Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η φωτογραφία της νύχτας

My Club Κιλκίς, Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2006 στις 2:18 το βράδυ!

Πολίτες Αριστοτέλη: "Να ποιοι είναι οι τραμπούκοι..."


Τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν τη περασμένη Τρίτη στις Σκουριές, περιγράφουν στην κάμερα του Super TV κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων και εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός».
Ακούστε τις συγκλονιστικές διηγήσεις των επιθέσεων, που δέχθηκαν απο τους τραμπούκους του «περιβάλλοντος»... και αυτόκλητους «σωτήρες» της ΒΑ Χαλκιδικής, που έχουν το θράσος να νομιμοποιούν τη βία και την αυθαιρεσία, σε βάρος εργαζομένων και κατοίκων των Μαδεμοχωρίων. Ας το βάλουν στο μυαλό τους, η ΒΑ Χαλκιδική, δεν προσφέρεται για τις νοσηρές τους βλέψεις...

Προς κατοίκους Χαλκιδικής: "Μην ξεπουλάτε το μέλλον των παιδιών σας"

Γράφει ο Στέφανος Βερτόπουλος 
Επίτιμος καθηγητής Γεωλογίας Washington State University, ΗΠΑ 

"Δε γνωρίζω το συγκεκριμένο ζήτημα και συνεπώς δε δικαιούμαι να έχω άποψη. Θα σημειώσω όμως ότι η εταιρεία εκμετάλλευσης που αναφέρεται έχει κατάπτυστο παρελθόν και η λειτουργία της σε άλλες περιοχές έχει αξιολογηθεί με μελέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ολέθρια για τον τοπικό πληθυσμό.

Πολίτες Αριστοτέλη: «Η μετατροπή της Β.Α. Χαλκιδικής... σε Κερατέα, δεν θα περάσει!»

Πότε ο νόμος θα αγγίξει...
τον ηθικό αυτουργό αυτών των εικόνων;
To blog της Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει για πρώτη φορά δημοσίως το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικής Δραστηριότητας...» και τους δορυφόρους του!!!
Έπειτα από 5 ολόκληρες μέρες παραληρηματικής προπαγάνδας, ασύστολων ψεμάτων και ανοίκειων απειλών, βρήκαν επιτέλους το κουράγιο να σπάσουν το προστατευτικό τους κέλυφος και να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία, που αποδεικνύει τα όσα λέμε ως blog από την πρώτη στιγμή για το πως ξεκίνησαν τα γεγονότα στις Σκουριές την περασμένη Τρίτη.(Δείτε εδώ και εδώ)

Συλλήψεις ατόμων για αυτόφωρα αδικήματα

Συνελήφθη χθες (23.03.2012) το μεσημέρι στην Κατερίνη Πιερίας, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πιερίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 31 ετών, διότι αφαίρεσε το δίκυκλο μοτοποδήλατο ενός 58χρονου. 
Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω σήμερα (24.03.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κατερίνη Πιερίας, ένας αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας 21 ετών, διότι μαζί με έναν 22χρονο ομοεθνή συνεργό του αποπειράθηκε να διαρρήξει το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ενός 29χρονου, έγιναν όμως αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, τράπηκαν σε φυγή, καταδιώχθηκαν και συνελήφθη ο ανωτέρω, ενώ ο συνεργός του. Κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια, ένας σκούφος και ένας φακός. 

Θανατηφόρο δυστύχημα στις Σέρρες

Χθες (23.03.2012) και ώρα 11:45΄, στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών (Πάρκο Ομονοίας) κατά τη διάρκεια προπόνησης στο πλαίσιο εκδήλωσης οδήγησης μοτοσυκλέτας, ένας αλλοδαπός υπήκοος Ισραήλ 38 ετών που οδηγούσε δίκυκλη μηχανή, εξετράπη της πορείας του και εν συνέχεια προσέκρουσε στην περίφραξη του αυτοκινητοδρομίου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών, ενώ συνελήφθη ένας 37χρονος ως υπεύθυνος διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Συνελήφθη 34χρονος για εισαγωγή και μεταφορά βεγγαλικών στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθη χθες (23.03.2012) το απόγευμα, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Σερρών, ένας ημεδαπός 34 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων και φωτοβολίδων. Αναλυτικότερα, στον Προμαχώνα Σερρών, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του 34χρονου, στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σύλληψη τριών ατόμων για λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Έδεσσα Πέλλας

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας συνελήφθησαν χθες (24.03.2012) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί πώλησης τσιγάρων.

Ποδηλατώ άρα υπάρχω!


Πώς σκουριάσαμε έτσι;


Του Άρη Δαβαράκη 
Με τους μαυραγορίτες και τους δοσίλογους να ενσωματώνονται στο σώμα της «κυρίαρχης» κοινωνίας, ως ευϋπόληπτοι πολίτες, businessmen και opinion leaders, η ελληνική κοινωνία είχε αρχίσει ήδη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο να θέτει τα θεμέλια μίας, χωρίς ραχοκοκαλιά, εύκαμπτης και προσκυνημένης κοινωνικής συνείδησης.
Tην δεκαετία του ’90 αυτή η συνείδηση βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες και το εύφορο έδαφος να πάρει για καλά την μεγάλη κατρακύλα. Έτσι η ελληνική κοινωνία απροκάλυπτα πλέον γυρίζει την πλάτη της στους ποιητές της και σε ότι αυτοί εκπροσωπήσανε μετά τον εμφύλιο, είτε αστοί, είτε αριστεροί, απαρνιέται όλα της τα εφόδια, ξεπουλά ευαισθησίες και αξίες, παρατά τη μόρφωση και παραδίδεται άνευ όρων στον νεοφιλελευθερισμό – «take the money and run» είναι πια το σύνθημα που επικρατεί.

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας: "Τα μεταλλεία χρυσού... είναι τα μνημόνια της Χαλκιδικής"


Απόφαση κόλαφος του Πρωτοδικείου Καλαμάτας κατά της ΔΕΗ – Τα τέλη που χρεώνει έχουν καταργηθεί και δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα!

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν το έχουν πληρώσει γιατί τα τέλη που χρέωνε η ΔΕΗ έχουν καταργηθεί με νόμο
Με προσωρινή διαταγή το μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγορεύει στην ΔΕΗ την διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατοικία, μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, για το λόγο ότι η καταναλωτής αρνείται να πληρώσει το τέλος για “υπηρεσίες κοινής ωφέλειας” προς την ΔΕΗ, που χρεώνει με τους λογαριασμούς που εκδίδει η επιχείρηση τους καταναλωτές, ενώ το τέλος έχει καταργηθεί.

«Πολιτική Προστασία» στην Κύπρο από την NOTESIS

Συνεχίζεται η δραστηριοποίηση της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» στην Κύπρο, με την υλοποίηση της θεματικής ενότητας «σύγχρονες αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α.».
Διοργανώθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα σεμιναρίων του ξενοδοχείου HILTON park Nicosia το αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο «πολιτική προστασία & αυτοπροστασία» -το οποίο υλοποιήθηκε σε δύο τμήματα: ένα για τους υπεύθυνους λειτουργούς πολιτικής προστασίας των Δήμων & των Κυβερνητικών Υπηρεσιών και ένα για τους υπεύθυνους των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 29η Μαρτίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Από την Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ζητούνται ιδιώτες συνεργάτες

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες στις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές εργασίες να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής μέχρι την 24η ώρα της 8ης Απριλίου 2012, ώστε να εγγραφούν στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών. Έργο του Ιδιώτη Συνεργάτη είναι η έγκαιρη, πλήρης και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων και με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.