Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

"Ανάσα" για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - Πώς να μειώσετε τη δόση του στεγαστικού σας 30%

- Το σχέδιο των τραπεζών βρίσκεται προς έγκριση στην ΤτΕ και στην τρόικα
- Περιλαμβάνει περίοδο χάριστος μέσω επιμήκυνσης ή μερικής αποπληρωμής του κεφαλαίου
- Περιοριστικός παράγοντας η ηλικία να μην υπερβαίνει τα 75
- Σε ποιες περιπτώσεις ο δανειολήπτης δε θα καταβάλλει καθόλου δόσεις

Το σχέδιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων έχει αποσταλεί προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην τρόικα.

Εξώδικη Δήλωση Μιχάλη Καρχιμάκη

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΤ΄ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 
Μιχαήλ Καρχιμάκη του Ελευθερίου, Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), κατοίκου Αθηνών, οδός Σόλωνος αριθμ. 45.

Π Ρ Ο Σ
1. Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, κάτοικο Αθηνών, οδός Νίκης αριθμ. 5-7,
2. Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Aντ. Ρουπακιώτη, κάτοικο Αθηνών, Λεωφόρος Μεσογείων 96.
3. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), Πειραιώς 207 & Αλκίφρονος 92, Αθήνα (υπ’ όψιν κ. Στασινόπουλου).

Λόγοι Ηράκλειτου

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Ο Ηράκλειτος, ο μεγάλος Εφέσιος φιλόσοφος, είπε:
- Αν η ευδαιμονία βρισκόταν στις σωματικές απολαύσεις, τότε θάπρεπε να πούμε ευτυχισμένα τα βόδια.
- Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρει το ανέλπιστο, εφόσον δεν θα υπάρχει έρευνα και δρόμος. - Η πολυμάθεια δεν διδάσκει την βαθύτερη κατανόηση των πραγμάτων.
- Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με την βοήθεια των πάντων.
- Η κρυμμένη αρμονία είναι ισχυρότερη από την φανερή.
- Όλα ρέουν και τίποτε δεν μένει.

Αμύθητη περιουσία άφησε ο αυτόχειρας εφοπλιστής που κατέστρεψε 500.000 ευρώ

Το έλεγε συχνά τους τελευταίους μήνες. Σχεδίαζε τον τρόπο που θα βάλει τέλος στη ζωή του. Απογοητευμένος από τους ανθρώπους , είχε αφήσει στην άκρη τη χλιδή και τα χρήματα και ζούσε μόνος του μέσα σε νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Αθήνας.

1η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

- Όλι Ρεν: Συνταξιοδοτικό Σύστημα με μακροπρόθεσμα επαρκείς και ασφαλείς συντάξεις, απάντηση σε σχετική ερώτηση του Κ.Πουπάκη 
"Το Συνταξιοδοτικό Σύστημα πρέπει να βασίζεται σε μια βιώσιμη οικονομικά βάση προκειμένου να παρέχει στους συνταξιούχους μακροπρόθεσμα επαρκείς και ασφαλείς συντάξεις", επεσήμανε ο Όλι Ρεν Επίτροπος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την προστιθέμενη αξία της ελάχιστης βασικής σύνταξης ως ασπίδα προστασίας ενάντια στη φτώχεια, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη αναφορικά με τη διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης στις μεταρρυθμίσεις του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Επιπλέον 2,9 δισ. θα κληθούν να πληρώσουν το 2013 οι φορολογούμενοι

Φόρους και επιβαρύνσεις ύψους 2,9 δισ. ευρώ θα κληθούν να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το οποίο γίνονται προσπάθειες να κλείσει έγκαιρα για να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.Η λύση των φόρων, αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, επιλέχτηκε λόγω και της αδυναμίας των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να συμφωνήσουν σε μέτρα όπως ο έλεγχος των δαπανών και η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Τσίπρας από Γερμανία: «Η Μέρκελ ο μεγαλύτερος εχθρός για ευρώ και Ελλάδα»



Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Γερμανία: κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό να αντιδράσει στο νέο πακέτο λιτότητας, πανευρωπαϊκή διάσκεψη για τα δημόσια χρέη και επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ.

Συνέντευξη Σαμαρά στο σημερινό ΒΗΜΑgazino:: "Σίγουρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα"

- Δέχεστε κριτική ότι κατά τη διάρκεια των 100 πρώτων ημερών δεν τηρείτε την κυριότερη προεκλογική δέσμευση που ήταν η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ποια είναι η απάντησή σας;
Πρώτον, η σαφής εντολή του λαού που λάβαμε ως κυβέρνηση συνεργασίας ήταν η παραμονή στο ευρώ, η παραμονή στην ευρωζώνη, η παραμονή στην Ευρώπη. Αυτή την εντολή τηρούμε. Δεύτερον, η διαπραγμάτευση είναι διαρκής για όλα τα θέματα.

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Η επιστολή Παναγιώτη Ηλιόπουλο προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:
"Οφείλω να σας ενημερώσω πως έχετε πέσει θύματα παραπληροφόρησης και διακινείτε ψευδείς ειδήσεις οι οποίες παράλληλα αποτελούν και συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπο μου.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το δημόσιο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Επίκαιρη επερώτηση που καλύπτει όλο το φάσμα των δραματικών προβλημάτων της Υγείας την οποία συνυπογράφει ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας και συνολικά 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κατέθεσε σήμερα η Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ της οποίας επικεφαλής είναι ο βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός, με θέμα την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω της μνημονιακής πολιτικής και τις δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο υγείας των πολιτών και την κοινωνική συνοχή στη χώρα.

Σκοτώθηκε 19χρονος σε τροχαίο

Χθες (29.09.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 42ο χλμ της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου Χαλκιδικής (ύψος Γαλάτιστας), σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός και του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου συνοδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό του 20χρονου οδηγού και του 21χρονου επιβάτη του πρώτου οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας Χαλκιδικής.

40χρονος νεκρός σε τροχαίο με μοτοσυκλέτα

Σήμερα (30.09.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή Οδό Ποτισμένου – Ηράκλειας, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών.

Παράσταση από το CIRCO VERTIGO στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς



Το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς σας περιμένει σήμερα  Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ειρήνης στις 11 το πρωί, για μια μοναδική παράσταση από το CIRCO VERTIGO! (Τα στιγμιότυπα στο video είναι από τη χθεσινή παράσταση)