Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Π.Α.ΜΕ: «Στο 41ο «Συνέδριο» ΠΟΕ-ΟΤΑ πραξικόπημα, όργιο νοθείας και παρανομίας από ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ»


- Πραξικόπημα, όργιο νοθείας και παρανομίας από ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ.
-  Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αναγνωρίσουν, να μην νομιμοποιήσουν το  «Συνέδριο», το έγκλημα αυτό της διασπαστικής Ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
- Το λόγο τώρα έχουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.
-  Οργάνωση, ενότητα, εργατική – λαϊκή αντεπίθεση.

Ανακοίνωση ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Συλλόγου ΠΑΟΚ Κρηστώνης επιθυμεί να προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση:
- Εκφράζουμε την χαρά μας, γιατί η ομάδα μας διέρχεται την καλύτερη ποδοσφαιρική περίοδο της ιστορίας της από την ίδρυσή της το 1958 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Κιλκίς και την συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κιλκίς

Ιερά Πανήγυρης Ανακομιδής Τιμίων Λειψάνων Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στην Κάρπη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάρπης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις Θρησκευτικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που διοργανώνει προς τιμή του Πολιούχου της Αγίου Αθανασίου την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 στη 13:00 μ.μ.
Π ρ ό γ ρ α μ μ α  Εκδηλώσεων Τρίτη 1η Μαΐου 2012
7:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Περιφορά της Ι. Εικόνας

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην 4Ε

Τις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης 4Ε επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.  Σε εγκάρδιο κλίμα συζήτησε με έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον με τον Αρχιμ. π. Θεόφιλο Ζησόπουλο. Ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συνεργασία των εκκλησιαστικών δυνάμεων και επισήμανε πως « ο τηλεοπτικός σταθμός της 4Ε είναι από τις λίγες τηλεοπτικές αχτίδες φωτός που προάγουν την παράδοση και φέρνουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των κοινωνικών εξελίξεων».

Πήρε υπογραφή η απόφαση Σαχινίδη για τα κτηνοτροφικά δάνεια

Του Νίκου Κατσένιου
Έναν επιπλέον χρόνο κερδίζουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι στην αποπληρωμή των δανείων τους, με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και δημοσιεύει μόνο η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί αποκλειστικά μαζί με το ειδικό 12σέλιδο ένθετο Fertilizer Management, το Σάββατο 28 Απριλίου. Σύμφωνα με την απόφαση, η συνολική διάρκεια του δανείου από εξαετής γίνεται επταετής, δίνοντας τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε περισσότερες αλλά μικρότερες δόσεις.

Παράταση έως τις 31 Μαΐου 2012 υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους» για νέους Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μέσα από το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους», δίνει ευκαιρία σε νέους αμέσως μετά την αποφοίτησή τους και λίγο πριν μπουν στην αγορά εργασίας, να μάθουν την εργασιακή πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και σε επιχειρήσεις για μία ουσιαστική προετοιμασία σήμερα ώστε να έχουμε μία καλύτερη εργασιακή πραγματικότητα για όλους αύριο.

Ψήφος εμπιστοσύνης κιλκισιωτών Θεσσαλονίκης στον Φραγγίδη

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 ο υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική ομιλία του στους ετεροδημότες της Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε μαζικά στο κάλεσμα του Γιώργου Φραγγίδη ο οποίος είναι ο μοναδικός υποψήφιος βουλευτής του κινήματος που τολμά και προβαίνει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις και μάλιστα τόσες πολλές και στο νομό Κιλκίς αλλά και στην Θεσσαλονίκη.

"Η χρονική τους διορία τελείωσε, από δω και πέρα ή τους ανεχόμαστε και στερούμαστε στη συνέχεια το δικαίωμα να μιλάμε , ή τους αναποδογυρίζουμε ΤΩΡΑ την καρέκλα και προχωράμε χωρίς αυτούς!"

