Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Club Zazu, unplugged 31 Μαρτίου 2012


Ws summer club (πρώην Aqua), opening το Μ. Σάββατο 14 Απριλίου


Προετοιμασία για την Πασχαλινή Αγορά

Σήμερα 26 Μαρτίου 2012 διεξήχθη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συνάντηση εργασίας με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και αρμόδιων φορέων ενόψει των εορτών του Πάσχα. Διαπιστώθηκε ότι έχει εξασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με τις απαιτούμενες ποσότητες αμνοεριφίων και αναμένεται οι τιμές να διαμορφωθούν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα Δημοτικά Σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2011-2012, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 18 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 11 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δημόσια διαβούλευση για το μορφότυπο του ηλεκτρονικού τιμολογίου

Ξεκίνησε σήμερα 26/03/2012 η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για το μορφότυπο του ηλεκτρονικού τιμολογίου.
Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και η ηλεκτρονικοποίηση των παραστατικών έχει σημαντικά οφέλη:
- θα απαλλάξει τις επιχειρήσεις από σημαντικά διοικητικά βάρη
- θα αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες των συναλλαγών
- θα έχει ως αποτέλεσμα και τη δραστική μείωση του οικονομικού κόστους το οποίο για κάθε συναλλαγή θα είναι δεκάδες φορές χαμηλότερο (από 7 έως 15 ευρώ κόστος του χάρτινου τιμολογίου σε 0,60 έως 4 ευρώ για το ηλεκτρονικό).

Αντιρρήσεις από τις τοπικές κοινωνίες για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κατασκευαστούν τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μία από τις εννέα Περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Την αντίρρησή του για τη δημιουργία χώρων προσωρινής κράτησης μεταναστών στην περιοχή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι η όποια συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της κοινωνίας και χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση.

Άρης Παντελεήμονα, τριάντα τέσσερα χρόνια μετά

Την 25η Μαρτίου του 1978 ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα επισφραγίζει την επανίδρυσή του με την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και επιστρέφει μετά από δεκαέξι χρόνια απραξίας στην αγωνιστική δράση. Λίγες ημέρες αργότερα ο πλειοψηφήσας σύμβουλος Φουντουκίδης Γρηγόριος θα εκλεγεί Πόεδρος μετά τον καταρτισμό σε σώμα του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου μετά την επανίδρυση του συλλόγου.

Αλέξανδρος Κιλκίς: Εύκολη νίκη για τους Παίδες

Δε δυσκολεύτηκε το Σάββατο η ομάδα του Ηλία Ξανθόπουλου να επικρατήσει του Απόλλωνα Ευρωπού με 6-0, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κιλκίς.
Οι Κιλκισιώτες, φρόντισαν από το πρώτο ημίχρονο να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να ελέγξουν την κυκλοφορία της μπάλας, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους. Το σκορ άνοιξε ο Λίκα με κεφαλιά, για να διπλασιάσει το σκορ ο Κώστας Συμεωνίδης με σουτ.

Φιλικοί αγώνες Ταε Κβον Ντο παίδων-κορασίδων στην Καβάλα

Φιλικοί αγώνες Ταε Κβον Ντο παίδων-κορασίδων διεξήχθησαν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καβάλας την Κυριακή 18/03/2012. Υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν ο Α.Σ. Καβάλας υπό την αιγίδα της Ε.ΤΑ.Β.Ε. Η συμμετοχή συνολικά ανερχόταν στους 330 αθλητές-ριες σύμφωνα με τις δηλώσεις.  Οι αγώνες διεξήχθησαν σε δυο επίπεδα με ηλικίες 1999-2000-01-02 με κλήρωση και θέσεις, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν με ηλεκτρονικούς θώρακες Dae Do και διαιτησία της Ομοσπονδίας με κανονισμούς της WTF.  Οι ηλικίες 2003-2004-2005 αγωνίστηκαν με συμβατικούς θώρακες από δυο φορές ο κάθε ένας.

Αύριο η κηδεία της μητέρας του Γιώργου Φραγγίδη

Απεβίωσε σήμερα η Συμέλα Φραγγίδου η μητέρα του Γιώργου Φραγγίδη σε ηλικία 86 ετών. Η κηδεία της θα γίνει αύριο στο χωριό Μελλισουργιό, στον τόπο καταγωγής του βουλευτή Κιλκίς.
Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους της. 

