Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

'Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς

Με ένα πλούσιο, πολυθεματικό και εντυπωσιακό πρόγραμμα, συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και πλέγμα δράσεων τόσο καλλιτεχνικών όσο και κοινωνικών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας γιορτάζει φέτος 14 χρόνια ζωής. Στη φετινή κεντρική διοργάνωση συμμετέχουν θίασοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τσεχία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Αργεντινή και το Περού. Στις δράσεις του φεστιβάλ θα συμμετάσχουν διευθυντές γνωστών διεθνών φεστιβάλ και περίφημων σχολών του εξωτερικού, διακεκριμένοι σκηνοθέτες και καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα από τη Φινλανδία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Κορέα, Βουλγαρία και Πολωνία.

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς 28 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη για χρέος 227.148,93 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (25.09.2012) το πρωί, στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας, ένας ημεδαπός 48 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα από 27.06.2009 μέχρι 11.07.2012. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 227.148,93 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

«Η θα μου κάτσεις ή 10.000 ευρώ ή σε βγάζω γυμνή στο διαδίκτυο» της είπε, αλλά αυτή δεν τσίμπησε

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για εξύβριση και απόπειρα εκβίασης. Ειδικότερα, τέλος Αυγούστου, 19χρονη ημεδαπή κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστος άνδρας, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της και την είχε εξυβρίσει, ενώ την εκβίασε ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο βίντεο με καταγεγραμμένες προσωπικές της ερωτικές στιγμές, αν δεν δεχόταν να συνάψουν ερωτική σχέση ή να του δώσει (10.000) ευρώ.

Αναστολή λειτουργίας από τον ΕΦΕΤ της βιομηχανίας μεταποίησης & συσκευασίας αγροτικών προϊόντων «ΣΕΚΟ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε.»

Σε συνέχεια της κατάσχεσης τεράστιας ποσότητας μη ασφαλούς – ακατάλληλου για κατανάλωση τοματοπολτού, βάρους 3.459,79 τόνων, της εταιρείας «Βιομηχανία Μεταποίησης & Συσκευασίας Αγροτικών Προϊόντων "ΣΕΚΟ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε."», ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προχώρησε στην Προσωρινή Αναστολή Λειτουργίας της, σύμφωνα με τον Ν.2741/1999, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των καταναλωτών, μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πλαστικών μπωλ που διακινούνται από την εταιρία «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος επίσημου ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων ως προς τον έλεγχο των υλικών και των αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τα τρόφιμα και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση πλαστικών μπωλ, μπλε χρώματος, για χρήση σε τρόφιμα, τα οποία δεν έφεραν στην ελληνική γλώσσα κατάλληλη επισήμανση.

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την επιστροφή του φόρου αγροτικού πετρελαίου

Από υπουργείο σε υπουργείο μεταφέρει τον χαρτοφύλακα με τις καταστάσεις πληρωμής η πρώτη δόση (50%) της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων στους αγρότες. Στόχος είναι να έχουν πιστωθεί οι ογαριασμοί των παραγωγών μέχρι αύριο,

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Δολοφονία αστυνομικού μπροστά στηv κάμερα!




Ο αστυνομικός Τουντζάι Ακγιούζ ήταν υπηρεσία στα επείγοντα του Ερευνητικού-Εκπαιδευτικού νοσοκομείου της πόλης Βαν. Ένας άγνωστος νεαρός τον πλησιάζει από πίσω και με απίστευτη ψυχρότητα τον πυροβολεί στο κεφάλι.Ο δολοφόνος πήρε το όπλο του αστυνομικού. Όλα καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας του νοσοκομείου.

Γερμανία: "Να χαραχθούν «νέοι δρόμοι» για την Ελλάδα"

Στις χρηματαγορές επικρατεί ακόμα καχυποψία αν ορισμένες χώρες της ευρωζώνης θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το χρέος τους, τόνισε η Α. Μέρκελ στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών.

“Θερίζει” η σκλήρυνση κατά πλάκας

Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, και αυτό μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως η διάγνωση σε πρωιμότερο στάδιο, η αυξημένη επαγρύπνηση και τα περισσότερο ευαίσθητα διαγνωστικά κριτήρια.
Η νόσος δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο γυναικείο φύλο, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα προσβάλλει σχεδόν διπλάσιο αριθμό γυναικών συγκριτικά με αυτόν των ανδρών. Έχει προταθεί ότι η επιρροή των γυναικείων ορμονών στο ανοσοποιητικό σύστημα ίσως παίζει κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Άνοιξε λογαριασμό. ο Άρης Παντελεήμονα

Τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα πήρε η ομάδα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα μετά το ισόπαλο 0-0 με αντίπαλο τον Στερναϊκό Μεγάλης Στέρνας. Παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για επίτευξη κάποιου τέρματος χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει. Είχε την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια ενώ δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή της αναμέτρησης από τους φιλοξενούμενους.

Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου κάθε Παρασκευή στο Habitat Κιλκίς


Πόντος και Πρέβεζα «μίλησαν» με έναν Πυρρίχιο...


Οι Πόντιοι της Νέας Σινώπης, οι Πόντιοι της Πρέβεζας άνοιξαν τα... φτερά τους το βράδυ της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας. Με μια Σέρρα, έναν Πυρρίχιο χορό, στάθηκαν περήφανα στη σκηνή. Πρόσωπα συγκεντρωμένα, βλοσυρά, εικόνες από τον μικρασιατικό ελληνισμό να παιρνούν νοητά μπροστά από τα μάτια τους σαν ταινία ασπρόμαυρη. Αποτύπωση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι χορευτές στάθηκαν περήφανα. Όπως ο μονοκέφαλος αετός που κοιτά στα βουνά του Πόντου. Οι μνήμες ζωντάνεψαν... Και μαζί η ευθύνη της διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Επιστολή Βενιζέλου προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,
τρεις περίπου μήνες μετά την έναρξη της τρέχουσας βουλευτικής περιόδου και τον ορισμό των εισηγητών της κοινοβουλευτικής μας ομάδας ανά υπουργείο, είναι η ώρα για έναν πρώτο απολογισμό και για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε για:
- την καλύτερη παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Ελληνικού Εμπορίου

Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ συνεδρίασε εκτάκτως στις 24 Σεπτεμβρίου και εξέφρασε για άλλη μια φορά την έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου της χώρας για τις αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε την ενεργή παρουσία του ελληνικού εμπορίου στις κινητοποιήσεις της 26ης Σεπτεμβρίου. Η ελληνική κοινωνία έχει αγγίξει τα όριά της και αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών μας. Τα εισπρακτικά μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ συνεπάγονται την στέρηση του ποσού αυτού από την αγορά. Αντί να καταλήξουν στην κατανάλωση ώστε να κινηθεί η ήδη τελματωμένη αγορά, θα αφαιρεθούν από τους Έλληνες καταναλωτές ώστε να πληρωθούν οι πιστωτές της χώρας, με τη δικαιολογία της ισορρόπησης της οικονομίας σε χαμηλότερο επίπεδο. Η άμεση εφιαλτική προοπτική της ελληνικής αγοράς είναι περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα και λιγότερη αξιοπρέπεια.

Κοινή σύσκεψη ης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για το ζήτημα της γεωθερμίας

Κοινή σύσκεψη με στόχο τις κοινές δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για το ζήτημα της γεωθερμίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η «εκμετάλλευση-αξιοποίηση και αντιμετώπιση προβλημάτων των γεωθερμικών πεδίων και ιαματικών πηγών στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Νέα έργα που εντάσσονται στο Π.Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη 2017»

Στον τομέα της υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος και του πολιτισμού αφορούν τα νέα έργα που εντάσσονται στο Π.Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη 2017», με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ευχαριστήριο 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς κος Ευάγγελος Αραμπατζής, ο σύλλογος διδασκόντων, ο σύλλογος γονέων και οι μαθητές εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον κ. Κωνσταντινίδη Παναγιώτη για την προσφορά των 2000 ευρώ, δωρεά που αφιερώθηκε στη μνήμη του αποθανόντος πατέρα του.
Με το ποσό αυτό εξοπλίστηκε το δεύτερο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου
.

Σε πορεία ανασυγκρότησης το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Σε δυναμική πορεία ανασυγκρότησης μπαίνει το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, καθώς την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι διαδικασίες στο Νομό με την επίσκεψη Κλιμακίου Ανασύστασης. Το Κλιμάκιο με επικεφαλής τον υποψήφιο Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης και πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου στο οποίο συμμετέχουν το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Καρασαββίδου και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών Χρήστος Γεωργιάδης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς στις 11:30 την Κυριακή και μετά θα ακολουθήσει συνεδρίαση με τα μέλη και τους φίλους του κινήματος, στον ίδιο χώρο.

