Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

24χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά και απειλούσε ανήλικη μέσω Internet

Σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 24χρονου ημεδαπού ο οποίος απειλούσε και παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ανήλικη ημεδαπή.
Ο 24χρονος συνελήφθη χθες (29-05-2012) στη Καλαμάτα και οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της απειλής και της κατ΄εξακολούθηση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήθικες προτάσεις μέσω διαδικτύου.

Σκάνδαλο εκατομμυρίων στα υποθηκοφυλακεία

Στην άκρη ακόμη μιας υπόθεσης φοροδιαφυγής έφθασαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων σε τρία υποθηκοφυλακεία.
Στη Νίκαια, την τελευταία δεκαετία έχουν παρακρατηθεί για... «δαπάνες» εκσυγχρονισμού 1.230.266,97 ευρώ, στο Κορωπί 1.915.080,83 ευρώ και στα Σπάτα 1.038.591,29 ευρώ. Τα ποσά αυτά αναγράφονται σε ιδιαίτερη στήλη του βιβλίου εσόδων - εξόδων.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επ. Οδό Ν. Μουδανιών - κυκλώματος Κασσανδρείας και συγκεκριμένα από κόμβο Ν. Μουδανιών μέχρι γέφυρα Ν. Ποτίδαιας

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Α΄ Έχοντας υπόψη :
α. Τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν.2696/99 «περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροπ. με Ν.3542/2007 (ΦΕΚ 50 Α’).
β. Την υπ’ αριθ. 521213 από 27-04-2012 αναφορά – πρόταση του Τ.Τ.Ν.Μουδανιών.
γ. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
Β΄ Αποβλέποντες στην αποσυμφόρηση της αναγραφόμενης στο θέμα οδού από τον κυκλοφοριακό φόρτο που παρατηρείται κατά την ομαδική ΕΙΣΟΔΟ - ΕΞΟΔΟ των εκδρομέων στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού .

Φαρμακοποιοί: Προς συνέχιση κινητοποιήσεων!

Προς συνέχιση των κινητοποιήσεών τους οδηγούνται οι φαρμακοποιοί της Αττικής καθώς αυτή είναι η βασική εισήγηση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στη γενική συνέλευση του κλάδου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να μη δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και εκείνοι θα πρέπει να πληρώνουν τη θεραπεία από την τσέπη τους. Στο μεταξύ σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με το που καταλήγουν τα χρήματα των Ταμείων και δε φθάνουν τελικά στους φαρμακοποιούς κάνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος.

Συνελήφθη 62χρονος για μη απόδοση Φ.Π.Α. στην Κατερίνη

Συνελήφθη σήμερα (30.05.2012) το μεσημερί στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 62 ετών, βιοτέχνης, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα 01.01.2009 – 20.04.2012. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 139.352,14 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.
Επίσης, σε βάρος του 62χρονου εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις του Πλημμελειοδικείου Κατερίνης για διάφορα αδικήματα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χ 4» και «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Χ 4»

Προκηρύχθηκαν σήμερα, Τετάρτη 30 Μαϊου 2012, οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί ιδεών «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χ 4» και «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Χ 4» για τις δύο πόλεις αντίστοιχα, σε συνέχεια του επιτυχημένου Διαγωνισμού Ιδεών «ΑΘΗΝΑ Χ 4», «η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΑΕ (ΕΑΧΑ Α.Ε.)», στο πλαίσιο της επέκτασης του αντικειμένου σε όλη την Επικράτεια. Στόχος είναι η αναζήτηση ολοκληρωμένων προτάσεων για το οικοδομικό τετράγωνο, που αποτελεί το βασικό αστικό κύτταρο των συγκεκριμένων πόλεων. Η δράση στοχεύει, μέσω της ελεύθερης επιλογής τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων σε διάφορες γειτονιές με υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον, στην αναβάθμισή τους μέσω αναπλάσεων του δημόσιου χώρου με την αξιοποίηση του «σταυρού», των ενδιάμεσων δηλαδή δρόμων.
Οι Διαγωνισμοί είναι ανοικτοί και απευθύνονται σε νέους αρχιτέκτονες έως 40 ετών, που θα συνεισφέρουν τις ιδέες τους για την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας της πόλης στην κλίμακα της γειτονιάς, με την δημιουργία επιπλέον κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, εξυπηρετήσεων και αναψυχής.

