Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ζουράρις - Νατσιός: Τι διδάσκεται στα σχολεία


Αντίβαρο: Ο Κώστας Ζουράρις καλεσμένος στην εκπομπή του δασκάλου Δημήτρη Νατσιού, συζητάνε για το τι διδάσκεται και τι δεν διδάσκεται μέσω των σχολικών βιβλίων στους μαθητές των Δημοτικών σχολείων. Δείτε για τη συναρμολόγηση καφετιέρας(!), αλλά ακούστε και ένα ιστορικό περιστατικό που διηγείται ο Κώστας Ζουράρις σχετικά με τον Κωνσταντίνο Κανάρη από την επανάσταση του 1821 και το πώς ανατίναξε την Τούρκικη Ναυαρχίδα, το οποίο προφανώς δεν είναι στην ύλη

Στοιχεία σοκ για την σεξουαλική εκμετάλλευση των ανήλικων

Το θέμα που θα διαβάσετε δεν είναι αμιγώς ιατρικό, είναι όμως πέρα για πέρα ανθρώπινο και ανατριχιαστικό. Πενήντα περιστατικά το μήνα, ή αλλιώς 1,7 περιστατικά τη μέρα καταγράφονται από τις αρμόδιες αρχές και αφορούν περιπτώσεις ανήλικων παιδιών που έχουν πέσει θύματα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση.
Η τηλεφωνική γραμμή 1109 που πληροφορεί για την εμπορία ανθρώπων και η οποία λειτουργεί εδώ και 2 μήνες και τα στελέχη της Α21 καμπάνιας, δέχτηκαν περισσότερα από 100 τηλεφωνήματα απόγνωσης, αλλά και καταγγελίες (μέσα σε 2 μήνες) για περιπτώσεις ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ανασκόπηση βαλκανικών γεγονότων από την Βουλγαρική Ραδιοφωνία

Κείμενο: Μάριο Παρούσεφ
Η πρέσβειρα της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, Εμίλια Κράλεβα, ενεχείρισε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο, Κάρολο Παπούλια. Μετά την επίσημη τελετή, η Βουλγάρα πρέσβειρα διευκρίνισε, ότι το ξεπέρασμα της κρίσης στην Ελλάδα και η αποκατάσταση της οικονομίας είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για τον ελλληνικό λαό, αλλά και για την Βουλγαρία.Τα δύο κράτη είναι στενά συνδεδεμένα οικονομικά και έχουν πολλά κοινά συμφέροντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε η διπλωμάτης.

Τσίπρας: «Είμαστε σε κατάσταση ψυχρού πολέμου»

Επισκόπηση γερμανικού τύπου
Πηγή: Deutsche Welle

Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Stern και τα απειλητικά για την γερμανική οικονομία σενάρια από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ απασχολούν τους Γερμανούς αρθρογράφους. Μακροσκελής συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει το περιοδικό Stern. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τις εκλογές και τη σημασία τους στην ευρωζώνη, την πολιτική του κόμματός του, για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την προσέλκυση επενδυτών και αποκαλεί «νεκροθάφτες» εκείνους που επιμένουν στην πολιτική λιτότητας.

Μισθωτός είχε στην τράπεζα 41,5 εκ. ευρώ!

Κρυμμένους «θησαυρούς» εκατομμυρίων ευρώ εντόπισε ο ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκανε σε πρόσωπα που κρίνονταν ύποπτα φοροδιαφυγής. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση όλων αποτελεί αυτή του μισθωτού που είχε αποταμιέυσει στην τράπεζα το ασύλληπτο ποσό των 41,5 εκ. ευρώ.  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βρέθηκαν με καταθέσεις εκ. ευρώ που όπως διαπιστώθηκε προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες.

Αυτοκτονία ισχυρίζεται ο σύζυγος. Νεκρή 27χρονη γυναίκα με 18 μαχαιριές σε όλο της το σώμα

Νεκρή με 18 μαχαιριές στο κεφάλι, στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Καλύμνου 27χρονη κάτοικος του νησιού. Το νοσοκομείο ειδοποίησε ο 42χρονος σύζυγος της, που ισχυρίζεται ότι η 27χρονη αυτοκτόνησε.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με πιθανότερο αυτό της εγκληματικής ενέργειας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τουρνουά ομάδων 8Χ8 στο Mini Football Club Κιλκίς

Με μεγάλη όρεξη για μπάλα ξεκίνησαν οι ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά ποδοσφαίρου 8Χ8 στις εγκαταστάσεις του MINI FOOTBALL CLUB Κιλκίς. Οι ομάδες που δηλώσαν συμμετοχή είναι 14 και θα αγωνισθούν σε ένα πρωτάθλημα ενός γύρου, με τις 4 πρώτες ομάδες να κάνουν play offs για το κύπελλο του Champions League και τις επόμενες 4 για το Europα League.

Εξαφάνιση ηλικιωμένου από το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης


Για οποιαδήποτε πληροφορία ΤΗΛ. 1065

Επίθεση με καλάσνικοφ. Ενας νεκρός και ένας τραυματίας σε απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου στην Καισαριανή

Αγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ δύο αδέλφια, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον έναν και να τραυματίσουν σοβαρά τον δεύτερο. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Καισαριανή. Τα δύο αδέλφια, 30 και 32 ετών, κοιμόταν στο διαμέρισμα τους όταν άκουσαν το συναγερμό του αυτοκινήτου τους να ηχεί.

Το ψηφοδέλτιο Επικραστείας της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012

1. Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη του Κωνσταντίνου
2. Χαράλαμπος Αθανασίου του Χριστόφα Αρεοπαγίτης
Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου εκλέγεται από το 2008 έως σήμερα.
Εργάστηκε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα δικαστή, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και την απεξάρτηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία.

Δήλωση Γεωργαντά για τις καταστροφές από τη χθεσινή χαλαζόπτωση στο ν. Κιλκίς

Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς με αφορμή την χθεσινή χαλαζόπτωση και τις καταστροφές καλλιεργειών σε περιοχές του ν. Κιλκίς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Εκφράζω τη συμπάθειά μου στους πληγέντες αγρότες των περιοχών όπου η χθεσινή χαλαζόπτωση κατέστρεψε τη σοδειά τους. Δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθήσω από πολύ κοντά τη διαδικασία αξιολόγησης των καταστροφών και αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών. Η Πολιτεία και ο ΕΛΓΑ οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο ανακούφισης των πληγέντων αγροτών, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία όπου ο αγροτικός κόσμος πλήττεται με τον χειρότερο τρόπο από την κρίση. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση των αγροτών και των φορέων εκπροσώπησής τους για κάθε συνεργασία που θα βοηθούσε στην πλήρη και έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για ζωοκλοπή στην Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν χθες (01.06.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκδικής, δύο ημεδαποί 38 και 46 ετών και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 19 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων και ενός 28χρονου ομοεθνή τους που αναζητείται σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ζωοκλοπής. Ειδικότερα, στην Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που επέβαιναν οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν να μεταφέρουν έξι πρόβατα, τα οποία είχαν αφαιρέσει από κτηνοτροφική εγκατάσταση 31χρονου ημεδαπού. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 23χρονος υπήκοος Αλβανίας είχε εισέλθει λάθρα στην ελληνική επικράτεια και παρέμενε παράνομα σε αυτή. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκδικής, ενώ τα πρόβατα αποδόθηκαν στον 31χρονο.

Στους Ευζώνους Κιλκίς συνελήφθησαν δύο διακινητές που μετέφεραν δύο αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν χθες (01.06.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν 30 και 40 ετών που διευκόλυναν την έξοδο σε έδαφος τρίτης χώρας δύο μη νόμιμων μεταναστών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος και συνεπιβάτη τον 40χρονο και στο οποίο είχαν επιβιβάσει δύο μη νόμιμους μετανάστες ομοεθνείς τους, με σκοπό αυτοί να εξέλθουν από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνοσκοπιανής μεθορίου. Ο 30χρονος κατά τη διάρκεια του ελέγχου τράπηκε σε φυγή πετώντας πέτρες κατά των αστυνομικών, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για ληστεία σε βάρος 49χρονου ημεδαπού στο Νεοχώρι Σερρών

Συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, χθες (01.06.2012) το βράδυ, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ληστεία» και παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων». Συγκεκριμένα, στο Νεοχώρι Σερρών, ο 30χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, επιτέθηκε με ξύλινο στειλιάρι σε 49χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (1.700) Ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο. Ο 30χρονος κατά τη διαφυγή του έγινε αντιληπτός από προστρέξαντες αστυνομικούς και μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.  Εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κουκούλα, γάντια και το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Σαμαράς εναντίον Τσίπρα για την Εθνική Άμυνα. Τι υποστηρίζουν τα δύο κόμματα που διεκδικούν εξουσία

Το “ντέρμπι” των εκλογών της 17ης Ιουνίου,έχει νέο “παίκτη”.Από τη κλασική αναμέτρηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,περάσαμε στην εποχή της μάχης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Τι υποστηρίζουν τα δύο κόμματα για την Εθνική Άμυνα; Η ΝΔ στο πρόγραμμά της επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην Εθνική Άμυνα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται και με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

ΔΝΤ: "Χαλαρώστε τη λιτότητα στην Ελλάδα"

Χαλαρώστε τη λιτότητα, παροτρύνει το ΔΝΤ και δηλώνει ανοιχτό σε νέες ιδέες για την προσαρμογή στην Ελλάδα. Ο οργανισμός δηλώνει πως αισθάνεται σεβασμό για την Ελλάδα. Να επιδείξουν μεγαλύτερη χαλαρότητα όσον αφορά τη δημοσιονομική λιτότητα, ενθάρρυνε τους Ευρωπαίους, η Νεμάτ Σαφίκ, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία σε ομιλία της στις Βρυξέλλες επισήμανε ότι σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2013 που θεσπίσθηκαν πριν την παρούσα αναπτυξιακή επιβράδυνση θα μπορούσαν να επαναπροσδιορισθούν ή τουλάχιστον να εκφρασθούν με διαρθρωτικούς όρους.

Είχαν ένα εκατομμύριο λίρες στο ψυγείο τους για δύο μήνες, χωρίς να το ξέρουν

Μία απίστευτη ιστορία εξελίχθηκε στην Βρετανία, με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι το οποίο είχε κερδίσει λόττο αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών, κάτι που το ανακάλυψαν όμως μετά από δύο μήνες.
Ο Άλαν και η Κιμ Έλιοτ είχαν κολλήσει το νικητήριο κουπόνι στην πόρτα του ψυγείου τους την οποία ανοιγόκλειναν καθημερινά. Ωστόσο μετά την κλήρωση του «EuroMillions» του Μαρτίου, δεν σκέφτηκαν να ελέγξουν το απόκομμα τους.

Κυβερνητική δήλωση για το νόμισμα της Ελλάδας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας με αφορμή ασκήσεις προσομοίωσης σχετικά με το νόμισμα της Ελλάδας που είδαν το φως της δημοσιότητας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Κάποιοι φαίνεται πως βιάζονται να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Είτε από ερασιτεχνισμό είτε από σκοπιμότητα. Το νόμισμα της Ελλάδας όμως αποτελεί πρωτίστως επιλογή του ελληνικού λαού κι όχι των αγορών. Επίσης οι ευρωπαίοι εταίροι σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουν ότι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ψυχραιμία λοιπόν. Πολλές φορές άλλωστε έχουμε δει ασκήσεις προσομοίωσης, να μετατρέπονται σε κινήσεις κερδοσκοπίας.

«Χαίρε η τους τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα»


Ο Κώστας Ζουράρις προσκεκλημένος στην εκπομπή του Δημήτρη Νατσιού 
"Γράμματα Σπουδάματα'' στο κανάλι 4ε στις 10 Ιανουαρίου 2012, με θέμα
«Χαίρε η τους τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα»

Ετήσιος χορός Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Κιλκίς σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό μας που διοργανώνει στο κέντρο ΘΕΑΤΡΟ την Παρασκευή 08/06/2012.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 10 ευρώ με πλήρες μενού και κρασί.
Στην εκδήλωση θα βραβευθούν τα παιδιά των συναδέλφων που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2011.

5 Ιουνίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 15 χρόνια από το πρωτόκολλο του Κιότο

Του Κερασιώτη Σεραφείμ
Η περιπέτεια αντιμετώπισης των παραγόντων που ευνοούν παγκόσμια τις κλιματικές αλλαγές άρχισε το 1997, η αφύπνιση των χωρών μετά από 15 χρόνια είναι άκρως επιβεβλημένη και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα περιορισμού των «αερίων θερμοκηπίου».
Οι διαπραγματεύσεις των κυβερνήσεων των χωρών για την ολοκλήρωση του Πρωτοκόλλου του ΚΙΟΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1997 που αφορά την μείωση κατά 5,2 % μέχρι το 2012 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 «των αερίων του θερμοκηπίου» διοξειδίου του άνθρακα (CO2), χλωροφθορανθράκων (CFC) υποξειδίου του αζώτου (N2O), μεθανίου (CH4), υδροχλωροφθορανθράκων (HCFC) δεν πρόκειται να προχωρήσουν αν οι κυβερνήσεις δεν λάβουν αποφασιστικά μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων.