Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Σάλος στη Βουλή - Εγκρίθηκε μετεκλογικό επίδομα 1.000 ευρώ σε κάθε υπάλληλο του κοινοβουλίου

- Η έγκριση έγινε από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Βύρων Πολύδωρα
- Οι υπάλληλοι της Βουλής ξεπερνούν τους 1.300 εργαζόμενους
- Το κονδύλι για το συγκεκριμένο μετεκλογικό επίδομα αγγίζει περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ
- Άλλο ένα προκλητικό επίδομα στα πολλά και εξοργιστικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής

Για άλλη μία φορά οι υπάλληλοι της Βουλής φαίνεται πως αποτελούν τη μεγάλη εξαίρεση στον οικονομικό βραχνά που πνίγει όλους τους έλληνες εργαζόμενους, καθώς εκείνοι συνεχίζουν να έχουν εξαιρετικά προνόμια, με μεγάλα ποσά και επιδόματα που πραγματικά εξοργίζουν όλους τους Έλληνες πολίτες που μετά δυσκολίας επιβιώνουν.  

Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τσαντάκη Δημήτρη για την πρωτοβουλία του να διαμορφώσει τον εξωτερικό χώρο με πρωτότυπες ζωγραφιές δίνοντας μια όμορφη όψη στο σχολείο μας.

Συνάντηση του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, με τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Την Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, δέχτηκε σήμερα, στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης τον ενημέρωσαν για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, εξαιτίας των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης. Επίσης τόνισαν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους. Ο Υπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε ότι κατανοεί τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα συνεργασθεί μαζί τους για την αντιμετώπιση τους.

Συνέντευξη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Αθανασίου Τσαυτάρη στο Ρ/Σ "Real FM” και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή

Κ. ΜΑΚΡΗ: Καλό μεσημέρι.
Α. ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ: Γεια σας.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Να ευχηθώ τώρα καλορίζικος, σιδεροκέφαλος και καλό κουράγιο κ. Υπουργέ.
Α. ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ: Ευχαριστώ για τις ευχές. Όλες είναι πολύτιμες και αναγκαίες.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Πριν πάμε στα θέματα τα αγροτικά, τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι μείζονα σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει τόσο μεγάλη κρίση, θέλω λίγο να μιλήσουμε γενικότερα για την κυβερνητική πορεία. Πώς αντιλαμβάνεστε εσείς όλη τη διαπραγμάτευση η οποία θα γίνει με την τρόικα. Αν η χώρα μας πρέπει να πάει επιθετικά σε αυτή τη διαπραγμάτευση, ή αν ασπάζεστε τη λογική που λέει ότι πρέπει να γίνουν δέκα πράγματα, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε άλλα δέκα;

ΠΑΣΟΚ: «Να ανακαλέσει ή να διαψεύσει ο Κάμερον»

Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να δηλώνει σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι είναι έτοιμος να κλείσει τα σύνορα στους Έλληνες, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ελπίζουμε ο κ. Κάμερον να διαψεύσει ή να ανασκευάσει αυτά που φέρεται να έχει πει. Το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν είναι μέλος της ζώνης του ευρώ, ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ενότητα και την ευστάθεια της Ευρωζώνης, ώστε να απειλεί με αστυνομικά μέτρα που παραβιάζουν όλες τις αρχές, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου;  Θα ήταν προτιμότερο αν ο Βρετανός Πρωθυπουργός, αντί να κάνει προσβλητικά σχόλια ή σχόλια που δημιουργούν τεχνητή νευρικότητα στις αγορές, έδινε περισσότερες εξηγήσεις για τις πληροφορίες περί χειραγώγησης του βασικού επιτοκίου (LIBOR) και αν φρόντιζε για τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας του, που θέλει, παρότι εκτός Ευρωζώνης, να είναι το χρηματοοικονομικό κέντρο και της Ευρωζώνης!"

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για 60 παιδιά. Μαζί θα τα καταφέρουμε»

Με σύνθημα «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ 60 ΠΑΙΔΙΑ. ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ» «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε σήμερα Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, στην οποία παρουσίασε την τεράστια κινητοποίηση που ξεκινά πανελλαδικά για την εξεύρεση πόρων με στόχο τη στελέχωση και λειτουργία δύο νέων σπιτιών για 60 παιδιά!
Τα σπίτια σε Αίγιο και Αγρίνιο είναι έτοιμα και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: «Πιστεύουμε ότι Όλοι Μαζί μπορούμε να στελεχώσουμε & να λειτουργήσουμε τα δύο αυτά νέα σπίτια και να επιτύχουμε έναν ακόμα στόχο, την ΑΣΦΑΛΕΙΑ 60 παιδιών, που σήμερα κινδυνεύουν! Καλώ όλους Εσάς που διαχρονικά είστε συνοδοιπόροι μας, να συμβάλλετε στη νέα αυτή προσπάθεια, στηρίζοντας τα παιδιά που έχουν ανάγκη!

ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε.: «Αγωνιζόμαστε ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, για μια καλύτερη και πραγματικά δωρεάν δημόσια εκπαίδευση»

"Το Σάββατο 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Μετασυνεδριακή Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας.  Οι εισηγήσεις του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. για τον απολογισμό του πρώτου έτους και τον προγραμματισμό δράσης του κλάδου για τη επόμενη συνδικαλιστική χρονιά υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των 58 ΕΛΜΕ που έλαβαν μέρος τελικά στη σχετική ψηφοφορία.

Δήλωση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη

«Με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ξεκινήσαμε για μια εθιμοτυπική συνάντηση, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε μια ουσιαστική συζήτηση, σε μια συνάντηση εργασίας.
Θεωρώ, ότι τα προβλήματα, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως πόλη, ως πολεοδομικό συγκρότημα, είναι πολλά και σημαντικά. Θεωρώ επίσης, ότι ο στόχος μας είναι κοινός. Να αρχίσουμε να τα αντιμετωπίζουμε. Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς ως Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, είμαστε διατεθειμένοι, με μεγάλη χαρά, να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς, τόσο τους αυτοδιοικητικούς όσο και την Περιφέρεια.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο Ν. Αγιονέρι Κιλκίς

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 στο Νέο Αγιονέρι της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων σε άτομα τρίτης ηλικίας, που υλοποίησε στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ο Δήμος Κιλκίς με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ''ΜΙΣΤΙ'' Ν. Αγιονερίου σε συνεργασία με την Ιατροκοινωνική ομάδα της Π.Ε.Κ.Σ. (Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων).

Σαμπάνιες στο CERN: Εντοπίσαμε το «Σωματίδιο του Θεού»!

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν (και επίσημα) οι επιστήμονες του CERN που επί χρόνια κυνηγούσαν ένα απειροελάχιστο και άφαντο μέχρι τώρα σωματίδιο, το Μποζόνιο του Χιγκς. Σήμερα έκαναν την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση ότι τελικά εντόπισαν ένα σωμάτιο, του οποίου οι ιδιότητες ταιριάζουν με την θεωρητική πρόβλεψη για το αποκαλούμενο Σωματίδιου του Θεού.

Βούτηξε στο κενό από ταράτσα τριώροφης πολυκατοικίας στην καρδιά της Αθήνας!

- Ο άνδρας ήταν περίπου 45 ετών - Δεν τον ήξερε κανείς στην γειτονιά
- Άφησε το σακάκι και την τσάντα του στο πλάι και αυτοκτόνησε

Και η μακάβρια λίστα όλο και μεγαλώνει. Άλλη μια αυτοκτονία σοκ στην καρδιά της Αθηνας, λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος.  Όλα έγιναν περίπου στις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας περίπου 45 ετών καλοντυμένος, μπήκε σε πολυκατοικία στην οδό Απολλωνος 11 στο κέντρο της Αθήνας. Ανέβηκε στην ταράτσα άφησε στο πλάι την τσάντα του και το σακάκι του και έπεσε στο κενό. Σύμφωνα με τους γείτονες δεν ηταν ένοικος της πολυκατοικίας και δεν τον ήξεραν στην γειτονιά. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

3ο κοινό Ελληνο-Τουρκικό Συνέδριο στην Τραπεζούντα (Πόντος)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Κοινό Ελληνο-Τουρκικό Συνέδριο στην Τραπεζούντα (Πόντος)της Μαύρης Θάλασσας που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Καρδιολογική Εταιρεία Τουρκίας. Στο συνέδριο συμμετείχε μεγάλος αριθμός Ελλήνων και Τούρκων Καρδιολόγων. Με γνώμονα τη πίστη ότι από κοινού οι δύο επιστημονικές κοινότητες μπορούν να διερευνήσουν κοινά χαρακτηριστικά που απορρέουν από τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, το κλίμα σχεδίασαν ένα πρόγραμμα πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, έβαλαν τις βάσεις για μελλοντικές κοινές επιστημονικές καταγραφές – μελέτες (registries, surveys), προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών.

Ολοκλήρωση προμήθειας ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα αγροτικά Ιατρεία του νομού Κιλκίς

Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία που είχε αναληφθεί προ τριών περίπου μηνών από την Περιφερειακή Ενότητα και τους δυο δήμους του νομού με αντικείμενο την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα Αγροτικά ιατρεία του νομού. Στην διαδικασία προμήθειας των 32 laptop και των εκτυπωτών συνέδραμαν με προσφορές το Επιμελητήριο Κιλκίς και η ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. Ήδη ο εξοπλισμός παραδόθηκε στην Ενιαία Διοίκηση των Νοσοκομείων προκειμένου να διανεμηθεί στους 32 ιατρούς οι οποίοι εξυπηρετούν όλα τα ιατρεία του νομού. Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις για τη σύνδεση των νοσηλευτικών μονάδων με το διαδίκτυο, όπου αυτό ήταν δυνατό. Για την όλη εξέλιξη της υπόθεσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του τονίζοντας την αξία και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας των δυνάμεων του νομού.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στα νέα Πλάγια Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν χθες (03.07.2012) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, τρεις ημεδαποί 41, 49 (γυναίκα) και 62 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.  Ειδικότερα, στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, σε αστυνομικές έρευνες των σπιτιών των προαναφερόμενων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή υλικού του ΟΣΕ στην Περίσταση Πιερίας

Συνελήφθησαν χθες (03.07.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας, δύο ημεδαποί 59 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.  Ειδικότερα, πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής στην Περίσταση Πιερίας, σε αστυνομικό έλεγχο από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι κατά τη στιγμή που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν και να μεταφέρουν χαλκό από εναπομείναντα τεμάχια καλωδίων.

Οι αιμορροΐδες που μας βασανίζουν και η λύση στο πρόβλημα

Χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται από αιμορροΐδες. Ελάχιστοι όμως, επισκέπτονται τον γιατρό φοβούμενοι την πιθανότητα χειρουργείου. Μια νέα μέθοδος χωρίς νυστέρι θεραπεύει το πρόβλημα μέσα σε μισή ώρα!  Με μια νέα μέθοδο, χωρίς χειρουργική εκτομή ιστών, είναι δυνατή πλέον με τη σύγχρονη τεχνολογία η αντιμετώπιση του βασανιστικού προβλήματος των αιμορροΐδων. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος και μικρής διάρκειας, την πρώτη μόνο ημέρα και η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση.

8ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας

Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Ιουλίου 2012
Ξενοδοχείο Alexander Beach Spa Hotel
Νέα Χηλή, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, είναι ένα Εθνικό Δίκτυο αποτελούμενο από 140 Καλλικρατικούς Δήμους, πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που ως κύριο στόχο έχει την Προαγωγή της Υγείας των Πολιτών μέσα από την ανάπτυξη Πολιτικών και Δράσεων Υγειονομικής Ενημέρωσης του Κοινού και προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης, καθώς και πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Σύλλογος Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων τίμησε τη μνήμη του Αλέκου Κοντοειδή

Ο Σύλλογος των Κιλκισιωτών της Αθήνας διοργάνωσε μια σεμνή τελετή τιμώντας την μνήμη του Αλέκου Κοντοειδή. Σεμνός ήταν σε όλη του ζωή, τέτοια εκδήλωση του έπρεπε. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του συλλόγου, στην αίθουσα διαλέξεων και παραστάσεων «Βασίλης Χειμωνίδης». Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα από κιλκισιώτες και φίλους που ήρθαν να τιμήσουν τον μεγάλο απόντα. Έναν γνήσιο κιλκισιώτη που αισθανόταν πολύ περήφανος για τον τόπο καταγωγής του. Που ήταν ιδιαίτερα περήφανος για το χωριό του, το Γερακαριό. Περήφανος ήταν και για την ποντιακή του καταγωγή. Άλλωστε όχι μόνο δεν το έκρυβε αλλά και σε κάθε ευκαιρία το υπενθύμιζε στους συνομιλητές του.

Τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως πρόσφατα (Νοέμβριος 2011) διανεμήθηκε προς διδασκαλία, στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας ένα καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία εδιδάσκετο πλέον των 30 χρόνων.
Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που... συντάχθηκε από τους: κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο Δημόσιο – Ποιοι φεύγουν και πως μέχρι το 2015 – Όλο το σχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στην τρόικα

- Θα βγουν στη σύνταξη πάνω από 111.000 εργαζόμενοι
- «Κούρεμα» στις θέσεις των συμβασιούχων
- Πόσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα γίνουν τα επόμενα 5 χρόνια
- Τα τέσσερα σενάρια που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση

«Μειώστε το κράτος» είναι μια από τις βασικές απαιτήσεις της τρόικας. Και αυτό σημαίνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Είναι η πιο... «καυτή πατάτα» στα χέρια της κυβέρνησης ενόψει του ελέγχου των τροϊκανών.  Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί και υπογράψει πως μέχρι το 2015 θα έχουν φύγει από το δημόσιο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, 150.000 εργαζόμενοι. Και λίγο πριν οι επικεφαλής της τρόικας περάσουν την πόρτα του Μέγαρου Μαξίμου για να συναντήσουν τον Αντώνη Σαμαρά, έρχεται στο φως το σχέδιο για το.... μεγάλο ξεκαθάρισμα στο Δημόσιο.

Θέση εργασίας στο Κιλκίς 4 Ιουλίου 2012