Δήλωση Καρατζαφέρη για την αποκατάσταση των ομολογιούχων που ζημιώθηκαν από το κούρεμα των ομολόγων

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, απαντώντας σε ερώτηση ακροατή που του τέθηκε κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής εκπομπής του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» και αφορούσε στην αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν οι εκατοντάδες μικρο-ομολογιούχοι, τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πρέπει να βρεθεί επιτέλους ένας τρόπος, ώστε να αποκατασταθεί μια κραυγαλέα αδικία, που έγινε σε βάρος εκείνων των πολιτών οι οποίοι εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος, αγόρασαν ομόλογα για να στηρίξουν την πατρίδα και έχασαν τα λεφτά τους. Επιβάλλεται η πλήρης αποκατάσταση της αδικίας και μπορούμε να το κάνουμε. Ο ΛΑ.Ο.Σ με την επιστροφή του στη Βουλή, θα καταθέσει πρόταση με την οποία οι ομολογιούχοι θα πάρουν τις μετοχές των τραπεζών που έλαβε το κράτος, σε αντιστάθμισμα της ανακεφαλαιοποίησης τους. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας και θα το επιβάλουμε την επομένη μέρα. Κανείς δεν πρέπει και δεν θα μείνει ριγμένος».

River Club στο Σ.Σ. Μουριών


Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς

Σας κοινοποιούμε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, μετά από τις αρχαιρεσίες της 28ης Μαΐου 2012:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δάφνη Νιάκα
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α' Χατζηβασιλείου Χρύσα
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β' Τασούδη Απολλωνία
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Μιχαηλίδου Σωτηρία
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Μιχαηλίδου Μαρία
ΤΑΜΙΑΣ Πολυμένη Αγάπη

«Η Ροτόντα και το περιβάλλον της. Το γνωρίζουμε και το φροντίζουμε».

Η Διεθνής Ημέρα Περιβάλλοντος, καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου, με κύριο άξονα το Φυσικό Περιβάλλον. Για το 2012, χρονιά που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει, κρίθηκε ως επίκαιρο να εστιαστεί το ενδιαφέρον των πολιτών στο ιστορικό περιβάλλον ενός μοναδικού μνημείου της πόλης και στον αστικό – φυσικό χώρο που το περιβάλλει. Για το σκοπό αυτό, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) πρότεινε την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στη ΡΟΤΟΝΤΑ. Σύνθημά της είναι «Η Ροτόντα και το περιβάλλον της. Το γνωρίζουμε και το φροντίζουμε». Η πρόταση έγινε αποδεκτή από άλλες ΜΚΟ εθελοντικές οργανώσεις της πόλης (Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, ΧΑΝΘ, Σχεδία στην πόλη, Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών) οι οποίες συμμετέχουν ενεργά μαζί με το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕΤ στην οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων.

