Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Προκαλεί πραγματικά εντύπωση η ανακοίνωση ορισμένων Σωματείων και Συλλόγων Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αφού επεξεργάστηκε συστηματικά εδώ και 10 μήνες το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα για τους 60.000 ωφελούμενους και να διασφαλίσει τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και την επέκταση σε 70.000 νέους ωφελούμενους για τους οποίους τα κριτήρια είναι διαφορετικά (ηλικία και άλλα) μιας και το νέο πρόγραμμα αφορά ασφαλισμένους στα Ταμεία που θα καλυφθούν με διαφορετικούς όρους από εκείνους που αφορούν στους 60.000 του υφιστάμενου προγράμματος.

Παράταση υποβολής της δήλωσης απόδοσης φόρου μισθωτών


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, παρατείνεται μέχρι και τις 25 Μαΐου 2012 η προθεσμία υποβολής της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

Περιοδείες υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ

Οι υποψήφιοι βουλευτές Χαλίτσιος Κώστας και Φαχουρίδης Γιάννης θα περιοδεύσουν το πρωί στην ΠΕ Κιλκίς (πρώην Νομαρχία). Το απόγευμα από τις 6:00 θα ξεκινήσουν περιοδεία στα χωρία: Άνω – Μέσοι και Κάτω Απόστολοι, Νέο Γυναικόκαστρο, Νέο Αγιονέρι, Πικρολίμνη, Ξυλοκερατιά. Οι υποψήφιοι βουλευτές Χατζή Ειρήνη Καλαντίδου Σοφία και Οργαντζής Άκης θα περιοδεύσουν στον Άσπρο, όπου θα μιλήσουν σε καφενείο του χωριού (καφενείο της Μαίρης) στις 7:30 μμ.

«Γιατί θα ψηφίσω Δημοκρατική Συμμαχία»

Γράφει ο  Γεώργιος Μπαλάσκας
Γενικός Γραμματέας ΔΗ.ΣΥ. 

Ο λόγος που γράφω σήμερα αυτήν την επιστολή είναι οι συζητήσεις με γνωστούς και φίλους καθώς και το ερώτημα που πλανάται τόσο επιτακτικά σε όλες τις κουβέντες: «Τι θα ψηφίσουμε;». Η πρώτη εντύπωση είναι ότι οι περισσότεροι δεν ψηφίζουν πρόγραμμα. Ίσως ούτε καν κυβέρνηση. Πρώτη φορά θα ψηφίσουν για άλλους λόγους – οργή, απόρριψη, μεταφυσική ελπίδα, και άλλα. Κι όμως, οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν καίρια σημασία, ήδη από τις 7 Μαΐου. 

Πανελλήνια Έρευνα για τη Χρήση Εξαρτησιογόνων Ουσιών -ESPAD-2011. Αποτελέσματα για το νομό Κιλκίς

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Έρευνας για τη Χρήση Εξαρτησιογόνων Ουσιών -Έρευνα ESPAD-2011 στο σχολικό πληθυσμό που διεξήχθη πέρσι το Μάρτιο από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ). Στο Ν. Κιλκίς η έρευνα διεξήχθη με την υποστήριξη του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ”. Στην έρευνα του 2011 συμμετείχε δείγμα αντιπροσωπευτικό και στο επίπεδο των 13 περιφερειών της χώρας καθώς και στο επίπεδο των 49 νομών. Συνολικά συμμετείχαν περίπου 38.000 μαθητές ηλικίας 13-19 χρονών. Στο Ν. Κιλκίς συμμετείχε τυχαίο δείγμα 11 σχολικών μονάδων 6 Γυμνασίων και 5 Λυκείων και ειδικότερα 577 μαθητές (ποσοστό συμμετοχής 82,9%) από τους οποίους 287 αγόρια (49,7%) και 290 κορίτσια (50,3%).

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: «Τι περιμένει o εμπορικός κόσμος από την επόμενη Κυβέρνηση»

Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να μιλήσει με ειλικρίνεια στην ελληνική κοινωνία και κυρίως να την πείσει ότι διαθέτει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος ανάσχεσης της ύφεσης πέραν την ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση η ανάγκη ενίσχυσης της Μμε επιχείρησης είναι επιτακτική. Επίσης, ως εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου δεν ζητάμε παροχές, ζητάμε όμως επιτακτικά να αποκατασταθούν οι αδικίες της προηγούμενης περιόδου, πριν να είναι πολύ αργά.

Σύλληψη ενός διακινητή στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (01.05.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν για διευκόλυνση εξόδου σε έδαφος τρίτης χώρας ενός μη νόμιμου μετανάστη. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο ο διακινητής είχε επιβιβάσει έναν μη νόμιμο μετανάστη ομοεθνή του, με σκοπό αυτός να εξέλθει από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνοσκοπιανής μεθορίου.  Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

"Οι οίκοι ανοχής ήταν γεμάτοι παιδιά"!

Λεπτομέρειες σοκ έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τους ελέγχους που γίνονται στους 700 παράνομους οίκους ανοχής που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τους πελάτες που "επισκέπτονταν" την 22χρονη Ρωσίδα φορέα του Aids. Τα κλιμάκια των γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν διαπίστωσαν ότι μέσα στον οίκο ανοχής επί της οδού Αχαρνών και Φώκαιας- όπου συνελήφθη η 22χρονη Ρωσίδα ιερόδουλος φορέας του Aids- ήταν γεμάτος παιδιά. Οι νεαροί έναν ουρές για μια «επίσκεψη» στην 22χρονη Ρωσίδα καθώς δεχόταν να συνευρεθεί μαζί τους χωρίς προφύλαξη λαμβάνοντας μεγαλύτερη αμοιβή. Όπως περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο (ΝΕΤ):

Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία διεξήχθησαν οι διασυλλογικοί αγώνες στίβου Παμπαίδων – Πανκορασίδων Α΄

Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία διεξήχθησαν οι διασυλλογικοί αγώνες στίβου Παμπαίδων – Πανκορασίδων Α΄ το Σάββατο 28 Απριλίου στο στάδιο των Γιαννιτσών.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο μεγάλος αριθμός (πάνω από 500 ) των αθλητών και αθλητριών από τις ΕΑΣ Σερρών, Πιερίας - Ημαθίας και Πέλλας –Κιλκίς και οι υψηλές επιδόσεις που πέτυχαν, έδωσαν πολύ θετικά μηνύματα για το μέλλον του στίβου. Αξίζουν συγχαρητήρια στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες, στους προπονητές, στα σωματεία και στους γονείς των παιδιών που παραβρέθηκαν στο στάδιο και υποστήριξαν τις προσπάθειές τους. Τέλος η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς ευχαριστεί τον Δήμο Πέλλας για την συνεργασία και υποστήριξη στις διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ.

Τίτλοι εφημερίδων Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·»Ισχυρή κυβέρνηση ή ακυβερνησία» λέει ο Αντ. Σαμαράς – Σίγουρη η πρωτιά, στόχος η αυτοδυναμία – Ενθουσιώδης συγκέντρωση στην Πάτρα. Σήμερα ομιλία στη Θεσσαλονίκη·Σανίδα σωτηρίας στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του Γιωργάκη αναζητεί ο Βενιζέλος!·Σοκ από τα μέτρα – φωτιά του Ιουνίου
ΑΥΓΗ ·Αριστερά ή Μνημόνιο με Βενιζέλο- Σαμαρά – Εφιάλτης για το κατεστημένο η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία και κυβέρνηση με επίκεντρο την Αριστερά·Καισαριανή: - Πρωτομαγιά διεθνούς αλληλεγγύης·1η Μάη – Οι λαοί της Ευρώπης κατά της λιτότητας

ΠΑΜΕ: «Αντεργατικά παιχνίδια με το εκλογικό επίδομα»

Η συγκυβέρνηση της καταστροφής για το λαό (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) διέρρευσε μέσω του γνωστού κ. Γιαννίτση χωρίς ακόμη να έχει βγει υπουργική απόφαση, ότι το εκλογικό επίδομα θα καταβληθεί σε ένα μέρος (6.500) των εργαζομένων στους δήμους και θα είναι 400 € μικτά. Σκόπιμα και αφού δεν πιέζεται καθόλου καθυστερεί για να δημιουργήσει τετελεσμένα.  Η κατάσταση των εργαζομένων είναι τραγική από την πολιτική του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης , Ε.Ε. – ΔΝΤ. Συνεχίζουν να παίζουν με την επιδοματική πολιτική για να μας βάλουν να τσακωνόμαστε, ποιος θα πρωτοπάρει το εκλογικό επίδομα (σε κανέναν δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ).