Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Εντυπωσιακή η τελετή λήξης της Αποκριάς 2012 στο δήμο Κιλκίς

Με πλούσιο θέαμα αλλά και με την εντυπωσιακή καύση του Καρνάβαλου, επισφραγίστηκε το βράδυ της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ειρήνης η τελετή λήξης της Αποκριάς 2012 του Δήμου Κιλκίς και του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. Παρόλο τον βροχερό καιρό, εκατοντάδες ήταν οι καρναβαλιστές που συμμετείχαν στην κορυφαία αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου, ξεπερνώντας έτσι κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Οι εκδηλώσεις της ημέρας ξεκίνησαν από το Δημαρχείο Κιλκίς, όπου μετά τις 6 το απόγευμα άρχισαν σιγά σιγά να συγκεντρώνονται κεφάτοι μασκαράδες, καθώς και οι διαγωνιζόμενες ομάδες στο Κυνήγι του Θησαυρού και στον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού. Όλοι μαζί λίγο αργότερα και διανύοντας με ενθουσιασμό, προσμονή και χορό την κεντρική οδό της πόλης την 21η Ιουνίου, συνόδευσαν τον Βασιλιά Καρνάβαλο στην... τελευταία του κατοικία την Πλατεία Ειρήνης.

Κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Σε μια λιτή εκδήλωση, στο πνεύμα των δύσκολων καιρών, το Επιμελητήριο πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτας του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στο Πολύκαστρο. Εκτός από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γουμένισσας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθ. Λαπόρδας, και οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Κιλκίς Αθ. Χαραλαμπίδου, Πολυκάστρου Ιω. Αδαμόπουλος, Αξιούπολης Ν. Βογιατζής, και Γουμένισσας Αθ. Τραχανίδης.

Επιτέλους υποτίμηση...

Μετά την υποχρεωτική υποτίμηση σε μισθούς και συντάξεις, ας μιλήσουμε επιτέλους για την υποχρεωτική υποτίμηση τιμών...
 μας λέει ο φίλος και αναγνώστης της ΓΝΩΜΗΣ  Πέτρος Φουντουκίδης

Νέες χαμηλότερες τιμές περιαγωγής για κλήσεις, μηνύματα και λήψη δεδομένων στο εξωτερικό προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Υπερψηφίστηκε εχθές με μεγάλη πλειοψηφία στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση σχετικά με την αναδιατύπωση του Κανονισμού για την περιαγωγή (roaming) σε δημόσια δίκτυα κινητών επικοινωνιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε νέα χαμηλότερα ανώτατα όρια χονδρικών και λιανικών τιμών για κλήσεις, μηνύματα και για πρώτη φορά και ανώτατες τιμές λιανικής για λήψη δεδομένων στο εξωτερικό. Οι Ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ χαμηλότερων τιμών από αυτές που είχε αρχικά προτείνει η Ευρ. Επιτροπή με στόχο να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά τηλεπικοινωνιών και να προστατεύονται καλύτερα οι καταναλωτές. Οι τιμές (προ ΦΠΑ) που εισηγείται το Ευρωκοινοβούλιο είναι οι ακόλουθες:

Μέχρι τις 30 Μαρτίου η υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.Η παράταση χορηγήθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου μετά την πολύ μεγάλη προσέλευση των φορολογουμένων σε εφορίες και τελωνεία.Στη ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν βασικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις ΔΟΥ ή στα Τελωνεία, μέχρι 10.000 ευρώ όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και μέχρι 75.000 ευρώ όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

Βενιζέλο στηρίζει ο Γιώργος Φραγγίδης

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Γιώργου Φραγγίδη στο γραφείο του Αντιπροέδρου στη Βουλή, όπου και συζητήθηκε η νέα κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στην οικονομία της χώρας μετά και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, η πορεία του PSI και οι προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Σύλληψη αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και ληστεία στις Σέρρες

Συνελήφθη χθες (28.02.2012) το μεσημέρι στις Σέρρες, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας 17χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και ληστεία κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, ο 17χρονος εντοπίσθηκε στις Σέρρες και σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί από τον Ανακριτή Σερρών ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και ληστεία κατά συναυτουργία που τελέστηκε την 11.02.2012 στην Κρηνίδα Σερρών σε βάρος 72χρονου ημεδαπού. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ρέππας: Λογικό να παραχωρηθεί σε ιδιώτες ο τομέας καθαριότητας

Σε έμμεση επιβεβαίωση της πληροφορίας που έχει δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr, ότι τομείς όπως η καθαριότητα των δήμων θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες* προχωράει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στην «Ισοτιμία», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Ρέππας τονίζει χαρακτηριστικά: «Είναι λογικό τομείς που δεν είναι νευραλγικοί για το εθνικό συμφέρον να κρίνονται με αυστηρούς όρους κόστους-ωφέλειας.

