Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τετραήμερες διακοπές θα κάνουν οι μαθητές λόγω εκλογών

Ένα τετραήμερο χαράς και ξεκούρασης θα απολαύσουν οι μαθητές σε δύο εβδομάδες ενόψει εκλογών καθώς τα σχολεία κλείνουν προκειμένου να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα. Τα σχολεία λοιπόν θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή στις 4 και την Δευτέρα στις 7 Μαΐου, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Βασίλη Κουλαϊδή που εστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διεξαγωγή Εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2012 μετατίθενται για τις 12 και 13 Μαΐου 2012.
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στα επίπεδα:
α) Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test), στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική.
β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

Ανακοίνωση σχετικά με την ελληνοβουλγαρική συνάντηση για τη διαχείριση των διακρατικών υδάτων

Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 πραγματοποιείται στην Καβάλα η τρίτη συνάντηση της κοινής ομάδας Ελλήνων και Βουλγάρων εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί από τον Μάιο του 2011, στο πλαίσιο της Κοινής Διακήρυξης του 2010 των Υπουργείων Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας και Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας για την κατανόηση και συνεργασία στον τομέα των Διακρατικών Υδάτων των δύο χωρών.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το νέο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη και της Υφυπουργού κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα διδαχθεί στη Στ’ Δημοτικού το νέο βιβλίο Ιστορίας «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ι. Κολιόπουλου, Ιάκ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη.

Με ματιά προβληματισμού για το αύριο

Γράφει ο Γεώργιος Κωνσταντινίδης
Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Με τη σκέψη ότι η οδός των Ελλήνων στον παγκόσμιο χάρτη εμφανίζεται ταπεινή αλλά και μη καταφρονεμένη τονίζουμε ότι η ελληνικότητα είναι προπάντων συναίσθημα, που μας επιβάλλει το πάθος με την ιστορία μας και μας καθιστά λόγω της γλώσσας ένα «έθνος ανάδελφον». Αρκεί να αντιληφθούμε ότι είμαστε ένα μικρό και ολιγάριθμο κράτος, που δεν έχει ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα δικαιώματα και υποχρεώσεις από τα υπόλοιπα 192 της υφηλίου και να κατανοήσουμε ότι οι «περγαμηνές» του παρελθόντος είναι μια πρώτη «carte visite» , τίποτε παραπάνω, ώστε να προκύψουν οι ευθύνες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για πρόοδο και προαγωγή των δράσεων και ιδεών μας.

21 χρόνια μετά – Σαν να μην πέρασε ούτε μία μέρα

Στις 16-04-2012 Δεύτερη μέρα του Πάσχα, 21 χρόνια μετά την αποφοίτηση τους , μια παρέα παλιών συμμαθητών αποφάσισαν να ξανανταμώσουν. Προσκεκλημένοι κυρίως συμμαθητές που αποφοίτησαν από το 2ο Λύκειο Κιλκίς το 1991 μιας και οι περισσότεροι είχαν κοινή πορεία από το δημοτικό ακόμη, αλλά και όλοι εκείνοι που κατά καιρούς ήταν στα ίδια θρανία σε δημοτικό και γυμνάσιο. Ξεκινώντας μια προσπάθεια μέσα από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτού και αργότερα από στόμα σε στόμα, κατάφεραν να προγραμματίσουν μια συνάντηση ώστε να έρθουν πάλι κοντά, να επικοινωνήσουν, να θυμηθούν παλιές στιγμές, να γελάσουν, να συγκινηθούν.

Αγώνα με τους παλαίμαχους. του διοργανώνει ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα και συγκεκριμένα την Κυριακή 27 Μαΐου ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα θα αναμετρηθεί με την ομάδα παλαιμάχων πρώην ποδοσφαιριστών του. Στην αποχαιρετιστήρια αυτή εκδήλωση της περιόδου θα απονεμηθεί στον πρώτο σκόρερ της ομάδας με 14 τέρματα, Ρωσσίδη Άκη, το καθιερωμένο αναμνηστικό έπαθλο "ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ" ενώ θα τιμηθεί από την διοίκηση, για την προσφορά του στον σύλλογο, ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα, Στυλιανόπουλος Αντώνης.

