Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Δεύτερη στην Ευρώπη η εθνική Νέων, μετά την ήττα από την Ισπανία στον τελικό

Παρά τη μεγάλη προσπάθειά της, η εθνική μας ομάδα Νέων ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας. Ο Χεσέ Ροντρίγκεθ στο 80' ήταν αυτός που στέρησε το όνειρο από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που έδωσε ωστόσο πολλές υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον.
Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν της «γαλανόλευκης» με το ίδιο σκορ, όπως και στο μεταξύ τους τελικό του 2007, στο Λιντς της Αυστρίας.

Συμμετοχή του Κιλκισιώτη Δημήτρη Ιωακειμίδη στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, και ώρα 10:00 συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα στο ξενοδοχείο NOVOTEL με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1.- Εκτίμηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης – πολιτικών, εργασιακών, ασφαλιστικών κλπ εξελίξεων-
2.- Αποφάσεις - Προγραμματισμός
Στη συνεδρίαση συμμετείχε για πρώτη φορά ο Ιωακειμίδης Δημήτριος από την ΟΛΜΕ ο οποίος στις εκλογές του 34ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ ήταν επιλαχών. Από τον Ιούνιο 2012 κατέλαβε θέση γενικού συμβούλου στην Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων. (πρώτη φορά κάποιος συνδικαλιστής από τον Νομό μας καταλαμβάνει θέση σε αυτό το επίπεδο και αποτελεί δικαίωση και αναγνώρηση της πολύχρονης συνδικαλιστικής του δράσης).

Πιάστηκαν οι κλέφτες καλωδίων του Ο.Σ.Ε. στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (14.07.2012) απογευματινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σάντας Κιλκίς, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 23 ετών και ένας ημεδαπός 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, ενώ αναζητούνται δύο άγνωστοι συνεργοί τους.

Στις 9,30 μ.μ. ο τελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων – Ισπανία-Ελλάδα

- Ραντεβού με την ιστορία της έχει η Εθνική ομάδα νέων που κοντράρεται με την Ισπανία
- Ρεβάνς για τις δύο ήττες στους τελικούς των Ελπίδων το 1998 και των Νέων το 2007 θέλουν οι διεθνείς
- Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στον όμιλο με την Ισπανία να επικρατεί 2-1
- Παρακολουθήστε LIVE τη μεγάλη αναμέτρηση που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ισπανία: Αριθαμπαλάγα, Γκριμάλντο, Ραμάλιο, Οσέντε, Καμπάνια, Σουσο, Αλκαθέρ, Ροντρίγκεθ, Χόνι, Όλιβερ Τόρες, Ζέραρντ.
Ελλάδα: Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαϊδης, Μπάλλας, Μαυρίας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κατίδης, Γιαννιώτας, Κουρμπέλης.

Ερώτηση Νέας Δημοκρατίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: "Θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτη η επίμονη άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Προεδρία της ΕΕ"

Την ιδιαίτερη σοβαρότητα που έχει η συνεχιζόμενη και με διάφορους τρόπους εντεινόμενη άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το εξάμηνο της Κυπριακής Προεδρίας εκφράζει ο Αντιπρόεδρος της Μικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με γραπτή του ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υπεβλήθη από κοινού με την έτερο Αντιπρόεδρο, ευρωβουλευτή κα Μαριλένα Κοππά.

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση Ηρώς Διώτη με θέμα τις δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων σε Δήμους της χώρας»

Στα τέλη Ιανουαρίου ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος 4039/2012, αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» (ΦΕΚ 15Α/2.2.2012).

Μόνο οι πολίτες κάνουν θυσίες - Οι βουλευτές αντίθετα πληρώνονται με 20.479 ευρώ μηνιαίως - Όλα τα σκανδαλώδη προνόμια τους

- Η Βουλή προς το παρόν αρνείται να δώσει απάντηση στους δικαστές για το πόσο κοστίζει ο κάθε βουλευτής
- Για τα βουλευτικά αυτοκίνητα ο πολίτης πληρώνει 1,000 ευρώ το μήνα για κάθε βουλευτή συν 473 ευρώ έξοδα κίνησης
- Οι βουλευτές παίρνουν 11.800 ευρώ για τα σταθερά τηλέφωνα και μέχρι 200 ευρώ το μήνα για τα κινητά
- Ο κάθε βουλευτής δικαιούται δυο επιστημονικούς συμβούλους με το κόστος να φτάνει στα 4.000 ευρώ το μήνα

Προκαλεί το κοινό αίσθημα οι μαθηματικές πράξεις που δείχνουν ότι το μηνιαίο κόστος ενός βουλευτή ξεπερνά τις 20.000 ευρώ τον μήνα ή τα 700 ευρώ σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος της Κυριακής.

Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών και πρώην υπουργών

Ανοίγουν, με εντολή των εισαγγελικών Αρχών, οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες, αλλά κυρίως καταγγελίες, για αδικαιολόγητο πλουτισμό. Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ήδη δόθηκε εντολή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών για τουλάχιστον δύο πρώην υπουργούς, δύο πρώην βουλευτές και μίας νυν βουλευτού, αφού υπήρξαν καταγγελίες για δυσαναλογία ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν στο «πόθεν έσχες» και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Επιπλέον διεξάγεται έρευνα και σε άλλους τρεις πρώην υπουργούς που θα κληθούν να δικαιολογήσουν πώς απέκτησαν ακίνητα, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Το μεγάλο κανάλι της Βουλής, μας κοστίζει τέσσερα εκατομμύρια το χρόνο

Ένα πλούσιο κανάλι που μεταδίδει μόνο συνεδριάσεις και ντοκιμαντέρ, το παρακολουθεί λιγότερο από το 0,3% του τηλεοπτικού πληθυσμού, αλλά το πληρώνουν χρυσάφι όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες καθώς το συνολικό ετήσιο κόστος λειτουργίας του φτάνει τα 4 εκατομμύρια. Αυτό είναι το κανάλι της Βουλής. Στην εποχή της κρίσης που μαστίζει την ελληνική οικονομία και δημιουργεί συνθήκες ασφυκτικής πίεσης για τους φορολογούμενους που καλούνται να πληρώσουν το ένα χαράτσι μετά το άλλο, το κανάλι της Βουλής εξακολουθεί να εκπέμπει το σήμα του και να συνεχίζει το δικό του ιδιόρρυθμο έργο. Δηλαδή να μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Βουλής, ένα δελτίο ειδήσεων και φυσικά ντοκιμαντέρ και ταινίες.

Κάντε μας όλους περήφανους απόψε - Ο μεγάλος τελικός της Εθνικής μας!

Ώρα 21:30. Ο διαιτητής θα σφυρίξει την έναρξη ενός ακόμη τελικού. Ενός τελικού όμως που για την Ελλάδα είναι μια ελπίδα χαράς μέσα στην μιζέρια της!
Την Πέμπτη το βράδυ όλη η Ελλάδα "μέθυσε" από την επιτυχία της Εθνικής Νέων η οποία κατάφερε να κερδίσει στα ημιτελικά του Euro την ομάδα της Αγγλίας στην παράταση με το μαγικό γκολ του Μπάμπη Λυκογιάννη.

Γιούνκερ: "Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τα συμφωνηθέντα"

Πηγή: Deutsche Welle
Στην επόμενη έκθεση της Τρόικας παραπέμπει ο Ζ. Κ. Γιούνκερ αναφορικά με το ερώτημα εάν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερο χρόνο και συνεπώς περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα και αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σήμερα στην ιστοσελίδα του περιοδικού, ο επικεφαλής του Eurogroup καλεί το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο να λάβει άμεσα τις αποφάσεις του όσον αφορά τη συνταγματικότητα του μόνιμου μηχανισμού στήριξης ESM.

Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών έγινε αισθητή στη Σόφια

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή λίγο πριν τις 4 μ.μ. χθες στην περιοχή της Σόφιας. Το επίκεντρο του σεισμού είναι περίπου 20 χλμ νοτιοδυτικά της Σόφιας και 7 χλμ ανατολικά του Πέρνικ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού και Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου. Το βάθος της δόνησης είναι 10 χλμ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και υλικές ζημιές.
Πηγή: Βουλγαρική Ραδιοφωνία