Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Τα άρθρα της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του Μνημονίου

Αρθρο 1
Κατάργηση του από 3 Μαΐου 2010 «Μνημονίου Συνεννόησης» (ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ι), των αναθεωρήσεών του, των εφαρμοστικών του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ νόμων και λοιπών σχετικών ουσιαστικών διατάξεων - Καταγγελία της από 8.5.2010 «Σύμβασης δανειακής Διευκόλυνσης»
1. Καταργείται ο νόμος 3845/2010 μαζί με όλα τα Παραρτήματά του. Καταργείται επίσης το «Μνημόνιο Συνεννόησης» που υπεγράφη στις 3 Μαΐου 2010 μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως επίσης και οι όποιες αναθεωρήσεις του πιο πάνω Μνημονίου υπεγράφησαν από την ελληνική κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ηλεκτρονική απάτη για εργασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γνωστοποιείται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, οι οποίες προσφέρουν εργασία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα του Λονδίνου, για την περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Σε πολλές περιπτώσεις τέτοιων ιστοσελίδων οι φερόμενοι ως εργοδότες, αφού λάβουν τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερόμενων, απαντούν θετικά στις αιτήσεις τους, ζητώντας ωστόσο να προκαταβάλλουν μέρος των εξόδων του ταξιδίου και της διαμονής τους. Μάλιστα ζητούν τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς χρημάτων (western union, moneygram) και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Έκοψαν το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων κατά λάθος

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό για να ενημερωθεί για τους λόγους διακοπής της παροχής ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων. Ο κ. Ζερβός του εξήγησε ότι η ΔΕΗ απεκατέστησε το ρεύμα και ότι η διακοπή έγινε από λάθος καθώς ο λογαριασμός εκδιδόταν σε όνομα ιδιώτη και δεν υπήρχε πουθενά η ένδειξη ότι ο καταναλωτής ήταν το Άσυλο.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας, 19 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη Λαπόρδα στην Τούμπα Παιονίας

Στην κεντρική πλατεία της Τούμπας την Τετάρτη 18 Ιουλίου ο Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του χωριού, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Π. Θεόδωρο Απουσίδη,  τον Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Π.  Γ. Αναστασιάδη και από τον Δημοτικό σύμβουλο Ιορδάνη Τσιτουρίδη. Ο κ. Λαπόρδας ενημέρωσε τος Δημότες της Τούμπας για την πορεία του Δήμου μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που γίνεται αυτήν την στιγμή στο χωριό τους το "Αποχετευτικό Δίκτυο" και τον "Βιολογικό". Άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα τους  και ζήτησε από την μεριά του να αποφεύγεται η άσκοπη σπατάλη στο νερό.

Προσωρινή διοίκηση στον Κιλκισιακό

Η συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου 2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς μεταξύ μελών της απερχόμενης διοίκησης και ενδιαφερομένων έβγαλε ένα καλό αποτέλεσμα για την συνέχεια του ιστορικού Κιλκισιακού.
Συγκροτήθηκε επταμελής προσωρινή διοίκηση, η οποία στο προσεχές διάστημα θα δραστηριοποιηθεί με σκοπό να διερευνήσει προθέσεις και διαθέσεις ενδιαφερόμενων ώστε να πλαισιώσουν το διοικητικό σχήμα προκειμένου σύντομα η νέα διοίκηση να προλάβει ώστε να παρουσιάσει από την νέα χρόνια έναν νέο και πολλά υποσχόμενο Κιλκισιακό.

ΠΑΣΕΒΕ: «Αγώνας για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας»

"Την ώρα που η κυβέρνηση μαζί με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους ( ΓΣΕΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ ) είχαν συνάντηση με τον υπουργό εργασίας και ασφάλισης για να κανονίσουν τη νέα επίθεση σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους της Π.Α.Σ.ΕΒΕ και δεκάδων Σωματείων και Ομοσπονδιών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα άγρια φορολογικά μέτρα.

