Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Υπό το φως των κεριών «Η συμμετοχή των Θρακιωτών στην Επανάσταση του 1821" στην ΤΕΧΝΗ

Η διακοπή του ρεύματος πάντως δεν πτόησε την ΤΕΧΝΗ να πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ σε συνεργασία με την Θρακική Εστία την εκδήλωση-ομιλία με θέμα «Η συμμετοχή των Θρακιωτών στην Επανάσταση του 1821". Η εκδήλωση με ώρα έναρξης τις 8 ήταν έτοιμη να ξεκινήσει στις 8:15. Η ταυτόχρονη όμως διακοπή ρεύματος απλά καθυστέρησε λίγα λεπτά ακόμα την πραγματοποίησή της. Οι διοργανωτές οργανώθηκαν κατάλληλα και με την βοήθεια κεριών φωταγώγησαν την αίθουσα, δημιουργώντας έτσι μια διαφορετική από τα συνηθισμένα μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Σε βλάβη στο υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ οφείλεται το μπλακ άουτ στην πόλη του Κιλκίς

Σε βλάβη στο υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ οφείλεται η 40λεπτη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε σήμερα το βράδυ σε ολόκληρη την πόλη του Κιλκίς και αναστάτωσε όλους τους κατοίκους. Το πρόβλημα της ρευματοδότησης αποκαταστάθηκε από συνεργεία της ΔΕΗ Κιλκίς. Το ρεύμα διεκόπη στις 8:10 περίπου το βράδυ και επανήλθε στις 8:50.

Εγκύκλιος: Ρύθμιση οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία με έκπτωση 40%

Εγκύκλιο για τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προς τα ασφαλιστικά Ταμεία με νέο προσωρινό διακανονισμό που παρέχει έκπτωση 40 % επί των προσθέτων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης μέχρι 31-12-2011 οφειλής τους, απέστειλε σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης. Η καταληκτική ημερομηνία προκειμένου οι οφειλέτες να έχουν τις προβλεπόμενες εκπτώσεις επί του ποσού των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών είναι η 30η Μαρτίου για την υποβολή της αίτησης υποβολής στη ρύθμιση και η 30-4-2012 για την καταβολή του συνόλου της οφειλής ή της πρώτης δόσης.
Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

22 Μαρτίου 2012 - Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Μήνυμα Μπαν Κι-Μουν, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ:                            Το νερό παράγοντας σταθερότητας
"Στις επόμενες δεκαετίες, η σίτιση του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού και η εξασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας για όλους, θα εξαρτηθεί από την αύξηση της παραγωγής τροφίμων. Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η χρήση του πιο πολύτιμου και περιορισμένου φυσικού πόρου - του νερού.

Στην υγειά σας...


Πολίτες Αριστοτέλη: "Η προπαγάνδα της Β.Α. Χαλκιδικής, δεν αφήνει σταγόνα αίματος κάτω..."

Όχι άλλα ψέματα.. Όχι άλλο αίμα...
Αγαπητοί αναγνώστες του blog, μια μέρα μετά τα όσα δυσάρεστα ζήσαμε στις Σκουριές, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό των πεπραγμένων, που μένουν πίσω ...
Αυτό που έγινε χθές, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των καταγεγγραμμένων συμβάντων στη ΒΑ Χαλκιδική. Τόση εκμετάλλευση, τόση προπαγάνδα,τόσο ψέμα, τόση διαστρέβλωση των αληθινών γεγονότων, με το αίμα συνανθρώπων μας, μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα βιώνει κανείς. Αφήνουμε προς το παρόν τις διαπιστώσεις και προχωρούμε στην καταγραφή των γεγονότων.

"Οικολογία Αλληλεγγύη": "Να αποσύρει η "Ελληνικός Χρυσός" τους επαγγελματίες της χειροδικίας"

Η "Οικολογία Αλληλεγγύη" εκφράζει απογοήτευση και αποτροπιασμό για την τραγική τροπή των γεγονότων στη Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής, όπου η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και οι πολιτικοί υποστηρικτές της επέλεξαν το δρόμο της βίας εναντίον των κατοίκων, με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς.  Η "Οικολογία Αλληλεγγύη" δηλώνει τη συμπαράστασή της στους τραυματισμένους πολίτες και σε όσους αντιδρούν στα σχέδια καταστροφής του τόπου τους. Υπάρχουν πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες στην περιοχή (τουριστικές, αγροτοκτηνοτροφικές, δασοκομικές, μελισσοτροφικές, πολιτιστικές-αρχαιολογικές), οι οποίες δυστυχώς υπονομεύονται από τις σημερινές επιλογές της Εταιρείας, της Κυβέρνησης και της Τρόικας.

Μήνυμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης
Διευθυντής Β’/θμιας Εκαπαίδευσης ν. Κιλκίς

Το ηρωικό έπος του 1821 σε συνδυασμό με το χαρμόσυνο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που γιορτάζουμε σήμερα αποδεικνύει περίτρανα για μία ακόμη φορά ότι η ιστορία των Ελλήνων δεν υποτάσσεται στους κανόνες της κοινής λογικής, αλλά κανοναρχείται από την υπερβατική δύναμη της πίστης, εφόσον μόνον αυτή δικαιολογεί τα θαύματα του ελληνικού γένους.

Ο ρατσισμός. Μια ασθένεια κολλητική και ανίατη;

Γράφει ο Γιάννης Τσιτσίμης                                                           Πότε ακριβώς, μέσα σε ποιο κατεστραμμένο μυαλό, γεννήθηκε κι απλώθηκε ο ρατσισμός; Πότε και πώς απλώθηκε γύρω μας η έννοια του φασισμού ως "στάση ζωής"; Ποιοι είναι αυτοί που αληθινά πιστεύουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι χωρισμένοι με βάση το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία, τη γλώσσα, τη χώρα καταγωγής ή το έθνος; Τόσα πολλά τα ερωτήματα. Και τόσο σκοτεινές οι απαντήσεις. Οι λέξεις αλλάζουν νόημα στις μέρες μας. Καταντούν πικρόχολες, μισαλλόδοξες, μοιάζουν με τείχη που δεν μπορούμε να τα διαβούμε πια: αλβανός, ουκρανέζα, ρωσοπόντιος, νέγρος, γύφτος, τσιγγάνος, πακιστανός, άραβας, ινδός, μουσουλμάνος, πρόσφυγας, ανάπηρος, φτωχός, άνεργος. Όλοι παιδιά ενός κατώτεροι θεού...

Από τη ΝΔ και το Σαμαρά στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου

Σε δήλωση παραίτησής του από την Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ και από απλό μέλος της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ. προέβη χθες Τρίτη 20/03/2012, ο μέχρι πρότινος υπέρμαχος και πάντα πρόθυμος να τρέξει για τη ΝΔ του νομού Κιλκίς, Παναγιώτης Λαπατίνας. Ο Παναγιώτης δηλώνει σήμερα απογοητευμένος από την ηγεσία και τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά και τονίζει ότι «η Ν.Δ. και ο σημερινός αρχηγός της έχουν μεταβληθεί σε πειθήνια όργανα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των παγκόσμιων τοκογλύφων. Σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και όλα τα υπόλοιπα δεκανίκια που στήριξαν την κατοχική συγκυβέρνηση Παπαδήμου και τα προδοτικά μνημόνια, εκχωρούν την εθνική μας κυριαρχία, ξεπουλάνε τον πλούτο της χώρας, εξαθλιώνουν τους γονείς και τους παππούδες μας και υποθηκεύουν την ίδια την ύπαρξη των νέων Ελλήνων».

Ξεκίνησαν οι νόμιμες ενέργειες για το έλλειμμα του ενός εκατομμυρίου στο δήμο Κιλκίς

Το ποσό του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ ξεπερνά με τις προσαυξήσεις το έλλειμμα που βεβαιώθηκε στις επιχορηγήσεις των παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κιλκίς από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατά την περίοδο από το 2006 έως το 2010. Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψε η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς κ. Γιαννακούλα Ζιούτα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαρτίου στο δημοτικό κατάστημα.

Από τον Καποδίστρια στο «Κίνημα της Πατάτας» του 2012

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Μετά τον πρώτο πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Καποδίστρια, η πατάτα αναλαμβάνει για άλλη μια φορά πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια αγορά. Το «κίνημα της πατάτας» φαίνεται λοιπόν ότι καλά κρατεί επηρεάζοντας τον περίγυρό του. Έτσι, η Κεντρική Αγορά Αθηνών ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών, μείωση 20% των τιμών των οπωροκηπευτικών, ως απάντηση στην τιμή των 25 λεπτών που πουλιέται το κιλό η πατάτα από τους αγρότες της Δράμας.

