Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δωρεάν εμβολιασμοί σε παιδιά ανέργων και ανασφάλιστων

Εκστρατεία εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση, ξεκινά το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, από 20 Αυγούστου. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων που έχουν «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας, 20 Ιουλίου 2012

Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον

Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, αλλά πατώντας στερεά στον παραγόμενο από τους ίδιους πλούτο, στα πλαίσια της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, στις 18 Ιουλίου 2012, στην Αθήνα.  Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Βασίλης Γιαννόπουλος (Περιβόλα Πάτρας), ο κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος (Λάγιο Λακωνίας), ο κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης (Ν. Σκοπός Σερρών), ο κ. Βασίλης Κόλλιας (Ακραίφνιο Βοιωτίας), ο κ. Γιάννης Τσιφτίδης (ΕΝΑ Πιερίας) και η κα Κερασία Παπούλια (19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, 6-9/9/2012) συνάντησαν τον Υπουργό.

Ο ΣΕΒΕ χαιρετίζει την πρόθεση της Κυβέρνησης για την δημιουργία Εθνικού Φορέα Εξωστρέφειας

Ο ΣΕΒΕ χαιρετίζει την πρόθεση της Κυβέρνησης για την συγχώνευση ΔΕΘ-Helexpo-ΟΠΕ. Πιστεύουμε πως το εγχείρημα αυτό θα πρέπει να καταλήξει σε έναν Εθνικό Φορέα Εξωστρέφειας, έτσι ώστε να υπάρξει κατά 30% τουλάχιστον εξοικονόμηση των λειτουργικών δαπανών του κράτους για την εξωστρέφεια. Ταυτόχρονα ο νέος φορέας θα πρέπει να αποτελέσει και το κέντρο εκπόνησης, υλοποίησης και εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής Εξαγωγών - την οποία ο ΣΕΒΕ με συνέπεια υποστηρίζει εδώ και χρόνια - έτσι ώστε να αυξηθεί στο μέγιστο η αποτελεσματικότητά της.

Συνελήφθη αστυνομικούς του Κιλκίς 31χρονος Νιγηριανός για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη σήμερα 20.07.2012 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας υπήκοος Νιγηρίας 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος εμπορεύεται ναρκωτικά σε άτομα σε όλη την ελληνική επικράτεια και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, σε αστυνομικό έλεγχο του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 211 γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς. 

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 70χρονου στην Κονταριώτισσα Πιερίας

Εξιχνιάστηκε υπόθεση προσχεδιασμένης ληστείας σε βάρος 70χρονου στην Κονταριώτισσα Πιερίας, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης. Σε βάρος δύο ημεδαπών 30 και 26 ετών και δύο υπηκόων Αλβανίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και έκθεση.

Υλοποιείται από το Επιμελητήριο Κιλκίς το πρόγραμμα «Eurofresh fruits» για την προώθηση ελληνικών φρέσκων φρούτων

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και άλλα 15 Επιμελητήρια σε όλη την Ελλάδα υλοποιούν το πρόγραμμα «Eurofresh fruits» για την προώθηση ελληνικών φρέσκων φρούτων (κεράσι, ακτινίδιο, πορτοκάλι, καρπούζι και επιτραπέζια σταφύλια) στις αγορές τις Ρωσίας, Ουκρανίας και Κίνας.  Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τρία έτη (μέχρι τον Ιούνιο 2015) και περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και διαφήμισης με βασικό στόχο την ενίσχυση της εικόνας των ελληνικών προϊόντων και δράσεις προώθησης με σκοπό την άμεση και έμμεση ενίσχυση του προφίλ των επιχειρήσεων και των εξαγωγών τους.

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του διακρατικού έργου με τίτλο PACMAN

Με ικανοποιητικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του διακρατικού έργου με τίτλο PACMAN. Το έργο είναι ενταγμένo στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου και συμμετέχουν φορείς από εννέα χώρες (Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Κύπρος, Ελλάδα).

