Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Π.Ο.Ε - Εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης – 19 Μαΐου 2012

Με την καθολική αποδοκιμασία των ενεργειών του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από το πλήθος χιλιάδων μελών και φίλων της Π.Ο.Ε. αλλά και απλών πολιτών που κατέκλυσαν κάθε γωνιά της Πλατείας Αγίας Σοφίας (σας επισυνάπτουμε και σχετικό φωτογραφικό υλικό) κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού το Σάββατο 19 Μαϊου 2012 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Σόιμπλε, Μοσκοβίσι: «Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη»


Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ τάσσονται οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Σόιμπλε και Μοσκοβίσι, που συναντήθηκαν το απόγευμα στο Βερολίνο. «Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη…και θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου αυτός ο στόχος να επιτευχθεί», διαμήνυσαν από το Βερολίνο μετά τη συνάντησή τους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Μοσκοβίσι. Ωστόσο, δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στις συμφωνίες με την Αθήνα, πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός. Ο Μοσκοβίτσι τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να παραμείνουν μέλη της ευρωζώνης και με τη σειρά του διευκρίνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα είναι απαραίτητες.

Κοινή κάθοδο στις εκλογές ανακοίνωσαν επισήμως Μπακογιάννη και Σαμαράς

Τη συνεργασία της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ ανακοίνωσαν επισήμως ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη στην πρώτη κοινή τους εμφάνιση από τις ημέρες της διεκδίκησης της αρχηγίας του κόμματος.«Μπροστά τον κίνδυνο καταστροφής της Ελλάδας είναι ανάγκη να παραμερίσουμε τις διαφορές, πολιτικές και προσωπικές. Είναι ώρα να βάλουμε την Ελλάδα πάνω από όλα. Πρέπει να εμποδίσουμε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται την κοινωνική δυσαρέσκεια και οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Σαμαράς για Πλεύρη και Ανατολάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, με τους πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αθανάσιο Πλεύρη και κ. Γιώργο Ανατολάκη.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το πατριωτικό Ευρωπαϊκό Μέτωπο διευρύνεται συνεχώς.
Σήμερα, έχω τη χαρά να καλωσορίζω τον Θάνο Πλεύρη και τον Γιώργο Ανατολάκη, που θα δώσουν μαζί μας τη μεγάλη μάχη, για να αλλάξουμε τις πολιτικές του Μνημονίου και για να μείνει η Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη».

Μάθετε - Ενημερωθείτε... Καλλιεργείστε Βιολογικά

Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων ως επικεφαλής εταίρος του έργου Bio-Brand διοργανώνει, την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής - Κολέγιο Περρωτής ημερήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο – ξενάγηση σε βιολογικές καλλιέργειες με τίτλο: «ΜΑΘΕΤΕ – ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ… ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ»
Ο πρωτογενής τομέας και η βιολογική γεωργία φαντάζουν αρκετά ελκυστικές επιλογές για ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων, το οποίο επιθυμεί την ενασχόλησή του με τη γεωργία και την επιστροφή στην ύπαιθρο. Για να ξεκινήσει ευοίωνα μια τέτοια επιλογή και να δημιουργηθεί μια γεωργική επιχείρηση, θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση και κατάρτιση για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή ένταξη στο γεωργικό επάγγελμα και στις συνθήκες που το περιβάλλουν.

Καταγγελία κομματικής οργάνωσης κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα άνανδρη επίθεση και πρόκληση ζημιών στα γραφεία των κομματικών οργανώσεων του, Δόξας-Παπάφη και Αγίου Παύλου. Η επίθεση αυτή είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης αντικομμουνιστικής εκστρατείας και είναι πεντακάθαρο ότι στόχο έχει την τρομοκράτηση του λαού και των κομμουνιστών, για να περνάει ανενόχλητη η πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων. Είναι βαθειά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι οι Κομμουνιστές τρομάζουν ή αναστέλλουν τη δράση τους με τέτοιες επιθέσεις. Ότι και να κάνουν-όσα εμπόδια και να βάλλουν, ούτε τα τρομοκρατικά διλήμματα, ούτε η ανοιχτή τρομοκρατία και προβοκάτσια, ούτε οι «καλοστημένες» αυταπάτες, θα ανακόψουν την πορεία της λαϊκής εργατικής αφύπνισης, της ανατροπής της εξουσίας της βαρβαρότητας των μονοπωλίων και της ΕΕ.

