Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ανάπλαση 21ης Ιουνίου και δημιουργία ποδηλατόδρομου: Δέσμευση για τη δημοτική αρχή Κιλκίς

Τη δέσμευση του Βαγγέλη Μπαλάσκα από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, ότι το έργο της ανάπλασης- αναβάθμισης της οδού 21ης Ιουνίου και η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη του Κιλκίς, θα προχωρήσει έστω κι αν το έργο δεν ενταχθεί για επιχορήγηση στο ΕΣΠΑ, μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κώστας Παπαδόπουλος κατά τη σχετική συζήτηση στο σημερινό δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

Εμφάνιση Τσιτουρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Και ενώ πολλοί συζητούν τις τελευταίες ημέρες για το αν τελικά θα κατέλθει υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Κιλκίς (στο πλαίσιο της πολυσυζητημένης ριζικής ανανέωσης που φαίνεται να προωθεί η ηγεσία του Αν. Σαμαρά), ο Σάββας Τσιτουρίδης συνεχίζει εντατικά τον προεκλογικό του αγώνα με συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις. Μάλιστα τελευταία του εμφάνιση ήταν σήμερα Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς. Ο πρώην Υπουργός της ΝΔ έμεινε για λίγα μόνο λεπτά στη συνεδρίαση , δεν προέβη σε καμία παρέμβαση και έκανε αισθητή την παρουσία του... απλά με την παρουσία του!

Συνάντηση φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Λαζαρίδης Λάζαρος
Γρ. Ν.Ε. ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

 Την Κυριακή 8/4/2012 και ώρα 17:00 στα γραφεία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς (Αθηνών 3 - Κιλκίς Απέναντι από ΤΑΧΙ Κιλκίς - 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την συζήτηση σχετικά με της διαθεσιμότητες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, των πολιτικών εξελίξεων και προγραμματισμός δράσεων για το προσεχές διάστημα.

Ερώτηση Κιλτίδη με θέμα «Αποτελέσματα διαχειριστικού οικονομικού ελέγχου στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία»

"Προς Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κύριε Υπουργέ

Επανέρχομαι για πολλοστή φορά για το γνωστό θέμα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, που αφορά πλαστογραφίες και υπεξαιρέσεις τεράστιων ποσών από το ταμείο της Ε.Ο.Ο, οι οποίες έγιναν γνωστές από έλεγχο της Εξελεγκτικής Επιτροπής, πριν από τις αρχαιρεσίες της 6/2/2010. Όπως σας ανέφερα στις προηγούμενες ερωτήσεις μου, για τις οποίες δυστυχώς δεν έλαβα ακόμα απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας, έγιναν καταγγελίες από μέλη της Ε.Ο.Ο και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Ζητήθηκε εσωτερικός διαχειριστικός έλεγχος του ταμείου από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, έλεγχος από τους επιθεωρητές της Γ.Γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και κατετέθη μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Περιοδείες ΚΚΕ αύριο και μεθαύριο

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας του ΚΚΕ η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί:
ΠΕΜΠΤΗ 5/4:
09:00 περιοδεία στον ΟΑΕΔ Καλαμαριάς.
09:45 περιοδεία στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης.
10:00 περιοδεία στο κτήριο διοίκησης ΑΠΘ με επικεφαλής τον Ο. Μαάιτα, μέλος της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
10:00 περιοδεία στην ΕΠΑΣ Παπανικολάου με επικεφαλής τον Γ. Μητσιάκο, στέλεχος του ΚΚΕ.

Επιστολή Π. Ψωμιάδη στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την ανάγκη ενότητας της κεντροδεξιάς παράταξης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε είμαι υποστηρικτής της ενότητας της Κεντροδεξιάς παράταξης. Στη θέση αυτή παραμένω σταθερός εδώ και χρόνια, την έχω δε διατυπώσει πολλές φορές πριν και μετά τις εσωκομματικές προεδρικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Ευχαριστήριο Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης


Η Α.Μ.Κ.Ε. « ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» ευχαριστεί την οικογένεια της κας. Παρασκευαϊδου Αικατερίνης για την προσφορά πρωινού στους ωφελούμενους του, εις μνήμη του εκλιπόντος συζύγου Παρασκευαϊδη Ζαχαρία.