Κατάληψη των δημαρχείων σήμερα 29 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΙΛΚΙΣ - ΠΑΙΟΝΙΑΣ 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 
ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ 
ΣΤΙΣ 12.ΟΟ ΤΟ ΠΡΩΙ 
Α) ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 
Β) ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ 
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Τσιβιλίκας & Χρονοπούλου (Video)

Αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου οι μειώσεις στους μισθούς

Με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία μάλιστα έχει αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου και προβλέπεται ότι θα ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής της χώρας, αποφασίστηκε η δραματική περικοπή στους κατώτατους μισθούς και τα ημερομίσθια κατά 22% και 32% στους νέους έως 25 ετών. Η επιλογή να επωμιστεί το Υπουργικό Συμβούλιο το ψαλίδισμα στους μισθούς είναι σε συνέχεια της ψήφισης του δεύτερου Μνημονίου, που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Με 202 «ναι» ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος για τις μειώσεις στις συντάξεις

Mε 202 «ναι», 80 «όχι» και ένα «παρών» υπερψηφίστηκε το εφαρμοστικό νομοσχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων επιβάλλει μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Από τους 21 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι είχαν διαγραφεί λόγω του ότι είχαν καταψηφίσει την γενική αρχή του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας οι κ.κ. Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάνης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Αναστάσιος Καρυπίδης και Θεόφιλος Καρυπίδης ψήφισαν υπερ των νέων μέτρων.

Πέθανε ο Βασίλης Τσιβιλίκας

- Έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 70 ετών κατά τη μεταφορά του στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο
- Είχε έντονους πόνους στο στήθος
- Επί 40 λεπτά προσπαθούσαν οι γιατροί να τον επαναφέρουν

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ένας μεγάλος κωμικός, ένας από τους πιο συμπαθείς ανθρώπους του θεάτρου και του κινηματογράφου, δε βρίσκεται πια ανάμεσά μας.
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Ξαφνικά, αναπάντεχα τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή των αποφοίτων Λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς νέα εξέταση

Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για την παράταση, κατά δυο έτη (2012 και 2013), της ρύθμισης εισαγωγής των αποφοίτων Λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την προηγούμενη βαθμολογία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.  Η ρύθμιση προβλέπει, τη δυνατότητα εισαγωγής με τη διαδικασία του 10%, για τα ακαδημαϊκά έτη 2012-2013 και 2013-2014 και αφορά, σε κάθε περίπτωση, όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄), τα δυο αμέσως προηγούμενα έτη.

Νομοθετική ρύθμιση που αφορά την εισαγωγή των αποφοίτων Εσπερινών Λυκείων στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για την παράταση, κατά ένα έτος, της εφαρμογής της πρόσθετης προϋπόθεσης που εισήχθη με το άρθρο 27 ν. 3879/2010 (Α’ 163), κατά την οποία, για να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση οι απόφοιτοι των Εσπερινών Λυκείων με ειδική διαδικασία (στο οριζόμενο ποσοστό θέσεων) πρέπει να έχουν πλήρη φοίτηση και στις δύο τελευταίες τάξεις του Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Σύμφωνα με την εισαγόμενη μεταβατική ρύθμιση, η ως άνω προϋπόθεση (της πλήρους φοίτησης κατά τα δύο τελευταία έτη) θα ισχύσει για όσους αποφοιτούν από Εσπερινό Λύκειο κατά το σχολικό έτος 2012-2013.

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και υποψηφιότητας για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση)

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι, έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία (έως 28 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Τελικά..., ποιος παραπληροφορεί... ποιον; (Αυτό το βραβείο, ποιος θα το πάρει;)"

Στην ομάδα "ενημέρωσης"
κατά της μεταλλείας!
Στα υψηλότερα επίπεδα κορύφωσης της βρίσκεται η διαμάχη μεταξύ επιστημόνων του ΥΠ.Ε.Κ.Α. και επιστημόνων, που πασχίζουν για την κατάργηση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη χώρα.
Πρόσφατα σε άρθρο του ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ. Σαράντης Δημητριάδης, που αναρτήθηκε και στην Κιλκισιώτικη ιστοσελίδα Kilkis 24, εμμέσως πλην σαφώς άφηνε να εννοηθεί, πως οι εξαγγελίες που έγιναν στη βουλή από τον υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α. και αφορούσαν τις περιβαλλοντικές παραμέτρους της σχεδιασθείσας από την πολιτεία μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Κιλκίς και

Οι θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ζήτημα του φαρμάκου

Η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά υψηλή. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι δαπάνες για φάρμακα φθάνουν στη χώρα μας το 25% του συνόλου των δαπανών υγείας και η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 2-3 χώρες με υψηλότερη κατά κεφαλή δαπάνη παγκοσμίως, ενώ υπήρξε ραγδαία αύξησή της κατά την τελευταία δεκαετία. Οι παθολογίες πίσω από το φαινόμενο αυτό είναι πολλές και απαιτούν πολύπλευρη αντιμετώπιση.

Η φωτογραφία της νύχτας. 12 Μαρτίου 2005. Καφέ Σφηνάκι Κιλκίς.