Σκέψεις μιας εκπαιδευτικού

Της Άννας Ριζάκη
Μέλους Δ.Σ. Κοινωνίας Πολιτών Ν. Κιλκίς 
Στην αρχή του σχολικού έτους, πριν μερικούς μήνες, κατέθεσα τις σκέψεις μου όσον αφορά τη στάση αλλά και την ευθύνη των γονιών απέναντι στα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο. Σήμερα, στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα ήθελα ν’ αναφερθώ στις ευθύνες του ίδιου του σχολείου και ειδικότερα του εκπαιδευτικού συστήματος απέναντι στους μαθητές.

Ραντεβού στις 23 Αυγούστου στο Κιλκίς για τον δεύτερο κύκλο των δραστηριοτήτων με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη»

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου ο πρώτος κύκλος των δραστηριοτήτων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», μια εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, που υλοποιείται ταυτόχρονα από 72 Βιβλιοθήκες της χώρας σε συνεργασία με την Future Library και με χορηγία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Όχι στα Τατουάζ από Μαύρη Χέννα

Το καλοκαίρι, τα τατουάζ, από μαύρη χέννα, συνιστούν μια επαναλαμβανόμενη απειλή, για την υγεία. Προσφέρονται, στο κοινό, κατά τις υπαίθριες φιέστες και στις τουριστικές περιοχές. Τα τατουάζ μαύρης χέννας μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών.

Διακοπές - Διαμονή, δικαιώματα και υποχρεώσεις

Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα κατατάσσονται, σε αστέρια 5*****(κατηγορίας ΑΑ), 4****(κατηγορίας Α), 3***(κατηγορίας Β), 2**, 1*, με βάση κριτήρια, που καθορίζονται, από τον Ε.Ο.Τ.
Ξενοδοχεία – Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα Οι τιμές, διαμορφώνονται, ελεύθερα. Καθορίζονται από κάθε επιχείρηση δύο κατώτατα όρια τιμών, και δύο ανώτατα, που αντιστοιχούν, στη χαμηλή περίοδο και στην υψηλή. Οι ξενοδόχοι μπορούν να κάνουν έκπτωση και στις κατώτερες τιμές. Επίσης, οι ξενοδόχοι αποφασίζουν τα χρονικά διαστήματα, που θα εντάξουν, στη χαμηλή και στην υψηλή περίοδο. Οι ξενοδόχοι υποβάλλουν, στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, τους τιμοκαταλόγους τους, προς έγκριση και θεώρηση.

Την εξόφληση των φόρων μέχρι και σε οκτώ δόσεις μελετά η κυβέρνηση

Στην εξόφληση σε 3, 6 ή 8 δόσεις των εκκαθαριστικών της Εφορίας που αποστέλλονται στους φορολογουμένους και περιλαμβάνουν το φόρο εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση ώστε η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων να γίνει σε 6 έως 8 δόσεις. Ωστόσο αυτό θα συνδέεται άμεσα με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος.

Δ. Ψωμιάδης: «Είμαστε περήφανοι για τους πυροσβέστες μας»

Αναφερόμενος στην άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Κιλκίς για τη λήψη μέτρων ώστε να μην επεκταθεί στην Ελλάδα πυρκαγιά που μαίνεται στην ΠΓΔΜ αλλά και στα προβλήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κατατοπιστικότατος ο Λιβιεράτος

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχα μια συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος με κάλεσε να συζητήσουμε υπηρεσιακά θέματα, αυστηρά υπηρεσιακά θέματα. Ευχαριστώ».

Καλλιεργούσε χασίσι σε πλαστικές γλάστρες

Συνελήφθη χθες (18.07.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, ένας ημεδαπός 38 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στην Έδεσσα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(5) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 50 έως 100 εκατοστά τα οποία καλλιεργούσε σε τρεις πλαστικές γλάστρες καθώς και
(200) σπόροι κάνναβης
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πέλλας.

Πήγε να πουλήσει 4,7 κιλά χασίσι, αλλά τον τσίμπησαν αστυνομικοί του Κιλκίς

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς συνέλαβαν χθες (19.07.2012) το απόγευμα, έναν ημεδαπό 44 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση κατά της αρχής, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός του. Ειδικότερα, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι οι προαναφερόμενοι διαθέτουν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε άτομα του Κιλκίς και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 44χρονο τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ποσότητα κάνναβης περίπου 4,7 κιλών, την οποία είχε αποθηκευμένη στο Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητό του.