Γράφει η Αγαθοπούλου Ειρήνη Ελένη
Φαρμακοποιός - Υποψ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Επειδή και η πολιτική δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κομμάτι της ζωής μας, ας την αναγάγουμε λίγο στα παιδικά μας χρόνια. Χρόνια από τα οποία αναγκαστικά περνούν όλοι οι άνθρωποι, και συνεπώς δεν έχουν τη δικαιολογία να πούνε «εγώ δε ξέρω, γιατί δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτά». Πείτε λοιπόν πως είμαστε στο σχολείο: Το σχολείο κάθε χρόνο εκλέγει το 15μελές του συμβούλιο. Έτσι λοιπόν, κάθε αρχή της σχολικής χρονιάς γίνονται εκλογές. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κάθε υποψήφιος προσπαθεί με όποιον τρόπο έχει να πείσει τους συμμαθητές του να τον ψηφίσουν. Άλλος με τη λογική, άλλος γιατί είναι δημοσιοσχετίστας από τη γέννησή του (αυτόν πολύ τον θαυμάζω) και άλλος γιατί έχει όρεξη για δημιουργία, άλλος γιατί είναι δυνατός και μπορεί να δέρνει και άλλος με εκβιασμούς. Αμφισβητεί κανείς ότι είναι έτσι;

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, κατά το διήμερο διεξαγωγής των Βουλευτικών εκλογών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:
-  Το Σάββατο (05.05.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και
-  Την Κυριακή (06.05.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.

Επιτέλους ώρα για έργα, όχι λόγια

Γράφει ο Γεώργιος Κωνσταντινίδης
Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Ξημέρωσε και σήμερα! Θα νυχτώσει κι η μέρα θα χαθεί! Τόσο μοιρολατρικά κυλά η ζωή γύρω μας, που, όταν το πνεύμα είναι ανήσυχο, όταν αναγκάζεται να σωπάσει, πλημμυρίζει με τρόμο!  Μια γρήγορη περιδιάβαση στην πόλη είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς πως η φλυαρία προεκλογικά , οι υπερφίαλες υποσχέσεις παραγόντων για πρόοδο και οι υπουργικές αποφάσεις για στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας ισοδυναμούν πια με φανφάρες και ανεκπλήρωτες ελπίδες. Επιθυμούμε να αναφερόμαστε σε ένα σύγχρονο, ανοιχτό, δημιουργικό σχολείο . Ελπίζουμε στα νέα προτεινόμενα στοιχεία στην εκπαίδευση που αφορούν στη διαθεματικότητα, στην ερευνητική προσέγγιση των σχολικών δεδομένων, στην ευρεία χρήση εποπτικών μέσων, στα projects, στη διεπιστημονική αναζήτηση.

Συνελήφθη 60χρονη υπάλληλος του Τμήματος Τοπογραφήσεως της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για δωροδοκία και εκβίαση

Απαίτησε από πολίτη και έλαβε το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ, προκειμένου να χαρακτηρίσει οικόπεδο ως άρτιο και οικοδομήσιμο.
Συνελήφθη σήμερα (27.04.2012) το πρωί, στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, 60χρονη ημεδαπή, υπάλληλος και αναπληρώτρια Προϊσταμένου του Τμήματος Τοπογραφήσεως, Εποικισμού & Αναδασμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και εκβίαση.

Πρόγραμμα διεξαγωγής των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και της Δ΄ τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων, των πανελλαδικών εξετάσεων ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς ανακοινώνει :
Α. το πρόγραμμα διεξαγωγής των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και της Δ΄ τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων, των πανελλαδικών εξετάσεων ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) στα μαθήματα γενικής παιδείας και επιλογής, σχολ. έτους 2011-2012, για τα μαθήματα που εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο, ως ακολούθως:
Δείτε ΕΔΩ

Απροθυμία στους υπαλλήλους της ΔΟΥ καταλογίζει η ΕΑΣ Κιλκίς στο θέμα της καταβολής ΦΠΑ

Με αφορμή την μη καταβολή του ΦΠΑ προς τους αγρότες – παραγωγούς του νομού Κιλκίς ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ κ. Χαράλαμπος Παυλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
1905 αγρότες – παραγωγοί του Κιλκίς περιμένουν από την Τετάρτη 4 Απριλίου (οπότε και κατατέθηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την ΕΑΣ Κιλκίς) έως και σήμερα από την ΔΟΥ ΚΙΛΚΙΣ να τους καταβληθεί το ποσό των 2.039.000 ευρώ του ΦΠΑ χωρίς να γνωρίζουν πότε τελικώς θα πληρωθούν.

