Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Γερμανικός τύπος: Πίνοντας μπύρα «εύκολη» η έξοδος της Ελλάδας

Η διαμάχη στον κυβερνητικό συνασπισμό για τη συμπεριφορά έναντι της Ελλάδας είναι στο επίκεντρο των σχολίων του γερμανικού τύπου καθώς και η αναβολή της παρουσίασης της έκθεσης της Τρόικα.

Συγχαρητήρια Δήλωση Γ. Φραγγίδη για τους εισακτέους σε ΑΕΙ ΤΕΙ

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του νομού μας για την σκληρή προσπάθεια που έκαναν και πέτυχαν το στόχο της εισαγωγής τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας μας.
Επίσης, συγχαρητήρια αξίζουν και στις οικογένειες των μαθητών και στους εκπαιδευτικούς που σε αυτές τις δύσκολες εποχές έμειναν προσηλωμένοι στους στόχους τους ως απαραίτητοι αρωγοί της προσπάθειας των νέων ανθρώπων.

Χρυσή Αυγή: Θεατρική παράσταση ο “Ξένιος Ζευς”

"Ούτε ένας λαθρομετανάστης δεν έχει απελαθεί από τη χώρα, παρά τη συνεχή διαφήμιση του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ από τα ΜΜΕ. Το σχέδιο "Ξένιος Ζευς" είναι πρόχειρο, αναποτελεσματικό και έχει μοναδικό σκοπό τον εμπαιγμό του ελληνικού λαού, που πλήττεται βάναυσα από τη λαθρομετανάστευση. Η Χρυσή Αυγή θα σταθεί δυναμικά στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών όπως έπραξε στην Αττική, την Θράκη και την Κορινθία."

Δήλωση Βενιζέλου μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου

Καλημέρα. Όπως είχα πει και χθες, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η σημερινή συζήτηση με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουβέλη έπρεπε να είναι και ήταν μια συζήτηση για την εθνική στρατηγική. Βασικό αντικείμενό μας ήταν να προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματα και να τα τοποθετήσουμε μέσα σε ένα πλαίσιο, ώστε να μπορέσουμε να εμφανιστούμε ενώπιον της Βουλής και του ελληνικού λαού εξηγώντας ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, συμφωνημένο με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας, που μας βγάζει από το τούνελ, που μας επιτρέπει να νοιώσουμε ξανά ασφαλείς.

Ερώτηση Κατερίνας Παπακώστα για παράνομες απολύσεις γυναικών σε άδεια μητρότητας

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η εργαζόμενη που έχει λάβει άδεια μητρότητας ή την ειδική εξάμηνη άδεια προστασίας μητρότητας του άρθρου 142 του ν. 3655/2008 δικαιούται, μετά το πέρας των αδειών αυτών, να επιστρέψει στη θέση εργασίας της ή σε ισοδύναμη θέση, με όχι λιγότερο ευνοϊκούς επαγγελματικούς όρους και συνθήκες.

Στουρνάρας: «Το βασικό σνάριο»

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε υπουργέ, φαίνεται ότι το πακέτο δεν έχει οριστικοποιηθεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες ενστάσεις από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δήλωση Κουβέλη μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Φώτης Κουβέλης: Δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των μέτρων για τα 11,5 δισ. ευρώ. Γίνεται προσπάθεια, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές με τις οποίες είμαι κατηγορηματικά αντίθετος. Να προστατευτούν, για να μη ματώσουν κι άλλο τα χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα, είτε αυτά αφορούν σε μισθούς είτε αφορούν σε συντάξεις.

Τον συνέλαβαν γιατί χρωστούσε 202.883,58 ευρώ στο |δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (29.08.2012) το πρωί, στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 56 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα του Μαρτίου 2009 – Ιανουαρίου 2011.  Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 202.883,58 ευρώ.

Καλλιεργούσε χασίσι στην αυλή του

Συνελήφθη χθες (28.08.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 44 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών. Ειδικότερα, στην Καλάνδρα Χαλκιδικής, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(3) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 120 εκατοστά τα οποία καλλιεργούσε σε ισάριθμες γλάστρες στην αυλή,

Καλλιεργούσε χασίσι σε δημόσια έκταση

Συνελήφθη χθες (28.08.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών.  Ειδικότερα, στον Λόφο Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε να καλλιεργεί επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε δημόσια έκταση (10) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη ύψους από (2) έως (3) μέτρα.

Σκοτώθηκε την ώρα που ξεφόρτωνε σταφύλια

Χθες (28.08.2012) το βράδυ στην Κατερίνη, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης μη συσκευασμένων σταφυλιών με ανατροπή Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου ενός 53χρονου, σε πλαστική δεξαμενή ζύμωσης σταφυλιών εντός αποστακτηρίου ιδιοκτησίας 32χρονου, ένας 28χρονος υπήκοος Μαρόκου που βρισκόταν στο φορτηγό, παρασύρθηκε από τα σταφύλια και καταπλακώθηκε στον πυθμένα της δεξαμενής, με αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης.

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Χαλκιδική και στην Πέλλα

Συνελήφθη χθες (28.08.2012) το απόγευμα στη Γερακινή Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, δύο ημεδαποί 25 και 31 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, στην κατοχή του 25χρονου οδηγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (8) ναρκωτικά δισκία, (1) ναρκωτικό δισκίο υπό μορφή σκόνης βάρους (0,7) γραμμαρίων καθώς και (1) μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι λίγη ώρα πριν οι ανωτέρω είχαν προβεί στην αγορά και χρήση ηρωίνης από περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ ο 25χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Εξιχνίαση ληστείας στη Χανιώτη Χαλκιδικής

Για την ίδια υπόθεση είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος 22χρονου υπηκόου Αλβανίας που είναι ήδη έγκλειστος για ληστείες
Ανακοινώνεται ότι ύστερα από μεθοδική έρευνα και κατόπιν αξιοποίησης ιχνών, πειστηρίων και πληροφοριών, ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο εκ των τεσσάρων συνολικά δραστών της ένοπλης ληστείας σε βάρος οικογένειας που έλαβε χώρα την 28.07.2011 στην Χανιώτη Χαλκιδικής.

Κάλεσμα Δήμου Κιλκίς για συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων

Οι θέσεις που έχουν διατυπωθεί σε τοπικό επίπεδο σε ό,τι αφορά στη δημιουργία μεταλλείων στη Δημοτική Ενότητα Κρουσσών είναι γνωστές, αρνητικές και αδιαπραγμάτευτες. Κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή έχουν ταχθεί τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς με ομόφωνη απόφασή του, όσο και τοπικοί φορείς και σύλλογοι με ψηφίσματά τους, καθώς και κάτοικοι με υπογραφές τους.

Επίσκεψη Γεωργαντά και Λαπόρδα στο Νοσοκομείο Γουμένισσας

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 28-8-2012 στο Γ.Ν. Γουμένισσας, όπου παραβρέθηκαν ο βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, με γιατρούς και εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου, όπου συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες του Νοσοκομείου .

Κάλεσμα Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «Το Πάικο» για συμμετοχή στη συγκέντρωση ενάντια στα μεταλλεία

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Παιονίας «Το Πάικο», κάνει γνωστό στους Κυνηγούς, ότι την 30-8-12 ημέρα Πέμπτη και ώρα 7 το απόγευμα, πραγματοποιείται μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση στο Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης (δίπλα από τη Λέσχη Αξιωματικών), συγκέντρωση που έχει ως σκοπό να αποτρέψει την λειτουργία των Μεταλλείων του Θανάτου στα Βουνά μας το ΠΑΪΚΟ και ΚΡΟΥΣΣΙΑ, που κάποιοι εκ του ασφαλούς για τη δική τους ζωή, αφού η συμφορά που θέλουν να φέρουν στο τόπο μας και –Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το κάνουν από άγνοια- απέχει τουλάχιστον 800 χιλιόμετρα από τα δικά τους σπίτια.

Ιδιωτικοποιήθηκε και ο στρατός; Διαβάστε τι υπηρεσίες προσφέρει ιδιωτική εταιρεία!

Με τους εξοπλισμούς να έχουν “μπλοκαριστεί” λόγω της οικονομικής κρίσης, το επιχειρηματικό ενδιαφέρον όσων είχαν εμπλοκή μ΄αυτούς μετατοπίζεται στον τομέα της ασφάλειας, από τον οποίο φαίνεται ότι αναμένουν πολλά κέρδη.
Οι ιδιωτικές εταιρείες “ασφάλειας” ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και δεν αναφερόμαστε πια στις γνωστές εταιρείες σεκιούριτι, αλλά σε εταιρείες που μοιάζουν όλο και περισσότερο στην αμερικανική Blackwater. Κι όλα αυτά χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που να καθορίζει πως θα λειτουργούν αυτές οι εταιρείες.

Σοκ! Καθηγητής έβαζε κρυφές κάμερες μέσα στην αίθουσα – Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας “γυρισμένο” σε ελληνικό σχολείο!

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν αρχεία (βίντεο) παιδικής πορνογραφίας, με πρωτότυπες βιντεοσκοπήσεις εφήβων μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας. Τα αρχεία αυτά είχαν κατασχεθεί στο πλαίσιο παλαιότερης υπόθεσης, που αφορούσε τη σύλληψη 42χρονου καθηγητή για παιδική πορνογραφία.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο τμήμα Βόλεϋ του ΓΑΣ Κιλκίς

Μια νέα αθλητική περίοδος ξεκινά και ο ΓΑΣ Κιλκίς συνεχίζοντας την προσπάθεια του για μετάδοση των ιδεών του αθλητισμού μέσω της ανάπτυξης του αθλήματος της Πετοσφαίρισης, σας προσκαλεί να εμπιστευθείτε σε μας, τα παιδιά σας για την αθλητική τους διαπαιδαγώγηση και ανάπτυξη.