Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Οι πρώτες αντιδράσεις στο προσκλητήριο Βενιζέλου για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

Η πρώτη αντίδραση στο προσκλητήριο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, για επιστροφή στο Κίνημα όσων «αποδέχονται το πολιτικό μας πλαίσιο» ήρθε από την Βάσω Παπανδρέου. «Παραμένω στο ΠΑΣΟΚ, στηρίζω την προσπάθεια του Βαγγέλη Βενιζέλου, όμως έχω διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα μας και σε ό,τι αφορά την προοπτική της χώρας» είπε η κυρία Παπανδρέου στο Mega. Θετική στην πρόσκληση εμφανίστηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ημερίδα ελληνικών παραδοσιακών χορών και φορεσιών στο Καμπάνη Κιλκίς


ΟΝΝΕΔ: 1ο συνέδριο νεολαίας νομού Κιλκίς στις 7 Απριλίου 2012


Εθελοντική αιμοδοσία στη Φύσκα Κιλκίς στις 8 Απριλίου 2012


5 μύθοι για το PSI και 3 αλήθειες!

Από τον Λάζαρο Λαζαρίδη
Γρ. ΝΕ ΣΥΝ Κιλκίς
Υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς 

Μύθος 1ος: «Το PSI θα μειώσει το χρέος ως το 2020 στο 120% του ΑΕΠ»
Κάτι τέτοιο αποκλείεται και αυτό γίνεται παραδεκτό από τους περισσότερους διεθνείς αναλυτές, ακόμα και τους φιλελεύθερους. Το κούρεμα του ελληνικού χρέους μπορεί να προκαλεί μία ελάφρυνση της τάξης των 105 δις, όμως παράλληλα η Ελλάδα υπογράφει δανειακή σύμβαση με την οποία θα λάβει πακέτο στήριξης 130 δις υπό τους πλέον επαχθείς όρους. Το σημαντικότερο κομμάτι από αυτό το πακέτο εγγράφεται στο δημόσιο χρέος, αναιρώντας έτσι την ελάφρυνση του χρέους.

"Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αποτελεί την νέα σοβαρή, δημοκρατική και υπεύθυνη πολιτική δύναμη στον τόπο μας"


Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς εγκαινίασε σήμερα Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 το πολιτικό του γραφείο στην οδό Γ. Καπέτα και Μοσκώφ στην πόλη του Κιλκίς, με την παρουσία μελών του κόμματος και πλήθος κόσμου. Η ημέρα της 6ης Απριλίου που τελέστηκαν τα εγκαίνια του ΣΕΕ δεν ήταν τυχαία, καθώς οι διοργανωτές την επέλεξαν λόγω της επετείου της Γερμανικής εισβολής και της πτώσης της γραμμής Μεταξά.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Βασίλειος Γεωργουλάς και το μέλος Χρήστος Δανιηλίδης.

Πρώτη η Ελλάδα σε τροχαία δυστυχήματα στην ΕΕ

Το 2000 η Ελλάδα ήταν στη 2η θέση με 180 νεκρούς ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων, το 2005 πέρασε στην 3η θέση με 150 νεκρούς, ενώ το 2010 βρέθηκε, δυστυχώς, στην πρώτη θέση με 110 νεκρούς, ανά εκατομμύριο κατοίκων. Κατά τη διάρκεια ημερίδας με τίτλο «Ασφάλεια στον δρόμο, ασφάλεια στη ζωή», που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημάνθηκε η ανάγκη συστηματικής και σφαιρικής προσέγγισης του θέματος της οδικής ασφάλειας, με την ουσιαστική μελέτη και αντιμετώπιση των προβλημάτων, που υπάρχουν σήμερα, ώστε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των συνανθρώπων, που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Χρύσα Αράπογλου: «Η επαναλειτουργία του εργοστασίου της SIEMENS στη Θεσσαλονίκη είναι θέμα διεκδίκησης της πόλης»

Τη δέσμευση ότι θα εξετάσει την δυνατότητα επαναλειτουργίας του εργοστασίου της SIEMENS στη Θεσσαλονίκη - στο πλαίσιο της Σύμβασης που επικυρώθηκε χθες από τη Βουλή, στην οποία μεταξύ άλλων προβλέπονται επενδύσεις ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ εντός του 2012, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η περιοχή - εξέφρασε χθές ο Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης Χρύσας Αράπογλου.