Kεντρική ομιλία την Παρασκευή 27 Απριλίου του προέδρου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Νικόλαου Αλικάκου, στη Θεσσαλονίκη

Την προσεχή Παρασκευή 27 Απριλίου 2012(19:30) θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στη Θεσσαλονίκη( πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πίσω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου).Ο Νικόλαος Αλικάκος, πρόκειται να μιλήσει με λόγια καρδιάς στον λαό της Θεσσαλονίκης. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας το νέο κόμμα που διαπνέεται από φιλοπατρία, από δημοκρατικές αρχές και ιδανικά, λαμβάνει μέρος στις Βουλευτικές Εκλογές της 6ης Μάιου.

Έξαρση πολιτικού ήθους, παραμονές εκλογών(!!!)

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημων του ΑΠΘ

Παραμονές προκήρυξης των εθνικών εκλογών –στις 11 Απριλίου 2012– ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης ο κος Σ. Ξυνίδης αποφάσισε να καλύψει θέσεις Διευθυντών στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Αυτές «χήρευαν» από το Δεκέμβριο του 2011, λόγω κενών που προκλήθηκαν τότε από την γνωστή μας διαδικασία της εφεδρείας.

Προγράμματα Εφαρμογών και Μαθήματα στο Internet από την Euro Logic

Εδώ και λίγες μέρες, η Euro Logic παρέχει μία νέα δυνατότητα. Ποιοτικά Προγράμματα Εφαρμογών, με χαμηλό κόστος, μέσα από το Internet. Τα προγράμματα απευθύνονται σε μικρές Επιχειρήσεις, Ελεύθερους Επαγγελματίες και Ιδιώτες.
Με τη Νέα υπηρεσία, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε μικρές Επιχειρήσεις και Ελεύθερους Επαγγελματίες, να βελτιώσουν τη παραγωγικότητα, τη ταχύτητα και απόδοση στη δουλειά τους, δαπανώντας ελάχιστα χρήματα.

Τη θέσπιση καταφυγίων αλιευμάτων προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα πλαίσια της στρατηγικής για τη βιοποικιλότητα

Με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) προτάσεις του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη που βελτιώνουν την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2020. Παρά τις δράσεις για την προστασία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η βιοποικιλότητα συνεχίζει να μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Ο Κρίτων Αρσένης επισήμανε, για την αναστροφή της τάσης αυτής, ότι είναι ζωτικής σημασίας η ένταξη της προστασίας της βιοποικιλότητας σε καίριες πολιτικές της ΕΕ, όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), η Κοινή Αλιευτική Πολιτική (ΚΑλΠ) και η δασοπονία. Σε αντίθετη περίπτωση, η στρατηγική είναι καταδικασμένη σε αποτυχία όπως συνέβη με τον αντίστοιχο στόχο της ανάσχεσης της βιοποικιλότητας έως το 2010.

Παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2012 των προσωπικών εταιρειών, για μετά τις εκλογές, ζητά η ΕΣΕΕ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2012, των προσωπικών εταιρειών (O.E.-Ε.Ε.) έως τις 30/4/2012, απέστειλε σχετική επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητάει να δοθεί μια απαραίτητη παράταση είκοσι ημερών, δηλαδή έως τις 21 Μαΐου, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες τόσο στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεών τους, όσο και στην έγκαιρη καταβολή των δόσεων.

Προκήρυξη προγράμματος με τίτλο «Επιμόρφωση-Κατάρτιση στην Παραγωγή Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών (ΦΑΦ) και Αιθέριων Ελαίων (ΑΕ)»

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. υλοποιείται κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 Διατμηματικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης-Κατάρτισης με τίτλο «Επιμόρφωση-Κατάρτιση στην Παραγωγή Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών (ΦΑΦ) και Αιθέριων Ελαίων (ΑΕ)«. Στο πρόγραμμα θα διδάξουν μέλη ΔΕΠ των Τμημάτων Φαρμακευτικής και Βιολογίας του Α.Π.Θ., της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. καθώς μέλη του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘΙΑΓΕ).

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε τέσσερις ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη χρήση καλάσνικοφ και πιστολιών

Ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) μέλη της, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό στέλεχος
Εξαρθρώθηκε έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε τέσσερις (4) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, δεκαπέντε (15) αλλοδαποί ηλικίας 20 έως 35ετών και αναζητούνται επιπλέον τέσσερις ομοεθνείς συνεργοί τους.