Εκδήλωση για ‘’JESSICA’’ στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου στην αίθουσα Β. Σεργιαννίδης του Επιμελητηρίου. Το θέμα αφορούσε στο χρηματοδοτικό εργαλείο ‘’JESSICA’’ το οποίο περιλαμβάνει κοινούς ευρωπαϊκούς πόρους για αειφόρες επενδύσεις στα Αστικά κέντρα.
Για την ενεργοποίηση του Προγράμματος το Υπουργείο Οικονομίας έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την ανάθεση μελετών και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στο προσεχές διάστημα. Η πρωτοβουλία ‘’JESSICA’’ στοχεύει στη στήριξη επενδυτικών προγραμμάτων και έργων αστικής ανάπλασης.

Στο Κιλκίς την ερχόμενη Κυριακή ο Χάρης Καστανίδης

Στο νομό Κιλκίς θα βρίσκεται την ερχόμενη Κυριακή 29 Απριλίου ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία». Ο Χάρης Καστανίδης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του κόμματος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για το Νομό Κιλκίς, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: «H ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ είναι ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΣΙΑ –ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ»

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΣΙΑ – ΠΑΙΚΟ  & η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΡΟΥΣΣΩΝ  Οργανώνει Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ-13.30  στην Αίθουσα του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου ΚΙΛΚΙΣ  ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα:  «H ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ είναι ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΣΙΑ –ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ  ΠΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ»
· Η ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Κρουσσίων, έχει όλα εκείνα τα εδαφολογικά και κλιματολογικά χαρακτηριστικά για παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων υψηλής ποιότητας,
· Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί το βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τόπου και οι άνθρωποί του έχουν παράδοση και χρόνων εμπειρία στην κτηνοτροφία,

Συμπιλίδης: "Στηρίζω Σαμαρά" (Video)



Συνέντευξη τύπου στις 27 Απριλίου 2012 στις 9.30 π.μ.

Αυτόπτυς μάρτυς στην Αρχαία Ιεράπολη Παμούκαλε Τουρκία

Σε όποιο σημείο της γης κι αν ταξιδέψουμε, ο Ελληνισμός πάντα θα είναι παρόν και θα μας εκπλήσει ευχάριστα. Στα βάθη της Μικράς Ασίας είδαμε αυτή την συγκινητική εικόνα. Άρωμα, γεύση, αύρα, σφραγίδα Αρχαίας Ελλάδας....

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη προς τον πρόεδρο Ε.Ο.Τ. για την στελέχωση γραφείου στον Μεθοριακό Σταθμό των Ευζώνων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης εν όψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, απέστειλε προς τον πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κ. Κωνσταντίνο Ζήκο, επιστολή, που αφορά στην στελέχωση γραφείου στον Μεθοριακό Σταθμό των Ευζώνων.
“Κύριε Πρόεδρε, στον Μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων της Περιφερειακής μας Ενότητας, εδώ και δεκαετίες λειτουργεί γραφείο Ε.Ο.Τ. Υπηρεσία εξαιρετικά απαραίτητη για την σημαντικότερη οδική πύλη εισόδου από την Ευρώπη.

