Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ιερόσυλοι εισέβαλαν σε εκκλησία της Ροδόπολης

Άγνωστοι αφού παραβίασαν την πόρτα εκκλησίας στη Ροδόπολη μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν καντήλια και αγιοπότηρα, ενώ έσπασαν μια εικόνα της Παναγίας και το παγκάρι χωρίς ωστόσο να πάρουν κάποια χρήματα. Το έγκλημα έλαβε μέρος τα ξημερώματα του Σαββάτου χωρίς κανένας από τους κατοίκους να καταλάβουν το παραμικρό. Την κλοπή αντιλήφθηκε ο ιερέας όταν το πρωί της Κυριακής πήγε να ανοίξει την εκκλησία. Κλοπή σημειώθηκε και σε εκκλησία της Κερκίνης με τους αστυνομικούς να υποπτεύονται πως πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Χαιρετισμός Σαμαρά στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Πύλο

Φίλες και φίλοι,
Αυτά που σήμερα είχαμε σήμερα τη χαρά να δούμε, λίγη ώρα πριν, στο Κάστρο της Πύλου, στην έκθεση για τις ενάλιες αρχαιότητες, είναι ένα εκπληκτικό δείγμα από τους τεράστιους αρχαιολογικούς θησαυρούς που κρύβει, όχι μόνο η ελληνική γη, αλλά και που σκεπάζει η ελληνική θάλασσα.

Ο Πάγκαλος τεκμηριώνει το «Ολοι μαζί τα φάγαμε» [αποσπάσματα]

Σε 175 ηλεκτρονικές σελίδες κυκλοφόρησε σήμερα το e-book του Θόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε». Ο πρώην υπουργός υπερασπίζεται με ρεαλισμό τη διαβόητη φράση του, δίνει στοιχεία για τα λεγόμενά του, τεκμηριώνει με αναλυτικά σχήματα τους αριθμούς και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: Ναι, τα φάγαμε όλοι μαζί.

Στο Θριάσιο η Βίκυ Σταμάτη - Ειδοποίησε η ίδια πως είχε πάρει αγχολυτικά χάπια - Αρνήθηκε να κάνει πλύση στομάχου

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη, όπου μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού το βράδυ της Κυριακής έχοντας, κατά δήλωσή της, πάρει αγχολυτικά χάπια.

Χειρουργεία ανθρωπιάς σε καρκινοπαθείς

Ολοένα και περισσότεροι γιατροί ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προσφέροντας εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε ανασφάλιστους άνεργους ασθενείς, που δεν έχουν ιατρική κάλυψη. Η επιστολή του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργού Αθανάσιου Γιαννόπουλου, πρώην υφυπουργού Υγείας, προς τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη είναι μια ακόμη απόδειξη του ηθικού καθήκοντος, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας που πάντα δείχνουν οι Ελληνες στις κρίσιμες εποχές, όπως είναι αυτή που ζούμε σήμερα.

Κομοτηνή: 49χρονος ζυγίζει 400 κιλά και ζητά απεγνωσμένα βοήθεια! (+video)

-Ζει με μηχανική υποστήριξη και όχι με… κοινωνική υποστήριξη
-Έχει δυόμιση χρόνια να βγει από το σπίτι του, είναι καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι

Τον προσωπικό καθημερινό Γολγοθά διανύει ο 49χρονος Σερήφ Σιαχίν Μουσταφά από την Κομοτηνή που ζυγίζει σχεδόν 400 κιλά!

Δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο. Κώδωνα κινδύνου κρούουν οι δάσκαλοι για την έλλειψη χρημάτων στα σχολεία

Τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων τη νέα χρονιά επισημαίνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, από τον οποίο ζητά άμεση συνάντηση «προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της καταβολής της δεύτερης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς τους δήμους».

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012, ο χορός του ΠΑΟΚ Κεντρικού Κιλκίς


Η «Οικογένεια Νώε» στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς παρουσιάζει το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου "Οικογένεια Νώε" τη Δευτέρα 20 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ, στο Θέατρο Λόφου από την Παιδική σκηνή Θεσσαλονίκης.
Ένα υπέροχο έργο για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια θα φιλοξενηθεί από τον ΟΠΟΝΓΑ σε σκηνοθεσία Κώστα Γεράρδου και μουσική του εξαιρετικού Νίκου Κυπουργού. Κλεισμένοι στην κιβωτό μαζί με άγρια και ήμερα ζώα, το ταξίδι της οικογένειας Νώε ξεκινά με άγνωστο προορισμό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού οι χαρακτήρες του έργου ξεδιπλώνονται, συγκρούονται μεταξύ τους και κατόπιν φιλιώνουν, απογοητεύονται αλλά συνεχίζουν να ελπίζουν, χαίρονται, πονάνε, ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους αλλά και τις αδυναμίες τους, αναρωτιούνται τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής, τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τα ζώα, τη σχέση των ανθρώπων μεταξύ τους, μικρών και μεγάλων, νέων και γέρων και τελικά μαθαίνουν να αποδέχονται ο ένας τον άλλον και να συμβιώνουν. Και όπως σε κάθε μας ταξίδι όταν αυτό φτάνει στο τέλος του, θυμόμαστε με νοσταλγία όλα όσα περάσαμε και τα καλά και τα άσχημα και ετοιμαζόμαστε πιό δυνατοί και έμπειροι για το επόμενο!
Γενική είσοδος : 8 ευρώ

«GPS» σε ηλικιωμένους και παιδιά

Η συσκευή θα έχει τη μορφή ρολογιού και θα περιέχει κύκλωμα
 κινητής τηλεφωνίας και gps


«Πράσινο φως» για να χρησιμοποιούνται «έξυπνες» συσκευές γεωεντοπισμού και παρακολούθησης για ηλικιωμένους, ασθενείς και ανηλίκους ανάβει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ), βάζοντας όμως αυστηρές προϋποθέσεις, καθώς ανησυχεί ταυτόχρονα για τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί μια τέτοια συσκευή για τα παιδιά και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, εάν πιστέψουν ότι η συνεχής παρακολούθησή τους είναι κάτι το φυσιολογικό.

Τελευταία έξοδος του καλοκαιριού: «Καταναλωτές Προσοχή!!!»

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχεται, καθημερινά, παράπονα-καταγγελίες Καταναλωτών, για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, που παρέχονται στους καταναλωτές, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Ο 15Αύγουστος πλησιάζει και αποτελεί ευκαιρία, για μια τελευταία «ανάσα», πριν το χειμώνα. Επειδή, λοιπόν, κάθε χρόνο, αυτήν την περίοδο, η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μη γίνουμε θύματα κάποιων «αετονύχηδων».

Μαζί την Πέμπτη οι κληρώσεις για τα τζακ ποτ σε Τζόκερ και Λόττο

Λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου, οι κληρώσεις του ΛΟΤΤΟ και ΤΖΟΚΕΡ θα γίνουν μαζί την Πέμπτη (16/8), μοιράζοντας στους παίκτες πολλά λεφτά, μετά από διαδοχικά Τζακ-ποτ. Στο ΤΖΟΚΕΡ, η 1η κατηγορία των τυχερών θα διεκδικήσει τουλάχιστον 2,6 εκατ. ευρώ, μετά το 7ο διαδοχικό Τζακ-ποτ που σημειώθηκε κατά τη χτεσινή κλήρωση. Αντίθετα στη 2η κατηγορία (5άρια), βρέθηκε ένα τυχερό δελτίο, κόστους 2,5 ευρώ, το οποίο είχε κατατεθεί σε πρακτορείο της Θεσσαλονίκης και κέρδισε 181.099,98 ευρώ. Τζακ-ποτ σημειώθηκε και στο ΛΟΤΤΟ κατά την κλήρωση του Σαββάτου, με συνέπεια την προσεχή Πέμπτη η 1η κατηγορία των νικητών να διεκδικεί τουλάχιστον 600.000 ευρώ.

Aντιδράσεις για τα φωτοβολταϊκά

"Σε επικίνδυνες ατραπούς οδηγεί την αγορά φωτοβολταϊκών στη χώρα μας, το πρώτο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απειλώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας". Αυτή είναι η εκτίμηση του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), όπως την αποτυπώνει σε σημερινή του ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι ο κλάδος συντηρεί 25.000 θέσεις εργασίας (άμεσες και έμμεσες) και συνεισφέρει στα δημόσια οικονομικά και στα ασφαλιστικά ταμεία με 600 εκατ. ευρώ ετησίως.

Δήλωση Π. Ψωμιάδη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη

Σχολιάζοντας την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Προσωπικά είχα ενθαρρύνει πριν μερικά χρόνια τον φίλο Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει στην κίνηση που έκανε, τονίζοντας του πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο ένα αθλητικό σωματείο, είναι ένα σύμβολο για τη Μακεδονία, κουβαλά πάνω του την Προσφυγιά.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για τα ΕΛΤΑ

Η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν αφήνει καμία μέρα χαμένη, φορτώνει καθημερινά νέα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Νέο «κατόρθωμα» η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής να ανάψει πράσινο φως στην επιτροπή αποκρατικοποιήσεων για έναρξη του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης – βλέπε εκποίησης – των ΕΛΤΑ. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που αποτελεί στρατηγική επιλογή της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των καπιταλιστών εδώ και χρόνια. Με τον «αέρα» της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ στα πανιά, προχωράει στο επόμενο βήμα.

Πανήγυρις στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης, το τριήμερο 15-17 Αυγούστου

Η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης, το τριήμερο 15-17 Αυγούστου ε. ε., προετοιμάζεται να εορτάσει την αθάνατη Κοίμηση και την πανένδοξη Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Ιερά Μονή μας, διαφυλάττουσα σαν ανεκτίμητο ουράνιο θησαύρισμα την χαριτόβρυτο θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Γουμενίσσης, είναι το επίκεντρο στην ιστορία της Γουμένισσας και της ευρύτερης περιοχής, έχοντας διαδραματίσει ανά τους αιώνες σπουδαίο εκκλησιαστικό και εθνικό ρόλο.

Συνελήφθησαν στο Κιλκίς δύο Νιγηριανοί για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες (12.08.2012) το πρωί, στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο υπήκοοι Νιγηρίας 38 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για πώληση ναρκωτικών ουσιών, αντίσταση και παράβαση νόμου περί αλλοδαπών.

Συνελήφθη 28χρονος για κατοχή, προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες (12.08.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 28 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.  Αρχικά, ο 28χρονος εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς να κινείται με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο και μετά την άρνησή του για έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα και στην προσπάθειά του να διαφύγει παραβίασε πινακίδα STOP και συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ. Επιβατικό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 28χρονου και του οδηγού και των δύο επιβατών του δεύτερου οχήματος.
Σε αστυνομική έλεγχο του οχήματος του 28χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου υπηκόου Γεωργίας στις Καρυές Αγίου Όρους

Χθες (12.08.2012) το βράδυ, στις Καρυές Αγίου Όρους Χαλκιδικής, έλαβε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου υπηκόου Γεωργίας.
Ειδικότερα, βρέθηκε από ιδιώτες τραυματισμένος, ο προαναφερόμενος, ο οποίος έφερε πολλαπλά τραύματα στην θωρακική και την κοιλιακή χώρα και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα διέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια. Ο 31χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται, ενώ στο σημείο κλήθηκε και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.  Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Όρους σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.

Λαιμητόμος σε κουζίνα του Νοσοκομείου Κιλκίς

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 στις 8:00 μ.μ., ο ανεμιστήρας οροφής στην κουζίνα της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου, ενώ ήταν σε λειτουργία, ξηλώθηκε και έπεσε στο πάτωμα. Από τύχη δεν τραυματίστηκε η τραπεζοκόμος, μητέρα έξι παιδιών, που εκείνη την ώρα έκανε διανομή φαγητού. Το περιστατικό καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων του νοσοκομείου.

Εξαφάνιση ηλικιωμένου από την Κατερίνη

Στα ύψη οι βάσεις των τμημάτων με υψηλή ζήτηση

Η οικονομική κρίση για μια ακόμη χρονιά στρέφει τους υποψηφίους προς σχολές που εξασφαλίζουν το επαγγελματικό μέλλον και έτσι οι βάσεις των αντίστοιχων τμημάτων παίρνουν την ανηφόρα.
Σχολές όπως αυτές της αστυνομίας, αλλά και οι στρατιωτικές εκτινάσσονται ως και 1.000 μόρια.
Σύμφωνα με το “Έθνος” περισσότερα μόρια απαιτούνται φέτος και για σχολές όπως η φιλολογία και η ψυχολογία.

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Εύρωπος 2012



Δείτε
ΕΔΩ

34α Αξιουπολίτικα, πρόγραμμα εκδηλώσεων



Δείτε

"Γεγονότα των Βαλκανικών Πολέμων" με τον Χρήστο Ίντο στον Ευρωπό


"100 χρόνια ελεύθερη Παιονία" με τον Παντελή Σαββίδη στην Αξιούπολη




Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις των Διαδρομών με πυξίδα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου

Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας των Διαδρομών με πυξίδα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, μια εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας σε συνεργασία με το Future Library με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».