Δικαστικές αποφάσεις – ανάσα για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

«Ασπίδα προστασίας» υψώνει η Δικαιοσύνη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς δέχεται ότι μπορεί να «παγώσει» για σημαντικό διάστημα η καταβολή δόσεων για τραπεζικές οφειλές, εφόσον υπάρχει πραγματική οικονομική αδυναμία, δίνοντας προβάδισμα στην ανθρώπινη αξία έναντι του χρήματος. Επισημαίνοντας ότι κατά το Σύνταγμα αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας να σέβεται και να προστατεύει την αξία του ανθρώπου, η Δικαιοσύνη δέχεται ως όριο κάθε πολιτειακής πράξης «να διατηρούνται εκείνες οι συνθήκες διαβίωσης του πολίτη που θα του επιτρέπουν να ζει με αξιοπρέπεια».

Ανακοίνωση ΛΑ.Ο.Σ.: "Ο τόπος σήμερα δεν έχει ανάγκη από Εφιάλτες, αλλά από μαχητές"

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  «Ο κ. Σαμαράς που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με την εμμονή του για πρόωρες εκλογές προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία, καλεί σε πανστρατιά πολιτικά στελέχη που ο ίδιος εξεδίωξε προ μηνών, μεθοδεύοντας ταυτοχρόνως αποστασίες από κόμματα που αρνούνται να προδώσουν, αρχές και αξίες. Με ψευδείς διαρροές στην ημερήσια διάταξη των επιτελών του και με «ψάρεμα» στις λίστες άλλων κομμάτων, δεν επιτυγχάνει πανστρατιά αγωνιστών, αλλά προδοτών.
Ο τόπος σήμερα δεν έχει ανάγκη από Εφιάλτες, αλλά από μαχητές.»

Φραγγίδης: «Καλή Επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις»

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, εύχομαι σε όλους του μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας Καλή Επιτυχία. Οι εισαγωγικές εξετάσεις για τις ανώτατες σχολές της χώρας αποτελούν μια κομβικής σημασίας περίοδο για τη ζωή των μαθητών αλλά και μια πρώτης τάξεως πρόκληση το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την επαγγελματική και κοινωνική εξέλιξη τους. Η μάχη αυτή είναι από κάθε άποψη κρίσιμη τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και πρέπει να δοθεί με ψυχραιμία. Ο στίβος της ζωής είναι απαιτητικός με προκλήσεις αλλά η διαρκής προσπάθεια για γνώση και μάθηση δεν τελειώνει ούτε διακόπτεται. Από εδώ και μπρος πέρα από το όποιο αποτέλεσμα ξεκινάει ένα ταξίδι στη γνώση και τη ζωή, κοπιαστικό, αλλά ωφέλιμο.

H δραχμή, οι μύθοι της και οι λύσεις

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Μύθος 1ος. Θα βελτιωθεί ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων με την επιστροφή στη δραχμή. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ένθερμοι οπαδοί μιας τέτοιας επιλογής. Θα τρέξουμε τριάντα χρόνια πίσω σκιαγραφώντας τη σχέση εξαγωγών και απαξίωσης (υποτιμήσεις – διολισθήσεις) της δραχμής για να αποδείξουμε το μυθικό χαρακτήρα αυτής της θέσης.