«Άμεσες δράσεις για το εμπόριο και συγκεκριμένες προτάσεις για την επαναλειτουργία της αγοράς κατάθεσε το προεδρείο της ΕΣΕΕ στο Υπουργείο Ανάπτυξης».

Το προεδρείο της ΕΣΕΕ συναντήθηκε χθες 18/7/2012 με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για όλα τα ζητήματα Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Είχε προηγηθεί προχθές συνάντηση με τον Υφυπουργό Εμπορίου κ. Θανάση Σκορδά με επίκεντρο περισσότερο τα φλέγοντα θέματα της αγοράς.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στις 23 Ιουλίου 2012

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 23 Ιουλίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Ψάχνοντας για άφθαρτα υλικά…

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Παρατηρώντας κάθε υποψιασμένος πολίτης τη σύνθεση της νέας πολιτικής γραμματείας του πρώην κυβερνώντος κόμματος, ψάχνει να βρει τον καινοτόμο χαρακτήρα της.
Πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, ένα σύνολο βαρόνων της πολιτικής, που ευθύνεται για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ, έχει κληθεί για πολλοστή φορά να σώσει το κόμμα και κατ’ επέκταση τη χώρα!. Οι νέοι απουσιάζουν ή αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο, ενώ το ονομαζόμενο βαρύ πυροβολικό του Κινήματος φαντάζει πάλι ως η μόνη σωτηρία του.

Όκτώ τα θύματα στην έκρηξη του λεωφορείου στο αεροδρόμιο Μπουργκάς

Έξι Ισραηλινοί τουρίστες, ο Βούλγαρος οδηγός του λεωφορείο και άλλο ένα άτομο, την ταυτότητα του οποίου εξακριβώνεται και πιθανώς είναι ο τρομοκράτης, σκοτώθηκαν και πάνω από 30 άλλοι τραυματίστηκαν από την ανατίναξη του λεωφορείου με Ισραηλινούς τουρίστες στο πάρκινγκ του αεροδρομίου του Μπουργκάς. Η έκρηξη έγινε στις 5:30 μ.μ. τοπικής ώρας την Τετάρτη. Συνολικά 47 ήταν οι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου, οι οποίοι έφτασαν με πτήση από Τελ Αβίβ.

Συγχαρητήριο του Τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς στη νέα Γ.Γ. Αθλητισμού κα Κούλα Γιαννακίδου

Ευχάριστη είδηση για τον αθλητισμό της Βόρειας Ελλάδας η ανάθεση της θέσης της Γενικής Γραμματέως Αθλητισμού στην Κούλα Γιαννακίδου, παλιά πρωταθλήτρια στίβου του ΠΑΟΚ, προπονήτρια του ΠΑΟΚ και του Άρη αλλά και της Εθνικής ομάδας Στίβου.
Το Τμήμα Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς εκφράζει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια στην Κούλα Γιαννακίδου για την τοποθέτησή της ως Γενικής Γραμματέως Αθλητισμού και της εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο Έργο, που της ανατέθηκε.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Με ομόφωνη απόφαση των τριών της κυβέρνησης – Όχι νέα μέτρα το 2012- Τι άλλα αποφάσισαν κατά την τρίωρη σύσκεψή τους·12 δις ευρώ τον χρόνο μας κοστίζει η Γραφειοκρατία! –Στα τελευταία 25 χρόνια εκδόθηκαν 145.000 Νόμοι – Προεδρικά Διατάγματα, κ. α. !·Με κύριο στόχο την ανακεφαλαιοποίηση – Σύσκεψη Γ .Στουρνάρα με Τραπεζίτες
ΑΥΓΗ ·Η συγκυβέρνηση των τριών μεθοδεύει – Μνημόνιο Νο 3·»Μπλακ άουτ» στην ενέργεια – Αυξήσεις στα τιμολόγια, επιστροφή στη «μαύρη» ενέργεια, κομματιάζεται η ΔΕΗ·Σε πλήρη διάλυση οι εργασιακές σχέσεις – 1.000.000 εργαζόμενοι σε μερική ή εκ περιτροπής εργασία

Θέση εργασίας στο Κιλκίς, 19 Ιουλίου 2012

Ζητείται υπάλληλος γραφείου
Δείτε ΕΔΩ

Πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2012-2013

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