Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Συντονιστικό φορέων και συλλόγων Ιερισσού: "Διαίρει και βασίλευε!"

"Την Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε την αναστολή της εκτέλεσης της υπ' αριθμ. 7633/29-3-2012 αποφάσεως του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης καθ' ο μέρος συνεπάγεται οποιαδήποτε επέμβαση σε δασική βλάστηση. Σταμάτησε δηλ. την κοπή των δένδρων στον Κάκαβο έως ότου εκδικαστεί η αίτηση αναστολής που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από κατοίκους της Χαλκιδικής.

Επιχορήγηση με Επιταγές Κατάρτισης (Training Voucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Τ.Π.Ε.

Το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (Κ.Α.ΕΛ.Ε) της Ε.Σ.Ε.Ε., Κεντρική Δομή, θα πραγματοποιήσει προγράμματα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών στο θεματικό αντικείμενο: «Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)», στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training voucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ που θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης» (Ε.Π.«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»).  Τα Προγράμματα που παρέχονται είναι:

Εκδήλωση με θέμα: «Ερευνητικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Ενέργειας»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT) συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ερευνητικές Πρωτοβουλίες στον Τομέα της Ενέργειας» την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 και ώρα 9:30 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Βεργίνα» του ΕΚΕΤΑ, στο 6ο χλμ. Χαριλάου – Θέρμης. Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των πρόσφατων εξελίξεων στη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων, καθώς επίσης και η παρουσίαση Ελληνικών πρωτοβουλιών στον τομέα της ενέργειας. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο cluster της ενέργειας του ΕΚΕΤΑ, στο οποίο συμμετέχουν 15 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

28ο Αντάμωμα Βλάχων στο δήμο Καλαμπάκας

Με μεγάλη και πανθομολογούμενα ξεχωριστή επιτυχία ολοκληρώθηκε το 28ο Αντάμωμα των Βλάχων, που διεξήχθη στο Δήμο Καλαμπάκας από τις 28 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου 2012. Το 28ο Αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στον καταγόμενο από την Καστανιά Καλαμπάκας «πολύπλευρο νου», το λόγιο, κληρικό και ιατροφιλόσοφο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Διονύσιο Πύρρο τον Θετταλό (1774-1853). Την ευθύνη της διοργάνωσης και διεξαγωγής του Ανταμώματος είχαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, ο Δήμος Καλαμπάκας, κι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανιάς. Τη διοργάνωση στήριξαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και οι Σύλλογοι των βλαχοχωριών του Δήμου Καλαμπάκας μέλη της ΠΟΠΣΒ.

Συνάντηση με θέμα την κοιλιοκάκη (δυσανεξία στην γλουτένη)

O ΕΦΕΤ, με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, θέτει τις βάσεις για επιστημονικά τεκμηριωμένα μέτρα ως προς την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία της υγείας του καταναλωτή, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ως προς την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 750 εκατ. ευρώ κοινοτικά λεφτά

Ο κίνδυνος απώλειας κονδυλίων ύψους 750 εκατ. ευρώ επισημαίνεται στα συμπεράσματα της 6ης Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».Ο λόγος είναι, όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα που δημοσιεύτηκαν εκ των υστέρων, «ότι η κατανομή των πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι ιδιαίτερα ελλειμματική, με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015, με συνέπεια τον κίνδυνο απώλειας πόρων ύψους πάνω από 750 εκατ. ευρώ».

Οδηγίες του υπ. Παιδείας για τα μηχανογραφικά

Για τη διευκόλυνση των Υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ώστε να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο, η Διεύθυνση Οργάνωσης & Διεξαγωγής Εξετάσεων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού απέστειλε σήμερα εγκύκλιο προς τους Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.
Με την εγκύκλιο αυτή επισημαίνεται ότι: · Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους έως τις 5 Ιουλίου 2012
· Οι Διευθυντές παρακαλούνται να βοηθήσουν τους υποψηφίους στη διαδικασία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού
· Υπάρχουν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές και διεύθυνση e-mail στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για να επιλύσουν τεχνικά θέματα.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας 3 Ιουλίου 2012

Δήμος Βάρης-Βουλιαγμένης-20 θέσεις ΔΕ Οδηγών Βυτιοφόρων & Πυροσβεστικών Οχημάτων, 30 θέσεις ΥΕ Εργατών ως πλήρωμα Οχημάτων & Πυροφύλακες
Δήμος Βάρης-Βουλιαγμένης-18 θέσεις Εργατών Καθαριότητας
ΟΑΕΔ ΛΑΚΚΙΑΣ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-Πρόσληψη Εκπαιδευτικού και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού
ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Πρόσληψη Εκπαιδευτών
Σχολή Αεροπορίας Στρατού Ν.Μαγνησίας-Πρόσληψη Διδακτικού Προσωπικού
Δήμος Θεσσαλονίκης-400 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για τις υπηρεσίες της Καθαριότητας & Ηλεκτρολογικού
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ-28 θέσεις Φυλάκων