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 25η Μαΐου 2012 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 20.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Εξετάσεις έγχρωμων ζωνών στο KINESIS-GYM

Την περασμένη παρασκευή 19 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις έγχρωμων ζωνών στο τμήμα του Kick Boxing . Το γυμναστήριο Kinesis ανήκει στην Titans Kick Boxing Muay Thai Academy που υπάγεται σε μια από της μεγαλύτερες ομοσπονδίες Muay Thai στον κόσμο . Η ακαδημία πιστοποιεί τους εκπαιδευόμενους με πτυχία παγκόσμιας εμβελείας. Στο γυμναστήριο Kinesis για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκαν τέτοιου είδους εξετάσεις και έτσι δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν δίπλωμα προπονητή στο Kick Boxing και στο Muay Thai με δικαίωμα να εξασκήσουν το επάγγελμα αυτό.

Δηλώσεις Βενιζέλου μετά τη συνάντησή με τον Πρωθυπουργό

Συναντηθήκαμε με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία θα μετάσχει εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Αντικείμενο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι πρωτίστως τα αναπτυξιακά ζητήματα. Αλλά είναι προφανές ότι μετά τη Σύνοδο των οκτώ ανεπτυγμένων παγκόσμιων οικονομιών, του G-8, στις ΗΠΑ, ένα βασικό θέμα της Συνόδου Κορυφής θα είναι η ενημέρωση για το τι ειπώθηκε ανάμεσα στις οκτώ μεγάλες χώρες. Βασικό αντικείμενο της συζήτησής τους, όπως έχει γίνει γνωστό δημοσιογραφικά, ήταν η Ελλάδα.

Δηλώσεις Α. Παπαρήγα μετά τη συνάντησή με τον Πρωθυπουργό

«Μελετήσαμε όλα τα ντοκουμέντα που αφορούν την άτυπη Σύνοδο της ΕΕ που θα προετοιμάσει και την επόμενη Σύνοδο του Ιουνίου. Πήραμε υπόψη πολύ σοβαρά ό,τι έχει ανακοινωθεί γύρω από τη Σύνοδο του G8 – δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και άλλα κάτω από το τραπέζι που δεν έχουν γίνει γνωστά. Εκτιμάμε το εξής: Ότι αυτό που είπε ο Μπ. Ομπάμα – όχι μόνο λιτότητα, αλλά και ανάπτυξη – μεταφράζεται: Ανάπτυξη με λιτότητα. Και αυτό πρέπει να το πάρουν σοβαρά υπόψη οι λαοί της Ευρώπης και βεβαίως ο ελληνικός λαός.
Όλα τα στόματα λένε: «Εθνικές δεσμεύσεις».

Σαμαράς: «Πρέπει να μείνουμε μέσα στο ευρώ»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο.
Μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Υποστήριζα μόνος μου αυτά που τώρα οι περισσότεροι αποδέχονται στην Ευρώπη: ευρωομόλογο, ομόλογα επενδύσεων και υποδομών και επανεκκίνηση της οικονομίας. Όχι μονομερής λιτότητα. Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και υιοθετεί την ανάπτυξη, η Ελλάδα πρέπει να επωφεληθεί. Αλλά για να επωφεληθούμε, πρέπει να μείνουμε μέσα στο ευρώ και να κερδίσουμε μέτρα για άμεση ανάπτυξη της οικονομίας μας και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτά είπα σήμερα στον πρωθυπουργό. Και προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύω, ότι πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα».

Καρατζαφέρης: "Δυστυχώς δεν άλλαξε μυαλά ο κ. Σαμαράς. Η Ελλάδα θέλει πατριώτες. Δεν θέλει το DNA των προδοτών"

