Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η κρίση φέρνει ξανά τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα στην Ελλάδα

Πηγή: Deutsche Welle
Μετά από πολλά χρόνια απουσίας τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα επιστρέφουν στην Ελλάδα. Αιτία είναι η οικονομική κρίση στην χώρα, αλλά και η επιδείνωση των ελληνογερμανικών σχέσεων. Πρώτο πολιτικό ίδρυμα γερμανικού κόμματος ήταν το σοσιαλδημοκρατικό Φρίντριχ Έμπερτ που ιδρύθηκε ήδη τη δεκαετία του ΄20.

Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Σολωμός Σολωμού

Δεν ξεχνάμε…Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1996 ο Σολωμός Σολωμού πέφτει νεκρός από τις σφαίρες Τούρκων ελεύθερων σκοπευτών.

Προσωνύμια της Θεοτόκου

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Στην Μεγάλη Κυρία έχουν αποδοθεί συνολικά, περίπου χίλια τετρακόσια προσωνύμια:
Είναι η Αγάπη. Η Αγγελόκτιστος. Η Αγία Σκέπη. Η Αέναος Κρήνη. Η Αειπάρθενος. Η Αθάνατος Πηγή. Η Αδιάβατος Θάλασσα. Η Ακήρατος. Η Ακτίς Νοητού Ηλίου. Το Αμάραντον Κρίνον. Η Αμόλυντος Περιστερά. Η Άνασσα. Η Ανέγερσις Χαράς. Η Ανόρθωσις. Η Αντίδοσις. Η Αποθεωθείσα. Η Απροσμάχητος. Η Αυγή Μυστικής Ημέρας. Η Αχειροποίητος. Η Άϋλος. Η Άχραντος.

Δεν έχασαν την ευκαιρία για κερδοσκοπία - Στα 2 ευρώ η βενζίνη σε τουριστικές περιοχές

- Η υψηλότερη τιμή καταγράφεται σε πρατήριο του νομού Λασιθίου
- 'Ελεγχοι από κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης
- Δείτε πώς διαμορφώνονατι οι τιμές σε όλη την Ελλάδα

Δεν έχασαν την ευκαιρία οι βενζινοπώλες στις τουριστικές περιοχές και εκτόξευσαν τα ύψη την τιμή της αμόλυβδης, ενόψει μάλιστα του Δεκαπενταύγουστου και της μεγάλης εξόδου. Σήμερα Τρίτη, η τιμή της βενζίνης άγγιξε τα 1,995 ευρώ το λίτρο σε πρατήριο του νομού Λασιθίου ενώ η μέση τιμή στην ίδια περιοχή διαμορφώνεται στο 1,904 ευρώ το λίτρο.

Κλαρίνα και χάλκινα στο Space club στη Γουμένισσα


Εικόνα 360 μοιρών από τον πλανήτη Άρη


Μια διαδραστική εφαρμογή από τη δεύτερη μέρα του Curiosity έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Το Rover της NASA συνεχίζει την εξερεύνηση του στα εδάφη του κόκκινου πλανήτη, στέλνοντας στη Γη εντυπωσιακές εικόνες.
Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να δει μέσα από τα "μάτια" του Curiosity και να κάνει μια μικρή περιήγηση 360 μοιρών στην επιφάνεια του Άρη. Το Curiosity έκλεισε μια εβδομάδα ζωής στον Άρη και οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να σχηματίζουν μια πρώτη άποψη για την επιφάνεια του πλανήτη.

Από το ευρώ στο …βόρειο ευρώ

Πηγή: Deutsche Welle
Δύο «παράλληλα ευρώ» στην ευρωζώνη προτείνει ο καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου Μάρκους Κέρμπερ.
Η ιδιαίτερη πρωτοτυπία της πρότασης: Ο καθηγητής Κέρμπερ δεν προτείνει την επαναφορά της δραχμής στην Ελλάδα (αντιθέτως μάλιστα, επισημαίνει ότι η δραχμή δεν θα έλυνε τα σημερινά προβλήματα), αλλά προτείνει στη Γερμανία να αποτολμήσει τη «φυγή προς τα εμπρός» και να εκδώσει ένα ισχυρό νόμισμα του Βορρά μαζί με άλλες τέσσερις χώρες που διαθέτουν ισχυρά πλεονάσματα και τηρούν αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία: την Ολλανδία, τη Φινλανδία, την Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