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και επτακομματική Βουλή σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Νέα ανατροπή στα ποσοστά των κομμάτων προκύπτει από δημοσκόπηση της VPRC, η οποία δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του περιοδικού «Επίκαιρα».
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής τα ποσοστά έχουν ως εξής:ΣΥΡΙΖΑ 30%, Ν∆ 26,5%, ΠΑΣΟΚ 12,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, ΔΗΜΑΡ 7,5%, ΚΚΕ 5,5%, Χρυσή Αυγή 4,5%

Ανακοίνωση ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. για τις Πανελλαδικές εξετάσεις στη Φυσική

Το ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα σχετικά με το ερώτημα Γ4 στις Πανελλαδικές εξετάσεις στη Φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, προκάλεσε αναστάτωση, με αποτέλεσμα την ψυχική ταλαιπωρία των μαθητών και των γονέων τους. Η αρχική οδηγία στις 26/5 για ακύρωση του θέματος -και κατανομή των μονάδων στα άλλα υποθέματα-, αντικαταστάθηκε με άλλη διαμετρικά αντίθετη, στις 28/5 για κανονική βαθμολόγησή του. Ανεξάρτητα από τη ορθότητα της τελικής απόφασης –που σε κάθε περίπτωση πάντως αδικεί κάποιους-, οι σπασμωδικές αυτές αντιδράσεις προδίδουν πανικό και αδυναμία διαχείρισης του λάθους.

Δώστε χρόνο στην Ελλάδα

Πηγή: Deutsche Welle
Μια ομάδα αποτελούμενη από 50 κορυφαίους οικονομολόγους, πρώην πρωθυπουργούς και ευρωβουλευτές απευθύνει έκκληση στη δημοσιότητα και τον πολιτικό κόσμο να μην αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει.
Σε πείσμα της κυρίαρχης άποψης στον ευρωπαϊκό Βορρά που βλέπει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αν όχι και εκτός ΕΕ, μια ομάδα 50 επωνύμων Ευρωπαίων αρνείται να αποδεχθεί αυτή την εξέλιξη και καλεί τους ηγέτες της Ευρώπης να την αποτρέψουν. Η έκκλησή τους δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο. Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο και ο Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ.

5ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Πρωτέας 2012»

O A.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ Ευόσμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό Βόλου, διοργανώνει το 5ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Πρωτέας 2012» σε μια από τις πιο όμορφες ορεινές τοποθεσίες που έχει να επιδείξει ο φυσικός πλούτος της ελληνικής υπαίθρου, στην Πορταριά του Πηλίου και στο Βόλο.Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες είναι ένας από του σπουδαιότερους λόγους της επιλογής του τόπου διεξαγωγής, αφού κατά την περίοδο του τουρνουά το υψόμετρο και η πλούσια δασική έκταση δεν επιτρέπει να ανέβει η θερμοκρασία του περιβάλλοντος σε υψηλά επίπεδα για το ποδόσφαιρο. Η περιοχή διαθέτει άριστες γηπεδικές εγκαταστάσεις και άψογα καταλύματα, συνθήκες άριστες για να διεξαχθεί ένα τουρνουά υψηλών προσδοκιών. Αποτελεί επίσης και αθλητικό κέντρο προετοιμασίας από ομάδες όλου του ελλαδικού χώρου αλλά και ομάδων του εξωτερικού.
Στόχος του τουρνουά είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς αθλητές να συνυπάρξουν φιλικά σε ένα τουρνουά με νικητή το ποδόσφαιρο, να αποχτήσουν εμπειρίες αγώνων και παράλληλα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά σε επώνυμους Managers του ποδοσφαίρου που θα παρακολουθήσουν από κοντά το τουρνουά με σκοπό την προώθηση κάποιων εξ αυτών των αθλητών μεγάλες ομάδες.

Αργία υποχρεωτική και στη Θεσσαλονίκη η εορτή του Αγίου Πνεύματος

Με βάση την προγενέστερη απόφαση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης η εορτή του Αγίου Πνεύματος ορίστηκε ως αργία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 22/19777/10-05-2002 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (όρια του πρώην νομού Θεσσαλονίκης).

Αποτελέσματα της σύσκεψης σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τα ταξί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η εφαρμογή του Νόμου 4070/2012 για τον καθορισμό των εδρών των αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης- ταξί ανά Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν το θέμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα Δ. Λευκόπουλου και του Παναγιώτη Ψωμιάδη, σήμερα Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, και ώρα 9:30 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Βασ. Όλγας 198). Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ευθ. Φωτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δ. Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μ. Τζόλλας, ο Γεν. Διευθυντής Μεταφορών & Επικοινωνιών της ΠΚΜ Ν. Τσοτσόλης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Αναστασιάδης, εκπρόσωποι Δημάρχων των Δήμων εντός των ορίων της ΠΚΜ, οι πρόεδροι των σωματείων ταξί, μεμονωμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ταξί καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ημερίδα Σ.ΕΠ.Ε. για τους «Ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία»

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποίησε εκ νέου την ημερίδα για τους «Ψυχοκοινωνικούς Κινδύνους στην Εργασία» την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτή τη φορά η ημερίδα έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, και όπως είχε συμβεί και στην Αθήνα, στέφθηκε από εξαιρετική επιτυχία.  Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΣΕΠΕ για τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία και ιδιαίτερα για τους τομείς παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κ.τ.λ.), παροχής υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστιατόρια) και μεταφορών. Στόχοι της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εργοδοτών και εργαζομένων σχετικά με το θέμα, καθώς και η κατανόηση της σημασίας της εκτίμησης των ψυχοκοινωνικών κινδύνων και της λήψης των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Προτελευταία η Ελλάδα παγκοσμίως στην ανταγωνιστικότητα


O Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) δημοσιοποιεί σήμερα τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Επετηρίδας Ανταγωνιστικότητας (World Competitiveness Yearbook – WCY) του International Institute for Management Development (IMD), για το έτος 2012. Για την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν από τη συνεργασία του ΣΒΒΕ με το IMD, η υπεύθυνη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Μελετών του ΣΒΒΕ συνεργάσθηκε και φέτος επιτυχώς, για ενδέκατη (11η) μάλιστα συνεχόμενη χρονιά, με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.), το οποίο παρείχε τα μακροοικονομικά δεδομένα για την ελληνική οικονομία το 2011.

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ΟΛΜΕ

Οι βουλευτές Τάσος Κουράκης και Γιάννης Αμανατίδης, με τους Αγγέλικα Σαπουνά, Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστο Πιλάλη απ΄την επιτροπή παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΟΛΜΕ όπου συνάντησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της εκπαιδευτικής Ομοσπονδίας.  Στη συνάντηση αυτή, που έγινε στο πλαίσιο του συνεχούς διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπαιδευτικούς φορείς, ο Τάσος Κουράκης, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε παράλληλο πολιτικό βηματισμό με την ΟΛΜΕ, με πολλές από τις θέσεις της εκπαιδευτικής Ομοσπονδίας να βρίσκονται στο πρόγραμμα της αριστερής διακυβέρνησης της χώρας που έχει εκπονήσει και παρουσιάζει στις εκλογές της 17η Ιούνη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά το τριημερο Αγίου Πνεύματος

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω :
1. Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα και από 16.00΄ έως 22.00΄ ώρας και το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από 08.00 έως 13.00 ώρας θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

Δολοφονία

Γράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου
Υποψ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς
Εχθές το βράδυ 28/5 η πόλη του Κιλκίς έγινε για άλλη μια φορά μάρτυρας μιας προσπάθειας δηλητηρίασης όλων των αδέσποτων ζώων της πόλης. Βρέθηκαν θανατωμένα τουλάχιστον επτά ζώα (σκύλοι και γάτες) σε διάφορα σημεία της πόλης. Το γεγονός δε μοιάζει τυχαίο, και φυσικά δεν είναι. Υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι τον πραγματικό εχθρό τον εντοπίζουν στα μάτια ενός αδέσποτου, και αυτό θεώρησαν ότι έπρεπε να εξοντώσουν Ο Φιλοζωικός σύλλογος που είναι ο κύριος ενδιαφερόμενος αυτή τη στιγμή για την κατάσταση των αδέσποτων στην πόλη μας και που με πολλή εθελοντική δουλειά και με λίγα χρήματα κατάφερε να χτίσει ένα κυνοκομείο και να φροντίζει περίπου 180 αδέσποτα ζώα, διαδήλωσε σήμερα το πρωί μπροστά σε ένα αποτροπιαστικό θέαμα, μπροστά στα σκαλιά του Δημαρχείου, για τη σχετική ανευθυνότητα που έχει δείξει στο συγκεκριμένο θέμα ο Δήμος.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής

Σήμερα (30.05.2012) το πρωί, στο 54ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 59χρονος υπήκοος Αυστρίας εξετράπη της πορείας της, ανετράπη και προσέκρουσε στα κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο οδηγός της μοτοσυκλέτας. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής.

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας για ναρκωτικά στην Περαία Θεσσαλονίκης. Κατασχέθηκε περίπου ένα κιλό κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς πέτυχαν χθες (29.05.2012) το απόγευμα τη σύλληψη, δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας 29 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση. Ειδικότερα, στην Περαία Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι προαναφερόμενοι εμπορεύονται ναρκωτικά σε άτομα του Κιλκίς και κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να πουλούν ναρκωτικά έναντι χρηματικού ποσού. Οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν με τη χρήση βίας και τελικά συνελήφθησαν.
Κατασχέθηκαν:
· ποσότητα κάνναβης βάρους ( 1.038 ) γραμμαρίων και
· (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές στη Χαλκιδική

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών που διέπραξαν συνολικά οκτώ (8) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπής μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η.
Η ζημιά που προκάλεσαν ξεπερνά τις 47.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν σωρεία κλοπών μετασχηματιστών στην ευρύτερη περιοχή των Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών φρεατίων όμβριων υδάτων στην Ηράκλεια Σερρών

Αφαιρέθηκαν ενενήντα φρεάτια όμβριων υδάτων Εξιχνιάσθηκαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών δύο (2) περιπτώσεις κλοπών φρεατίων όμβριων υδάτων που έλαβαν χώρα την 10.05.2012 και 18.05.2012 αντίστοιχα από την ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση ιχνών, πειστηρίων και πληροφοριών. Ένας από τους δράστες (γυναίκα) είχε συλληφθεί απογευματινές ώρες της 22.05.2012 για κλοπή και αντίσταση, διότι με το συνεργό της εντοπίστηκαν να μεταφέρουν σε όχημα κλεμμένα φρεάτια όμβριων υδάτων, πλην όμως ο τελευταίος κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης.

Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος 72χρονης στην Ηράκλεια Σερρών

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 37χρονος ημεδαπός Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί το απόγευμα της 03.05.2012 εντός καταστήματος πώλησης εργαλείων ιδιοκτησίας μίας 72χρονης στο Βαλτερό Σερρών.  Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού 37 ετών για ληστεία. Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι το απόγευμα της 03.05.2012, ο 37χρονος αφαίρεσε από την 72χρονη συνολικά το χρηματικό ποσό των (305) ευρώ και όταν έγινε αντιληπτός από αυτήν προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία στην κατοχή του, με την απειλή χρήσης βίας, την εξανάγκασε να εισέλθει στην τουαλέτα του καταστήματος. Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών.

Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος 84χρονου στη Βέροια Ημαθίας

Ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες ένας 38χρονος υπήκοος Γεωργίας
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί το πρωί της 24.02.2012 εντός της οικίας 84χρονου στη Βέροια. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού υπηκόου Γεωργίας 38 ετών και ενός ακόμη αγνώστου ατόμου για ληστεία.
Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι το πρωί της 24.02.2012, ο 38χρονος προφασιζόμενος πως ήθελε ένα ποτήρι νερό χτύπησε την πόρτα της οικίας του 84χρονου, και αφού εισήλθε εντός μαζί με το συνεργό, με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (4.200) Ευρώ, (1) κινητό τηλέφωνο και (1) χρυσό βραχιόλι. Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Εξιχνιάστηκε η προχθεσινή ληστεία σε βάρος 82χρονης στα Ρύζια Κιλκίς

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ένας 28χρονος ημεδαπός και μία 30χρονη υπήκοος FYROM
Ο 28χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και κρατείται

Εξιχνιάστηκε υπόθεση προσχεδιασμένης ληστείας σε βάρος 82χρονης στα Ρύζια Κιλκίς, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς.

"Σαν παλιό σινεμά" στο Συνεδριακό του δήμου Κιλκίς


Κλειστά όλα τα καταστήματα την ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος στο νομό Κιλκίς

Σύμφωνα με την αριθ. ΕΜΤ-1249/29-05-2012 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς ορίστηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά-επαγγελματικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (όρια του πρώην Νομού Κιλκίς).

Διενέργεια ενημερωτικής ημερίδας για το πλαίσιο εφαρμογής και υλοποίησης των μέτρων 1.3,2.1 και 2.3 του Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013.

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ και στο πλαίσιο ενημέρωσης των φορέων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας, διοργανώνει την ημερίδα με τίτλο « Πλαίσιο εφαρμογής και υλοποίησης των Μέτρων 1.3, 2.1 και 2.3 του Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013»
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν από εκπροσώπους των Ειδικών Υπηρεσιών ΑΛΙΕΙΑΣ, οι δυνατότητες χρηματοδότησης δράσεων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013, που αφορούν επενδύσεις στα αλιευτικά σκάφη και στην επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων, επενδύσεις υδατοκαλλιέργειας και επενδύσεις μεταποίησης – εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.  Η ΕΥΔΕΠ ΑΛΙΕΙΑΣ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στην ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 09/06/2012 και ώρα 10:00 πμ, στο ξενοδοχείο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE» (Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2- Θεσσαλονίκη )

Κρεμάστηκε σε πάρκο στη Νίκαια - Έγραψε ένα σημείωμα και έδωσε τέλος στη ζωή του

- Πατέρας δύο παιδιών, άνθρωπος του μεροκάματου
- Στο πλάι του βρέθηκαν τα εργαλεία και η φόρμα της δουλειάς
- Δυσκολευόταν να βρει μεροκάματο λένε όσοι τον γνώριζαν

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε τόσα άλλα. “Δυο βήματα” από το σπίτι του στο πάρκο του Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του ο άτυχος άνδρας. Πατέρας δύο παιδιών, μεροκαματιάρης. Δύσκολα έβρισκε μεροκάματο σε επισκευές πλοίων ή σε οικοδομές. Χθες οι γείτονες τον είδαν να στέκεται μόνος σε ένα παγκάκι. Κανείς δεν μπόρεσε, λένε, να φανταστεί πως είχε φτάσει σε αυτό το σημείο απελπισίας. Σήμερα όπως κάθε μέρα ο 60χρονος πήρε τα εργαλεία του, τη φόρμα του και έμοιαζε να ξεκινάει για το μεροκάματο.

Απίστευτο και όμως αληθινό


Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Λούκα Κατσέλη το μεσημέρι

Συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, θα έχει στις 12.30 το μεσημέρι η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης της πρώτης πανελλήνιας συνάντησης στελεχών του κόμματος για συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων και επίτευξης προγραμματικής σύγκλισης με στόχο μια προοδευτική διακυβέρνηση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΝ, πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) 1.

