Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση Γερμανικού Τύπου: "Και η Ελλάδα έχει κάνει βήματα"

Πηγή: Deutsche Welle
Η πολιτειακή κρίση στη Ρουμανία, η αυστηρότερη εποπτεία της από την Ε.Ε. και η συνέντευξη της Μ. Μπουχ, μίας εκ των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας, με αναφορές στην Ελλάδα απασχολούν την επισκόπηση. Η πολιτειακή κρίση στη Ρουμανία σχολιάζεται εκτενώς στο γερμανικό τύπο μετά τη δημοσίευση της έκθεσης προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα. Η Κομισιόν εκτιμά ότι διακυβεύεται σοβαρά το κράτος δικαίου και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να θέσει τη Ρουμανία υπό αυστηρότερη επιτήρηση στη διαδικασία εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, ειδικά στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Ανάκληση επιτραπέζιου εμφιαλωμένου νερού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας για διακίνηση εμφιαλωμένου νερού με πιθανή χρήση μη νόμιμων εμπορικών σημάτων, προέβη σε δειγματοληψία επιτραπέζιου νερού, εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων & επισήμανσης.

Ολοκλήρωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για το προσωπικό στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια για το προσωπικό στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς, μετά από σχετική πρωτοβουλία της Προέδρου κ. Κατερίνας Γιαννακούλα-Ζιούτα και του Δ.Σ. του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Η διοργάνωση των εν λόγω σεμιναρίων έλαβε χώρα στο πλαίσιο της προσπάθειας της διοίκησης του Νομικού Προσώπου για διαρκή επιμόρφωση του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού των παιδικών σταθμών, ενώ υλοποιήθηκε με τη συνεργασία καταρτισμένων επιστημόνων και τη συνδρομή της συνταξιούχου νηπιαγωγού και συμβούλου ειδικής αγωγής κ. Ντίνας Μούρτζιου, που αφιλοκερδώς παρέχει τις γνώσεις της στο Νομικό Πρόσωπο ως επιστημονική συνεργάτιδα.

"Rock The City festival" 24-25 Αυγούστου 2012 στον δημοτικό κήπο του Κιλκίς


«Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθά να δούμε την αλήθεια…»
Κάποτε «Φεστιβάλ Τοπικών Συγκροτημάτων», πλέον «Rock The City festival», πάντα καθοδηγούμενο από το ίδιο κίνητρο: το μεράκι της νεολαίας για δημιουργία… To «Rock The City festival» είναι ένας ετήσιος θεσμός που διοργανώνεται από μία μερίδα ανεξάρτητων promoters, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ευγενική χορηγία ποικίλων επιχειρήσεων. Κοινός τους στόχος η προβολή νέων δημιουργών, η διεύρυνση των τοπικών δραστηριοτήτων και η προώθηση της παιδείας διαμέσου της τέχνης. Ο χαρακτήρας του υπήρξε ανέκαθεν μη κερδοσκοπικός, ενώ στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει πλήθος καλλιτεχνών, προερχόμενων από είδη όπως reggae/dancehall, hip-hop, rock, metal, έντεχνα κοκ.

Δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου

O κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου έκανε στην ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση κινείται σταθερά εντός του πλαισίου που χάραξαν εξ’ αρχής ο Πρωθυπουργός και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί. Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Μέριμνα της κυβέρνησης είναι με τις πολιτικές της να δρομολογήσει την ανάπτυξη, να διευρύνει την απασχόληση, να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Παράλληλη επιδίωξη μας είναι η βελτίωση και η ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας.
Δημοσιογράφος: Κύριε εκπρόσωπε, οριζόντιες περικοπές θα γίνουν;

Καράογλου: «Να μην αποκοπεί η Βόρεια Ελλάδα από την Ευρώπη»

Με αφορμή τα συνεχή δημοσιεύματα στον Τύπο για την πρόθεση αεροπορικών εταιρειών του εξωτερικού να διακόψουν τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά τον ακτοπλοϊκό και τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό, η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη και με τον αεροπορικό. Η απόφαση μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού να διακόψουν τους επόμενους μήνες τις πτήσεις τους από και προς τη Θεσσαλονίκη, περιθωριοποιεί την πόλη, πλήττει τις προοπτικές της οικονομικής της ανάπτυξης, την αποξενώνει ως τουριστικό προορισμό και μετατρέπει τη Βόρεια Ελλάδα σε “άγονη γραμμή” της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όλι Ρεν: Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας πρέπει να είναι σε πλατιά βάση και με χαμηλούς συντελεστές

«Ο φόρος ακίνητης περιουσίας και οι έμμεσοι φόροι είναι πιο αποτελεσματικοί από οικονομική άποψη και κοινωνικά δικαιότεροι όταν έχουν πλατιά βάση και χαμηλούς συντελεστές» σημειώνει ο Επίτροπος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Ο. Ρεν με γραπτή απάντησή του έπειτα από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Δήλωση Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών

Η συζήτηση που είχαμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ήταν ουσιαστική, κρίσιμη, για τον προσανατολισμό και την πορεία της χώρας.
Επιβεβαιώσαμε ότι θα κινηθούμε αποφασιστικά, σε συμφωνία πάντα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, με στόχο την αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή της δανειακής σύμβασης, όπως προβλέπει το ίδιο το πρόγραμμα στήριξης. Γιατί η αναθεώρηση προβλέπεται σε αυτό. Είναι μια ενσωματωμένη σε αυτό διαδικασία.

Δήλωση Υπουργού Οικονομικών για τις περικοπές

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πήγε πολύ καλά η συζήτηση, ήτανε πάρα πολύ χρήσιμη η συζήτηση, συμφωνήσαμε σε όλα. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν δηλώσεις και συνεχίζουμε.
Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, θα γίνουν περικοπές, ο κόσμος ενδιαφέρεται για εφάπαξ, θα γίνουν οριζόντιες περικοπές;

Ματαίωση θεατρικής παράστασης στο Κιλκίς


Ματαιώθηκε από την διοργανώτρια εταιρεία “ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΗΜΑΤΑ” η παράσταση που θα φιλοξενούσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς “Θα τρελαθούν κι αφεντικά θα τρελαθούν και δούλοι” με την Ελένη Γερασιμίδου, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2012, στο Θέατρο Λόφου τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012.
Η εταιρεία ανέφερε σε σχετική επιστολή της προς τον ΟΠΟΝΓΑ τα εξής: “Για λόγους ανωτέρας βίας οι προσεχείς παραστάσεις του έργου «Θα τρελαθούν κι αφεντικά, θα τρελαθούν και δούλοι» ματαιώνονται”.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις θέσεων εργασίας, 18 Ιουλίου 2012

Αυτή είναι η Ελλάδα: Οι πολίτες καλούν τη Χρυσή Αυγή αντί για την αστυνομία

Μια απίστευτη ιστορία που έρχεται να προστεθεί σε εκατοντάδες άλλες συνέβη στα Χανιά, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το τοπικό... κλιμάκιο της Χρυσής αυγής που φιλοξενεί τη σχετική καταχώρηση στον ιστότοπό του. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα που στην ουσία αποτελεί αυτοδιαφήμιση των... υπηρεσιών τις οποίες προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, τη Δευτέρα:

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς με Υπουργό ΜΑ-Θ

Η πρώτη συνάντηση εργασίας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ.Χρήστου Γκουντενούδη και του νέου Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ.Θεόδωρου Καράογλου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα -στην έδρα του ανασυσταθέντος Υπουργείου στην Θεσσαλονίκη.  Αρχικά, ο κ.Γκουντενούδης ευχήθηκε -στον κ. Καράολγου- καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και ευόδωση των στόχων, προς όφελος όλων των πολιτών της Μακεδονίας & της Θράκης.

Ληστεία με μάσκες, όπλα και σωματική βία στην Αγροσυκιά Πέλλας

Σήμερα 18.07.2012 πρώτες πρωινές ώρες, στην Αγροσυκιά Πέλλας, όπως καταγγέλθηκε, πιθανόν δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με την απειλή όπλων και με χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν δύο ημεδαπούς 62 και 48 ετών κατά την στιγμή της άφιξής τους με το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Ο 62χρονος αντέδρασε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή μεταξύ του 62χρονου και ενός εκ των δραστών, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο που κρατούσε ο δράστης και να τραυματιστεί ο 62χρονος στο χέρι και η 48χρονη στο πόδι. Κατόπιν οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (800) Ευρώ, τα κλειδιά του οχήματος και ένα κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Παθόντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας.

Συνελήφθη 53χρονος για ναρκωτικά στο Ροδολίβος Σερρών

Συνελήφθη χθες (17.07.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 53 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο Ροδολίβος Σερρών, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο 53χρονος καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης και κατέχει ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, σε αστυνομικό έλεγχο του 53χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· 2,6 γραμμάρια κάνναβης και
· (4) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 15 έως 80 εκατοστών τα οποία τα καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Κατασχέθηκαν 190 γραμμάρια ηρωίνης στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης

Την Δευτέρα 16.07.2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης κατασχέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ποσότητα ηρωίνης η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη στη βάση πινακίδας, στο έρεισμα του δρόμου. Συνολικά κατασχέθηκαν 196 γραμμάρια ηρωίνης. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.