Συνελήφθησαν πέντε υπήκοοι Αλβανίας και δύο ημεδαπές για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, πέτυχαν χθες (13.08.2012) απογευματινές ώρες, τη σύλληψη επτά ατόμων, πέντε υπηκόων Αλβανίας 26, 32, 28, 30 και 42 ετών και δύο ημεδαπών γυναικών 23 και 44 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για κατοχή, πώληση και χρήση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Εξιχνιάστηκε η χθεσινή απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου Υπηκόου Γεωργίας στις Καρυές Αγίου Όρους

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Όρους, η χθεσινή απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου υπηκόου Γεωργίας στις Καρυές Αγίου Όρους (Σχετικό το από 13.08.2012 Δελτίο Τύπου).  Δράστης είναι ένας 28χρονος ομοεθνής του παθόντα, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε.

Αυτά είναι τα 21 ταμεία που θα ζητήσουν πίσω τα εφάπαξ από τους συνταξιούχους

Το υπουργείο Εργασίας φέρεται αποφασισμένο να ζητήσει πίσω από χιλιάδες συνταξιούχους μέρος του εφάπαξ που έχουν λάβει, ως αχρεωστήτως καταβληθέν. Πρόκειται κυρίως για δικαιούχους 21 ταμείων που σε ποσοστό από 2 έως και 83% έλαβαν χρήματα τα οποία δεν είχαν πληρώσει ποτέ σε όλη τη διάρκεια της εργασίας-ασφάλισής του. Τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν με τμηματικές παρακρατήσεις των συντάξεων σε διάστημα δύο ή τριών ετών με βάση τα νέα πλαφόν που θα οριστούν στο μεταξύ.

Π. Ψωμιάδης: «Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γιορτάζει με κλειστά μαγαζιά»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ενδεχόμενο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης για δύο Κυριακές κατά την περίοδο της ΔΕΘ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι το κορυφαίο κοινωνικό και οικονομικό γεγονός της πόλης, αλλά και της Ελλάδας, που προσελκύει κάθε χρόνο στη μακεδονική πρωτεύουσα χιλιάδες επισκέπτες από το εσωτερικό και το εξωτερικό, δίνοντας μια μοναδική προοπτική εξωστρέφειας στην πόλη.

Η ιερά Μονή της Παναγίας Πελεκητής στη Καρύτσα - Δήμου Νευρόπολης – Νομού Καρδίτσας

Του Κερασιώτη Σεραφείμ, Εκπαιδευτικού - Μαθηματικού, Διευθυντή 2ου ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου &  του Κερασιώτη Φώτη, Συνταξιούχου-Καρυτσιώτη
Η ιερά Μονή της Παναγίας Πελεκητής το πανέμορφο μεταβυζαντινό μνημείο με τη μοναδική και αξιολογότατη αρχιτεκτονική, βρίσκεται κτισμένη εδώ και 480 χρόνια σε μια απόκρημνη βραχώδη πλαγιά των Αγράφων σε υψόμετρο 1.400μ, κάτω από την κορυφή του Καραμανώλη (1600μ.) και απέναντι από τις βουνοκορφές Βουτσικάκι (2150μ.), Μπουρλέρο (2015μ.) και Αράπη (1700μ.), σε απόσταση δύο χιλιόμετρων βορειοδυτικά του γραφικού και φιλόξενου χωριού Καρύτσα που είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1180μ.

Πανηγύρι το Δεκαπενταύγουστο 2012 στον Επτάλοφο Κιλκίς με το Ματθαίο Τσαχουρίδη

Μεγάλο διήμερο πανηγύρι το Δεκαπενταύγουστο 2012 στον Επτάλοφο Κιλκίς. Το παρών θα δώσει ο παγκοσμίου φήμης Πόντιος Καλλιτέχνης Ματθαίος Τσαχουρίδης (Ο λυράρης που μάγεψε τον Κάρολο, Έθνος και Espresso ) και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποντιακού τραγουδιού. Στον Επτάλοφο Κιλκίς την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2011, δύο βραδιές γεμάτες με ποντιακές μελωδίες και τραγούδια, εσείς εφοδιαστείτε με καλή διάθεση για ολονύχτια διασκέδαση.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των δύο ημερών με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν την κάθε βραδιά.

Εκδηλώσεις σήμερα και αύριο στην Τούμπα Παιονίας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τούμπας, σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εν όψει του εορτασμού της εκκλησίας του χωριού μας. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν δύο ημέρες ξεκινώντας από τις 14 Αυγούστου όπου μετά την περιφορά της εικόνας θα πραγαμτοποιηθεί επίδειξη καράτε και θα ακολουθήσουν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου που θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους.Η βραδιά θα συνεχιστεί με παραδοσιακό-ελαφρολαικό γλέντι.
Στις 15 Αυγούστου το γλέντι θα πλαισιωθεί από λαϊκή ορχήστρα.

Κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων

Να κλείσει την πόρτα εξόδου πριν από το 65ο έτος επιχειρεί η κυβέρνηση, βάζοντας «φρένο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Συζητούνται η αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και η επίσπευση των αλλαγών στα όρια ηλικίας.

Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 λεπτά (Video)

Όργιο φημών για επικείμενη σύλληψη πρώην υπουργού

Όργιο φημών σαρώνει τις τελευταίες ώρες τα δημοσιογραφικά γραφεία και κάνει λόγο για ενδεχόμενη σύλληψη πολιτικού προσωπου που έχει διατελέσει υπουργός σε πολύ σημαντικό υπουργείο.

Για πρώτη φορά γυναίκες στο τιμόνι του Άρη Παντελεήμονα Κιλκίς

Πρώτη φορά στην ιστορία του ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα με γυναικείες παρουσίες στο Διοικητικό του Συμβούλιο, πρώτη φορά γυναίκα στον προεδρικό θώκο. Μετά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 8 Αυγούστου με θέμα την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και μετά την συγκρότηση αυτού και την κατανομή αξιωμάτων, στην θέση του Προέδρου εξελέγη η Καλαϊτζίδου Μαρία ενώ σε αυτής του Γενικού Γραμματέα η Αρχοντίδου Σοφία. Η παρουσία του συλλόγου στο επόμενο πρωτάθλημα κρίθηκε επιβεβλημένη και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με συμπαραστάτες τους "παλαίμαχους" ποδοσφαιριστές της ομάδας θα επιδιώξει την πραγματοποίηση του στόχου αυτού.

Εναρκτήρια προπόνηση για τον Μακεδονικό Πολυπέτρου Παιονίας

Την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 και ώρα 19:00 διεξήχθη στο γήπεδο του Μακεδονικού Πολυπέτρου η εναρκτήρια προπόνηση για την αγωνιστηκή περίοδο 2012-2013. Πριν από την προπόνηση έγινε η παρουσίαση του νέου προπονητή Τσαπανίδη Μάκη και των νέων παικτών στους φιλάθλους. Μέτα το πέρας της προπόνησης τελέστηκε αγιασμός.

H σωτηρία ανέφικτη αν δεν υπάρξει «δίκη»

Tου Χρήστου Γιανναρά 
Tο να παίζει κανείς με την ψυχολογία των πολιτών, τον φόβο, τον ενδεχόμενο πανικό, την ελπίδα ή τον απελπισμό τους, το να τολμάει τέτοιον σαδισμό από καιροσκοπικό συμφέρον ή από ανεύθυνη επιπολαιότητα, είναι αδίκημα ποινικό. Tο προβλέπει ο Ποινικός Kώδικας (άρθρο 191) και το προσδιορίζει ως «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

500 θέσεις στον Νομό Κιλκίς

Τις προσεχείς ημέρες, θα ανακοινωθεί προκήρυξη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ που θα αφορά τις πεντάμηνες (5) συμβάσεις εργασίας με 500 θέσεις στον Νομό Κιλκίς και ειδικότερα 200 θέσεις στον Δήμο Παιονίας. Υπολογίζεται η διαδικασία να ξεκινήσει περίπου στις 20 Αυγούστου, τόσο για να 5μηνα, τόσο και για τα 8μηνα στον τομέα καθαριότητας.