Με Συλβάνα Ράπτη η κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς

Την Παρασκευή 27/04/2012 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με ομιλήτρια την Ευρωβουλευτή Συλβάνα Ράπτη.
Την Κυριακή 29/04/2012 και ώρα 11 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ του νομού Κιλκίς στο Κέντρο Πολιτισμού στο Πολύκαστρο.

Σύλληψη έξι (6) ατόμων για παράνομα τυχερά παίγνια στην Κατερίνη

Συνελήφθησαν χθες (24.04.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 36 ετών, υπεύθυνος καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, και πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 29 έως 52 ετών, πελάτες του καταστήματος, για παράνομο «τζόγο». Ειδικότερα, στην Κατερίνη, στο συγκεκριμένο κατάστημα ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού κατελήφθη ο 36χρονος να έχει επιτρέψει στους πέντε συλληφθέντες παίκτες τη συμμετοχή στο τυχερό και απαγορευμένο ηλεκτρονικό παίγνιο «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη χθες (24.04.2012) το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 30χρονος αγοράζει και κατέχει προϊόντα που προέρχονται από κλοπές που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη των Γιαννιτσών, σε έρευνα της οικίας του 30χρονου και του πεθερού του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα εγκλήματος:

Η Ανθοέκθεση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού τοπικού τμήματος Κιλκίς

Ευωδιές και χρώματα της φύσης θα πλημμυρίσει και πάλι ο πεζόδρομος της Κ. Γαβριηλίδη! Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ την Παρασκευή 27 (17:00-21:00) και το Σάββατο 28 Απριλίου (09:00 – 21:00). Εάν θέλετε να ομορφύνετε την καθημερινότητά σας, πρέπει να μας επισκεφθείτε. Σας περιμένουμε!

Ποιοι ασθενείς δικαιούνται δωρεάν φάρμακα

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων η λίστα με τα φάρμακα τα οποία δικαιούνται να λάβουν οι ασφαλισμένοι καταβάλλοντας συμμετοχή από 0% έως και 10%. Πρόκειται για φάρμακα τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως προβλέπεται από τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Οι μεταμοσχευθέντες και οι ασφαλισμένοι που έχουν προσβληθεί από συστηματικά νοσήματα όπως είναι οι ασθενείς που πάσχουν πνευμονική υπέρταση, σκλήρυνση κατά πλάκας και κυστική ίνωση απαλλάσσονται από την συμμετοχή για την θεραπευτική τους αγωγή.

Πάνω από 200.000 παράνομες συντάξεις και παροχές εντοπίστηκαν την τελευταία διετία

Περισσότερες από 200.000 περιπτώσεις παράνομων παροχών έχει εντοπίσει τα τελευταία δυο χρόνια το υπουργείο Εργασίας, ενώ χιλιάδες υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη σύμφωνα με πηγές του υπουργείου. Το κόστος στα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζεται μεταξύ 700 και 750 εκατ. ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η λύση είναι η εξυγίανση του συστήματος παροχών και θα επιτευχθεί με την ενοποίηση όλων των επιδομάτων σε ένα ενιαίο φορέα που θα μπορούσε να προκύψει από τη συγχώνευση των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας.

Τίτλοι εφημερίδων Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά – Ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις – Από το 2009 μέχρι σήμερα οι Τράπεζες έχασαν 70 δις ευρώ! ·Σύνθημα νίκης από τον Κ. Καραμανλή – «Στηρίξτε τη Ν. Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά για να βγούμε από την κρίση»·Εκλογές 2012- 9.850.802 οι Έλληνες ψηφοφόροι!
ΑΥΓΗ ·Ξαναζεσταμένοι εκβιασμοί – Μπαρόζο και Προβόπουλος επαναφέρουν το θέμα «Μνημόνιο ή άτακτη χρεωκοπία και δραχμή» για να κλέψουν την ψήφο των πολιτών υπέρ Σαμαρά και Βενιζέλου·Αλ. Τσίπρας για το DEBATE: Θέλουν παράλληλους μονόλογους, την απάντηση θα την πάρουν στις 6 Μαΐου· Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών – Γ. Δραγασάκης: Να αποτρέψουμε το μεγάλο σκάνδαλο εις βάρος της κοινωνίας