Ευχάριστες ειδήσεις για τον ΟΠΟΝΓΑ ΚΙΛΚΙΣ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΟΝΓΑ) ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ υπέβαλε αιτήσεις συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης «GRUNDTVIG-Εκπαιδευτικές Συμπράξεις» & «LEONARDO DA VINCI-Κινητικότητα» το 2012.

"Χρυσή Αυγή" για τις αυριανές κινητοποιήσεις, τα σκάνδαλα και το μαύρο χρήμα πολιτικών

Για τις αυριανές κινητοποιήσεις Όλοι οι Έλληνες - χωρίς κομματική ταυτότητα, αλλά με χιλιάδες ελληνικές σημαίες - οφείλουν να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στο μνημόνιο και το ξεπούλημα της Πατρίδας μας. Να απομονωθούν πάραυτα οι προβοκάτορες και το παρακράτος των Εξαρχείων. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που επιτρέπουν σε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες να καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας, έχουν υποχρέωση να περιφρουρήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του "συνέρχεσθαι" για κάθε 'Έλληνα πολίτη.

Ανακοίνωση Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης για την Κτηνοτροφία

Η κτηνοτροφία καταρρέει, οδηγείται σε δραματικές και μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι βιώνουν τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής αντιαγροτικής πολιτικής της Ε.Ε και των Ελληνικών κυβερνήσεων. Πολιτικές που εξυπηρετούν και στηρίζουν τα κέρδη, τα προνόμια των καρτέλ στο γάλα, στις ζωοτροφές και από την άλλη συρρικνώνουν παραπέρα το εισόδημα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων.

Έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Κιλκίς

Την έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου ανακοινώνει ο Δήμος Κιλκίς, λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης και την οικονομική δυσπραγία πολλών συμπολιτών μας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο που υπάγεται στις αρμοδιότητες του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ), αποβλέπει στην παροχή έμπρακτης βοήθειας σε άπορες οικογένειες, μέσα από την δωρέαν διάθεση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα παρεχόμενα είδη θα προέρχονται από δωρεές και χορηγίες όσων πολιτών, τοπικών επιχειρήσεων (καταστήματα/super markets), πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και φορέων Αυτοδιοίκησης και Δημοσίου Τομέα επιθυμούν να προσφέρουν.

Θεμελίωση και Αγιασμός του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 21/9/2012 ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καρτσιώτης Θεόδωρος συμμετείχε στην τελετή θεμελίωσης και Αγιασμού του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Κυρίζογλου Λαζάρου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταυρουπόλεως – Νεαπόλεως, κ. Βαρνάβας. Κατά τη διάρκεια της τελετής αρχικά το λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ακολούθησαν οι ομιλίες του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απόστολου. Στην τελετή μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί φορείς, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Τους συνέλαβαν γιατί κουβαλούσαν σύνεργα κλοπής

Συνελήφθησαν σήμερα (25.09.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Νάουσα Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, δύο ημεδαποί 50 και 37 ετών, διότι σε αστυνομικού ελέγχου του μοτοποδηλάτου όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τέσσερα μαχαίρια, ένας λοστός, ένα ζευγάρι γάντια, ένας φακός και μία σπασμένη πλαστική κάρτα ανάληψης που ανήκει στον 37χρονο. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Βρήκε την τσάντα του με 1500 ευρώ λιγότερα

Συνελήφθη χθες (24.09.2012) το μεσημέρι, στη Βέροια Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, μία ημεδαπή 31 ετών, διότι εκμεταλλευόμενη την ολιγόλεπτη απουσία 37χρονου ημεδαπού από το εμπορικό κατάστημα ιδιοκτησίας του, επιχείρησε να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (1.500) από την τσάντα του 37χρονου.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Τον συνέλαβαν για 182 γραμμάρια χασίσι

Συνελήφθη κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών χθες (24.09.2012) το πρωί, στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 26 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο παρέδωσε στους αστυνομικούς από το σπίτι του μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους (182) γραμμαρίων. Η ποσότητα ναρκωτικής ουσίας κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης.

Τον συνέλαβαν για δύο μονόμετρα δενδρύλλια χασίσι

Συνελήφθη κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών χθες (24.09.2012) το πρωί, στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 34 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο παρέδωσε στους αστυνομικούς από το σπίτι του δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου που καλλιεργούσε ισάριθμες γλάστρες. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης

Βουλγάρα έκλεψε 3310 ευρώ από 5 γυναίκες

Εξιχνιάσθηκαν από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών σε βάρος γυναικών που έλαβαν χώρα από την 17.11.2011 έως και την 26.07.2012 στις Σέρρες. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας υπηκόου Βουλγαρίας 33 ετών, η οποία ταυτοποιήθηκε ως η δράστιδα των κλοπών ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση ιχνών και πειστηρίων.

ΔΕΚΟ: Οι «εκλεκτοί» ή οι ιδιώτες;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

H συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ) φαίνεται να τερματίζεται με την χωρίς όρους εκποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

Απεργούν και οι τραπεζοϋπάλληλοι την Τετάρτη

Η ΟΤΟΕ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη.
Σε ανακοίνωση της, η ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων αναφέρει ότι «οι νέες προκλητικές απαιτήσεις της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλαγές στο ωράριο και κατάργηση του πενθημέρου, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μείωση των αποζημιώσεων και ισοπέδωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άλλης ανοχής στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, δεδομένου, ότι η αντοχή όλων έχει εξαντληθεί» και προσθέτει:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ: Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν οι νέοι μας στα χωριά τους....


"Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση"

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλους Πολιτικής Γραμματείας ΠΑ.ΣΟ.Κ

Μια νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση στο όνομα – για μια ακόμη φορά – της “σωτηρίας” της χώρας.
Στο στόχαστρο ό,τι έχει απομείνει από μισθούς και συντάξεις, ό,τι έχει απομείνει στον Έλληνα πολίτη από αξιοπρέπεια και δυνατότητα επιβίωσης.

Δωρεάν διδασκαλία κρητικών χορών από το "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ"

Ο Σύλλογος Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 αρχίζει, η δωρεάν διδασκαλία κρητικών χορών με την λειτουργία τμημάτων αρχαρίων και ενηλίκων στα γραφεία μας (οδός Μητροπόλεως 17 Κιλκίς). Τα μέλη και οι φίλοι μας, που έχουν ήδη εγγραφεί ή θα εγγραφούν για πρώτη φορά, πρέπει να προσέλθουν στις 19.00 (για το τμήμα των αρχαρίων) και στις 20.00 (για το τμήμα των ενηλίκων).  Το "παρεάκι" μας θα περιμένει στις 21.15 τα μέλη και τους φίλους μας για να ξεκινήσουμε μαζί την νέα χειμερινή περίοδο 2012-13 "με καλή διάθεση και όρεξη".

Αγώνας ορεινού τρεξίματος Kroussia Running 2012 - Προκήρυξη

Στην πανέμορφη Ποντοκερασιά, σε ένα πανέμορφο δάσος βελανιδιάς, στα 800μ., στην οροσειρά των Κρουσίων, όπου βρίσκονται και οι πηγές του ποταμού Εχέδωρου (Γαλλικού) με επίκεντρο το ξενοδοχείο Κρούσια θα διεξαχθεί ο αγώνας ορεινού τρεξίματος 21 χιλ. το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 16.00 το απόγευμα, με τους αθλητές της κατηγορίας Οpen Ανδρών – Γυναικών να αγωνίζονται με κοινή εκκίνηση σε έναν αγώνα με κυκλική διαδρομή 21 χιλιομέτρων. Επίσης θα διεξαχθούν αγώνες για αθλητές μικρών κατηγοριών σε ειδικά διαμορφωμένο τερέν περιμετρικά του ξενοδοχείου Κρούσια. Οι συμμετέχοντες που θέλουν να διανυκτερεύσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ξενοδοχείο Κρούσια http://www.kroussia-hotel.gr/.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς, ο Ορειβατικός σύλλογος Κιλκίς, ο Πολιτιστικός σύλλογος Ποντοκερασιάς και το Ξενοδοχείο Κρούσια, ενώ την οργανωτική υποστήριξη έχει αναλάβει ο Ποδηλάτης.

Συμμετέχουν και Θερμοϋδραυλικοί του ν. Κιλκίς στην αυριανή απεργία


Ο Σύνδεσμος θερμοϋδραυλικών Ν Κιλκίς μετά από απόφαση που πήρε το Δ/Σ τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 στης 19,30 στο γραφείο του συνδέσμου,  θα συμμετέχει την Τετάρτη 26 /9/2012 στην πανελλαδική απεργία.