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας τη Μεγάλη Δευτέρα

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ομιλία Μιχάλη Καρχιμάκη, Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην 14η σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Προχωράμε σήμερα, σε μια ακόμα σημαντική δημοκρατική διαδικασία.
Προχωράμε με βασικό και κορυφαίο στόχο, να διαμορφώσουμε μια ελπιδοφόρα πολιτική για την χώρα και τους ανθρώπους.
Μια πολιτική, που μπορεί και πρέπει να κάνει την ασφάλεια των ανθρώπων μέρος της λύσης για την έξοδο από την κρίση.
Μια πολιτική, που μπορεί και πρέπει να εξασφαλίσει την επιβίωση της χώρας μας.
Μια πολιτική, που θα κρατήσει την χώρα μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον πιο ρεαλιστικό δρόμο για την σταδιακή επάνοδο στην αυτοδύναμη Ελλάδα.

Δράσεις Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, τη Σχολική Σύμβουλο 38ης Περιφέρειας, τον Υπεύθυνο Καινοτόμων δραστηριοτήτων και το Λαογραφικό Μουσείο διοργάνωσε τη Δευτέρα 2/4 και την Τρίτη 3/4 δράση για τα νηπιαγωγεία της πόλης του Κιλκίς στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Η δράση με τίτλο "Μαθαίνω να μοιράζομαι" διεξήχθη στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου για το 2012.

Περιοδείες ΚΚΕ το επόμενο τριήμερο

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας του ΚΚΕ η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί:
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/4: 10:00 περιοδεία σε τουριστικά γραφεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Κ. Τσιαούση, στέλεχος του ΚΚΕ.
11:30 εξόρμηση στο Super Market Βασιλόπουλος στην οδό Εθν. Αντίστασης.
18:00 σύσκεψη στο Πανόραμα με ομιλητή τον Ο. Μαάιτα, μέλος της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας, σε όλη την επικράτεια, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα

Ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας. Τα μέτρα αρχίζουν σταδιακά από σήμερα και θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.
Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω : 1. Τη Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου 2012, για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα και από 15.00΄ έως 22.00΄ ώρας και τη Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από 06.00 έως 16.00 ώρας θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

Η 4ε "πάει"Αμερική

Η τηλεόραση της 4Ε στην Αμερική! Το πρόγραμμα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησιαστικής Ενημερωτικής Εκπομπής μεταδίδεται πλέον και δορυφορικά. Η επίμονη απαίτηση των Ελλήνων της Αμερικής έγινε πλέον πραγματικότητα. Για πρώτη φορά ολόκληρο το τηλεοπτικό πρόγραμμα σταθμού της Ελλάδος όπως αυτό μεταδίδεται στην χώρα μας! Χωρίς επιλογές . Αυτούσιο! Σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα, η 4Ε κάνει το βήμα και προσφέρει «εικόνα» πατρίδας και Ορθοδοξίας στους Έλληνες της Αμερικής.

«Πανόραμα Νομού Κιλκίς. Η ευλογημένη γη των προσφύγων»

Ο Πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ και o Πρόεδρος του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και περιχώρων, σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
«Πανόραμα Νομού Κιλκίς
Η ευλογημένη γη των προσφύγων»
του συνδημότη μας Βασίλη Μιχ. Κωνσταντινίδη.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 και ώρα 8 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γεώργιος Περπερίδης, δημοσιογράφος-εκδότης της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», θα προλογίσει ο Αναστάσιος Αμανατίδης, Πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ και θα παρουσιάσει με εικόνα και λόγο ο Παύλος Πασσαλίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΚΙ.

