·Παλλαϊκή καταδίκη του Μνημονίου. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά σε ολόκληρη τη χώρα. Καταλήψεις δημαρχείων και κτιρίων της Περιφέρειας·Διάλυση της συγκέντρωσης με χημικά και ΜΑΤ

Οι διαθέσεις του Θόδωρου

Μετά από τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ από τον Πρόεδρο του κόμματος γιατί δεν ακολούθησε την πολιτική πειθαρχία και καταψήφισε το νέο μνημόνιο, ο Θεόδωρος Παραστατίδης μένει να γνωστοποιήσει τις διαθέσεις του για το αν θα ανεξαρτητοποιηθεί ή αν θα εγκαταλείψει την έδρα του. Στην 2η περίπτωση -αν και απίθανη- την θέση του θα αναλάβει ο πρώτος επιλαχών υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Μουζούρης που στις εκλογές του 2009 έλαβε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ 523 ψήφους! Και στην ακόμα πιο απίθανη περίπτωση που και ο κ. Μουζούρης δεν θελήσει τη θέση, η επόμενη και τελευταία που θα ρωτηθεί είναι η Αθηνά Παράκη που ακολουθεί με 396 ψήφους!
Βέβαια μπορεί να υπάρχει και η απειροελάχιστη περίπτωση που κανείς τους δεν επιθυμεί τη θέση, οπότε ίδωμεν.... 

Από το ΠΑΣΟΚ διαγράφονται

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, την ακόλουθη επιστολή: Κύριε Πρόεδρε,
Σας ενημερώνω ότι οι Βουλευτές: Σπύρος Κουβέλης, Α' Αθηνών, Άννα Βαγενά, Α' Αθηνών,  Λούκα Κατσέλη, Β' Αθηνών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Β' Αθηνών, Βάσω Παπανδρέου Β' Αθηνών, Λάμπρος Μίχος, Β' Αθηνών, Μαρία Κυριακοπούλου, Αχαΐας, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αχαΐας, Βασίλης Τόγιας, Βοιωτίας Γεώργιος Κασσάρας, Δωδεκανήσων, Χάρης Καστανίδης, Α' Θεσσαλονίκης, Κυριακή Τεκτονίδου, Α' Θεσσαλονίκης , Χρήστος Κατσούρας, Θεσπρωτίας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηρακλείου, Θεόδωρος Παραστατίδης, Κιλκίς, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Κοζάνης, Γεώργιος Παπαμανώλης, Κυκλάδων Οδυσσέας Βουδούρης, Μεσσηνίας, Μάντατζη Τσετίν, Ξάνθης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Πέλλης, Γιάννης Αμοιρίδης, Πιερίας, Χρήστος Μαγκούφης, Τρικάλων, δεν περιλαμβάνονται από σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Επίσης,

Διέγραψε ο Γ. Καρατζαφέρης τους βουλευτές Βορίδη-Γεωργιάδη

Ο κ. Καρατζαφέρης έδωσε το σήμα για να αποχωρήσει ο ΛΑΟΣ από τη Βουλή, αλλά οι δύο βουλευτές δεν τον άκουσαν.Κατά την κρίσιμη ψηψοφορία, οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης ψήφισαν τελικά ναι στη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που την ακολουθούν, ανοίγοντας έτσι ουσιαστικά το δρόμο της εξόδου από το ΛΑΟΣ. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο κ. Καρατζαφέρης διέγραψε τους δύο βουλευτές, οι οποίοι πλέον είναι ανεξάρτητοι.

Τίθενται εκτός Νέας Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά, Ά Αθηνών κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη, Άρτας κ. Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο, Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζήμα, Δωδεκανήσου κα Τσαμπίκα Ιατρίδη, Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ευβοίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, Λαρίσης κ. Χρήστο Ζώη, Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνό, Ά Πειραιά κ. Παναγιώτη Μελά, Πέλλης κ. Γεώργιο Καρασμάνη, Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, Σερρών κ. Αναστάσιο Καριπίδη, Σερρών κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά.

Με 199 ψήφους πέρασε από τη Βουλή το μνημόνιο

Με τη θετική ψήφο της πλειονότητας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα η νέα δανειακή σύμβαση, παρά τις δεκάδες διαρροές που σημειώθηκαν στα δύο μεγάλα κόμματα. Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ αποχώρησαν από την ψηφοφορία (πλην των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη που παρέμειναν και υπερψήφισαν) ενώ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ καταψήφισαν το νομοσχέδιο, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών».  Συνολικά ψήφισαν 278 εκ των οποίων 199 είπαν «ναι» επί της αρχής, «όχι» 74, ενώ πέντε δήλωσαν «παρών». Το άρθρο 1, που περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά, υπερψηφίστηκε με 190 «ναι», 83 «όχι» και 5 «παρών».

ΟΧΙ σε όλα από τον Θ. Παραστατίδη, ΝΑΙ σε όλα από τον Γ. Φραγγίδη

Τελικά είπε το ΟΧΙ σήμερα πριν από λίγο στη Βουλή για το νέο μνημόνιο ο βουλευτής νομού Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης, πραγματοποιώντας έτσι τη μεγάλη έξοδο από το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή το ναι είπε ο Γιώργος Φραγγίδης. Ο Κώστας Κιλτίδης δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία καθώς με βουλευτές του ΛΑΟΣ και τον επικεφαλής του τελευταίου Γ. Καρατζαφέρη αποχώρησε πριν από την διαδικασία.


Ομιλία Πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου στη Βουλή για το μνημόνιο

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τα επεισόδια που εκτυλίσσονται έξω από αυτή την αίθουσα, που δυστυχώς αμαυρώνουν τις απόλυτα νόμιμες σε μια δημοκρατία, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Οι βανδαλισμοί, η βία και η καταστροφή δεν έχουν θέση στη δημοκρατία και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Θα ‘θελα να κάνω μια έκκληση σε όλους σας και στους πολίτες που μας παρακολουθούν για ψυχραιμία και καταλλαγή. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν έχουμε την πολυτέλεια τέτοιων συγκρούσεων. Οφείλουμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας σαν συγκροτημένη κοινωνία. Και όταν έρθει η ώρα, ο λαός που είναι και ο υπέρτατος κριτής θα εκφραστεί.

Η έκθεση για τον πυρηνικό σταθμό "Κοζλοντούι" του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Άλλα 579 εκατ. ευρώ θα είναι απαραίτητα για το κλείσιμο των τεσσάρων μικρών αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού "Κοζλοντούι" στη Βουλγαρία. Αυτό αναφέρεται στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής για την απενεργοποίηση των παλιών ρωσικών αντιδραστήρων στη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και την Σλοβακία.