Καθορισμός σημείων υποδοχής, όπου κατατίθενται οι αιτήσεις πολιτών τρίτων χωρών για τη χορήγηση και ανανέωση της άδειας διαμονής τους

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης ανακοινώνεται ότι στο ΦΕΚ 789/16-03-2012 τ.β’ δημοσιεύτηκε στις 30-03-2012 η αριθμ. 7930/2012 ΚΥΑ «Καθορισμός σημείων υποδοχής, όπου κατατίθενται οι αιτήσεις πολιτών τρίτων χωρών για τη χορήγηση και ανανέωση της άδειας διαμονής τους». Παράλληλα κυκλοφόρησε η εγκύκλιος 12/9034/28-03-2012 η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών της Δ/νσης Μεταναστευτικής Πολιτικής και στη «Διαύγεια».

Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, εν όψει των εορτών του Πάσχα, εντατικοποιούν τις δράσεις και τους ελέγχους, σε όλη την επικράτεια, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λ.π απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης προϋπολογισμού 259.980,00 €. Οι Στέγες θα λειτουργήσουν σε μισθωμένα διαμερίσματα και θα έχουν συνολική δυναμικότητα φιλοξενίας τεσσάρων (4) ατόμων. Θα περιλαμβάνουν ατομικούς ξενώνες, χώρο υγιεινής, καθιστικό και τραπεζαρία. Οι διαμένοντες στις κατοικίες θα συμμετέχουν σε ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες με έμφαση στην αυτοεξυπηρέτηση και την ένταξη σε κοινωνικές δράσεις.

Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υλοποιεί τις Πράξεις «ΕΡΜΕΙΟΝ 2 - Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για το ανθρώπινο δυναμικό των εμπορικών επιχειρήσεων (Α.Π.7 – Α.Π.8 – Α.Π.9)», οι οποίες είναι ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (κωδικοί ΟΠΣ: 277690, 277700 και 277701 αντίστοιχα) και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).

Μέρα καλή, μέρα χαράς, μέρα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρυζίων η Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Μέρα καλή, μέρα χαράς, μέρα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας ήταν για το Πολιτιστικό Σύλλογο Ρυζίων η Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, η οποία άρχισε με τον καθιερωμένο εκκλησιασμό, την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Πρόεδρο του συλλόγου Λέρη –Αντωνίου Γιαννούλα, την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση.

Σύλληψη 33χρονης σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη χθες (03.04.2012) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, μία αλλοδαπή υπήκοος Μολδαβίας 33 ετών σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Συγκεκριμένα, στον Προμαχώνα Σερρών, κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της ανωτέρω εκκρεμούσε από τις Μολδαβικές Αρχές ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για απάτη, υπεξαίρεση μέσω εξαπάτησης και αθέτηση εμπιστοσύνης. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζεται στην ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων παραγωγών καπνού του Μέτρου 144

Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται στην ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων παραγωγών καπνού του Μέτρου 144 του ΠΑΑ 2007 – 2013 για την β΄ δόση της οικονομικής ενίσχυσης που προκύπτει από την ένταξη τους στο εν λόγω μέτρο.
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης έχουν μόνο όσοι καπνοπαραγωγοί έχουν ενταχθεί και έχουν πληρωθεί την α΄δόση.

ΥΑΛΟΣ Είδη Δώρων & Καπνού


«Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά»