Εργαστήρια δημιουργικής συνεργασίας για παιδιά «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ- ομάδα ΓΚΟΥΦΥ ολοκλήρωσε με επιτυχία την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 τα εργαστήρια δημιουργικής συνεργασίας για παιδιά ηλικίας 8-10 χρονών με τίτλο «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες». Μέσα από την αφήγηση των ιστοριών των 11 γάτων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν καινούριες γνωριμίες, να εκφραστούν με τρόπο δημιουργικό μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία και να περάσουν καλά. Στο εργαστήρι συμμετείχαν συνολικά και τις τρεις μέρες 44 παιδιά, τα οποία φάνηκαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα από την συμμετοχή τους στο εργαστήρι.

Δ. Ψωμιάδης: «Η αντιπολίτευση δεν αντιλήφθηκε τις προσπάθειες της Διοίκησης και τις δυσκολίες του Καλλικράτη»

Σχετικά με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με μοναδικό θέμα τον Απολογισμό του έτους 2011, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Δυστυχώς η αντιπολίτευση δεν αντιλήφθηκε το τεράστιο έργο που επιτελέσαμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Δεν αντιλήφθηκε τις μεγάλες προσπάθειες της Διοίκησης σ’ αυτή την πρώτη -εξαιρετικά δύσκολη- χρονιά για την αυτοδιοίκηση. Όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω του ίδιου του Καλλικράτη.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών

Στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθη χθες (05.04.2012) το πρωί, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.
Αναλυτικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του καταστήματος ιδιοκτησίας του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4.470) παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων, τα οποία διέθετε προς πώληση χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στο Κιλκίς

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς πέτυχαν χθες (05.04.2012) το μεσημέρι στο Κιλκίς τη σύλληψη δύο ημεδαπών 53 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 53χρονος διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Κιλκίς, οι αστυνομικοί έθεσαν αυτόν σε διακριτική επιτήρηση. Σε αστυνομικό έλεγχο των οικιών των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Στο Γηροκομείο Κιλκίς το Τμήμα Κεραμικής του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. Δήμου Κιλκίς


Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού (Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α.) του Δήμου Κιλκίς επιθυμώντας να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και να τους χαρίζει μέσα από τις δραστηριότητές του αγάπη, χαρά και συντροφιά, οργανώνει επίσκεψη των ανθρώπων του που ασχολούνται με την κεραμική, τη Μεγάλη Δευτέρα 9/4/2012 στις 5 το απόγευμα, στον οίκο ευγηρίας Κιλκίς.
Έτσι η υπεύθυνη της κεραμικής κα Εμποροπούλου Νούλα, παρέα με τους συνεργάτες της θα φτιάξουν μαζί με τους τροφίμους του Γηροκομείου πασχαλινές κάρτες και κατασκευές.

Λειτουργία και υποχρεώσεις των εμπορικών επιχειρήσεων το Πάσχα

Η ΕΣΕΕ με επιστολές και ανακοινώσεις προς τις εμπορικές επιχειρήσεις, ενόψει των εορτών του Πάσχα, έχει ενημερώσει εγκαίρως ότι όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ισχύσει το συνεχές και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ τη Μ. Παρασκευή το ωράριο λειτουργίας είναι 13:00 – 19:00 και το Μ. Σάββατο 09:00-15:00 στην Αθήνα και 10:00-16:00 στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του νόμου 435/76 τη Μ. Παρασκευή, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, καθώς και η απασχόληση των υπαλλήλων μετά τη 01:00 μμ..

Εκδήλωση - συζήτηση στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7 Απριλίου 2012


Νέους πολιτικούς σχηματισμούς «βλέπει» ο κ. Γ. Φλωρίδης. Εκδήλωση του Κοινωνικού συνδέσμου παρουσία του κ. Κ. Σημίτη

Παρουσία του κ. Κ. Σημίτη και στελεχών των κυβερνήσεών του, όπως ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος, ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης, κ.ά, πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Σύνδεσμος, σε συνεργασία με την εφημερίδα Free Sunday.
Οι πολιτικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γ. Φλωρίδης, ο κ. Α. Λοβέρδος, ο κ. Θ. Μαργαρίτης από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ.

Διαδικασίες έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών

Με απόφαση του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη, ορίζονται οι αρμόδιοι φορείς και διαδικασίες έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών, προκειμένου πολίτες και επαγγελματίες να χρησιμοποιούν ψηφιακή υπογραφή. Αρμόδια για την παραλαβή των αιτημάτων και την ταυτοποίηση των στοιχείων των φυσικών προσώπων προκειμένου να εκδώσουν ή να ανανεώσουν ψηφιακό πιστοποιητικό, είναι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε ολόκληρη την επικράτεια.

Παράταση προθεσμίας υποβολής εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ 2011

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου 2012 η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ 2011, η οποία έληγε στις 10.4.2012.

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2012.
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 8.813. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 2.143 (ποσοστό 24,32%).

Κατάσχεση φαρμακευτικών σκευασμάτων σε λαϊκή αγορά

Χθες, 05/04/2012, στο πλαίσιο ελέγχου που διεξήγαγε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς (ΥΠΕΑ), παρουσία τριών Δημοτικών Αστυνομικών και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, στα όρια της λαϊκής αγοράς του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, διαπιστώθηκε παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων. Το κλιμάκιο προχώρησε άμεσα στην κατάσχεση τους. Πρόκειται για 430 χάρτινες συσκευασίες, 89 καρτέλες και 52 φιαλίδια, τα οποία περιείχαν σκευάσματα σε χάπια, κάψουλες ακόμη και σε ενέσιμη μορφή. Τα σκευάσματα έφεραν ενδείξεις στα ρωσικά.

Περί επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος για το έτος 2012

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος για το έτος 2012 μπορεί να πραγματοποιείται και με υποβολή των αιτήσεων επιστροφής στη Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του αγρότη ή στη Δ.Ο.Υ. της περιοχής όπου βρίσκεται η έδρα της συνεταιριστικής οργάνωσης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες και να επιταχυνθεί η επιστροφή αυτή.

Στεγνώνει από ρευστό και το ΕΣΥ- επισχέσεις σε πάνω από 50 νοσοκομεία!

Σε τροχιά κατάρρευσης κινούνται τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας λόγω έλλειψης χρημάτων, καθώς τα χρήματα για λειτουργικές δαπάνες δηλαδή για αγορές, προμήθειες, υλικά και άλλα βασικά είδη μειώθηκαν τουλάχιστον στο μισό τον τελευταίο χρόνο. Στο πόδι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι για να καταπολεμήσουν το …μνημονιακό κύμα των περικοπών που οδηγεί σε νέα ταλαιπωρία τους χιλιάδες ασθενείς.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα

"Συνεχίζοντας το πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οργανώθηκαν στις 5 Απρίλη μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα του ΟΑΕΕ στον Πειραιά, στο Αιγάλεω, στη Νίκαια στο Περιστέρι, στο Μπραχάμι και στο Ιλιον.  Εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματοβιοτέχνες, Έμποροι και αυτοκινητιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, απαίτησαν την άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας πολλών συναδέλφων που αδυνατούν, λόγω της αναδουλειάς και της κρίσης, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το Ταμείο και στερούνται ιατροφαρμακευτικής κάλυψης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2011

Ομιλία του Θεοδόση Κωνσταντινίδη
Μέλους του Π.Γ. της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και Περιφερειακού συμβούλου της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στην Π.Κ.Μ.
"Η Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας συμπίπτει με την πιο σφοδρή αντεργατική επίθεση των τελευταίων δεκαετιών κατά των λαϊκών δικαιωμάτων. Πρόκειται για προσχεδιασμένη και αποφασισμένη στρατηγική, που υλοποιείται διαχρονικά από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και εξυπηρετεί την εξουσία του κεφαλαίου.  Σε συνθήκες βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης επιταχύνεται και κορυφώνεται η αντεργατική επιδρομή διαρκείας σε όποια δικαιώματα είχαν απομείνει.

