Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Έκλεισαν συμβολικά το τελωνείο Δοιράνης


Οι φωτογραφίες είναι του αναγνώστη της ΓΝΩΜΗΣ, Statis Kokki

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Ναι, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό και θα μείνει έτσι, ενωμένο, δυνατό, ανανεωμένο, υπεύθυνο, λαϊκό, πατριωτικό, όπως αξίζει στην ιστορία και όπως αξίζει στο μέλλον το δικό μας που είναι ταυτισμένο με το μέλλον της πατρίδας, με το μέλλον των παιδιών μας.
Φίλες και φίλοι, ας σκεφτούμε ψύχραιμα τι είναι αυτό που έγινε χθες και προχθές στη χώρα και διεθνώς σε σχέση με το ελληνικό δημόσιο χρέος, σε σχέση με το περιβόητο PSI που μπήκε ως έκφραση όχι μόνο στο στόμα όλων των Ελλήνων, αλλά όλης της διεθνούς κοινής γνώμης.

Αυτοί που τα παίρνουν και εκείνοι που δεν τα παίρνουν…

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης
Αγρ. Τοπογράφος μηχ – πολεοδόμος

Υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων, όπως αποδείχτηκε και στην περίπτωση των μεταλλείων. Αυτοί που τα παίρνουν και εκείνοι που δεν τα παίρνουν τα μηνύματα. Και οι ιθύνοντες του Υπουργείου Περιβαλλοντικής Καταστροφής σίγουρα ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, αφού ούτε το ηχηρό μήνυμα της συγκέντρωσης της 6ης Φεβρουαρίου έλαβαν, ούτε το κατηγορηματικό όχι του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς πήραν υπ’ όψη τους, ούτε τα ψηφίσματα δεκάδων φορέων του νομού μας θεώρησαν ότι έχουν κάποια αξία.
Μήπως τους αδικούμε; Μήπως πραγματικά ενδιαφέρονταν για την άποψή μας και απλώς παρανόησαν; Μήπως τους μπέρδεψε η βαριά ένρινη ποντιακή προφορά και δεν κατάλαβαν τι ακριβώς θέλουμε να τους πούμε;

2ο Πολιτικό - Πολιτιστικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη


Ομιλία Παναγιωτακόπουλου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ: "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!"

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι μόλις δυόμιση χρόνια μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη του 2009, θα ζούσαμε την πλήρη ανατροπή των πάντων;
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ελπίδα ενός ολόκληρου λαού για ένα καλύτερο αύριο θα μετατρεπόταν σε αγωνία για την καθημερινή επιβίωση;
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι το δυνατό ΠΑΣΟΚ θα καταντούσε περίγελος των ίδιων των ανθρώπων που το εμπιστεύτηκαν;

3,5 δις "χασούρα" από τη νοθεία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις

3,5 δις χάνονται από τη νοθεία στα καύσιμα των ΕΔ,δηλώνει ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Γιώργος Σούρλας,ο οποιος αφήνει αιχμές για τους υπουργούς Άμυνας και τους Αρχηγούς που δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα.
Κατά την δημοσιοποίηση του φακέλου με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τη νοθεία στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων και το λαθρεμπόριο που είναι πλέον στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, ο κ. Σούρλας δήλωσε:

Με λιμοκτονία απειλούνται 13 εκατομμύρια άνθρωποι στη Δ. Αφρική

Λόγω της ξηρασίας οι δείκτες υποσιτισμού έχουν ξεπεράσει το όριο έκτακτης ανάγκης.
Περίπου 13 εκατομμύρια άτομα στη δυτική Αφρική απειλούνται με λιμοκτονία και ανθρωπιστική καταστροφή εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει την περιοχή Σαχέλ το τελευταίο διάστημα.

Απεβίωσε ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Δαδινόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 68 ετών ο ηθοποιός Νίκος Δαδινόπουλος, ύστερα από πολύμηνη μάχη προκειμένου να κρατηθεί στην ζωή. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα, λόγω του ότι έμπαινε για μία σοβαρή εγχείρηση στην σπονδυλική στήλη, είχε κάνει έκκληση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου όποιος μπορεί να δώσει αίμα. 

Ο δασάρχης κροίσος, η εκατομμυριούχος δικαστικός και οι πλούσιοι της πολεοδομίας

Περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ είχαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 13 δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων ένας δασάρχης, μια δικαστική υπάλληλος, στελέχη πολεοδομίας και εργαζόμενοι σε υπουργεία, όπως αποκάλυψε ο έλεγχος των ανδρών του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάλληλος υπουργείου είχε αδικαιολόγητες καταθέσεις» ύψους 8,9 εκατομμύρια ευρώ, δικαστική υπάλληλος 7,9 εκατομμύρια ευρώ και αρκετοί προϊστάμενοι πολεοδομικών και δασικών υπηρεσιών ποσά που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο Ευρώ.

'Εκλεψαν 75 καντήλια από νεκροταφείο

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες (09-03-2012) στα Φάρσαλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων, τρεις ημεδαποί (1 άνδρας και 2 γυναίκες), ηλικίας 29, 20 και 19 ετών αντίστοιχα, για κλοπές. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 19χρονης ημεδαπής, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν εβδομήντα πέντε (75) μεταλλικά – μπρούτζινα καντήλια νεκροταφείου. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα ανωτέρω αντικείμενα αφαίρεσαν μεσημβρινές ώρες της 08-03-2012 από κοιμητήρια της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαρσάλων. Τα μπρούτζινα αντικείμενα και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Συνελήφθη 22χρονος για παράνομη οπλοκατοχή στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες (09.03.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας, ένας ημεδαπός 22 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.  Αναλυτικότερα, στο Δίον Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σε αστυνομικό έλεγχο της οικίας του 22χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αγρότης με Ferrari και καταθέσεις 10,6 εκατ. ευρώ - Η λίστα του ΣΔΟΕ με το μαύρο χρήμα

- Το άνοιγμα των λογαριασμών αποκάλυψε χρυσές καταθέσεις από αδήλωτα εισοδήματα
- Ιερέας με τραπεζικό λογαριασμό ένα εκατ. ευρω
- Φαρμακευτική εταιρεία με 135 κιλά... μαύρου χρυσού
- Τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ

Τουλάχιστον εντυπωσιακά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ το πρώτο δίμηνο του έτους, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 39 φορολογούμενων. Βρέθηκε μαύρο χρήμα που υπερβαίνει τα 100 ευρώ και τώρα οι “ύποπτοι” θα πρέπει να αποδείξουν την προέλευση των καταθέσεων.

Θησαυρός 10 τρισ. στα πόδια των Ελλήνων

Ένας υπόγειος θησαυρός που κρύβει 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο εντοπίστηκε νοτίως της Κρήτης. 
Το συγκεκριμένο κοίτασμα αποτελεί το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Αν υπολογίσουμε και τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα της Ευρώπης που εντοπίστηκαν στη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία – Θράκη), που η συνολική τους αξία αγγίζει τα 38 δισ. ευρώ, τότε η αξία των φυσικών πόρων στη χώρα φτάνει τα 10 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Ερώτηση Φραγγίδη και άλλων βουλευτών με θέμα «Μέτρα ενίσχυσης της ελληνικής κτηνοτροφίας»

Η ελληνική κτηνοτροφία, έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια πολλαπλά προβλήματα από ασθένειες που «χτύπησαν» διάφορους κλάδους της, από την συνεχή αύξηση του κόστους ζωοτροφών και παραγωγής ενώ οι τιμές παραγωγού μένουν στάσιμες ή και μειώνονται.
Η οικονομική κρίση, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς και η πτώση της κατανάλωσης των κτηνοτροφικών προϊόντων έχουν οδηγήσει σε επιπλέον πίεση στις τιμές παραγωγού ενώ η ανασφάλεια που επικρατεί στην αγορά και η κρίση ρευστότητας έχουν μηδενίσει κάθε πιστωτικό περιθώριο εκ μέρους των προμηθευτών πρώτων υλών με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία στις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν πλέον δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε τις ζωοτροφές.

Πασχαλινή προσφορά από την Ultravision


«Λουκέτο» στα δημόσιο ΚΤΕΟ επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών. Οι Περιφέρειες θα αποφασίσουν για την τύχη των εργαζομένων

Το κλείσιμο των κρατικών ΚΤΕΟ μελετά πλέον ο υπουργός Υποδομών κ. Μ. Βορίδης,καθώς θεωρεί ότι το δημόσιο δεν έχει κανέναν λόγο να παρέχει υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου και να απασχολεί συνεργεία. Οπως δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Εβρου του ΠαΣοΚ κυρίας Ολγας Ρενταρή - Τέντε, «δεν υπάρχει κανείς λόγος το κράτος να παρέχει υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου διατηρώντας συνεργεία». «Δεν ξέρω γιατί το κράτος πρέπει να διατηρεί συνεργεία. Δεν ξέρω για ποιο λόγο πρέπει να κάνει αυτήν τη δουλειά» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα KICK BOXING στο Κιλκίς από τον Α.Σ. «ΑΘΛΟ»

Στις 4/3/2012 ημέρα Κυριακή ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρώτο Διασυλλογικό πρωτάθλημα kick boxing στο Κιλκίς στα στυλ ( Low Kick , Full Contact, Light Contact, Light Kick) που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Αθλος Κιλκίς σε συνεργασία με την W.A.S.C.O.HELLAS. Την διοργάνωση οργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία ο Αθλητικός Σύλλογος Άθλος σε μια προσπάθεια για την διάδοσης αυτού του ιδιαίτερα δυναμικού αθλήματος στο νομό μας.