Παρεμβάσεις του ‘’ΝΗΡΕΑ’’ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» στα πλαίσια της συνεργασίας του με τα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με αφορμή την καθιέρωση της 6ης Μαρτίου ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, ανταποκρίθηκε το τελευταίο διάστημα σε πολλαπλά αιτήματα σχολείων για την υλοποίηση παρεμβάσεων με θέμα την επιθετικότητα και την ενδοσχολική βία. Οι παρεμβάσεις αυτές απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς και σε μαθητές, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δήλωση Συμπιλίδη για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

Με αφορμή την 21η Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού ο κ. Γιώργος Συμπιλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Το 1966 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη (στις 21 Μαρτίου 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών σε μια πόλη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι όταν διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ) με σχετική απόφαση της ανακήρυξε την 21η Μαρτίου κάθε χρόνου ως ημέρα κατά του ρατσισμού.

Ανακοίνωση Καταγγελία της Συσπείρωσης Υγειονομικών Γ.Ν. Κιλκίς

Η Συσπείρωση Υγειονομικών του Γ. Ν. Κιλκίς καταγγέλλει την μετακίνηση του συναδέλφου Ανδρεόπουλου Κωνσταντίνου Επιμελητή Β` Αναισθησιολογίας στο Γ. Ν. Παπανικολάου με απόφαση της ΔΥΠΕ δημιουργώντας πρόβλημα στο πρόγραμμα εφημέρευσης του τμήματος του. Επειδή ο συνάδελφος είναι γραμματέας της ΕΝΙΚ και πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις του Νοσοκομείου θεωρούμε την συγκεκριμένη μετακίνηση του συναδέλφου στοχευμένη και κίνηση εκφοβισμού για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι καταδικαστέες από το σύνολο των εργαζομένων.

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για κλοπή οχημάτων στις Σέρρες

Συνελήφθησαν χθες (20.03.2012) το βράδυ στις Σέρρες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αστυνομικούς Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο υπήκοοι Αλβανίας 16 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τροχοφόρων.
Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες δρώντας από κοινού με τρίτο ημεδαπό συνεργό τους 17 ετών, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από την περιοχή Χρυσό Σερρών Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού, από το οποίο αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (450) Ευρώ και το ραδιοκασετόφωνο, το στάθμευσαν σε δρόμο της πόλης των Σερρών.

Στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ

Ο κύβος ερρίφθη στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Παρά τις εσωκομματικές διαφωνίες, αποφασίστηκε η συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από το ΠαΣοΚ. Αποφασίστηκε πολιτική και εκλογική σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ με τους τέσσερεις από τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι, μετά τη διαγραφή τους από το ΠαΣοΚ, είχαν εκδόσει κοινή διακήρυξη. Πρόκειται για τους κκ. Ηλ. Θεοδωρίδη (Πέλλας), Ι. Αμοιρίδη(Πιερίας), Ι. Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου Κρήτης), Γ. Παπαμανώλη (Κυκλάδων) όπως επίσης και τον κ. Οδ. Βουδούρη (Μεσσηνίας), ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσχωρήσει στη ΔΗΜΑΡ και θα γίνει μέλος της.
Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, οι 4 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ μαζί με τους συνεργαζόμενους ανεξάρτητους βουλευτές (περιλαμβανομένου και του κ. Β. Οικονόμου) θα συγκροτήσουν κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Λουκέτο σε 2.174 υπηρεσίες στο Δημόσιο – Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους

- “Κόβεται” το 40% των υπηρεσιών σε 11 από τα 15 υπουργεία
- Σαρωτικές μεταφορές προσωπικού σε άλλες θέσεις και εκτός υπουργείων
- Τι είπε ο υπουργός για τις απολύσεις από το Δημόσιο

Μεγάλοι οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ, ο ΟΓΑ, το ΤΕΑΔΥ, η ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης δεν θα μείνουν έξω από τις σαρωτικές αλλαγές. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει πλήρη αναδιάρθρωση.

Ψήφισμα των Επιτροπών Αγώνα Βόρειας Ελλάδας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στη μεταλλεία χρυσού από Χαλκιδική, Κιλκίς, Ροδόπη, Έβρο και Καβάλα, που αποτελούνται από πολίτες, φορείς και αιρετούς εκπροσώπους των περιοχών μας και εκφράζουν την πλειοψηφία των κατοίκων τους, συναντηθήκαμε στη Μ. Παναγιά στις 17 Μαρτίου για να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια των εταιρειών για τη ληστρική εκμετάλλευση του τόπου μας.