Ξερίζωσαν 30 χασισόδεντρα σε ρεματιά στο Κιλκίς

Χθες (17.07.2012) το μεσημέρι, στην αγροτική περιοχή Ομαλού Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς, εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία βρισκόντουσαν μέσα σε ρεματιά. Συνολικά εκριζώθηκαν 30 δενδρύλλια κάνναβης. Από την αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Επιστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς προς αρμοδίους υπουργούς για την επιστροφή του οφειλόμενου από το Δημόσιο ΦΠΑ

Κύριοι Υπουργοί, Το Επιμελητήριό μας τις τελευταίες ημέρες γίνεται αποδέκτης δραματικών μηνυμάτων από τις εγκατεστημένες στο νομό Κιλκίς επιχειρήσεις σχετικά με το θέμα της επιστροφής οφειλόμενου από το Δημόσιο ΦΠΑ. Ως γνωστόν οι εναπομείνασες στον ακριτικό νομό επιχειρήσεις, προκειμένου να αντισταθμίσουν την δραματική μείωση του κύκλου εργασιών τους στο εσωτερικό, έχουν στραφεί επιθετικά στις εξαγωγές παρουσιάζοντας ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα συνεισφέροντας και στη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Τούτο όμως συνεπάγεται γι’ αυτές προκαταβολή μεγάλων ποσών Φ.Π.Α, το οποίο θα έπρεπε να τους επιστρέφεται από το Ελληνικό Δημόσιο.

Επιστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς προς Σαμαρά: «Καλπάζουσα εκτροπή από την νομιμότητα, του συστήματος παροχής και διαχείρισης της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για δάνεια επιχειρήσεων»

Κύριε Πρόεδρε, Κατά την συνάντησή σας, της 09.04.2012, με τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και των Συνδέσμων 24 νομών όλης της Επικράτειας, (παραμεθόριων νομών και πυρόπληκτων νομών με χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο δάνεια), με δική σας παρέμβαση, στον τότε Υπουργό Οικονομικών κύριο Φίλιππο Σαχινίδη, επανακατατέθηκε προσθήκη – συμπλήρωση σχετική με το σύστημα παροχής και διαχείρισης της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για δάνεια επιχειρήσεων.

Κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Κιλκίς τον Αύγουστο- Εντός του ίδιου μήνα η ανακοίνωση των νέων εγγραφών

Από το Νομικό Πρόσωπο του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς ανακοινώνεται ότι οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων θα παραμείνουν κλειστοί κατά το διάστημα από 1 έως 31 Αυγούστου. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τα ονόματα των νέων εγγραφών βρεφών και νηπίων για τη σχολική χρονιά 2012-2013, αυτή θα αναρτηθεί εντός του Αυγούστου στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.e-kilkis.gr), καθώς και στον πίνακα ανακοινώσεως στην είσοδο του Δημαρχείου.

Ανακοινώθηκαν οι νέοι γραμματείς στα υπουργεία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
1.      Γενική Γραμματεία Υπουργείου                                   Κασκαρέλης Βασίλης
2.      Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών                   Μίχαλος Παναγιώτης
Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας                         
3.      Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων              Καλογερόπουλος Αριστείδης

Από 20 Αυγούστου οι εγγραφές μαθητών και καταρτιζόμενων στις σχολές του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) προκηρύσσει την εισαγωγή μαθητών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) και καταρτιζομένων στα Ι.Ε.Κ. για το εκπαιδευτικό έτος 2012-2013 σε ειδικότητες τουριστικών επαγγελμάτων σε Αθήνα, Ανάβυσσο, Ρόδο, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Γαλαξείδι, Κέρκυρα, Άργος Αργολίδας και Αλεξανδρούπολη.
Συγκεκριμένα, την εκπαιδευτική περίοδο 2012-2013 θα λειτουργήσουν οι ακόλουθες ειδικότητες:

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ενώ διστακτικοί εμφανίζονται οι υπουργοί για περικοπές και για τα 11,7 δις – Στον Σαμαρά το βάρος των αποφάσεων·Κρίσεις στην Αστυνομία – Όλα τα ονόματα ·Αιχμές Βενιζέλου κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και κατά Γ. Παπανδρέου – «Όποιος θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει»!...
ΑΥΓΗ · Ισοπεδώνουν μισθούς, συντάξεις – Σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και μάλιστα οριζόντιες, καταφεύγουν οι τρεις συγκυβερνώντες αρχηγοί για να ανταποκριθούν στις αξιώσεις της τρόικας, πα ότι προεκλογικά θεωρούσαν αυτό το δεδομένο «καταστροφή της χώρας»·Ερώτηση Αλ. Τσίπρα:- Πόσα παίρνουν αυτοί που θέλουν να πουλήσουν τη δημόσια περιουσία;;·Πορεία των απεργών της «Χαλυβουργίας»- Όχι στις απολύσεις