Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόσκληση για το έθιμο "ΣΥΝΤΙΑΝΚΑ" στο Πολύκαστρο



Ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου σας προσκαλεί στην αναβίωση του εθίμου ‘’ΣΥΝΤΙΑΝΚΑ’’ στις 15/09/2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 8:00 μ.μ στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου.

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Οι εκδηλώσεις για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος θα πραγματοποιηθούν την 16η Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με το Π.Δ. 304/2001.
Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Φεύγουν 35.000 από το Δημόσιο, αλλά δεν απολύονται... Σύνταξη στα 67 το ... δώρο για να μην γίνουν απολύσεις

- Ποιοι θα βρεθούν εκτός Δημοσίου για να αποφευχθούν οι απολύσεις
- Στο στόχαστρο υπάλληλοι με παραπτώματα και μακροχρόνιες ασθένειες
- Στον αέρα χιλιάδες υπάλληλοι των δήμων

Με τη... μεζούρα φαίνεται πως γίνονται οι υπολογισμοί για τις απολύσεις και τα όρια συνταξιοδότησης.

Πετυχημένο το 13ο Συμπόσιο Ιστορίας Λαογραφίας- Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13ου Συμποσίου Ιστορίας Λαογραφίας- Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών της ΠΟΠΣΒ με θέμα ««ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ του ΣΤΡΥΜΟΝΑ». Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου 2012 στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Ηράκλειας Σερρών. Κατά την έναρξη των εργασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον πρόσφατα αδικοχαμένο τραγουδιστή Χρήστο Στεργίου από την Προσοτσάνη Δράμας. Μετά την χορευτικές επιδείξεις των χοροδιδασκάλων της ΠΟΠΣΒ στην κεντρική πλατεία της Ηράκλειας ακολούθησε βλάχικο γλέντι με συμμετοχή άνω των 1000 ατόμων.

4ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη 4ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, από τις 7.00 το πρωί έως τις 11.00 το πρωί, για να εκφράσει την αντίθεσή της στην προσπάθεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων που αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία γενικότερα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Η απόγνωση έκλεισε και πάλι το Κέντρο! – Αναμένονται και άλλα λουκέτα καταστημάτων! – Συλλαλητήρια ΑΔΕΔΥ, Τ. Τ., ΠΟΕ- ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, Ένστολων, κ. α ·Ενώ η Τρόικα επανεξετάζει τα μέτρα σε Υγεία, Άμυνα, ΟΤΑ – Κοινό μέτωπο των Αρχηγών για Εργασιακά- Απολύσεις·Από τις Τράπεζες – Αρχίζει πάλι η δανειοδότηση των αγροτών
ΑΥΓΗ ·Τα δίνουν όλα και κρύβονται! – Καμία αντίσταση από Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη στις αξιώσεις της τρόικας για μαχαίρι σε μισθούς, συντάξεις και Υγεία..·Αλ. Τσίπρας: - Η κρίση να μην πλήξει την γεωπολιτική θέση της χώρας·Κατάργηση φορέων – Περιβαλλοντικό έγκλημα για τις προστατευόμενες περιοχές