Συγχαρητήρια Γκουντενούδη στη Σοφία Προκοπίδου, για την προσφορά ενός υπερσύγχρονου ασθενοφόρου

Εκ μέρους και των συναδέλφων Περιφερειακών Συμβούλων, εκφράζω δημόσια τα θερμά μου συγχαρητήρια προς την κυρία Σοφία Προκοπίδου, για την προσφορά ενός υπερσύγχρονου ασθενοφόρου οχήματος προς τον Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.). Η συμπολίτισσά μας -συνταξιούχος εκπαιδευτικός- παρέδωσε ένα ακόμα μάθημα προς όλους μας, ένα μάθημα ζωής και αλληλεγγύης στην πράξη. Παρόμοιες ενέργειες, ειδικά στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, δείχνουν το δρόμο της ελπίδας και ενισχύουν το αίσθημα αισιοδοξίας ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε για άλλη μία φορά. Ευελπιστούμε η προσφορά αυτή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους συμπολίτες μας. Στην εξαίρετη συμπολίτισσά μας και στην οικογένειά της ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση, προκειμένου να απολαμβάνουν την αγάπη, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων μας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Κιλκίς
Χρήστος Γκουντενούδης


Μεγάλες μειώσεις στις χρεώσεις των κινητών

Μια πολύ ευχάριστη είδηση για την τσέπη όλων μας είχε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Αποφάσισε να μειώσει 3 λεπτά του ευρώ τη χρέωση για κάθε λεπτό ομιλίας προς άλλο δίκτυο από το κινητό. Η μείωση μπορεί να μοιάζει μικρή όμως αν πολλαπλασιαστεί με τις κλήσεις που κάνει ο καθένας και επί τα λεπτά τότε το κέρδος είναι πολύ μεγάλο...Η μείωση μπορεί να φέρει ως και κατά 45% μικρότερες χρεώσεις αφού σήμερα το τέλος τερματισμού ανέρχεται σε 4,95 λεπτά του ευρώ, ανά λεπτό κλήσης. Όμως η ΕΕΤΤ αποφάσισε να μειωθεί κατά 80% μέσα στους επόμενους πέντε μήνες ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2013 να διαμορφωθεί στα 1,01 λεπτά του ευρω.

29χρονος Έλληνας ο ληστής της Νικομήδειας

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος 69χρονης στη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού 29 ετών, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας, ενώ αναζητείται άγνωστος συνεργός του. Ειδικότερα, ο 29χρονος με τη συνδρομή ενός ακόμη αγνώστου ατόμου προφασιζόμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ πλησίασαν την οικία της 69χρονης στην οποία βρισκόταν η ίδια και με τη χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσε μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Συνελήφθη 27χρονος για λαθρεμπόριο βεγγαλικών και ποτών

Συνελήφθη χθες (19.07.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, ένας ημεδαπός 27 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και παράβαση νομοθεσίας περί βεγγαλικών. Ειδικότερα, στον Προμαχώνα Σερρών, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο ανωτέρω, εντοπίστηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι, πυροτεχνήματα και καψύλλια προώθησης φωτοβολίδων. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συνελήφθη διακινητής στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (19.07.2012) το πρωί, στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Πακιστάν που διευκόλυνε την έξοδο σε έδαφος τρίτης χώρας πέντε μη νόμιμων μεταναστών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατικό που οδηγούσε 23χρονος υπήκοος Πακιστάν και στο οποίο είχε επιβιβάσει πέντε μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό αυτοί να εξέλθουν από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνοσκοπιανής μεθορίου έναντι του χρηματικού ποσού των 20 Ευρώ ο καθένας.

Συνελήφθη 29χρονος για ναρκωτικά στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες (19.07.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 29 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στην Κατερίνη Πιερίας, οι αστυνομικοί ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνα, εντόπισαν τον ανωτέρω στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν: · 13 δενδρύλλια κάνναβης σε ανάπτυξη, ύψους από 20 εκατοστά έως 1,5 μέτρα, τα οποία τα καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε αρδευτικό κανάλι σε αγροτική περιοχή,
· 5 πλαστικές φιάλες των 1,5 και 2 λίτρων
· 1 ψεκαστήρα χεριού και
· 1 φακό
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης Πιερίας.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Επείγουσα ανακοίνωση ΟΑΕΕ

Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του, ότι η αποστολή των ταχυπληρωμών 3ου διμήνου 2012, καθυστέρησε λίγες μέρες για τεχνικούς λόγους. Ήδη, έχουν ταχυδρομηθεί και θα παραληφθούν άμεσα. Καλούμε όλους τους ασφαλισμένους, παρά την καθυστέρηση, να ανταποκριθούν, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα τις εισφορές τους τις επόμενες μέρες για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Μπόφινγκερ: "Όχι σε άλλες περικοπές"

Πηγή: Deutsche Welle
Όχι σε άλλα σκληρά μέτρα λιτότητας στην ευρωζώνη καθώς πλήττουν την ανάπτυξη τονίζει ο Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης. «Το μήνυμα των ημερών είναι: όχι σε άλλα προγράμματα περικοπών στην ευρωζώνη», τονίζει ο κ. Μπόφινγκερ σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse (Πάσαουερ Νόιε Πρέσε) και σημειώνει:

Σε 60 δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη - Σε 10 δόσεις οι φόροι για εισόδημα έως 100.000 ευρώ

Σε εξήντα δόσεις ετοιμάζεται να σπάσει τις οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου από τη μία να δώσει ανάσα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και απειλούνται με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και από την άλλη να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Καράογλου: «Η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της εξωστρέφειας»

Ως χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας χαρακτήρισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, την απόφαση της Κυβέρνησης να συγχωνεύσει ΔΕΘ, HELEXPO και Οργανισμό Προώθησης Εμπορίου, δημιουργώντας έναν κοινό φορέα εξωστρέφειας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Προληπτική ανάκληση /απόσυρση του αναψυκτικού «COCA COLA zero»

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε κλειστό γυάλινο περιέκτη βάρους 250 ml ανθρακούχου αναψυκτικού «COCA COLA zero» την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος και ταινιοειδούς σχήματος. Ειδικότερα, το ανωτέρω αναψυκτικό έχει αριθμό παρτίδας 19F1336VT και φέρει ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 18/10/2012, παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία «COCA COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ Α.Ε.» στην παραγωγική της μονάδα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τρίωρη στάση εργασίας στους ΟΤΑ την Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

"Σε εφαρμογή απόφασης του Γενικού Συμβουλίου η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη 3ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 από τις 12.00 μ.μ. έως τις 3.00 μ.μ.
Στη 1.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40-Αθήνα) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών (Πλατεία Συντάγματος).

Αλλάζουν όλα στις πληρωμές φόρων – Σε πέντε χρόνια η εξόφληση των χρεών στο Δημόσιο

- Σε 10 δόσεις η εξόφληση της εφορίας για φέτος
- Τέλος το σήμα τελών κυκλοφορίας - Ηλεκτρονικά η πληρωμή
- Σαφάρι από το υπουργείο για να κλείσουν εκκρεμείς υποθέσεις

Ανάσα θα πάρουν οι φορολογούμενοι που είδαν εφέτος τα εκκαθαριστικά τους και δεν πιστεύουν στα μάτια τους καθώς πληρώνουν πολλαπλάσιους φόρους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει το πρώτο βήμα.. – Καταργούνται 20 Οργανισμοί με 200 Υπηρεσίες! – Τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν έως και 200 συγχωνεύσεις!·Το ζητούν πέντε βουλευτές της Ν. Δ. με ερώτησή τους- Αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες – Μόνο έτσι θα επανέλθει η αγροτική παραγωγή·Κόντρα στις διαδόσεις για την κατάργησή τους – Ισχυροποιούνται όσο ποτέ ΔΕΘ και HELEXPO
ΑΥΓΗ ·Άρχισε η.. διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα - -20% το εφάπαξ με το «καλημέρα»·Ευρώπη – Λιτότητα στη Μαδρίτη, λιτότητα και στο Λονδίνο·Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων! (για το χαράτσι)