Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Στα βήματα του Θησέα

Γράφει ο Κώστας Μπούζας 
Είναι μεγάλος τούτος ο λαβύρινθος των σύγχρονων καιρών. Και ο Μινώταυρος που ‘ναι κρυμμένος στα σκοτεινά έγκατά του, θηρίο άγριο και φοβερό. Κατασπαράσσει αλύπητα όλους αυτούς που έχουν την ατυχία να βρεθούν στον δρόμο του. Ανθρώπους, λαούς, χώρες ολόκληρες. Δεν κάνει εξαιρέσεις σε κανέναν. Όλοι οφείλουν τον δικό τους φόρο αίματος, εφ’ όσον απ’ τον ζοφερό του κόσμο διαφέρουν.
Κι αυτός ο νέος, ο Θησέας, που μπρος στην είσοδό του έχει σταθεί, είναι γενναίος. Και είναι αποφασισμένος να μην παραδοθεί αμαχητί. Τον φόρο αίματος δεν αναγνώρισε ποτέ του και πρόκειται να πολεμήσει. Κι αν πέσει, τούτο προτιμά να είναι στο πεδίο της τιμής.
Κι αυτή η πανώρια κόρη δίπλα του, είναι η Αριάδνη. Μ’ έρωτος φλόγα η θεά Αφροδίτη την εμψύχωσε κι έτσι τα μυστικά της μάχης του αποκάλυψε κι όπλα του χάρισε, πολύτιμα εφόδια στον άνισο αγώνα. Μαζί και την ευχή της.

Απονομή του πρωταθλήματος στον ΠΑΟΝΕ στις 23 Μαΐου 2012

Το γήπεδο Επταλόφου

Πρωταθλητής της Α' Κατηγορίας της ΕΠΣ Κιλκίς για το 2011-2012 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΝΕ Επταλόφου. Σε 26 αγώνες πέτυχε 18 νίκες, αναδείχθηκε 5 φορές ισόπαλος εκ των οποίων τις 4 φορές εντός έδρας, ενώ την ήττα γνώρισε μόλις 3 φορές. Πραγματοποιώντας έναν τέλειο δεύτερο γύρο με 12 νίκες στη σειρά παραχώρησε μόλις μία ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική όταν πλέον η άνοδος είχε κριθεί αποφεύγοντας και την διαδικασία των play-off. Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012, στις 18:00, η ΕΠΣ Κιλκίς θα απονείμει το κύπελλο του πρωταθλητή στην ομάδα του ΠΑΟΝΕ Επταλόφου ενώ θα ακολουθήσει φιλικός αγώνας την ομάδα του Συνδέσμου Διαιτητών Κιλκίς.

Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης

Tην έναρξη της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τους Οικολόγους Πράσινους ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έγραψε: «Η ΔΗΜΑΡ ενώνει τις δυνάμεις της με τους Οικολόγους Πράσινους για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, με αυτονόητη την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με το αναγκαίο στοιχείο της μετενέργειας.

Αυτόπτης μάρτυς στο Χολομώντα της ορεινής Χαλκιδικής


Ο "ουρακοτάγκος", ο ψυχοπαθής, ο άνθρωπος που δεν έχει παιδεία, δεν αντέχει το όμορφο. Τον τρελαίνει, τον αποσυντονίζει, τον θυμώνει. Θέλει να το χαλάσει, να το καταστρέψει, για να το κάνει ύστερα να μοιάζει σαν τα μούτρα του, μα κυρίως σαν την ψυχή του.... Θέλει να ξεσπάσει, να εκτονωθεί, αλλά δεν ξέρει που. Όσοι επισκεφτήκατε την ορεινή Χαλκιδική μάλλον θα εντυπωσιαστήκατε. Πυκνά παρθένα δάση, τοπίο "Ελβετία", υπέροχοι πετρόκτιστοι ξενώνες, μια παραδοσιακή και κουκλίτσα Αρναία, απίθανα ψητά κρεάτα, και πολλά άλλα... Κι όμως σε εκείνο τον παράδεισο είδαμε αυτή την εικόνα. Δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Δυστυχώς ο "διαιτητής σφύριξε τη λήξη" εις βάρος μας.

Ο.Σ. ΚΙΛΚΙΣ – 2η Συνάντηση Περιφέρειας Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Το σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου 2012 ο Ο.Σ. Κιλκίς φιλοξένησε τη 2η συνάντηση ορειβατικών συλλόγων Περιφέρειας Κεντροδυτικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των καταρρακτών και της γαλάζιας λίμνης στο Σκρα, με εκπροσώπους από 10-11 συλλόγους. Η διανυκτέρευση των ορειβατών έγινε σε αντίσκηνα στον υπαίθριο χώρο δίπλα στη λίμνη. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των εκπροσώπων των συλλόγων και συζητήθηκαν θέματα ορειβατικού ενδιαφέροντος. Κλείσαμε τη βραδιά με φαγητό στην παραδοσιακή ταβέρνα «Το κάτι άλλο», ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πέτρο και την κ. Ανθούλα για την περιποίηση και τη φιλοξενία τους.

Μέρκελ εναντίον όλων...

