Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Υλοποιείται βούλγαρο-ελληνικό σχέδιο για την προστασία του ασπροπάρη

Πηγή: Βουλγαρική ραδιοφωνία
Μη κυβερνητικές οικολογικές οργανώσεις από τη Βουλγαρία, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία συνεργάζονται στην πραγματοποίηση του πενταετούς προγράμματος, μέρους του ευρωπαϊκού “Live plus”, στόχος του οποίου είναι η διάσωση του ασπροπάρη, δηλ. του αιγυπτιακού γύπα. Στην πραγματοποίηση του σχεδίου συνεργάζονται το ελληνικό Ίδρυμα "Αναστάσιος Γ. Λεβέντης", το οποίο το συγχρηματοδοτεί, ενώ υπεύθυνη για την ολοκλήρωσή του είναι η βουλγαρική Ένωση προστασίας των πτηνών.

Άνθιμος: 60 δισ. βρίσκονται στην Ελβετία. Το ένα εκατομμύριο μας πείραξε;

Υπεράσπιση από άμβωνος βρήκε ο εκατομμυριούχος βουλευτής που έβγαλε εν μέσω κρίσης από την χώρα 1 εκατομμύριο ευρώ. Στο κυριακάτικο κήρυγμα του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος είπε:«Δεν μπορεί ένας βουλευτής να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για όλα όσα έχουν γίνει στη χώρα». «Τα 60 δις φτάνουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία. Αυτό το 1 εκατομμύριο συγκεντρώνει όλο το ενδιαφέρον;» τόνισε ο μητροπολίτης και πρόσθεσε: 

5ο τουρνουά ταβλιού στο ΚΙλκίς


«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου του 2012, χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ευρώπη– και όχι μόνο – βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν, σε μια προσπάθεια να σταθούν αλληλέγγυοι στη χώρα μας στις δύσκολες μέρες που περνά. Κεντρικό τους σύνθημα : «Είμαστε όλοι Έλληνες».
Η ενέργεια αυτή βέβαια υποδήλωνε την κατανόηση των ανθρώπων αυτών, του τι είναι στην πραγματικότητα η κρίση αυτή, αλλά και τον φόβο για ποιούς και πόσους τελικά προορίζεται. Και αυτό διαδήλωσαν με το συγκινητικό πραγματικά σύνθημά τους.
Πέρα απ’ αυτό όμως, δεν ήταν λίγοι αυτοί που προχώρησαν κι άλλο.

O άρρωστος και το τοπίο*/μετα-γραφικό και εν-γραφικό δρώμενο σε μια Εικόνα/στη Ζωή Σαμαρά

Του Φώτη Μισόπουλου                                                       Τα πρόσωπα με τη σειρα που εμφανίζονται:
Συσκευή τηλεόρασης - Άνδρας 1 - Άνδρας 2 = Άνδρας 3 - Γυναίκα
Σκηνή. Ημίφως. Η τηλεόραση παίζει σε μια μέση ένταση κάποιο τυχαίο πρόγραμμα. Οι θεατές δεν βλέπουν την οθόνη. Μπροστά στην οθόνη πάνω σε δυο αναπηρικά αμαξίδια,ο ι ηθοποιοί. Κανένα σκηνικό. Ο ένας ντυμένος με ρούχα νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο άλλος (ο 2) ντυμένος-ενδεχόμενα- με ρούχα άλλης εποχής. Κάνουν ζάπινγκ. Αυξομειώνουν τον ήχο. Σχολιάζουν με επιφωνήματα και χειρονομίες ό,τι βλέπουν. Εκτελούν μικρές βόλτες με τ' αναπηρικά τους καρότσια αρκετά επιτήδεια,που σημαίνει εξοικείωση.Ίσως είναι έγκλειστοι καιρό. Ο ήχος χαμηλώνει.( Σ' όλη τη διάρκεια κινούνται χωρίς να σταθούν στα πόδια τους ποτέ). Ο Άνδρας 1 πλησιάζει τον διακόπτη. Κάνει το φως έντονο.

Όταν η πολιτική...κάνει post στο facebook

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου         Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα 24ωρα από την ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου από το Facebook.
Ο πρόεδρος του κόμματος διάλεξε αυτόν τον τρόπο για τα αποκαλυπτήρια της παράταξης του επιβεβαιώνοντας με αυτή την κίνηση, πως οι εποχές αλλάξανε και τα social media παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάδοση ειδήσεων ή ακόμη και ιδεών. Μάλιστα ο ίδιος χρησιμοποιεί το facebook εδώ και μήνες ως εργαλείο άμεσης επαφής με τον κόσμο.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Κιλκίς: «Οι τοπικοί άρχοντες του Κιλκίς»

"Τελευταία βλέπουμε και ακούμε διάφορα τραγελαφικά που συμβαίνουν στο Ν. Κιλκίς.
1) Για το θέμα των μεταλλείων όπου μονοπώλησε το ενδιαφέρον σε επίπεδο Νομού είδαμε και ακούσαμε εκπληκτικά πράγματα. Σκοτώθηκαν στην κυριολεξία οι παρατάξεις για το ποιος είναι περισσότερο κατά των μεταλλείων ενώ υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Δ/Σ κατά της εξόρυξης. Μετά βγήκαν όλοι οι φορείς, κόμματα κ.λ.π και με ανακοινώσεις διατυμπάνισαν την αντίθεση τους. Κωμωδία κανονική.

Θητεία της φτώχειας! Οικογένειες δεν μπορούν να συντηρήσουν τους στρατιώτες τους!

Μια νέα πραγματικότητα καλούνται να διαχειριστούν οι στρατιωτικοί και ειδικά οι διοικητές μονάδων πρώτης γραμμής. Η εικόνα του “ατσίγαρου φαντάρου” που σε κάθε έξοδό του μέτραγε τα κέρματα για να δει αν του έφθαναν για να “πάρει ένα σουβλάκι”, ήταν εικόνα που ξέραμε από τις ελληνικές ταινίες, όπως η θρυλική “Λούφα και Παραλλαγή”. Τώρα αναβιώνει με τη μόνη αλλά και σημαντική διαφορά ότι τότε τις δεκαετίες του 60, του 70 αλλά και του 80 τα κέρματα ήταν δραχμές και τώρα, είναι ευρώ!

Τσεκούρι σε μισθούς, συντάξεις και τέλος στη μονιμότητα

Εκτός έδρας θα δώσει τελικά τις πιο κρίσιμες μάχες η Ελλάδα, καθώς ακόμα κι αν προλάβει η κυβέρνηση να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες έως τη Τετάρτη, όλα θα κριθούν από το εάν θα έχουν πειστεί στο μεσοδιάστημα οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί βουλευτές που καλούνται να ψηφίσουν για το πακέτο των 130 δισ ευρώ. Η πρώτη μάχη θα δοθεί στο Βερολίνο, όπου η Άνγκελα Μέρκελ έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη φορά και τις αντιδράσεις εντός του κόμματος της για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα προς την Ελλάδα, στον έντονο απόηχο της διαφωνίας που είχε με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε ακόμα και πριν την απόφαση του EUROGROUP, για το εάν μπορεί ή δεν μπορεί να αφεθεί στη τύχη της η Ελλάδα.

Ζητείται υπεύθυνος Αποθήκης με έδρα το Κιλκίς

Ακολουθείστε
αυτόν
τον