Ένας 14χρονος τενόρος μάγεψε στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» [βίντεο]


Άφωνους άφησε τους κριτές του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» ένας δεκατετράχονος που τραγούδησε... όπερα. Ο μικρός Γιώργος Ιωάννου από την Κύπρο, ήρθε στην Αθήνα για τις οντισιόν της εκπομπής και εμφανίστηκε μπροστά στους κριτές με ένα απλό τζιν και ένα φούτερ. Αντί όμως να τραγουδήσει κάτι πιο μοντέρνο, ο δεκατετράχρονος εξέπληξε τους πάντες τραγουδώντας ένα κλασσικό κομμάτι από όπερα. Τόσοι οι κριτές όσο και το κοινό καταχειροκρότησαν τον Κύπριο έφηβο, ο οποίος ήδη θεωρείται από τα φαβορί του talent show.
http://www.iefimerida.gr

Χαιρετισμός Αθανασίας Λιάρτζη – Σταυροπούλου στην ημερίδα για τις προκλήσεις και τις προοπτικές της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας που διοργάνωσε ο Δήμος Παιονίας το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

"Αξιότιμοι διοργανωτές, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, κύριες και κύριοι συνάδελφοι, φίλες και φίλοι. Ανταποκριθήκαμε με ζωηρό ενδιαφέρον στην πρόσκληση του Δήμου Παιονίας σχετικά με τη διοργάνωση αυτής της ενημερωτικής συνάντησης . Τη θεωρούμε εξόχως χρήσιμη για τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής μας και πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει αγρότες και κτηνοτρόφους στα επόμενα βήματά τους για το σχεδιασμό και την πιο ενεργή συμμετοχή τους στην αγροτοκτηνοτροφική πολιτική.

Ξεκινά το πρόγραμμα «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζόμενων μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν 20-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης»

Από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας ανακοινώνεται ότι ξεκινάει η υλοποίηση του Προγράμματος «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 20-49 ΑΤΟΜΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ». Η άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Εργασίας στις προκλήσεις που θέτει η αγορά εργασίας εκδηλώνεται με την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, των οποίων το αντικείμενο της εργασίας διαφοροποιείται διαρκώς, εξαιτίας των διαρθρωτικών αλλαγών και των ανακατατάξεων που επέρχονται σε πολλούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με την τροπολογία για τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων

Με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων για την κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, ο Υπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης δήλωσε:
«Πρόκειται για το Νόμο 3848 που έχει ψηφισθεί το 2010 και ο οποίος παρουσίαζε προβλήματα στην εφαρμογή του, με αποτέλεσμα άλλα Υπηρεσιακά Συμβούλια να τηρούν το Νόμο και άλλα όχι, και ως εκ τούτου να υπάρχουν διαφοροποιημένες αποφάσεις και να μην ολοκληρώνονται οι διαδικασίες. Σημειωτέον, η διάταξη αφορά έναν εκπαιδευτικό ανά έτος και ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

Πόσα κερδίζουν οι Γερμανοί από την Ελλάδα. Τα λέει η Γερμανική τηλεόραση


Οι φίλοι μας οι Γερμανοί παραπονούνται διαρκώς ότι χαλάνε τα λεφτά τους δανείζοντάς μας για να μας "σώσουν". Το παραμύθι ήταν πολύ καλό μέχρι κάποιο σημείο, αλλά φαίνεται ότι πλέον όλοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Ακόμη και οι ίδιοι οι Γερμανοί. Δείτε το ρεπορτάζ της Γερμανικής τηλεόρασης για να καταλάβετε, ότι το σενάριο "οι Έλληνες μας καταστρέφουν", δεν πείθει πια ούτε τους Γερμανούς.

Αποσύρονται οι διατάξεις για τα υπόγεια, τα πατάρια και τις σοφίτες

Την απόσυρση των διατάξεων για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που «τακτοποιήθηκαν» με τις διατάξεις του νόμου περί ημιυπαίθριων χώρων (ν.4014/2011) ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι διατάξεις θα αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου που διενεργείται στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, αναφέρει το υπουργείο.

Τριάντα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών σε όλη τη χώρα προωθεί η κυβέρνηση

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη νομοθέτηση της κατασκευής τριών κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μία από τις δέκα Περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας θα προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πριν από τις εκλογές.
Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κ. Χρυσοχοΐδης στη συνάντηση με τους περιφερειάρχες, στους οποίους παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης, οι Περιφέρειες έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας, για να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων, καθώς και να προτείνουν χώρους.

