Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και στοιχείων για τη χορήγηση έγκρισης και άδειας δόμησης στις Υπηρεσίες Δόμησης

Από την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 ξεκινάει η εφαρμογή του νόμου «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών» (4030/2011), με τον οποίο αλλάζει ριζικά το καθεστώς αδειοδότησης και ελέγχου των οικοδομικών έργων, απλοποιούνται και επιταχύνονται οι σχετικές διαδικασίες. Σε εκτέλεση του παραπάνω νόμου δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Β’ 251) η κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σηφουνάκη και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιαννίτση που αφορά στη «Διαδικασία έντυπης υποβολής για Έγκριση Δόμησης και Άδεια Δόμησης».

Ανακοίνωση Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή σχόλια και δημοσιεύματα για τη συμμετοχή της Αυτοδιοικητικής Οικογένειας στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, επιθυμεί να τονίσει τα παρακάτω: «Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι λειτουργοί της συμμετέχουν όσο κανείς άλλος από το πολιτικό προσωπικό και το δημόσιο βίο της χώρας στα βάρη και τις περικοπές, που συνεχίζονται για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της Πατρίδας μας. Όσοι με περισσή ευκολία προχωρούν σε κακεντρεχή σχόλια για τις ευθύνες και τη συμμετοχή των αιρετών της Αυτοδιοίκησης στις προσπάθειες αυτές δεν ξέρουν ή ηθελημένα αγνοούν ότι:

Αποκριάτικες δραστηριότητες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Το τσικνίσαμε στο σχολείο μας την Τσικνοπέμπτη (16/2) με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Μέλη του Συλλόγου ανέλαβαν να αγοράσουν και να ψήσουν σουβλάκια για όλα τα παιδιά του σχολείου, ενώ οι εκπαιδευτικοί επιμελήθηκαν τις μεταμφιέσεις και το χορευτικό πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη εκδήλωση τείνει να γίνει παράδοση στο σχολείο μας, αφού τη στηρίζουν ολόψυχα εκπαιδευτικοί, γονείς και φυσικά οι μαθητές.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: "Τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης και η Π.Κ.Μ."

Η σημερινή ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με «Τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης» (ΤΟΠΣΑ) μόνο σαν κοροϊδία των ανέργων μπορεί να χαρακτηρισθεί.  Τα προγράμματα αυτά είναι στην πραγματικότητα προγράμματα ανακύκλωσης και άγριας εκμετάλλευσης των ανέργων.  Η κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη και της Διοίκησης της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκουν να διαχειριστούν το πρόβλημα της ανεργίας, που παίρνει σήμερα τεράστιες διαστάσεις και αγγίζει μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού.

Ο Α.Σ. ΆΘΛΟΣ στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ΤΑΕΚΒΟ-ΝΤΟ της ΕΤΑΒΕ στην Μίκρα Θεσσαλονίκης

Στις 18-19/02/2012 ημέρες Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιήθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα (παίδων-κορασίδων )ΤΑΕΚΒΟ-ΝΤΟ της Ένωσης Ταεκβο-ντο Βόρειου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ) στην Μικρά της Θεσσαλονίκης . Η συμμετοχή αθλητών από την Βόρεια Ελλάδα ήταν μεγάλη γι αυτό και η διήμερη διάρκεια των αγώνων . Από τον σύλλογο Άθλος του Κιλκίς συμμετείχαν ως αθλητές οι Νικολάου Αριστείδης ηλικίας 1999 κιλών 65+, ο Κυριακίδης Κλεόβουλος ηλικίας 2001 κιλά -55, και η Δαδουπη Νίκη ηλικίας 2001 κιλά -45.

Ψήφισμα Επιμελητηρίου Κιλκίς για τα μεταλλεία

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς κατά τη συνεδρίαση του της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2012 συζήτησε το θέμα του Διεθνούς Διαγωνισμού για την έρευνα και εκμετάλλευση μεταλλευτικών περιοχών στον πρώην δήμο Κρουσίων. Το Δ.Σ. αποφάσισε την απόρριψη κάθε προοπτικής εξορυκτικής διαδικασίας στην παραπάνω περιοχή. Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς επ ουδενί δεν θέτει εμπόδια στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα και μάλιστα σε εποχές οδυνηρής οικονομικής συγκυρίας.

Πρόσω ολοταχώς για την κορύφωση της Αποκριάς 2012 στο Κιλκίς

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς και του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. H λήξη της Αποκριάς 2012 στο Δήμο Κιλκίς είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2012 με το κάψιμο του Καρνάβαλου και την ανακοίνωση των νικητριών ομάδων στο Κυνήγι του Θησαυρού και τον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού. Βέβαια, από τη μεγάλη αυτή εορταστική βραδιά δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις, η μουσική, οι φωτιές, δωρεάν κρασί και φυσικά πλούσιο αποκριάτικο θέαμα.

Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Μαϊου 2012



Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς επισυνάπτεται το πρόγραμμα των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2012.
Δείτε ΕΔΩ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας

Ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας. Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:
Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής. Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Aπαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της Καθαρής Δευτέρας

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού της Καθαρής Δευτέρας, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω :
1. Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

Σύλληψη ενός αλλοδαπού στις Σέρρες, για μεταφορά μεταχειρισμένων συσσωρευτών, χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για το περιβάλλον

Συνελήφθη χθες (21.02.2012) το βράδυ, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Σερρών, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 28 ετών, διότι κατείχε και μετέφερε μεταχειρισμένους συσσωρευτές αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στον περιβάλλοντα χώρο του Τελωνείου Προμαχώνα Σερρών τον 28χρονο να οδηγεί Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και να έχει φορτωμένους συνολικά (150) μεταχειρισμένους συσσωρευτές οχημάτων διαφόρων τύπων, στερούμενος παραστατικών εγγράφων, χωρίς να έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια αρμοδίας αρχής και χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Το προαναφερόμενο όχημα και οι συσσωρευτές κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου Σερρών.

Σύλληψη δύο (2) διακινητών που διευκόλυναν την έξοδο σε τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (21.02.2012) το μεσημέρι, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, ένας 32χρονος υπήκοος Ένωσης Κομόρων, μία 43χρονη υπήκοος Γαλλίας και τρεις υπήκοοι Ένωσης Κομόρων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών, μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών και κατοχής πλαστού εγγράφου.

Σύλληψη ενός αλλοδαπού για λαθρεμπόριο ποτών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας συνελήφθη σήμερα (22.02.2012) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Σερρών, ένας 57χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, στο Τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών, σε έλεγχο του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 57χρονος, βρέθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος και κατασχέθηκαν (852) φιάλες ουίσκι των 700 ml, διαφόρων εταιρειών, για τις οποίες δεν υπήρχαν παραστατικά έγγραφα και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι. Όπως προέκυψε από την έρευνα ο συλληφθείς μετέφερε το ανωτέρω φορτίο με προορισμό την Αθήνα.Το προαναφερόμενο όχημα και οι φιάλες ουίσκι κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου Σερρών.

Πρόσκληση σε σεμινάριο με θέμα «Αγροτική παραγωγή και αειφορική διαχείριση» στο Παλαιό Γυναικόκαστρο

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, στο πλαίσιο της Πράξης: ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ –ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, διοργανώνει 5ήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης ενηλίκων με θέμα: «Αγροτική Παραγωγή και Αειφορική Διαχείριση», από 2 έως 16 Μαρτίου 2012, στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. στο Παλαιό Γυναικόκαστρο. Το σεμινάριο απευθύνεται στον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής, αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώσεις σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, γεωργίας, κτηνοτροφίας, νέων καλλιεργειών.
Δήλωση συμμετοχής: 2341094303 ή 6944570561, FAX: 2341094351
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής: Δείτε ΕΔΩ

Ενημέρωση ΕΣΕΕ σε εργοδότες και εργαζόμενους για την αργία της Καθαρής Δευτέρας

Δεδομένου ότι, πλησιάζει η ημέρα της Καθαρής Δευτέρας και τίθενται από τα μέλη ερωτήματα σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και το καθεστώς πληρωμής των μισθωτών υπαλλήλων κατά την ημέρα αυτή, η ΕΣΕΕ γνωστοποίησε στις εμπορικές επιχειρήσεις τα κάτωθι:
1. Η Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), ως εκ τούτου η λειτουργία των καταστημάτων κατά την ημέρα αυτή είναι ελεύθερη, εάν και εφόσον το επιθυμεί ο κάθε έμπορος – επιχειρηματίας. Συνακόλουθα, η Καθαρή Δευτέρα είναι εργάσιμη ημέρα και για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Είναι όμως δυνατόν η ανωτέρω εορτή να οριστεί ως ημέρα αργίας με άλλες ειδικές διατάξεις, όπως π.χ. με συλλογική σύμβαση, υπουργική απόφαση ή προεδρικό διάταγμα (τοπική εορτή), επιχειρησιακή πρωτοβουλία κ.λπ..

Ευχαριστήριο Δήμου Παιονίας

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας, σας εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την ευγενική προσφορά μερίδων φαγητού σε καθημερινή βάση σε απόρους και ανήμπορους συμπολίτες μας. Το αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, που βιώνει τις επιπτώσεις της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διανύει η χώρα μας, βρίσκει ανταπόκριση σε πράξεις όπως η δική σας.

Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012




Δείτε

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Παράταση μέχρι τον Ιούνιο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Ωστόσο το ΤΕΕ έχει προγραμματίσει την αναστολή της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του και των κεντρικών γραφείων, από αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου μέχρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου. Αντιδρά έτσι στις ρυθμίσεις που προωθούνται για το επάγγελμα των μηχανικών και των επιστημόνων γενικότερα και την πολιτική του Μνημονίου
Παρατείνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου η «τακτοποίηση» των αυθαίρετων με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Πάντως το μέτρο απειλείται με μπλόκο εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των μηχανικών που βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι το τέλος του μήνα.

Μαχαίρι στις δημόσιες δαπάνες Πώς θα γίνει η παρακράτηση αναδρομικών μειώσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Από τη μισθοδοσία του Απριλίου θα ξεκινήσει η παρακράτηση των αναδρομικών για τις μειώσεις μισθών που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο σε υπαλλήλους του Δημοσίου, για τους οποίους δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη το νέο μισθολογικό καθεστώς. Οι μειώσεις αφορούν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτών από την 1η Νοεμβρίου 2011 και θα παρακρατηθούν ισόποσα από τους μισθούς των επόμενων μηνών έως και τον Ιούνιο.

Ρυθμίσεις-ανάσα στα δάνεια – 5.000 άνθρωποι ζητούν κάθε μέρα “κούρεμα”

Πραγματικό... τσουνάμι αιτήσεων για ρυθμίσεις των δανείων βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη με αποτέλεσμα ήδη να υπολογίζεται ότι ως το τέλος του χρόνου οι αιτήσεις θα έχουν φτάσει το 1.000.000! Με βάση αυτά τα στατιστικά εκπρόσωποι του Αυτόνομου Δικτύου και της Πρωτοβουλίας Συλλόγων της ΟΤΟΕ, παρουσίασαν μία εναλλακτική πρόταση, όπως δημοσιεύει “Το Βήμα”, ώστε τα νοικοκυριά να απαλλαχθούν από δυσβάσταχτα βάρη και κανείς να μην αναγκάζεται να πληρώνει σε δάνεια περισσότερο από το 1/3ο του μηνιαίου εισοδήματός του (μια παγκόσμια πρακτική την οποία χιλιάδες Έλληνες αγνοούσαν επί χρόνια επιδεικτικά).

Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Παϊκο: «Ο καιρός των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, έχει περάσει ανεπιστρεπτί»

Το Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Παϊκο διατυπώνει και δημόσια τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό του για την απόφαση του διευθυντή του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς να «διαπαιδαγωγήσει» με ημερήσια αποβολή τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην πορεία ενάντια στα μεταλλεία. Την κίνηση αυτή θεωρούμε άκρως αντιπαιδαγωγική καθώς το μήνυμα που μεταδίδει είναι η στυγνή τυπολατρία του άτεγκτου γραφειοκράτη, ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να τηρεί το γράμμα του νόμου αγνοώντας την ουσία. Και ουσία είναι η ενεργός συμμετοχή των νέων στα κοινά, η διαμόρφωση και διατύπωση γνώμης «λόγω» και «έργω» μέσα από διαδικασίες ζυμώσεων.

Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Πάϊκο: «Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας»

Συνεδρίασε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, το Συντονιστικό του Μετώπου Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Παϊκο προκειμένου να εξετάσει τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στις 16 -02-2012. Οι παλινωδίες του Υφυπουργού κ. Μανιάτη και ο εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας συνεχίζονται. Πρόκειται για συμπεράσματα που ο καθένας μπορεί να εξάγει παρακολουθώντας την ομιλία του κ. υφυπουργού, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (http://gnomikilkis.blogspot.com/2012/02/16-2012.html) από το ίδιο το Υπουργείο.

Ομιλία Γιάννη Μανιάτη για τα μεταλλεία στο Κιλκίς 16 Φεβρουαρίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Ο ορυκτός πλούτος στη Βουλή - Συζήτηση για το χρυσό στο Κιλκίς (Video)

Οι αρνητές "ενημερώνουν"...
Η πολιτεία λόγω έλλειψης χρημάτων, ΟΧΙ!
Όλες οι παράμετροι του Διεθνούς Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης Δημόσιου Μεταλλευτικού Χώρου στην περιοχή Βάθης – Γερακαριού του Κιλκίς, εξετάστηκαν κατά τη πολύωρη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η οποία συνήλθε την Πέμπτη 16.02.12 ύστερα από πρόταση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.
Ο Γιάννης Μανιάτης αλλά και οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ, του ΙΓΜΕ και καθηγητές ΑΕΙ που πήραν το λόγο, ανέφεραν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγιοχωρίου στις 26 Φεβρουαρίου

Σας προσκαλούμε  το βράδυ της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου στον αποκριάτικο χορό μας που θα πραγματοποιηθεί στην λέσχη κυνηγών Κιλκίς ! Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.