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι μία ιστορική καμπή για το Έθνος.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε με τους εντολοδότες, ούτε με τους προδότες, αλλά μόνο με τους πατριώτες. Αυτά τα ψευτοδιλήμματα τα οποία τίθενται, νομίζω ότι είναι για να κλέψουν τη συνείδηση, το μυαλό και τη σκέψη του Έλληνα πολίτη. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή τι σημαίνει "τεμενάδες" ή ψευτοτσαμπουκάδες; Τι σημαίνει Βερολίνο ή "συνιστώσες";
Αυτά τα ψευτοδιλήμματα διχάζουν το λαό. Περάσαμε πολλούς διχασμούς. Δεν χρειαζόμαστε ακόμα έναν. Εμείς θα προχωρήσουμε με τον Πατριωτικό Παρεμβατισμό, με τη βάση, προσπερνώντας όλες αυτές τις αποστασίες τις οποίες κάνει ένα γνωστό κέντρο, που τις γνωρίζει πάρα πολύ καλά από πρώτο χέρι.  Δυστυχώς δεν άλλαξε μυαλά ο κ. Σαμαράς.
Η Ελλάδα θέλει πατριώτες. Δεν θέλει το DNA των προδοτών».

Ημερίδα για τις εναλλακτικές καλλιέργειες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Δ. Ευθυμιάδης Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής οργανώνουν ημερίδα με θέμα:«Εναλλακτικές Καλλιέργειες Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 10:30 στον Πολύγυρο στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής, στο ισόγειο χώρο του Διοικητηρίου.  Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Ευχαριστήρια Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς

H Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών του (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά την Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Αλέξανδρος Κιλκίς» και ιδιαίτερα τον κ. Ντουντούκη Θόδωρο για την ευγενή χορηγία προκειμένου οι μαθητές/τριες να συμμετάσχουν στη 12η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ποδοσφαίρου Special Olympics-Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5 Χ 5.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά το κατάστημα «Ποδηλάτης» για την ευγενική χορηγία καλαμίδων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την συμμετοχή των παιδιών στην 12η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ποδοσφαίρου Special Olympics-Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5 Χ 5.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράνομες ανασκαφές στη Ραχιά Ημαθίας

Συνελήφθησαν χθες (20.05.2012) το μεσημέρι στη Ραχιά Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, τέσσερις ημεδαποί 39 έως 61 ετών, για παράνομες ανασκαφές προς ανεύρεση αντικειμένων αρχαιολογικής αξίας ή άλλων πολύτιμων λίθων και μετάλλων. Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα προαναφερόμενα (4) άτομα σε δασική περιοχή, να έχουν προβεί σε διάνοιξη τριών ορυγμάτων, μέγιστου βάθους τριών μέτρων σε ακτίνα δέκα μέτρων με τη χρήση διάφορων σκαπτικών εργαλείων. Από το σημείο κατασχέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία. Σε βάρος των προαναφερομένων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και η ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

Συνελήφθησαν χθες (20.05.2012) το βράδυ, στη Συμβολή Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης Σερρών σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Αστυνομικό Τμήμα Πρώτης Σερρών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 38 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα προέβησαν σε συναλλαγή με 59χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος, στην Αγριάνη Σερρών και του παρέδωσαν χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 50 Ευρώ αμφίβολης γνησιότητας. Το παραχαραγμένο χαρτονόμισμα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης Σερρών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Τουλάχιστον γλιτώσαμε τα Σκόπια - Χαστούκι για ΠΓΔΜ - Αν δεν λυθεί η ονομασία δεν μπαίνετε στο ΝΑΤΟ

- Ισχύει η απόφαση του Βουκουρεστίου του 2008 τονίζεται στην ανακοίνωση
- «Έγιναν κάποιες μεμονωμένες απόπειρες να αλλοιωθεί η απόφαση του Βουκουρεστίου. Οι απόπειρες αυτές απέτυχαν», δήλωσε ο κ. Μολυβιάτης
- Στιγμή αμηχανίας όταν δίπλα στην Μέρκελ κάθισε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών

Η απόφαση του Βουκουρεστίου του 2008 ότι για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η πΓΔΜ θα πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα της ονομασίας, επαναλαμβάνεται ρητά στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. Η Συμμαχία σημειώνει ακόμα, ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας θα συμβάλει στη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την περιφερειακή διάσταση του ζητήματος. Επιπλέον, η Συμμαχία καλεί για ταχεία επίλυση του ζητήματος, ενώ ενθαρρύνει την πΓΔΜ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις προσπάθειες οικοδόμησης μιας πολυεθνικής κοινωνίας.