Το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “The Met Hotel” (26ης Οκτωβρίου 48) στην αίθουσα Μαΐστρος, ημερίδα για το πρόγραμμα «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά» της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους οδοντιατρικούς συλλόγους Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Β’δημοτικού σε 800 ολοήμερα και 150 δυσπρόσιτα σχολεία όλης της Ελλάδας. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση αλλά και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών των σχολείων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και των οδοντιάτρων των Κέντρων Υγείας, των Νοσοκομείων, των μονάδων του ΕΟΠΥΥ αλλά και όλων των ιδιωτών οδοντιάτρων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Προγράμματα κατάρτισης Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25/2010-11 του φαρμακευτικού συλλόγου Κιλκίς με θέμα α) «αντιμετώπιση εργασιακού στρες» και β) «πληροφορική». Στα προγράμματα διάρκειας 40 ωρών το καθένα που απευθυνόταν σε 25 εργαζόμενους, αναπτύχθηκαν τα παραπάνω θέματα μετά από επιλογή των ίδιων των καταρτιζομένων και στόχο είχαν την ψυχική ενδυνάμωσή τους για την δύσκολη περίοδο που διανύουμε καθώς και την αναβάθμιση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Εισηγητές των προγραμμάτων ήταν η Έλλη Φρεγγίδου Msc ψυχολόγος, και Ηλίας Γκότσικας Msc τεχνικός πληροφορικής και επικοινωνίας.

Τίτλοι εφημερίδων Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) · · · (Σε απεργία)
ΑΥΓΗ ·Κυβέρνηση της Αριστεράς για την Ελλάδα και την Ευρώπη – Μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ χθες στο Αιγάλεω με τους Π. Λωράν και Γκ. Γκιζι από τα κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς·Ιταλία – Αυτοκτόνησε γιατί της μείωσαν τη σύνταξη·Μετανάστες –Έσκασε στη Βουλή η «υγειονομική» στρακαστρούκα
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Πιέζει η Τρόικα για αναβολή των εκλογών – Δεν αποκλείεται να στήσει τεχνητή κρίση για να μεταθέσει τις κάλπες·Οι Αμερικάνοι – Μας πασάρουν αντιτορπιλικό από τον «Ψυχρό Πόλεμο»!·Ο Βορίδης – Έκανε πάλι πίσω στο θέμα των ταξί

Πολίτες Αριστοτέλη: "Ο σπείρων φαύλα..., θερίζει κακά...!"

Καλό είναι να το
 θυμάστε και αυτό...
Τα λόγια του «αέρα» (που πας βρε καραμήτρο...), τα παιδιά του «ανέμου» (αυτός που σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...) και αντίστοιχου επιπέδου και περιεχομένου αρθρολογίες, δεν δίνουν και πολλά περιθώρια στη συνεννόηση, που απαιτείται για να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξε η παράνομη κατάληψη των Σκουριών από τους κοτζαμπάσηδες μας στις 20 του Μάρτη. Δεν φαίνεται να έχουν τα προβλήματα που κουβαλά όλος ο κόσμος, αυτές τις εποχές. 
Αυτοί έχουν χρόνο να κάνουν το «μεράκι» τους, γιατί το βιοποριστικό δεν τους αγγίζει. Είναι υπεράνω απ’όλες τις απόψεις.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, σχετικά με τη επίθεση κατά του γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη



Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την επίθεση κατά του γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.  Απέναντι σε τέτοιες ενέργειες η απάντηση θα έρθει από τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες, μέσα από το διάλογο και τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές που έρχονται. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Εκρηξη στο πολιτικό γραφείο του Κ. Σημίτη στην οδό Ακαδημίας. Δεύτερη φορά σε 26 μήνες στόχος ο πρώην πρωθυπουργός

Η δεύτερη βομβιστική επίθεση, μέσα σε 26 μήνες, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο πολιτικό γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, στην οδό Ακαδημίας 35. Η έκρηξη του μηχανισμού - ενδεχομένως εμπρηστικού - σημειώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ, στον 5ο όροφο του κτιρίου, όπου βρισκόταν το γραφείο του κ. Σημίτη που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Ακολούθησε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που επεκτάθηκε και σε άλλους ορόφους του κτιρίου και την οποία προσπαθούν να κατασβέσουν 27 πυροσβέστες με εννιά οχήματα.

Τί πρέπει να προσέξουμε στις αγορές του Πάσχα

Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα μας οδηγούν σε αγορά και κατανάλωση κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι από τον καταναλωτή (π.χ. μαγείρεμα, συντήρηση) βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής μας διατροφής αλλά και στην αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή.