Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Όνειρο ήταν και πέρασε

Γράφει ο
Πολυχρονιάδης Γεώργιος
Φυσικός - εκπαιδευτικός
Το φάντασμα της αριστεράς δυστυχώς δεν πλανάται πλέον πάνω από την Ελλάδα. Όνειρο ήταν και πέρασε. Ο Ελληνικός λαός είτε από θυμό, είτε συνειδητά ψήφισε. Παρόλο το μπόνους των 50 εδρών, δεν έδωσε σε κανένα κόμμα την αυτοδυναμία. Διαπιστώσαμε όλοι ότι ο λαός μπορεί να προκαλέσει ανατροπές. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά τα τραγικά λάθη που έκανε. Και δεν εννοώ μόνο τα λάθη των 2 τελευταίων χρόνων, αλλά όλων των χρόνων που κυβέρνησε. Η ΝΔ πλήρωσε τις παλινωδίες του αρχηγού της και κάποιοι άλλοι στήριξαν την προεκλογική τους παρουσία στην μαγική λέξη «αντιμνημόνιο».

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διάθεση λαθραίων τσιγάρων στα Γιαννιτσά Πέλλας

Κατασχέθηκαν 1.590 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης 
Συνελήφθησαν σήμερα (10.05.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, ένας 55χρονος ημεδαπός και μία 46χρονη ημεδαπή, που διέθεταν προς πώληση λαθραία τσιγάρα. Ειδικότερα, στη λαϊκή αγορά των Γιαννιτσών, σε αστυνομικό έλεγχο των προαναφερόμενων ως πλανόδιων πολιτών, οι αστυνομικοί εντόπισαν κάτω από τον πάγκο και εντός του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου της 46χρονης, επιμελώς καλυμμένα 1.590 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι φόροι.

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την 20η Μαΐου 2012, ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με το νόμο 2193/1994 (ΦΕΚ 32/Α/94).  Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923, και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε λαό προσφύγων και διασποράς.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης έχει ως εξής:

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς στο 4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Το σχολείο μας – όπως και το 2ο Δ. Σ. Κιλκίς - επιλέχθηκαν από το Προσυνέδριο Πληροφορικής στο Κιλκίς, να εκπροσωπήσουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Κιλκίς παρουσιάζοντας τις εργασίες τους στην Κεντρική Σκηνή του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, που έλαβε χώρα την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 στο ΝΟΗΣΙΣ. Το 5ο Δημοτικό σχολείο παρουσίασε την ερευνητική εργασία με θέμα «Όσο υπάρχουν άνθρωποι» - Κοινωνία των Πολιτών – Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, την οποία εκπόνησαν η εκπαιδευτικός Φ. Α. Αφροδίτη Ντίνου μαζί με τα παιδιά της Στ1. Η εργασία έγινε στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος Teachers 4 Europe της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, όπου επιλέχτηκε να συμμετέχει η κα Ντίνου.

Ευχαριστήριο 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Ο Διευθυντής, το προσωπικό και οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Κιλκίς και ιδιατέρως τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Τσαντάκη για την πρωτοβουλία να ομορφύνει το σχολείο μας με ζωγραφιές στους εξωτερικούς τοίχους.

Πρόγραμμα “Ελευθερίων 2012”

Θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, εικαστικές εκθέσεις και μουσικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα των “Ελευθερίων 2012” του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς που διαρκεί φέτος από την Κυριακή 13 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012.  Τα “Ελευθέρια” ως γνωστόν αποτελούν τις θεσμικές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοια εποχή σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, σε ανάμνηση της επικής μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς κατά τον Β' Βαλκανικό πόλεμο του 1913. Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Ευχαριστήριο Π. Λαπατίνα

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Μαΐου έδωσε ελπίδα σε όλους μας. Ο φόβος και οι απειλές των τοποτηρητών και των κομμάτων της διαπλοκής δεν απέδωσαν γιατί όλοι εμείς φωνάξαμε ένα ηχηρό όχι.
Όλοι εμείς αντέξαμε και αντισταθήκαμε.
Αισθάνομαι βαθύτατα την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους αντισταθήκατε στις απειλές ενός άρρωστου κατεστημένου.

Ανακοίνωση από το Τμήμα Φαρμάκων – Φαρμακείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για εξετάσεις φαρμακοποιών Ιουνίου 2012. Τροποποιήσεις προγράμματος

Από το Τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Ιουνίου 2012, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων (2ος όροφος) του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ. ως εξής:

Αποτελέσματα και σταυροί προτίμησης εκλογών 2012 για το νομό Κιλκίς

Δείτε

Καταθέσεις Ελλήνων στις τράπεζες: Ούτε για … τσιγάρα δεν έμειναν

Οι Έλληνες αποταμιευτές/καταθέτες δεν έχουν πια λεφτά στην τράπεζα ούτε για τα … τσιγάρα τους!
Τα στοιχεία από τις εμπορικές τράπεζες της χώρας είναι αποκαλυπτικά: Ο μέσος όρος του ύψους κατάθεσης ταμιευτηρίου φθάνει τα 1700 ευρώ (ο μεγαλύτερος πληθυσμός κατέχει κατά μέσο όρο 100 ευρώ), ενώ στις προθεσμιακές τα πολλά «κεφάλια», όπως λένε χαρακτηριστικά οι τραπεζίτες, με δυο λόγια η πλειοψηφία των καταθετών, κατέχουν ως 20.000 ευρώ με ταβάνι τα 40.000 χιλιάδες.

Υποδοχή της εικόνας Αγίας Τριάδας, Ιερού Σεμνώματος Ανατολικορωμυλιωτών

Σας καλούμε στην υποδοχή της εικόνας Αγίας Τριάδας, Ιερού Σεμνώματος Ανατολικορωμυλιωτών, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.
Σάββατο - 12 Μαϊου 2012 – ώρα 6.30 μ.μ.
Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (πάνω πλατεία)
Παραμονή Εικόνας από 12.5 έως 21.5.2012
Αναχώρηση Δευτέρα 21.5.2012 ώρα 6 μ.μ.
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών:
7.00-9.30 π.μ. Όρθρος – θεία Λειτουργία
7.00 μ.μ. Εσπερινός – Παράκληση
8.30 μ.μ. Απόδειπνο – Χαιρετισμοί
Ο Ναός θα είναι ανοιχτός από 7.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ.

Ένας στους έξι καρκίνους είναι κολλητικός

Ο καρκίνος που κάθε χρόνο θα εμφανιστεί σε περίπου 2.000.000 ανθρώπους, σε ολόκληρο τον κόσμο θα έχει προκληθεί από μολύνσεις από κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό, όπως ιό, βακτήριο ή παράσιτο. Αυτές οι μολύνσεις θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και τουλάχιστον το 16%, όσων θα εμφανίσουν καρκίνο σε ολόκληρο τον κόσμο (οι 2.000.000 άνθρωποι δηλαδή) να μην νοσήσει. Οι επιστήμονες τονίζουν κατηγορηματικά ότι ο ένας στους 6 που θα προσβληθεί από τον καρκίνο, θα μπορούσε να το αποφύγει. Η μελέτη δείχνει ότι, αντίθετα από ότι πιστεύει ο πολύς κόσμος, πως ο καρκίνος δεν κολλάει από τους άλλους, στην ουσία σε σημαντικό βαθμό είναι κολλητικός. Όπως επισημαίνει, ο καρκίνος θα αντιμετωπισθεί πιο αποτελεσματικά στο μέλλον, αν πάψει να θεωρείται αποκλειστικά ως μη μολυσματική νόσος.

Τίτλοι εφημερίδων Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ενώ χωρίς αποτέλεσμα οδηγείται και η εντολή στον Βενιζέλο… - Το Συμβούλιο Αρχηγών προσανατολίζεται σε κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό – Ν. Δ. ΠΑΣΟΚ και Κουβέλης οι βασικοί πρωταγωνιστές αυτής της λύσης·Ο Αντώνης Σαμαράς στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ν. Δ. – Καταστροφή για την Ελλάδα η πρόταση Τσίπρα για καταγγελία της συμφωνίας με την Ε. Ε.·Πανικός ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει σε μονοψήφιο νούμερο στις επόμενες εκλογές – Ένα – ένα τα στελέχη του αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο
ΑΥΓΗ ·Προχωράμε μπροστά – Αλ. Τσίπρας: Ο λαός τώρα μπορεί να ελπίζει ότι μετά από δύο χρόνια βάρβαρων μέτρων·Υποταγή στο Μνημόνιο απαιτούν Μπαρόζο και Σόιμπλε·Θέμα ηγεσίας από Πάγκαλο (σε αναβρασμό το ΠΑΣΟΚ)