Καταργούνται όλες οι αμειβόμενες Επιτροπές των υπουργείων καθώς και οι Ειδικές Γραμματείες

- Η απόφαση αυτή αποτελεί μία συμβολική πράξη προς το εσωτερικό αλλά και προς την τρόικα
- Πρόκειται να καταργηθούν περίπου 21 ειδικές γραμματείες με 122 διευθύνσεις
- Αγωνία για δημοσίους υπαλλήλους σε περισσότερα από 410 τμήματα
- Οι ειδικές γραμματείες είχαν δημιουργηθεί για πρώτη φορά το 1985 επί Α. Παπανδρέου

Η ανασυγκρότηση των όποιων Γραμματειών και Επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει πλέον από μηδενική βάση. Η απόφαση αυτή δεν ισχύει για Ειδικές Γραμματείες που δεν μπορούν να διακόψουν την λειτουργία τους, όπως το ΣΔΟΕ. Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείται σημαντικό ποσό υπέρ των φορολογουμένων και μπαίνει τάξη στον κρατικό μηχανισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Με επιτυχία η διάθεση λαδιού και αλευριού από το Δήμο Κιλκίς

Ελκυστικές τιμές σε λάδι και αλεύρι εξασφάλισε για τους Κιλκισιώτες καταναλωτές η δημοτική αρχή Κιλκίς, στο πλαίσιο του κινήματος διάθεσης ελληνικών φτηνών και ποιοτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χάρακα Κρήτης, προέβη την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στη διάθεση αλευριού και εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και αγουρέλαιου.

Αριστεία μαθητών και μαθητριών νομού Κιλκίς 2012

Ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση της Τρόικας από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη

Δυνάμεις της επιτροπής ανέργων της γραμματείας Εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας-Τριανδρίας προχώρησαν σε κινητοποίηση σήμερα το πρωί, στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΘ, στην οδό Παπαναστασίου, διεκδικώντας δωρεάν μεταφορές για φοιτητές και ανέργους. Παράλληλα, διεκδίκησαν και πέτυχαν τη διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί σε άνεργους και φοιτητές που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας : "Σύγχρονοι Ερυσίχθονες"

"Ο μύθος του Θεσσαλού Ερυσίχθονα που διασώζει ο ποιητής Καλλίμαχος στον ύμνο του προς τη θεά Δήμητρα, μοιάζει να είναι το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ένα μήνυμα που φανερώνει τις ολέθριες συνέπειες για τον άνθρωπο από την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Σύμφωνα λοιπόν με το μύθο, ο ιερόσυλος βασιλιάς Ερυσίχθονας σπρωγμένος από ακόρεστη αδηφαγία, έκοψε τα ιερά δέντρα της θεάς και ιδίως εκείνο που αγαπούσε περισσότερο.Μια πελώρια βαλανιδιά στην καρδιά του δάσους. Η τιμωρία για τη βέβηλη αυτή πράξη , ήταν φοβερή αφού καταδικάστηκε από τη θεά σε αιώνια πείνα.Ετσι άρχισε το μαρτύριο του Ερυσίχθονα που αφού καταβρόχθισε ολόκληρο το βιός του, θα κατασπαράξει και τις ίδιες του τις σάρκες μέχρι να τον λυτρώσει ο θάνατος.

Εικόνες από το κελί του Ακη Τσοχατζόπουλου

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τέσσερις νέες φωτογραφίες από το κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού.  Τις φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο pheme.gr και δείχνουν το κελί στο οποίο διαμένει, ενώ σε μία από αυτές ο Ακης Τσοχατζόπουλος φαίνεται να συνομιλεί στο κοινόχρηστο τηλέφωνο.Στις υπόλοιπες φωτογραφίες φαίνεται το κρεβάτι του και σε ένα ράφι υπάρχουν βιβλία και διάφορα έγγραφα.

Συνεργασία του ΤΕΕ/ΤΚΜ με τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων μηχανικών

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/6, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, η συνάντηση των εκπροσώπων των Υπηρεσιών Δόμησης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και των στελεχών του ΤΕΕ/ΤΚΜ, για θέματα εφαρμογής των Νόμων 3843/10, 4014/11 και 4030/12.Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη από σειρά συναντήσεων που πρόκειται να πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση (την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα),συζητήθηκαν οι οργανωτικές λεπτομέρειες και ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι από τις ΥΔΟΜ για τη σχετική ενημερωτική ενότητα που υπάρχει στο site του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ: «Τι πρέπει να προσέξετε για τις θερινές εκπτώσεις»

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 802/1978, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2012 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου και θα λήξουν την Παρασκευή, 31 Αυγούστου.
Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι συνάδελφοι πρέπει να προσέξουν τα εξής:
- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

Τους έπιασαν με 2,9 κιλά χασίσι

Συνελήφθησαν ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, σήμερα 03.07.2012 πρώτες πρωινές ώρες σε δασική περιοχή του Δήμου Δίου - Ολύμπου Πιερίας, δύο άτομα, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δέματα που περιείχαν κάνναβη, τα οποία οι συλληφθέντες μαζί με έτερο άτομο το οποίο αναζητείται, είχαν αποκρύψει και αποθηκεύσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε δασική περιοχή.

Ληστεία σε βάρος 71χρονης στην Καστανερή Κιλκίς

Σήμερα (03.07.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καστανερή Κιλκίς, όπως καταγγέλθηκε, τρεις άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, αφού παραβίασαν παράθυρο εισήλθαν στην οικία 71χρονης, ενώ βρίσκονταν μέσα και με τη χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1500 Ευρώ, διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας περίπου 1500 Ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας Κιλκίς.

Η ΕΣΕΕ ελπίζει σε ένα «εμπορικό καλοκαίρι» με την έναρξη των θερινών εκπτώσεων

Επ’ ευκαιρία της έναρξης διενέργειας των θερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, που θα λήξουν την Παρασκευή 31 Αυγούστου, η ΕΣΕΕ απέστειλε οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι: 1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

Επίσκεψη Δημάρχου Παιονίας στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου

Την Δευτέρα 2 Ιουλίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ.Αθανάσιος Λαπόρδας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου για να παραδώσει τους 10 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε υλοποίηση της δέσμευσής του για την διευκόλυνση του προγράμματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Η παράδοση έγινε από τον Δήμαρχο Παιονίας στον Διοικητή Γ.Ν. Κιλκίς κ. Γρηγόρη Χατζησάββα και στον Διευθυντή του Κ.Υ. Πολυκάστρου κ. Γεώργιο Περπερίδη παρουσία του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Κων/νου Σιωνίδη.

"Σουβλάκι Party" από τον ΑΜΣ Πόντιοι Κιλκίς '89

Θέλοντας να δώσουν ένα όμορφο τέλος σε μια εποικοδομητική σεζόν, η ομάδα του ΑΜΣ Πόντιοι Κιλκίς ’89 πραγματοποίησε την Πέμπτη που μας πέρασε "Σουβλάκι Party" στο Δημοτικό Κήπο Κιλκίς.

Δείτε τη φωτογραφία που συγκινεί χιλιάδες κόσμο στο facebook

Σήμερα δεν θα αναλύσουμε κάποια νέα ασθένεια ούτε θα μιλήσουμε για ιατρικά περιστατικά. Σήμερα θα διαβάσετε την ιστορία μιας μικρούλας που πάλεψε με τον καρκίνο και τον νίκησε. Θα δείτε ποιο είναι το κοριτσάκι που κάνει χιλιάδες ανθρώπους στο facebook να δακρύσουν από χαρά και αισιοδοξία.
Η Μέρεντιθ ή αλλιώς η “μικρή μαχήτρια” όπως την αποκαλούν πλέον στο διαδίκτυο ανέβασε μια φωτογραφία στο προφίλ της στην οποία εξηγεί την περιπέτεια της αλλά και τη νίκη της ενάντια στον καρκίνο.Στο χαρτόνι που κρατάει γράφει:
“Είμαι η Μέρεντιθ και είμαι 5μιση χρονών.
Σήμερα 20 Μαρτίου του 2012, ήταν η τελευταία ημέρα της χημειοθεραπείας μου.
Τον Σεπτέμβριο συμπλήρωσα και 28 ημέρες ακτινοθεραπείας.
Έχω υποβληθεί πλέον σε αμέτρητες εξετάσεις (μαγνητικές), σε αμέτρητες ακτινογραφίες και εξετάσεις αίματος.

Αυτοί είναι οι εννέα κολοσσοί που θα ψάξουν για το ελληνικό πετρέλαιο

Tεράστιο ενδιαφέρον για τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έχουν εκδηλώσει εννέα μεγάλες εταιρείες με σκοπό την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την λήξη της προθεσμίας, σήμερα το μεσημέρι κατατέθηκαν 9 προσφορές από κοινοπρακτικά σχήματα αποτελούμενα από ελληνικούς και ξένους ομίλους από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, τον Καναδά και την Ιταλία.

Αυτή είναι η νέα εφεδρεία – Σχέδιο τριών ταχυτήτων – Ποιοι θα φύγουν και πότε

- Τριετία για τους 30αρηδες, δυο τριετίες για τους 40αρηδες
- Ιδιαίτερη μεταχείριση για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη
- 100.000 θα βγουν στη σύνταξη έως το 2015

Η τρόικα πιέζει, η κυβέρνηση βγάζει από το... ντουλάπι την εφεδρεία για να γλιτώσει τις απολύσεις στο δημόσιο. Οι τροϊκανοί επιστρέφουν για να ζητήσουν να εφαρμοστεί η δέσμευση να φύγουν 150.000 άνθρωποι από το δημόσιο μέχρι το 2015. Η προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όμως, δεν προβλέπει απολύσεις στο δημόσιο. Και εδώ μπαίνει ξανά στο κάδρο το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Μόνο που αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η εργασιακή εφεδρεία θα γίνει με ηλικιακά κριτήρια και θα είναι τριών ταχυτήτων.