Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο : "Γιατί κ. Κουβέλη μόλις πριν από μερικούς μήνες, η ΔΗΜΑΡ καταδίκαζε την τακτική του ΥΠΕΚΑ για τα μεταλλεία του Κιλκίς και τώρα σιγεί; "

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Όπως ήδη γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την εγκατάσταση και λειτουργία μεταλλείων στις κατοικημένες περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου, Αντιγόνειας, Παλατιανού, Δίβουνου, Θεοδωρακίων και Σπουργίτι του Δήμου Κιλκίς, εκτάσεως 91.000 στρ καθώς με τη με αριθ Πρωτ. Δ8/Δ/Φ16.34/18218/3349ΠΕ 4/1/2012 απόφαση του πρώην Υφυπουργού ΠΕΚΑ προκηρύχθηκε διεθνής ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός. Την 14η Μαρτίου 2012 ελήφθησαν δύο προσφορές από τις εταιρείες ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΕΛΜΙΝ ΑΕ.
Οι κάτοικοι του Κιλκίς θυμόμαστε τη θέση που δηλώσατε ο ίδιος το Νοέμβριο του 2011 οπότε και επισκεφτήκατε το Νομό μας. Τότε τοποθετηθήκατε κάθετα αντίθετος στην εξόρυξη των μεταλλευμάτων στην περιοχή λόγω της πιθανής καταστροφής του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα. Επίσης διατηρούμε την έγγραφη θέση της ΔΗΜΑΡ Κιλκίς ως έχει παρακάτω:

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με Σαμαρά για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έκανε την ακόλουθη δήλωση:
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε μία από τις συνήθεις συναντήσεις συνεργασίας με τον Πρωθυπουργό. Και σε αυτή τη συνάντηση εξετάσαμε όλα τα θέματα της δικής μου αρμοδιότητας, δηλαδή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Θέματα που αφορούν στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θέματα που αφορούν στις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα, θέματα που αφορούν στα ειδικά μισθολόγια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τις προτεραιότητες, τις ανάγκες που υπάρχουν.

Συνάντηση Εργασίας της Διοίκησης του ΣΕΒΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αθήνα διαδοχικές συναντήσεις της Διοίκησης του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό ΑΝΥΠ, κ. Νότη Μηταράκη. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η αναδιοργάνωση του εθνικού συστήματος για τις εξαγωγές, με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ, κ. Δημήτρη Λακασά, να παρουσιάζει στους Υπουργούς την πρόταση του Συνδέσμου για ένα Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Συγκεκριμένα, η πρόταση του ΣΕΒΕ εστιάζει στην αλλαγή του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης με έμφαση στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και στις εξαγωγές.

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 17η Ιουλίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Ανακοίνωση για απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς και στο Κιλκίς

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:  Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει από σήμερα Δευτέρα 16-7-2012, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4) και η πιθανότητα εκδήλωσης και στη συνέχεια ανάπτυξης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή.  Για την περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς καταγράφεται σε τρεις Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες είναι οι εξής:

Καράογλου: «Η ισχύς εν τη ενώσει για ΥΜΑ-Θ και Περιφέρειες»

Για τις προοπτικές αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας συζήτησε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, με τους Αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη, με τους οποίους είχε σειρά επαφών στο Υπουργείο.
Στη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι η Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να τεθεί και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, τονίζοντας ότι το ΥΜΑ-Θ σκοπεύει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του τόπου μας.

Δήλωση Χατζηδάκη για τις επενδύσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προσπαθούμε, όπως ξέρετε, να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών με προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, με άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, με προσπάθεια για να ξεκολλήσει το ΕΣΠΑ και να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα. Θα έχουμε και τις επόμενες ημέρες πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τα ζητήματα αυτά, σε σχέση με τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Επιστολή Σαμαρά προς υπουργούς

"Μια από τις βασικές τομές που πρέπει να εφαρμόσει η Κυβέρνησή μας είναι η μεταρρύθμιση του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης. Κύρια επιδίωξή μας είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής και λειτουργικής διοίκησης, απαλλαγμένης από τις χρόνιες παθογένειές της, η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Μιας Διοίκησης αντάξιας ενός Κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες: Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Έγινε στο Κιλκίς η πρώτη Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς την Παρασκευή 13/7 στην πλατεία Δημαρχείου στο Κιλκίς.Τη συνέλευση παρακολούθησαν περίπου 80 άτομα και μετά την εισήγηση της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου και της ερωτήσεις που τέθηκαν από το κοινό ακολούθησαν οι τοποθετήσεις της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου και του γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς Λαζαρίδη Λάζαρου για να ακολουθήσουν τοποθετήσεις ακόμη 10 συμμετασχόντων.

80.000 ευρώ η λεία της ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στους Νέους Πόρους Πιερίας

Σήμερα (16.07.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στους Νέους Πόρους Πιερίας, τέσσερις άγνωστοι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε ξενοδοχείο και με την απειλή όπλου, αφού ακινητοποίησαν υπάλληλο του ξενοδοχείου, διέρρηξαν κλειδαριά βιτρίνας κοσμηματοπωλείου που λειτουργεί στο ισόγειο του ξενοδοχείου και αφαίρεσαν χρυσαφικά συνολικής αξίας 70.000 - 80.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου Πιερίας.

Κατασχέσεις μισθών και περιουσιακών στοιχείων για όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι για τα ακίνητα

- Τελικά μέσω ΔΕΗ και πάλι το χαράτσι
- Στην εφορία θα παραπέμπονται όσοι δεν πληρώνουν
- Δείτε σε πόσες δόσεις θα γίνει η αποπληρωμή

Δυο βδομάδες απέμειναν μέχρι την αποστολή του νέου χαρατσιού των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. 28 και 29 του μήνα θα αρχίσουν να αποστέλλονται με τους λογαριασμούς τα μπιλιετάκια. Με τη γνωστή διαδικασία θα γίνει και φέτος η αποστολή. Υπάρχουν όμως δυο βασικές διαφορές.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Σύγκρουση με εργατοπατέρες και Αντιπολίτευση – Κόντρα στον λαϊκισμό, αποφασισμένη για τις αποκρατικοποιήσεις η κυβέρνηση·Καθαρές κουβέντες από τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη – «Η υπερφορολόγηση προκαλεί αύξηση της φοροδιαφυγής»! – Ένα πιο σύγχρονο φορολογικό σύστημα χρειάζεται η Ελλάδα·Για να εντοπιστούν τα παράνομα επιδόματα και οι αποδοχές – «Από κόσκινο» το Δημόσιο! – Ιδιαίτερος έλεγχος στις ΔΕΚΟ
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Συμμορία εκβιαστών πίσω από ομάδα συνεργατών του Reuters – Ποιοι και γιατί επιδιώκουν να ακυρώσουν το ντηλ Πειραιώς και ΑΤΕ – Εκτελούν συμβόλαια με στημένα δημοσιεύματα για να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα·Για τα 11,5 δις ευρώ – Θα την πληρώσουν οι συντάξεις των «ευγενών» ταμείων.. ·Μέρκελ- Πρόθυμη να δοθεί παράταση στην χώρα μας