Για την ενότητα της Αριστεράς και της Αριστερής Κυβέρνησης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαλίτσιος 
Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό στον πανελλαδικό αλλά στον τοπικό τύπο τα καιροσκοπικά και ψηφοθηρικά κελεύσματα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ (και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις) είτε για κοινή κάθοδο στις εκλογές προκειμένου να πάρει η αριστερά το μπόνους των εδρών και να κυβερνήσει, είτε για κοινά ψηφοδέλτια στις μονοεδρικές. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επικαλλούμενος την ενότητα της αριστεράς προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο λαϊκών στρωμάτων που πολλές φορές καλοπροαίρετα «τσιμπάνε» σε τέτοια ευκολόπεπτα συνθήματα που αγγίζουν τις βαθύτατα αγωνιστικές ρίζες του ελληνικού λαού. Ισχυρίζονται ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα πάει στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ και θα διαπραγματευτεί το χρέος, θα το μειώσει και θα καταργήσει το μνημόνιο για να δουν άσπρη μέρα τα λαϊκά στρώματα.

Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς και δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων σε εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή της Γουμένισσας Κιλκίς

Εξιχνιάσθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας Κιλκίς, δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων Ιερών Ναών και δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Γουμένισσας Κιλκίς. Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας το μεσημέρι χθες (26.04.2012) στη Γουμένισσα Κιλκίς, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας με τη συνδρομή των συναδέλφων τους του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε τις πρώτες πρωινές ώρες κατάστημα σουπερ μάρκετ ενός 34χρονου στην τούμπα Κιλκίς και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό.

Τϊτλοι εφημερίδων Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·»Θα τ’ αλλάξουμε όλα»!...- Δεύτερη ομιλία Σαμαρά στο Ζάππειο – Με έμφαση στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας – Στα σχέδια της Ν. Δ. είναι επίσης το ασυμβίβαστο αξιώματος υπουργού – βουλευτή … ·Με το φόβο της εκλογικής πανωλεθρίας.. – Αποστασιοποιούνται από τον Βενιζέλο πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ·Απογραφή από 2 Ιουλίου 2012- Ξαναμετρούν τους συνταξιούχους!
ΑΥΓΗ ·Αυτοί διαιρούν, εμείς ενώνουμε – Προσκλητήριο συσπείρωσης από τον Αλ. Τσίπρα σε μεγάλη συγκέντρωση στον Βόλο·Μετά την Άννα και ο Ν. Παπανδρέου κατά Βενιζέλου·Εκλογές χωρίς debate

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Έντεχνου Χορού «Ευ δημιουργείν»

Το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Χορού και Ρυθμικής διοργανώνουν και παρουσιάζουν τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έντεχνου Χορού «Ευ δημιουργείν» στις 4, 5 και 6 Μαΐου 2012 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7-9).
Διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο και σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας, έχει πρωταρχικά παιδευτικό χαρακτήρα, με κύριο σκοπό να προάγει το επίπεδο εκπαίδευσης του χορού στην Ελλάδα, ενώ η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες καλλιτέχνες και καθηγητές χορού.

Παλιοί και νέοι πρόσφυγες από τον Πόντο στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης και ο οικισμός «Νέος Πόντος»

Γράφει ο Φάνης Μαλκίδης
Ο Ελληνισμός του Πόντου

Ο Ελληνισμός του Πόντου μέσα από την πολυτάραχη πορεία του (διώξεις, εξισλαμισμοί, Γενοκτονία,προσφυγιά) έδειξε ότι μπορεί να ριζώσει και να προκόψει. Μία από τις περιοχές που εγκαταστάθηκαν οι Έλληνες του Πόντου μετά τη Γενοκτονία και την προσφυγιά, ήταν η Παλαγία (Ντάμια-Δάμια) Αλεξανδρούπολης. Εκεί εγκαταστάθηκαν Έλληνες της Αργυρούπολης, και άλλες περιοχές του Πόντου, δίνοντας στις οδούς του οικισμού ονόματα της πατρίδας. Μετά από 70 χρόνια η Παλαγία έγινε ο χώρος εγκατάστασης Ποντίων αυτή τη φορά από την πρώην Σοβιετική Ένωση, σε ένα νέο οικισμό.