Έλα και συ γιατί είσαι παιδί του μπαμπά σου

Γράφει ο Φώτης Ζάικος
Έπεσε η αυλαία των ποδοσφαιρικών αγώνων και στην Δ’ Εθνική. Και οι τρεις ομάδες του νομού Κιλκίς παραμένουν στην κατηγορία τους. Το Χέρσο στην τρίτη θέση και με διαφορά, το Νέο Αγιονέρι δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος εξασφάλισε την παραμονή του, ενώ ο Κιλκισιακός χρειάστηκε να κάνει νίκη εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική για να παραμείνει στην κατηγορία. Εκείνο που μένει από την όλη πορεία του Κιλκισιακού είναι ότι δεν αξίζει σ’ αυτήν την ομάδα να διασύρεται και να πέφτει στη χλεύη σχετικών και ασχέτων με το ποδόσφαιρο. Καλά τα ταλέντα, καλοί οι πιτσιρικάδες, αλλά για άλλες κατηγορίες. Η Δ΄ Εθνική εφόσον θα υπάρχει ακόμη, θέλει και πιτσιρικάδες παίχτες αλλά κυρίως εμπειρία και αγώνα λίγο και για τη φανέλα. Δεν πρέπει να γίνουν τα ίδια λάθη και στην νέα περίοδο. Η ομάδα χρειάζεται κάποιον που γνωρίζει το ποδόσφαιρο που μπορεί να κάνει καλές επιλογές ουσίας και όχι έλα και συ γιατί είσαι παιδί του μπαμπά σου. Έτσι μόνο οι ομάδα θα βρει την παλιά της αίγλη και τον σεβασμό που είχε κάποτε.

Οι φαρμακοποιοί περιμένουν να πληρωθούν, ενώ ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση

Το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών για την πορεία των κινητοποίησεών τους, με την απόφαση να εξαρτάται άμεσα από την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Υγείας για την αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Η γενική συνέλευση θα γίνει στις 17:00. Οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη λάβει 73 εκατ. ευρώ και αναμένεται την Τετάρτη η εκταμίευση άλλων 120 εκατ. ευρώ.

Π. Ψωμιάδης από Κιλκίς: Ιμιτασιόν Παπανδρέου ο Τσίπρας

Έκκληση για συστράτευση προκειμένου η ΝΔ να ανακάμψει, καθώς και δριμεία κριτική στο νέο και σοβαρό πολιτικό αντίπαλο της ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε από το Κιλκίς χθες ο υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Δυστυχώς σαν σήμερα το 2011! Βίντεο ντροπής! Φόλες στο Κιλκίς!


Το video θανάτωσης σκύλου από φόλα είναι ακατάλληλο για ανηλίκους, λόγω των ωμών και σοκαριστικών εικόνων που περιέχει. Τη χρήση του μας την παραχώρησε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος και κατέγραψε με το κινητό του το τραγικό αυτό συμβάν στην περιοχή του ΟΑΕΔ της πόλης του Κιλκίς το μεσημέρι της Τρίτης 24 Μαΐου 2011. Να σημειωθεί ότι οι περίοικοι ειδοποίησαν αμέσως τη Φιλοζωική, η οποία έσπευσε στον τόπο του «εγκλήματος» προκειμένου να χορηγήσει ατροπίνη στον γνωστό σε όλους στη γειτονιά «Αράπη». Όμως παρόλες τις απέλπιδες προσπάθειες τόσο της Φιλοζωικής όσο και των κατοίκων της περιοχής να σωθεί, ο «Αράπης» δεν τα κατάφερε...

Διαμαρτυρία για αδέσποτα... με νεκρά αδέσποτα στο Δημαρχείο Κιλκίς

Προχθές το βράδυ σε διάφορα σημεία της πόλης του Κιλκίς εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα πολλά αδέσποτα ζώα, σκυλιά και γάτες. Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Κιλκίς διαμαρτυρόμενος για την θανάτωσή τους από κάποιους ασυνείδητους πολίτες, πραγματοποίησε συγκέντρωση χθες το πρωί στο Δημαρχείο Κιλκίς. Ειδικότερα μέλη του Συλλόγου μετέφεραν τα άψυχα νεκρά σώματα των ζώων και τα τοποθέτησαν στην είσοδο του Δημαρχείου, προκαλώντας έτσι το κοινό αίσθημα.