Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Τη Δευτέρα οι αγρότες παίρνουν την εξισωτική αποζημίωση

Του Γιώργου Ξένου
Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη αγωνία των κτηνοτρόφων για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 160 εκ. ευρώ, η οποία θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Εξαφάνιση ηλικιωμένου από το Δίλοφο Κοζάνης


Για οποιαδήποτε πληροφορία ΤΗΛ. 1065

Τυριά: Τι πρέπει να ξέρουμε αγοράζοντας στο super market

- Όταν ο πωλητής κόβει στην μηχανή φέτες τυρί του τοστ, έχουμε το δικαίωμα να του/της ζητήσουμε να μας δείξει την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο πλαστικό περιτύλιγμα του ‘μπαστουνιού’ από το οποίο κόβει τις φέτες. Για να αποφευχθούν πιθανόν παρεξηγήσεις, η συγκεκριμένη ενέργεια απαιτείται αν τη στιγμή της κοπής ο καταναλωτής έχει υποψίες για κακή ποιότητα του προϊόντος.

-  Πάντα οι φέτες τυρί του τοστ πρέπει να κόβονται σε ξεχωριστή μηχανή κοπής και όχι σε αυτή που κόβουν αλλαντικά (ζαμπον,παριζα,σαλαμι κλπ).

Πλημμυρίδα καταγγελιών από καταναλωτές

Του Κώστα Σιαμέλη
Όχι 1.000, όχι 2.000, αλλά 11.000 περίπου καταγγελίες-παράπονα πολιτών δέχτηκε το πρώτο μόνο εξάμηνο του έτους η ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών η Ποιότητα της Ζωής).
Ο αριθμός στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού στην καταμέτρηση δεν συμπεριελήφθησαν οι περιπτώσεις που σχετίζονται με τις τράπεζες, που είναι κυριολεκτικά αμέτρητες. Τη δεύτερη θέση στη «μαύρη λίστα» καταλαμβάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ακολουθούμενες από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Ισπανία: Θα «φορολογούνται» οι μαθητές που φέρνουν κολατσιό από το σπίτι στο σχολείο

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μειώσουν τα ελλείμματά τους, ορισμένες μεγάλες περιοχές της Ισπανίας, όπως η Μαδρίτη, η Βαλένθια και η Καταλονία, εξετάζουν την πιθανότητα να φορολογήσουν τους. . . μαθητές που φέρνουν το κολατσιό τους στο σχολείο—πρόταση που έχει προκαλέσει την οργή των γονιών, αφού ήδη ασφυκτιούν από τα μέτρα λιτότητας.

Επισκόπηση γερμανικού τύπου: «Aργός ή γρήγορος θάνατος»;

Πηγή: Deutsche Welle
Το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν κάνει διακοπές. Εμφανίζεται πιο επίμονο από ποτέ. Ο τύπος προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα τι είναι προτιμότερο: έξοδος από το ευρώ ή νέο κούρεμα;

Προσοχή στις καρέκλες παραλίας!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, δεχτήκαμε καταγγελίες, για σοβαρά ατυχήματα (π.χ. κόψιμο μικρού δακτύλου χεριού), από χαμηλά, φορητά καρεκλάκια παραλίας, που δεν είχαν προστατευτικό κάλυμμα στο κλείσιμο του μπροστινού ποδιού, με αποτέλεσμα, όταν εγκλωβιζόταν δάχτυλο ανάμεσα στο σώμα της καρέκλας και στο πόδι, με το βάρος του σώματος λειτουργούσε, ως κόφτης.

Επί ποδός η πολιτική προστασία για την πυρκαγιά στην Ουρανούπολη

Επί ποδός βρίσκεται η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από χθες (Τετάρτη 8/8) το μεσημέρι, οπότε και εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη θέση Μονοξυλίτης του Αγ. Όρους, η οποία επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, απειλώντας τον οικισμό.

“Οι Σεβταλίδες” το Σάββατο 11 Αυγούστου στο Ελληνικό Κιλκίς

Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Νέα Ρωμανία” Ελληνικού, διοργανώνει για τους φίλους του καλοκαιρινή μουσικοχορευτική βραδιά με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος “Οι Σεβταλίδες”.
Ώρα έναρξης 9 το βράδυ.
Τιμή εισόδου 10 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται φαγητό).

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών για ένταξη και κατάταξη σε πίνακες διορισμών σχολικού έτους 2012-2013

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 9 παρ. 10 του ν. 3848/2010, με την αριθμ. 91856/Δ2/08-08-2012 (ΑΔΑ: Β4Γ69-3ΛΡ) εγκύκλιο, καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 (οι ειδικότητες ΠΕ04.01 και ΠΕ04.04) που α) είναι γονείς περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν,

Διακοπή κυκλοφορίας προς Ουρανούπολη λόγω πυρκαγιάς

Εξαιτίας πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε δασική περιοχή του Αγίου Όρους διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων προς Ουρανούπολη Χαλκιδικής, στην Τρυπητή και στα Νέα Ρόδα. Παρακαλούνται οι οδηγοί να επιδεικνύουν προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Τον τσάκωσαν κιλκισιώτες αστυνομικοί



Συνελήφθη, χθες (08-08-2012) το μεσημέρι, στη Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 47 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Χαλκιδική

Σήμερα (09.08.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στο 5ο χιλ. της Εθνικής Οδού Νέων Μουδανιών – Νέας Φώκαιας, στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.  Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Συνελήφθη 46χρονη ημεδαπή στη Χαλκιδική για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (08-08-2012) στη Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, 46χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος πλυντηρίου – καθαριστηρίου, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 156.444,39 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 31-07-2008 έως 30-10-2010. Οι κατηγορίες που βαρύνουν την 46χρονη αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 του Π.Κ. και 25 παρ 1δ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο» σε συνδυασμό με άρθρο 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ’ εξακολούθηση». Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Προσοχή στην περιοχή του Αγίου Όρους λόγω της πυρκαγιάς

Εξαιτίας πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε δασική περιοχή του Αγίου Όρους και κινείται με κατεύθυνση προς Ουρανούπολη Χαλκιδικής, προληπτικά παρακαλούνται οι πολίτες να μην κινούνται προς Ουρανούπολη και να μην ακινητοποιούν τα οχήματά τους παραπλεύρως της οδού, προκειμένου να μην παρακωλύεται η κίνηση και το έργο των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Τράπεζα αίματος από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Παιονίας «Το Πάικο»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Παιονίας «Το Πάικο» που έχει έδρα τη Γουμένισσα, κάνει γνωστό στα Μέλη του, αλλά και σε όσους άλλους επιθυμούν, υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, να δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν, να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα:
• Γραφεία του Συλλόγου Τηλ.Fax:2343041874
• Πρόεδρος Πιλάτος Κων/νος κιν.6977 301590
• Ειδ. Γραμματέας κιν.6972133041

Μέχρι αύριο Παρασκευή παρατάθηκε η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φορολογουμένων.

Εκτός παιδικών σταθμών 43.000 παιδιά!

Οι δήμαρχοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν ότι θα προκύψει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, εάν δεν αυξηθεί άμεσα ο προϋπολογισμός του προγράμματος του ΕΣΠΑ μέσω του οποίου καλύπτεται η χρηματοδότηση βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Αποκαλύφθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης – 13 «Κροίσοι» δημόσιοι υπάλληλοι _ Με καταθέσεις έως και 9 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας·Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα – Στο τραπέζι και νέο σχέδιο για την εφεδρεία – Αντώνης Σαμαράς: «Δεν θα επιστρέψουμε σε αποτυχημένες λύσεις»·Δεν δήλωναν τα εισοδήματά τους – Έλεγχος σε 6.133 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ
ΑΥΓΗ ·Η καμπάνα της ύφεσης χτυπά στο Παρίσι – Η κρίση απλώνεται στην καρδιά της Ευρωζώνης·Χέλμουτ Σμιτ: Η Γερμανία δεν μπορεί να έχει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη·Χωρίς πλαφόν – «Κουρεύουν» συντάξεις από το πρώτο ευρώ!