Δήλωση Γ. Γεωργαντά για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Η Ελληνική Πολιτεία τιμά με επίκεντρο την 19η Μαίου, επίσημα καθορισμένη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τη μνήμη των 353.000 θυμάτων μιας από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες του περασμένου αιώνα.  Συμμετέχοντας στις επίσημες και στις εκδηλώσεις των ποντιακών σωματείων τιμούμε συνάμα και την εθνική προσφορά των Ποντίων που φώτισαν με τον ελληνικό πνεύμα τη βόρεια Μικρασία για περισσότερους από 28 αιώνες και αποτέλεσαν την πολιτιστική κοιτίδα που εξαπλώθηκε και ρίζωσε σε ολόκληρη την Μαύρη Θάλασσα.

Νέες θεραπείες για την βιωσιμότητα ασθενών με καρκίνο στο Ήπαρ και στο πεπτικό σύστημα

 Ο χειρουργός Σπύρος Δελής
Νέες επιστημονικές μέθοδοι σε συνδυασμό με νέες θεραπείες αυξάνουν την βιωσιμότητα ασθενών με καρκίνο στο Ήπαρ και στο πεπτικό σύστημα!
Αυτά ανακοινώθηκαν στο Διεθνές Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας (Society of Surg Oncology) το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Florida των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Οrlando World Center Marriot, με τη συμμετοχή διάσημων γιατρών από τα μεγαλύτερα Ιατρικά Κέντρα του κόσμου.

Κοινή κάθοδος στις εκλογές Δράσης και Δημιουργίας Ξανά

Κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποφάσισαν ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος και ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν το μεσημέρι της Τρίτης.
Την ανακοίνωση της κοινής καθόδου στις εκλογές Δράσης και Δημιουργίας Ξανά ανακοίνωσε μέσω twitter o Στέφανος Μάνος λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τίτλοι εφημερίδων Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Υπάλληλοι – κροίσοι από μίζες! – Βίλες, σκάφη, ακίνητα, καταθέσεις στο όνομά τους! – Τι αποκαλύπτει το «Πόθεν Έσχες» τους·Το επισημαίνει ο Γ. Μιχελάκης – «Κίνδυνος για την Ελλάδα ο λαϊκισμός και οι αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» - Ο Τσίπρας άλλα λέει τη μια μέρα, και άλλα την άλλη!·Για τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Τετάρτης – Συνάντηση Πικραμμένου με τους πολιτικούς αρχηγούς σήμερα
ΑΥΡΙΑΝΗ ·435.000.000 ευρώ χάρισε ο Παπαδήμος στον διεθνή κερδοσκόπο Κένεθ Ντάρτ- Πλήρως το ακέραιο ομόλογο που είχε αγοραστεί σχεδόν τζάμπα όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα·Νέα Δημοκρατία – Προσχωρήσεις μαζικές από τον ΛΑ.Ο .Σ.·Άδειασμα από Spiegel : Η Μέρκελ πρότεινε δημοψήφισμα – Το σήκωσε η Τσέλσι στο Μόναχο – Χάνει παντού η Καγκελάριος

Εκδήλωση στο Κιλκίς για την Γενοκτονία των Ποντίων (Video)

Μεγάλη εκδήλωση στο Κιλκίς για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

"Μνήμη δεν είναι μόνο η συντήρηση της στάχτης, αλλά και η διατήρηση της φλόγας"
Μια μεγάλη εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε χθες  το απόγευμα στην -μικρή όπως αποδείχθηκε- Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς και κυριολεκτικά ήταν όλοι εκεί. Κόσμος μικρός και μεγάλος, τοπικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, έδωσαν όλοι το παρόν στις ξεχωριστές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν φέτος ποντιακά σωματεία του νομού υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.