Ενημέρωση για τα μεταλλεία την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο χωριό Καμπάνη Κιλκίς


«Πρώτες Βοήθειες στο Σχολείο» στο 1ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Ε.Κ.Α.Β.2-Τομέας Κιλκίς πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στο χώρο του Σχολείου επιμορφωτική συνάντηση με θέμα : «Πρώτες Βοήθειες στο Σχολείο» με εισηγητές τους κ. κ. Βαμβάκα Αναστάσιο και Ναστούλα Ανδρέα εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β.

Σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων

Σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα λειτουργίας των Αγροτικών Ιατρείων συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γκουντενούδης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της Ενιαίας Διοίκησης των Νοσοκομείων του νομού Γρηγ. Χατζησάββας ο δήμαρχος Παιονίας Αθ. Λαπόρδας και ο αναπληρωτής δήμαρχος Κιλκίς Περ. Κολότσιος.  Το πρόβλημα των Αγροτικών Ιατρείων έγκειται στο γεγονός ότι σε πολλά απ’ αυτά δεν υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης λόγω της μη σύνδεσης υπολογιστών και εκτυπωτών με το Διαδίκτυο. Αυτήν την στιγμή στα 90 Αγροτικά Ιατρεία δραστηριοποιούνται περί τους 30 ιατρούς οι οποίοι φυσικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκ περιτροπής σε διαφορετικούς οικισμούς.

22 Δήμαρχοι με κότσια

Του Παύλου Γεωργιάδη από το Protagon.
Με πρόσφατη απόφασή του, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής γνωμοδότησε θετικά στην προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εξώρυξη χρυσού στο Πέραμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Παρόμοια έγκριση έδωσε και το Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού. Στις 6 Μαρτίου 2012, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε την ένταξη του έργου στην διαδικασία του fast track. Η Επιτροπή αποτελείτο από τους εξής υπουργούς:

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο Παναγιωτακόπουλος

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο να ανακαλέσει την παραίτηση που είχε υποβάλει προ μηνός από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος δέχθηκε και προφανώς στρατεύεται πλήρως στον προεκλογικό αγώνα της παράταξης, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου

Συνελήφθη ένας ημεδαπός στα Γιαννιτσά για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Συνελήφθη σήμερα (26.03.2012) το πρωί, στα Γιαννιτσά Πέλλας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 40 ετών, ιδιοκτήτης επιχείρησης χονδρικού εμπορίου δημητριακών, σπόρων και ζωοτροφών, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα 01.09.2011 έως 01.11.2011. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 123.120,95 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ"

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ανακοινώνει τα μέλη της Προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για τo Nομό Κιλκίς .
Η Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή θα συντονίσει τις δραστηριότητες των μελών και των οργανώσεων του κόμματος μέχρι την σύγκληση του πρώτου συνεδρίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» εντός του 2012.

Σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δήλωση Δ. Ψωμιάδη για το εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων των δήμων

Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ να απέχει από κάθε εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή εκλογών, στην περίπτωση που οι δημοτικοί υπάλληλοι εξαιρεθούν από την καταβολή του εκλογικού επιδόματος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε δύσκολες εποχές, όπως η σημερινή, η Πολιτεία οφείλει, περισσότερο από ποτέ, να διασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν σημαίνει παράλογες περικοπές αμοιβών, όπως το εκλογικό επίδομα των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι πραγματικά συνεισφέρουν ενεργά στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Οι ποινές και προτάσεις της "Πειθαρχικής Επιτροπής" της ΕΠΣ Κιλκίς (24 Μαρτίου 2012)



Δείτε

Εξαρθρώθηκε τετραμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πέλλας

- Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον (4) περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες και μία αποθήκη
- Συνελήφθησαν (4) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 19 έως 28 ετών

Εξαρθρώθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, εκμεταλλευόμενα είτε την απουσία των πολιτών από τις οικίες τους είτε την κατάκλιση τους κατά τις νυχτερινές ώρες, εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα.

Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δροσάτου και η Δ/ντρια , ευχαριστούν τη Δ/ντρια, τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς που μετέφεραν τους μαθητές του Σχολείου μας δωρεάν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση.
Ελπίζουμε να συνεχιστεί η καλή συνεργασία των σχολείων και στο μέλλον.

Ψήφισμα για το μέλλον του Στίβου

- Πραγματοποιήθηκε η Γεν. Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ
- Ο Νίκος Σερασκέρης εκπροσώπησε τον ΓΑΣ Κιλκίς

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 101 σωματεία από όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ. Στη διάρκεια της η διοίκηση απαλλάχθηκε από κάθε διαχειριστική ευθύνη, εγκρίθηκε ο οικονομικός και ταμειακός απολογισμός του 2011, ενώ πέρασε ψήφισμα με μια σειρά από προτάσεις τις οποίες το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ θα κληθεί να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και αφορά σε καίρια ζητήματα που έχουν να κάνουν με το οικονομικό, τα κίνητρα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.

Δηλώσεις Προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη για την ένταξη ασφαλισμένων εμπόρων σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία του ΟΑΕΕ και τη μείωση εργοδοτικών εισφορών

«Μετά από συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες, ένα πάγιο αίτημα των εμπόρων τα τελευταία χρόνια οδεύει προς υλοποίηση. Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο περιλαμβάνεται διάταξη, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του OAEE να ζητήσουν την υπαγωγή τους σε μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν στην οποία υπάγονται. Το δικαίωμα αυτό θα έπρεπε να παρέχεται σε όλους και όχι μόνο, εφόσον δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλονται οι δόσεις κανονικά και με συνέπεια.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Οι Κοτσαμπάσηδες της Β.Α. Χαλκιδικής και οι ξενόφερτοι "Λεγεωνάριοι" επί ποδός πολέμου"

Αυτή είναι η "τοπική κοινωνία"...;
Οι εικόνες κατάντιας που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στην τοποθεσία «Χονδρό Δένδρο», δεν προκάλεσαν έκπληξη σε κανένα Μαδεμοχωρίτη. Παρά μόνο θλίψη και αγανάκτηση.
Στην αντίπερα όχθη και αναφερόμαστε στους ολιγάριθμους αυτόκλητους «σωτήρες» της κοινωνίας μας, οι εικόνες συμπλοκών με τις αστυνομικές δυνάμεις, προϊόν της «τεχνογνωσίας», που πρόσφεραν απλόχερα οι έμμισθοι μπαχαλάκηδες από Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη, τους αναπτέρωσαν έστω και για λίγο το πεσμένο τους «αγωνιστικό ηθικό»...(δείτε εδώ)

Νέα υπηρεσία υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Ε.Σ.Ε.Ε.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) συμπαραστέκεται με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων, και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων μικρού και πολύ μικρού μεγέθους, να διατηρήσουν τη βιωσιμότητά τους, μέσα σε συνθήκες απόλυτης κρίσης, όπως αυτές που διανύουμε.  Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της αυτής, η Ε.Σ.Ε.Ε. εγκαινιάζει μια νέα υπηρεσία δωρεάν παροχής εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης προς όσες μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις το επιθυμούν. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η καθοδήγηση των εμπόρων σε δράσεις ρεαλιστικές, γρήγορα εφαρμόσιμες και άμεσου αποτελέσματος, που θα προσφέρουν στις επιχειρήσεις μια σημαντική ανάσα στα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Παίρνουν πίσω το τεκμήριο για τους ημιυπαίθριους

- Παντελής Οικονόμου: “Θα εισηγηθώ να αποσυρθεί η διάταξη”
- Θα βρεθούν άλλα έσοδα για το κράτος, λένε τώρα
- Τίποτε βέβαιο μέχρι την τελική απόσυρση της διάταξης

“Το κράτος συνελήφθη αναξιόπιστο” είπε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών και έτσι ενώ συμφωνεί με τη διάταξη που επιβαρύνει με 40 ευρώ/τετραγωνικό κάθε νομιμοποιημένο χώρο θα προτείνει στην αρμόδια επιτροπή την απόσυρσή της.
Μιλώντας στο mega ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι εκείνος θα εισηγηθεί την απόσυρση της διάταξης, αλλά από 'κει και πέρα είναι θέμα της Βουλής, οπότε καλό είναι να κρατάμε ... μικρό καλάθι μέχρι να ανακοινωθεί και επισήμως η απόσυρσή της.

Video από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής, 25 Μαρτίου 2012


Πηγή: antigoldgreece

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας: "Η φωτογραφία της ημέρας από την Χαλκιδική"

"Ένας ύποπτος, ξενόφερτος, εισαγόμενος ταραξίας, που ήρθε για φασαρίες οπλισμένος με σίδερα και ρόπαλα! Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΧΤΑ για τα σημερινά επεισόδια στις Σκουριές!  Γιατί ρε; Γιατί αυτόν τον καημένο τον παππού τον ρίχνατε χημικά; Τι σας έκανε; Σας επιτέθηκε; Τα παιδιά; Τι φταίνε; Οι έγκυες; Σας φάγανε το φαΐ; Δεν σας νοιάζει καθόλου δηλαδή εσάς "ΜΑΤ"; Μπράβο σας. Και εις ανώτερα!!! Έτσι η El Dorado-Ελληνικός Χρυσός! Καθίκια!!!"