Αδελφοποιήθηκαν ο Σύλλογος Κρητών Ν. Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" και ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Παλατιανού " ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ"

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 ο Σύλλογος Κρητών Ν. Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" και ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Παλατιανού " ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" με μία σεμνή τελετή αδελφοποιήθηκαν.  Με την ίδια τελετή παράλληλα αδελφοποιήθηκαν και δύο ιστορικές Μονές: Η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά με την Ιερά Μονή Αρκαδίου, που βρίσκονται στον βορρά και στον νότο της πατρίδας μας αντίστοιχα.  Ακούστηκε και η σχετική, για την περίπτωση, μαντινάδα:

Τίτλοι εφημερίδων Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Και για … 21ο χαράτσι επιμένει η Κομισιόν για το σπιτάκι μας! – Και φόρος… «Ιδιοκατοίκησης»!·Άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στη “Wall Street Journal».. – «Ανάκαμψη και ανάπτυξη χρειάζεται η Ελληνική Οικονομία»·Λαϊκό προσκύνημα στο Σύνταγμα – Χιλιάδες πολίτες αφήνουν ένα λουλούδι (αυτοκτονία 77χρονου)
ΑΥΓΗ ·Σεισάχθεια για αγρότες και μικρομεσαίους – Προτάσεις κοινωνικής δικαιοσύνης με ευκρινές αναπτυξιακό πρόσημο για δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγροτικά νοικοκυριά (ΣΥΡΙΖΑ) ·Εκδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 5 μ μ. έξω από τη Γερμανική πρεσβεία (για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών της στην Ελλάδα)·»Συνειδητή πολιτική πράξη διαμαρτυρίας» - … του 77 χρονου φαρμακοποιού έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας

Πόρτα επιστροφής σε διαγραφέντες αναμένεται να ανοίξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής, με διευρυμένη σύνθεση, το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σε κλειστή σύσκεψη την Πέμπτη στην Ιπποκράτους συζητήθηκε το θέμα των διαγραφέντων βουλευτών και, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να επιστρέψουν στο κόμμα διαγραφέντες βουλευτές που δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλα κόμματα, εφόσον δεσμευτούν ότι αποδέχονται και στηρίζουν τις πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και προσωπικού

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφορικά με τα θέματα αξιολόγησης των Δημοσίων Υπηρεσιών και του υπηρετούντος προσωπικού στο Δημόσιο, επισημαίνει τα εξής:
1. Η προωθούμενη, από τη Συγκυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, «αξιολόγηση» των Δημοσίων Υπηρεσιών και των εργαζομένων σε αυτές, γίνεται με αποκλειστικό στόχο την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για δραστικό περιορισμό των εργαζομένων στο Δημόσιο, κατά εκατόν πενήντα -και πλέον- χιλιάδες έως το 2015.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Ελληνική Στατιστική Αρχή-Ιδιώτες Συνεργάτες
*  Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού Ανατολικής Αττικής-114 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
*  Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νεαών-170 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
*  Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού Ν.Αχαϊας-462 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
*  Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού Ν.Κορινθίας-70 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
*  Εμπορικός Σύλλογος Καλύμνου "Ο Ερμής"-60 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
*  ΙΡΙΣ ΑΜΚΕ Δίκτυο Κοινωνικής Οικονομίας-520 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
*  Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης-26 θέσεις Καθηγητών
*  Δήμος Παγγαίου-15 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
*  Υπ.Πολιτισμού και Τουρισμού, 25η Εφορεία Βυζαντικών Αρχαιοτήτων Αρχαία Κόρινθος-34 θέσεις