Η καγκελάριος κατάφερε να περάσει τη θέση της πως ανάπτυξη με δανεικά δεν γίνεται. Και οι 8 αρχηγοί τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ευρωομόλογο θα θέσει ο Ολάντ στο συμβούλιο για την ανάπτυξη.
Η κρίση στην ευρωζώνη και οι εξελίξεις στην Ελλάδα επισκίασαν τις εργασίες της συνόδου κορυφής των G8 που ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα στο Camp David των ΗΠΑ. Όλοι οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της ανάπτυξης, δεν θέλησαν ωστόσο να δεσμευτούν στο πώς θα επιτευχθεί.

Συνελήφθη στο Πολύκαστρο διακινητής που μετέφερε μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθησαν χθες (19.05.2012) το πρωί, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Πακιστάν 16 και ένας αλλοδαπός Ασιατικής καταγωγής 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 16χρονος, στο οποίο είχε επιβιβάσει και μετέφερε τον 27χρονο με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 27χρονος ήταν καταχωρημένος στην Εθνική βάση δεδομένων. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Επίθεση Φλωρίδη κατά Παπανδρέου

Βαριές κουβέντες για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ειδικά του Γ. Παπανδρέου, σήμερα από τον Γ. Φλωρίδη που εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο πρώην κόμμα του, όχι όμως για τον Ε. Βενιζέλο αλλά... για τον Γ. Παπανδρέου , τον οποίο κατηγόρησε για "παρασιτισμό και λαϊκισμό"!

Και ο Κιλτίδης πάει Συγγρού;


Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ένταξης του στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ , Κώστας Κιλτίδης, εφόσον μείνει ικανοποιημένος από την τροποποίηση του προεκλογικού προγράμματος της Ν.Δ. «Η Ν.Δ . είναι το σπίτι μου», δήλωσε είπε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο κ. Κιλτίδης. Παραδέχθηκε ότι συζητάει με τη Ν.Δ. και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Κιλκίς, όπου εκλέγονταν στο παρελθόν με τη Ν.Δ. (στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος με τον ΛΑ.Ο.Σ. στην Α΄Θεσσαλονίκης).

Το Sorry I am Greek του Λάκη Λαζόπουλου εκνεύρισε τους Γερμανούς

Λίγο έλειψε να διακοπεί η παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου «Sorry I am Greek», στο Ντίσσελντορφ της Γερμανίας την εβδομάδα που μας πέρασε, μιας και η Γερμανίδα Διευθύντρια του χώρου, ζήτησε τη διακοπή της μετάφρασης στα Γερμανικά μετά τις ατάκες-«μπηχτές» προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Λαζόπουλος ενημερώθηκε για αυτή την εξέλιξη μετά το πέρας της παράστασης και σύμφωνα με δηλώσεις του στο Πρώτο Θέμα ανέφερε πως «δεν της κάναμε τη χάρη, αλλά αυτό που έγινε το θεωρώ πολύ καλό σημάδι, όχι γιατί θέλω «να την πω»σε κανέναν, αλλά γιατί πρέπει να υπάρχει και ένας λόγος δικός τους που να μην τον αντέχουν».

Ο Θανάσης Πλεύρης προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία


«Πιστεύω ότι ο ΛΑΟΣ θα έπρεπε να είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά», τόνισε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθανάσιος Πλεύρης ανακοινώνοντας τηνα ποχώρησή του από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη και την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία.

Αν βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη «θα διαλυθούν όλα» λέει ο Πρόντι

Η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα φέρει την έξοδο και άλλων χωρών και τελικά την κατάρρευση όλης της ευρωζώνης προειδοποιεί ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι.
«Είναι βέβαιο, με μαθηματική ακρίβεια, ότι αν βγει η Ελλάδα, θα ακολουθήσουν και άλλοι: Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία», δήλωσε ο Πρόντι κατά τη διάρκεια διάσκεψης στη Μπολόνια και πρόσθεσε ότι «πολλά εξαρτώνται και από τις καθημερινές, πολιτικές, κρίσεις της κάθε χώρας αλλά είναι βέβαιο ότι όλη αυτή η μουσική δεν τελείωσε».
Τόνισε δε ότι «αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα διαλυθούν όλα».

Ποδηλατοδρομία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Με πρωτοβουλία της Δ’ τάξης, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, καλεί όλους τους πολίτες από 5 ως …105 ετών στην Πλατεία Ειρήνης, την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2012, στις 19:00.  Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε το ποδήλατό σας!
Ελάτε ν’ απολαύσουμε μια μεγάλη βόλτα στους δρόμους της πόλης μας, ν’ αναπνεύσουμε καθαρό αέρα, να γυμναστούμε, να γνωρίσουμε τις γειτονιές της, να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ τους δρόμους για ποδηλάτες και πεζούς.  Η εκδήλωση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα. Είναι η ώρα ν’ αφήσουμε το αυτοκίνητο στο σπίτι, είναι η ώρα για ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ στην πόλη μας.
Ελάτε λοιπόν να αποδείξουμε ότι η πόλη μας είναι κατάλληλη και προσφέρεται για τη χρήση του ποδηλάτου