Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Έως το πρωί της Δευτέρας εμπρόθεσμες οι φορολογικές δηλώσεις

Λίγες ώρες ακόμη μένουν έως ότου λήξει και η σιωπηρή παράταση για την εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Oι φορολογικές δηλώσεις θα θεωρούνται εμπρόθεσμες εφόσον υποβληθούν στο taxis έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας.  Από το χρονικό σημείο αυτό και μετά, οι δηλώσεις εισοδήματος θεωρούνται εκπρόθεσμες και οι φορολογούμενοι θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Συμφωνία στο σύνολο των μέτρων μεταξύ Τρόικα-Υπουργείου

Το υπουργείο Οικονομικών και η τρόικα έχουν συμφωνήσει σε ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτικών του πακέτου των μέτρων των 11,5 δις ευρώ διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών που συμμετείχαν στην σύσκεψη με τους εκπροσώπους των πιστωτών της χώρας επιβεβαιώνοντας επίσης το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Σέντερ: «Να βγει η Ελλάδα από το ευρώ»

Πηγή: Deutsche Welle
Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μέσα στο 2012 προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.
«Το ευρώ αυτό καθ΄εαυτό είναι σωστό και σημαντικό. Αλλά αν μία χώρα όπως η Ελλάδα αφήνει συνεχώς ανεξόφλητα τα χρέη της, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη» τονίζει ο Σέντερ σε δηλώσεις του προς την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild και εξηγεί: «Σύμφωνα με τη δική μου πρόβλεψη, η Ελλάδα θα έπρεπε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέχρι το τέλος του χρόνου. Κάθε νέα βοήθεια, κάθε χαλάρωση των όρων για την παροχή βοήθειας θα ήταν ο λάθος δρόμος. Η Γερμανία δεν μπορεί να πλέον να είναι ο ταμίας για την Ελλάδα».

Επεισόδια σε κινητοποίηση κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής

Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στις Σκουριές Χαλκιδικής μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού στην περιοχή και αστυνομικών δυνάμεων. Φωτιές πήραν τρία περιπολικά της αστυνομίας και σημεία του δάσους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν όταν ομάδα κατοίκων προσπάθησε να ανέβει στη δασική περιοχή στις Σκουριές, όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες υλοτομίας, αλλά απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετερολογική Υπηρεσία


Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις προσεχείς ημέρες στην Ελλάδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου

Τοποθέτηση Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με την Αγροτική Τράπεζα

Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής με θέμα «Πρόσφατες εξελίξεις στην ΑΤΕ» και τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, του Υφυπουργού κ. Σταϊκούρα και του Προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, ο κ. Μιχελογιαννάκης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, στην παρέμβασή του επεσήμανε:

Με απειλή όπλου έκλεψε 15 ευρώ

Σήμερα (05.08.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπως καταγγέλθηκε, άγνωστος δράστης με την απειλή πυροβόλου όπλου της αφαίρεσε μία τσάντα που είχε το χρηματικό ποσό των (15) ευρώ, διάφορα προσωπικά έγγραφα και ένα κινητό τηλέφωνο και τράπηκε σε φυγή.
Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας.

Έκλεψε δύο κινητά τηλέφωνα και ένα χρυσό σταυρό

Συνελήφθη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στο Γυψοχώρι Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 61 ετών, διότι την 03.08.2012 το μεσημέρι εισήλθε παράνομα στο ανασφάλιστο σπίτι 43χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και ένα χρυσό σταυρό. Τα αφαιρεθέντα κινητά κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 43χρονη ιδιοκτήτρια. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας.

Έκλεψαν στην Καστανούσα και τις έπιασαν στη Γουμένισσα

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στις Σέρρες κατόπιν εντοπισμού στη Γουμένισσα Κιλκίς, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας και το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαπές 41 και 49 ετών, διότι την 03.08.2012 το μεσημέρι εισήλθαν στο σπίτι 38χρονης ημεδαπής στην Καστανούσσα Σερρών και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας (1.500) ευρώ. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στους κατά τόπον αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Καλλιθέα Πιερίας

Συνελήφθησαν χθες (04.08.2012) το μεσημέρι στην Καλλιθέα Κατερίνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, δύο ημεδαποί 29 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διακίνηση, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών, σε αγρόκτημα του 29χρονου στην Καλλιθέα Πιερίας και σε αστυνομική έρευνα των σπιτιών του 29χρονου και του 55χρονου αντίστοιχα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
· (5) συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (193) γραμμαρίων και
· (1) κινητό τηλέφωνο του 29χρονου ως μέσο εμπορίας.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Επιστρέφει δριμύτερος από αύριο Δευτέρα ο καύσωνας

«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, καθώς ο καύσωνας επιστρέφει από Δευτέρα, με υψηλές θερμοκρασίες που μέσα στην εβδομάδα θα αγγίξουν και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πλήττονται τρίτεκνοι, άνεργοι και ανασφάλιστοι - Σύνταξη στα 66 έτη και περικοπές-σοκ σε επιδόματα στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ

Αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας από τα 65 στα 66 έτη (με πιθανή αύξηση στα 67 από το 2015), νέες μειώσεις στις συντάξεις και περικοπή του εφάπαξ σε όλα τα ταμεία βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στη λίστα των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, την οποία θα παραδώσει αύριο, Κυριακή, στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας.

Virtual ανάσα δροσιάς στο Κιλκίς


Δημοτικός Κήπος Κιλκίς, 6 Φεβρουαρίου 2006




Citi: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αντέξει... τόση λιτότητα

Την εκτίμηση ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ κα Δημοκρατικής Αριστεράς θα διασπαστεί πριν το τέλος του έτους, λόγω των δυσκολιών στην εφαρμογή των μέτρων σκληρής λιτότητας, εκφράζει σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Αυγούστου 2012 η Citi.

Ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» Φύσκας Κιλκίς θυμήθηκε τα παλιά

Έπειτα από πολλά χρόνια, ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» Φύσκας θυμήθηκε τα παλιά. Στα πλαίσια του 3ου Ανταμώματος όλων των Φυσκιωτών, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012, ο ΗΡΑΚΛΗΣ Φύσκας διοργάνωσε αγώνα μεταξύ της νυν ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ και αυτής των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της.